Lediga jobb som Säkerhetsarbete i Nynäshamn

Se lediga jobb som Säkerhetsarbete i Nynäshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nynäshamn som finns hos arbetsgivaren.

Militär Besiktningstekniker Berga

Har du några års erfarenhet som besiktningstekniker eller fordonsmekaniker? Har du ett genuint teknikintresse och dokumenterad fordonskunskap? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig! Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Enheten Besiktning... Visa mer
Har du några års erfarenhet som besiktningstekniker eller fordonsmekaniker? Har du ett genuint teknikintresse och dokumenterad fordonskunskap? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Enheten

Besiktningsenheten är en enhet inom Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) som utför trafikvärdighetskontroller och statsubedömningar på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd.

Besiktningsenheten har ca 85 medarbetare och bedriver verksamhet i hela landet.

Besiktningsenheten kommer from 2024-01-01 att ingå i Markverkstadsenheten (MvE) och omvandlas då till Trafikvärdighetsavdelningen. 

Arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att utföra trafikvärdighetskontroller och statusbedömning (grundtillsyn) på Försvarsmaktens fordon och fordonssystem, för att därmed bidra till att säkerhetsställa hög kvalitet, funktionalitet och en god arbetsmiljö. Inriktningen är mot tyngre fordonssystem.

Arbetet sker främst på våra fasta kontrollstationer men även på andra orter och platser såväl nationellt som internationellt där Försvarsmakten bedriver sin verksamhet. Resor är frekvent förekommande.

Kvalifikationer


• Lägst fullföljd 2-årig eller 3-årig fordonsteknisk utbildning med inriktning fordonsmekaniker. Annan teknisk utbildning eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Några års arbetslivserfarenhet företrädesvis som besiktningstekniker eller fordonsmekaniker mot tyngre fordon
• Kunskaper i MS Officepaket exempelvis Excel och Word
• Lägst körkortsbehörighet C
• Uttrycker dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift

Meriterande


• Genomgått Transportstyrelsens grundutbildning för besiktningstekniker med lägst tilläggsutbildning tunga fordon
• Försvarsmaktens mekanikerutbildning
• Högre körkortsbehörighet än C
• Kunskap och erfarenhet av arbete med ststausbedömning på fordon
• Kunskap och arbete av arbete i stödsystem som SAP
• Genomförd värnpliktsutbildning

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en driven, noggrann, strukturerad, ansvarstagande och kvalitetsmedveten person. Du har ett högt engagemang, är självständig, serviceinriktad, prestigelös och har initiavtivförmåga. Att samarbete är naturligt för dig. Arbetsflödet kan variera så det är viktigt att du kan hantera flera olika projekt parallellt. Är du nyfiken och flexibel i ditt sätt och klarar av att arbeta i en föränderlig miljö är du personen vi söker.

Övrigt

Arbetet medför krav på resor i tjänsten, både inrikes och utrikes.

Tjänsten är en civil befattning, heltid och tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning. I anställningen ingår internationell arbetsskyldighet.

Arbetsort; Berga.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmars fysiskt träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckors semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Vid frågor kring tjänsten?

Kontakta avdelningschef Joacim Wettermark 072 972 37 85 

 

Fackliga representanter

SACO; Håkan Eliasson 

OFR-S; Tony Svensson

SEKO; Jörgen Jansson, Irene Ström, Alexander Johansson

OFR-O; Anders Norén

Du når dem via växeln 08 - 788 75 00

 

Sista ansökningsdag är 2023-11-05

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Visa mindre

Brandsskyddssamordnare

Ansök    Feb 8    Nynäshamns kommun    Brandtekniker
Har du ett brinnande intresse för brand - och säkerhetsfrågor? Vill du ha en viktig roll med samordningsansvar för det operativa brandskyddsarbetet som har strategisk påverkan? Då vill vi träffa dig!  Om arbetsplatsen Den tekniska förvaltningen har ett samlat ansvar för alla fastighets-, stadsmiljö- och VA-frågor. Ansvaret innebär drift och underhåll av kommunens samtliga byggnader, allmän platsmark, gästhamn och VA-anläggningar samt genomförande av inv... Visa mer
Har du ett brinnande intresse för brand - och säkerhetsfrågor? Vill du ha en viktig roll med samordningsansvar för det operativa brandskyddsarbetet som har strategisk påverkan? Då vill vi träffa dig! 

Om arbetsplatsen


Den tekniska förvaltningen har ett samlat ansvar för alla fastighets-, stadsmiljö- och VA-frågor. Ansvaret innebär drift och underhåll av kommunens samtliga byggnader, allmän platsmark, gästhamn och VA-anläggningar samt genomförande av investeringar som följer av kommunens exploateringsverksamhet, ligger på den teknsika förvaltningen. Förvaltningen är nybildad och kommer under 2024 att övergå i processorienterat arbetssätt. Det innebär att många av medarbetarna arbetar i nya team med bredare ansvarsområden än tidigare.

Den nybildade avdelningen Förvaltning och utveckling har uppdraget att tillhandahålla lokaler för kommunens verksamheter samt VA och vägar för kommunens invånare. Fastighetsbeståndet innefattar bland annat skolor, förskolor, kontorslokaler, äldreboenden, LSS-boenden och idrottsanläggningar. Till detta tillkommer även en del tekniska faciliteter.

Att ha ett fastighetsbestånd som våra hyresgäster upplever som säkera och trygga, är oerhört viktigt för oss. Vi måste också ständigt utvecklas för att möta framtida utmaningar. Kanske med morgondagens teknik? Kan du berätta för oss vad vi ska satsa på?

Arbetsuppgifter
Som brandskyddssamordnare har du det övergripande ansvaret för brandskyddsarbetet för kommunens verksamhetsfastigheter. Verksamheterna sköter dock sina delar av det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) själva.

Du har hand om myndighetsbesiktningar, årsrevision av brandlarm, stöttar vid kvartalsprov, SBA, besiktning av brandredskap, framtida re-investeringar, hantering av insatsplaner och kontakten med räddningstjänsten. Till din hjälp har du fastighetstekniker som utför månadsprov och din närmsta kollega låsteknikern som arbetar med kvartalsprov, brand-, lås-, passage- och säkerhetssystem. 

Detta är en rådgivande, samordnande, strategisk och operativ roll. Du kommer utgöra en viktig funktion där du genom din sakkunnighet bistår verksamheterna med hjälp gällande regelverk, installationer, planering, utbildning och uppföljning samt att säkerställa relevanta rutiner och dokumentation inom ditt ansvarsområde.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• utbildning inom förebyggande brandskyddsarbete och brandtekniska utbildningar för operativ driftverksamhet
• dokumenterad yrkeserfarenhet av arbete med förebyggande brandskydd
• erfarenhet av eller medverkat vid brandprojektering
• god systemförståelse inom grundläggande program och gärna fastighetssystem
• god förmåga i svenska språket, såväl i tal som skrift
• körkort B

Det är meriterande om du har utbildning som instruktör, brandman, brandskyddsledare eller brandskyddsspecialist, grundkunskaper i engelska och erfarenhet av strategiskt brandskyddsarbete. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en processorienterad organisation.

Som person är du utåtriktad och nyfiken samt bra på att samarbeta med olika människor och professioner genom att kommunicera och relatera på ett lyhört sätt. Genom goda relationer arbetar du nära dina kollegor och kunderna ute på förvaltningarna. Du är professionell i ditt bemötande och bidrar med din erfarenhet inom enheten och avdelningen.

Då du är ensam i denna nyckelpositionen så krävs det att du trivs i en självständig roll där du får stort eget ansvar. Du har en god förmåga att prioritera genom att se till helhetsperspektiv och större sammanhang. Servicemannaskap är en självklarhet och att se möjligheter och lösningar på uppkomna situationer är ett signum för dig.Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KSFA/2024/0065/001 

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.


Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

Förrådsarbetare

Vill du bidra till kommunens förändringsresa där vi skapar ännu bättre förutsättningar att möta behoven hos de som bor, verkar i och besöker Nynäshamns kommun - idag och i framtiden? Vi behöver dig! Nynäshamn är en kommun nära Stockholm som kontinuerligt växer för att rymma såväl fler som mer. Just nu pågår ett intensivt arbete för att utveckla kultur, arbetssätt och metoder som gör att vi hela tiden förbättrar oss och blir en uthålligt effektiv kommunorg... Visa mer
Vill du bidra till kommunens förändringsresa där vi skapar ännu bättre förutsättningar att möta behoven hos de som bor, verkar i och besöker Nynäshamns kommun - idag och i framtiden? Vi behöver dig!

Nynäshamn är en kommun nära Stockholm som kontinuerligt växer för att rymma såväl fler som mer. Just nu pågår ett intensivt arbete för att utveckla kultur, arbetssätt och metoder som gör att vi hela tiden förbättrar oss och blir en uthålligt effektiv kommunorganisation.  


Om arbetsplatsen 
Avdelningen teknisk drift och service är en del av den nya tekniska förvaltningen. Förvaltningen består av ytterligare tre avdelningar: förvaltning och utveckling, projekt samt kund och verksamhetsstöd. Vårt arbetssättet kommer att vara processtyrt och innebär många spännande utmaningar under implementeringsfasen.

Tjänsten är placerad på teknik och anläggningsenheten som ansvarar för kommunala anläggningsarbeten, tekniska installationer samt verkstad och förråd. 

Arbetsuppgifter
Som förrådsarbetare kommer du att arbeta med kundmottagning och internuthyrning. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att lämna ut och returnera maskiner, ta fram underlag för beställning, sköta och uppdatera aktuellt förrådssystem, lasta/lossa gods samt sköta leveransmottagning i aktuellt system.

Ditt arbete präglas av kundnärhet och du är delaktig i det ständiga förbättringsarbetet. Som förrådsarbetare säkerställer du att det finns förbrukningsvaror och du avropar i god tid  anskaffning av varor innan de tar slut. Du ser till att hålla ordning på utrustning, verktyg, pallställ och förråd och ser i allmänhet till att arbetsplatsen är städad och ren mellan varje uppgift. Du följer gällande rutiner och lagar i syfte att hålla en säker arbetsmiljö och rapporterar osäkra utrustningar och arbetsmoment till chef. 

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• Körkort minst klass B
• Gymnasieutbildning inom fordon, teknik eller likvärdigt
• God datorvana och lätt för att ta till sig/arbeta i nya system
• Skriv och läskunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har:


• Truckkort B6 enligt TLP10 eller likvärdigt 
• Yrkeserfarenhet som förrådsarbetare eller i butik 
• Yrkeserfarenhet inom övrig teknisk verksamhet 

Som person är du serviceinriktad, ansvarstagande och drivande. Du har god samarbetsförmåga och kommunicerar tydligt, då du kan lyssna in andra och även formulera dig väl i tal och skrift. Du är prestigelös och flexibel och har lätt att anpassa dig till nya direktiv eller ändrade förutsättningar. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och sätter värde i att leverera det som förväntas i tid. 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas. 

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2024/0283/001 

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn – skärgårdens pärla, en unik plats i Stockholms län.
Hos oss är det nära till samverkan, påverkan och beslut och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande.

Vi erbjuder fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng och gratis medlemskap i personalföreningen. Personalföreningen drivs av personalen och via dem har du möjlighet att hyra fjällstuga och stuga i skärgården och delta i olika aktiviteter.

För dig som väljer att bo här finns naturen runt hörnet och det mesta på gång- och cykelavstånd. Kommunen har även ett mycket rikt och utbrett föreningsliv som riktar sig till både stora och små.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Nynäshamn

Arbetsbeskrivning Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självstän... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar ofta i team med övriga kollegor. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samt helger, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider. Placering för tjänsten är på vår station i Nynäshamn.

Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.

För att bli certifierad besiktningstekniker måste du ha:
• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• B-körkort utan begränsning till automat
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. A, C, CE och D-körkort. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.


Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.

Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Ethan Arancibia på telefonnummer 070-840 69 73. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Nacka

Arbetsbeskrivning Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självstän... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar ofta i team med övriga kollegor. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samt helger, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider. Placering för tjänsten är på vår station i Nacka-Storängen.

Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.

För att bli certifierad besiktningstekniker måste du ha:

• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• B-körkort utan begränsning till automat
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. A, C, CE och D-körkort. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.

Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Felix Taylor på [email protected]
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträdesdatum enligt överenskommelse och nästa utbildningstillfälle för blivande besiktningstekniker startar i augusti. Visa mindre

HSE-Administratör till Nynas!

Om du har en bakgrund inom administration och är intresserad av att arbeta med arbetsmiljöfrågor läser du rätt annons! I denna roll på Nynas oljeraffinaderi kommer du ingå i ett av deras största projekt under perioden augusti-december, där du kommer arbeta projektnära och vara en del i arbetet inom hälsa, säkerhet och miljö. Du får direkt insyn i arbetsförhållanden i projekt där du har ett administrativt ansvar. Vi söker dig som ser fram emot att få använd... Visa mer
Om du har en bakgrund inom administration och är intresserad av att arbeta med arbetsmiljöfrågor läser du rätt annons! I denna roll på Nynas oljeraffinaderi kommer du ingå i ett av deras största projekt under perioden augusti-december, där du kommer arbeta projektnära och vara en del i arbetet inom hälsa, säkerhet och miljö. Du får direkt insyn i arbetsförhållanden i projekt där du har ett administrativt ansvar. Vi söker dig som ser fram emot att få använda dina kommunikativa förmågor då rollen innebär flera kontaktytor, samtidigt som du är vass på dokumentation. Vi ser fram emot din ansökan!

OM TJÄNSTENI rollen som HSE- (Hälsa, Säkerhet, Miljö) Administratör ingår du i ett team på 10 personer i Nynas projektorganisation. I teamet ingår HSE Manager, HSE-Specialister, HSE-ingenjörer, HSE-koordinatorer och operatörer. Du kommer tillsammans med dina kollegor säkerställa samordning av hälsa, säkerhet och miljö i projektens alla faser från förberedelse, till genomförande och efterarbete. Projektets genomförandefas är under perioden oktober-november, där du kommer arbeta 58h/vecka som kompenseras med mindre arbetstid/vecka under förberedelse (augusti-september) och efterarbete (december).

Du erbjuds


* God introduktion i Nynas rutiner och arbetssätt inom hälsa, säkerhet och miljö.
* Meriterande erfarenhet inom HSE där du beroende på bakgrund har möjlighet att ta dig an mer avancerade arbetsuppgifter inom området.
* Möjlighet att söka en intern roll på Nynas efter avslut av projektet, där erfarenhet som HSE-Administratör ses som relevant bakgrund.


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som HSE (Hälsa, Säkerhet, Miljö)-Administratör kommer du hjälpa till med all administration inom HSE under genomförandet av deras stora projekt, med fokus på avvikelsehantering, riskanalys, protokollskrivning och uppföljning av mål och KPI. Du kommer även stödja gruppen i kommunikation med entreprenör exempelvis genom att samla in certifikat eller sprida HSE-information.

Arbetet innebär:


* Dokumentera avvikelser samt uppföljning och åtgärder av dessa.
* Skriva protokoll från skyddsronder, möten och tillkommande riskanalyser.
* Stödja ansvarig med genomgång och utbildning för entreprenörer inom HSE.
* Säkerställa att kontaktlistor är uppdaterade, vilket görs i Excel.
* Sammanställa rapporter och att följa upp HSE-målen.
* Delta i dagliga avstämningar med HSE-organisationen.


VI SÖKER DIG SOM
- Erfarenhet av arbete som administratör där du är vass på dokumentation.
- Har ett starkt intresse för arbetsmiljöfrågor.
- Mycket goda färdigheter i Excel, där du kommer hantera data.
- Bekväm med att hantera stor arbetsbelastning under en kortare period.
- Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift, då daglig kommunikation sker på båda språken.
- Möjlighet att utgå från Nynäshamn, samt tillgänglig för att arbeta 58h/vecka under oktober-november, som kompenseras i mindre arbetstid/vecka i faserna för förberedelse- och efterarbete.

Vi ser det starkt meriterande om du har:


* Tidigare erfarenhet med hantering av HSE avvikelser och riskanalyser.
* Polska som tredje språk.


Som person är du:


* Självgående
* Strukturerad
* Kvalitetsmedveten
* Kommunikativ


Utöver ovan nämnda punkter som framgår tydligt i din ansökan, ser vi att du uppskattar en social roll där du får interagera med flera medarbetare på Nynas och med entreprenörer på raffinaderiet.

Du har förmåga att samarbeta i grupp samtidigt som du är självgående och kan skapa egna strukturer och arbetssätt för att komma framåt.

Övrig information


* Start: 1a augusti.
* Omfattning: Konsultuppdrag på heltid som sträcker sig fram till 29/12 2023.
* Arbetstider: Under oktober-november gäller arbetstiderna 7-18 måndag till fredag, samt lördag 7-16. Under augusti-september samt december är arbetstiderna runt 8-17 måndag till fredag, där du kommer kompenseras med mindre arbetstid/vecka som planeras i samråd med uppdragsgivare och Academic Work.
* Placering: Du kommer utgå från projektkontoret i Nynas på plats i Nynäshamn.


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Nacka

Arbetsbeskrivning Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självstän... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar ofta i team med övriga kollegor. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samt helger, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider. Placering för tjänsten är på vår station i Nacka-Storängen.

Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.

För att bli certifierad besiktningstekniker måste du ha:

• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• B-körkort utan begränsning till automat
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. A, C, CE och D-körkort. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.

Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Felix Taylor på [email protected]
Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Nacka

Arbetsbeskrivning Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självstän... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar ofta i team med övriga kollegor. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samt helger, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider. Placering för tjänsten är på vår station i Nacka-Storängen.

Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.

För att bli certifierad besiktningstekniker måste du ha:

• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• B-körkort utan begränsning till automat
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. A, C, CE och D-körkort. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.

Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Felix Taylor på [email protected]
Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Nynäshamn

Arbetsbeskrivning Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självstän... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar ofta i team med övriga kollegor. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samt helger, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider. Placering för tjänsten är på vår station i Nynäshamn.

Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.

För att bli certifierad besiktningstekniker måste du ha:
• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• B-körkort utan begränsning till automat
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. A, C, CE och D-körkort. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.


Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.

Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Ethan Arancibia på telefonnummer 070-840 69 73. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Tung-Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Jordbro

Arbetsbeskrivning Ta chansen redan idag och ansök till Opus helt nya station som planeras att öppna i Jordbro i Juni månad. Opus söker till den nya anläggningen fyra besiktningstekniker med tungbehörighet. Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Ta chansen redan idag och ansök till Opus helt nya station som planeras att öppna i Jordbro i Juni månad. Opus söker till den nya anläggningen fyra besiktningstekniker med tungbehörighet.
Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar ofta i team med övriga kollegor. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samtliga vardagar, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider. Placering för tjänsten är på vår nya station i Jordbro.

Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.
Till denna helt nya anläggning söker vi gärna dig som har erfarenhet av tunga fordon och/eller har tidigare har jobbat inom besiktningsyrket. Du kommer ingå i ett helt nytt sammansatt team och få chansen forma din yrkesroll i en ny miljö och med nya kollegor.

För att bli certifierad besiktningstekniker måste du ha:
• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• B-körkort & C-körkort utan begränsning till automat
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. A, och D-körkort. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.


Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.
Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.


Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av ansvarig rekryterare Felix Krickner Taylor på [email protected]. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Tung-Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Jordbro

Arbetsbeskrivning Ta chansen redan idag och ansök till Opus helt nya station som planeras att öppna i Jordbro i Juni månad. Opus söker till den nya anläggningen fyra besiktningstekniker med tungbehörighet. Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Ta chansen redan idag och ansök till Opus helt nya station som planeras att öppna i Jordbro i Juni månad. Opus söker till den nya anläggningen fyra besiktningstekniker med tungbehörighet.
Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar ofta i team med övriga kollegor. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samt helger, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider.?Placering för tjänsten är på vår nya station i Jordbro.

Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.
Till denna helt nya anläggning söker vi gärna dig som har erfarenhet av tunga fordon och/eller har tidigare har jobbat inom besiktningsyrket. Du kommer ingå i ett helt nytt sammansatt team och få chansen forma din yrkesroll i en ny miljö och med nya kollegor.

För att bli certifierad besiktningstekniker måste du ha:
• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• B-körkort & C-körkort utan begränsning till automat
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. A, och D-körkort. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.


Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.
Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.


Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av ansvarig rekryterare Felix Krickner Taylor på [email protected]. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Nynäshamn

Arbetsbeskrivning Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självstän... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar ofta i team med övriga kollegor. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samt helger, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider. Placering för tjänsten är på vår station i Nynäshamn.

Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.

För att bli certifierad besiktningstekniker måste du ha:
• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• B-körkort utan begränsning till automat
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. A, C, CE och D-körkort. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.


Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.

Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Ethan Arancibia på telefonnummer 070-840 69 73. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

HSSE-chef till Nynas raffinaderi i Nynäshamn

Ansök    Jan 2    Nynas AB    Skyddsingenjör
På Nynas tar vi Health, Safety, Security and Environment (HSSE) på allvar, eftersom dessa områden utgör en integrerad del av vår verksamhet och utveckling, och är avgörande för vårt företags sociala ansvar. Eftersom vår nuvarande HSSE-chef kommer gå i pension letar vi nu efter en ny HSSE-chef till raffinaderiet i Nynäshamn. Är du redo att axla denna spännande och viktiga roll? Om rollen Som HSSE-chef i Nynäshamn kommer du rapportera till sitechef och vara ... Visa mer
På Nynas tar vi Health, Safety, Security and Environment (HSSE) på allvar, eftersom dessa områden utgör en integrerad del av vår verksamhet och utveckling, och är avgörande för vårt företags sociala ansvar.
Eftersom vår nuvarande HSSE-chef kommer gå i pension letar vi nu efter en ny HSSE-chef till raffinaderiet i Nynäshamn. Är du redo att axla denna spännande och viktiga roll?
Om rollen
Som HSSE-chef i Nynäshamn kommer du rapportera till sitechef och vara en del av ledningsgruppen för siten Nynäshamn. Du är även medlem i Manufacturing HSSE:s ledningsgrupp, samt Krisledningsgruppen för siten Nynäshamn.
Nynas omfattas av säkerhetsskyddslagen och tjänsten kan vara eller komma att bli placerad i säkerhetsklass.
Du kommer ha ett övergripande ansvar för att driva och utveckla HSSE-agendan för raffinaderiet, vilket inkluderar med inte är begränsat till följande ansvarsområden:
Leda och utveckla HSSE-organisationen, inklusive att ha rollen som säkerhetsskyddschef
Stötta utvecklingen och implementationen av Manufacturing-organisationens strategiska prioriteringar
Tillhandahålla expertis (ge råd, informera, utbilda) och aktivt coacha organisationen
Säkerställa att HSSE-ledningssystemet för raffinaderiet är uppdaterat, ständigt förbättras och följer Nynas övergripande ledningssystem samt gällande regelverk
Genomföra lokala revisioner, övervaka och följa framstegen
Bevaka, tolka och kommunicera ny lagstiftning och standarder från berörda myndigheter och branschorganisationer
Ha det övergripande ansvaret för att organisationer, företag och individer inom raffinaderiområdet i Nynäshamn förses med nödvändig information och kunskap för att kunna följa regelverk och Nynas styrande policys och rutiner
Samordna och bistå linjeorganisationen vid tillsyn och inspektioner från myndigheter
Stödja raffinaderiets linje- och projektorganisationers arbete för en hälsosam och säker arbetsplats med fokus på att skydda människor, miljö, säkerhet och egendom
Säkerställa relevant och korrekt rapportering av HSSE-status till Nynas och myndigheter
Förse raffinaderiet med resurser och expertis vid risk för allvarliga skada
Äga processen för tillståndsgivning vid arbeten
Upprätta och underhålla nödläges- och krisplan för raffinaderiet
Organisera brandskydd och brandbekämpning för raffinaderiet
Rapportera relevanta olyckor och tillbud till myndigheter och vid behov bistå linjeorganisationen vid utredningar av olyckor och andra avvikelser

Om dig
Dina kvalifikationer och kompetenser:
Du är en person som har förmågan att engagera och bidra till en god laganda. Med ett genuint intresse för att arbeta med människor och teknik, god självkännedom kombinerat med starkt driv arbetar du aktivit med att utveckla säkerhet och produktion. Du bygger förtroende genom att vara en god förebild och ledare.
Du har en civilingenjörsexamen i kemiteknik eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Minst åtta års erfarenhet och dokumenterade meriter från att arbeta med HSSE på en produktionssite, gärna inom processindustri
Erfarenhet av att driva och utveckla säkerhetskultur och hälso- och säkerhetsrelaterade prestationer
Dokumenterad ledarskapsförmåga
Utmärkt samarbetsförmåga och förmåga att nätverka
Utmärkt kommunikationsförmåga på både svenska och engelska
Analytisk förmåga tillsammans med ett strukturerat, systematiskt arbetssätt
Gedigen erfarenhet och förståelse för riskhantering
Kunskap om standarder för ledningssystem
Erfarenhet av verksamheter på högre kravnivå enligt Seveso lagstiftningen
Erfarenhet av tillståndsärenden i mark- och miljödomstol är meriterande
Du har hög integritet för att kunna stödja verksamhetens tolkningar och bedömningar av följsamhet med lag- och andra krav

Vi erbjuder
Vi erbjuder en utmanande position där du kan göra skillnad och påverka verksamhetens framgång.
Nynas är både stora och små samtidigt - vilket ger våra medarbetare en unik möjlighet. Du har alla fördelar med ett starkt globalt företag med möjlighet att utveckla din karriär på många olika sätt. Men vi är små nog, med en enklare organisationsstruktur, så du aldrig kommer att bli en i mängden. Här på Nynas är varje individ en nyckelaktör. Det betyder att det ofta är press på dig att leverera, men det innebär också att du är betydelsefull och alltid sedd som en viktig del av en stor familj.
Contact & Application
För frågor och mer information om tjänsten, vänligen kontakta Cyril Thébault, sitechef, på telefon: +46-8-520 65030
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Beredskapssamordnare

Vill du stärka vår krisberedskap, planera för uppbyggnad av civilt försvar och vara en del av det kontinuerliga trygghets- och säkerhetsarbetet i kommunen? Trivs du i en roll med variation där du bidrar med  din goda förmåga till flexibilitet och samarbete? Vi erbjuder dig det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten ... Visa mer
Vill du stärka vår krisberedskap, planera för uppbyggnad av civilt försvar och vara en del av det kontinuerliga trygghets- och säkerhetsarbetet i kommunen? Trivs du i en roll med variation där du bidrar med  din goda förmåga till flexibilitet och samarbete?

Vi erbjuder dig det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet, med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av


Om arbetsplatsen
Kansliavdelningen är en del av kommunstyrelseförvaltningen och bereder och sammanställer ärenden inför politiska sammanträden. Avdelningen är ett stöd för politiker och övriga förvaltningar i juridiska frågor och hanterar begäranden och frågeställningar från allmänheten som rör handlingars offentlighet och sekretess. Kommunens säkerhetschef, arkivarie och dataskyddsombud tillhör kansliavdelningen som förutom själva kansliet även består av Kontaktcenter och Internservice. 

Arbetsuppgifter
Tjänsten som beredskapssamordnare innehåller såväl strategiskt som operativt arbete. I rollen jobbar du nära säkerhetschefen och du förväntas kunna hantera både långsiktigt planeringsarbete och agera i stunden när det behövs. Du är ett stöd till säkerhetschefen och ingår i TiB-organisationen (Tjänsteperson i beredskap), men kommer att ha ett stort eget ansvar för planering av civilt försvar och krisberedskap. Du kommer att samverka med aktörer både internt och externt, bland andra Försvarsmakten, Länsstyrelsen och MSB.

Dessutom kommer du att arbeta med skydd mot olyckor, risk-och sårbarhetsanalyser samt svara på motioner, medborgarförslag och remisser inom området säkerhet/trygghet.

Det här söker vi hos dig
 För att lyckas i rollen har du: 


• högskoleutbildnig eller motsvarande erfarenhet och kunskap som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• arbetat inom offentlig förvaltning, gärna inom kommunal verksamhet
• erfarenhet och kunskap inom krisberedskap och civilt försvar
• erfarenhet av planerings- eller utredningsarbete 
• erfarenhet av riskhantering i större organisation  
• god förmåga att uttrycka dig i väl i skrift och tal på svenska

Som person är du trygg och prestigelös, kan hantera svåra situationer och väga in flera olika perspektiv i en helhet. Säkerhetsarbete är ett lagarbete och trots utvecklade tekniska hjälpmedel är det människor som bygger en trygg och säker organisation. Du behöver därför ha ett gott bemötande och kunna vara lyhörd för olika verksamheters förmåga och behov av stöd. Att skapa förtroendefulla relationer och samarbeta med olika typer av människor, i olika sammanhang är några av dina starkaste sidor. 

I arbetet med att planera för civilt försvar och krisberedskap behöver du både kunna ta egna initiativ, arbeta självständigt och strukturera ditt arbete men samtidigt samverka med dem som omfattas av planeringen. Du behöver också vara inställd på att kunna kavla upp ärmarna och hugga i där det behövs, variationen av arbetsuppgifter är stor. 

Information om tjänsten
Tjänsten förutsätter godkänd säkerhetsprövning. Beredskap ingår i tjänsten.

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: Heltid 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2023/0060/023

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.


Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, förmånscykel, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

Brandingenjör-Nynas AB

Ansök    Aug 24    Talentor Sweden AB    Brandingenjör
Solutions for the transition to a sustainable society Nynas offers bitumen and naphthenic specialty products for applications that touch people’s lives every day, for example in electrification and road infrastructure. Our core competence is to refine heavy molecules into high performance, long-lasting specialty products. We operate in an international market with a strong focus on Europe, working closely with customers to create solutions to meet challe... Visa mer
Solutions for the transition to a sustainable society
Nynas offers bitumen and naphthenic specialty products for applications that touch people’s lives every day, for example in electrification and road infrastructure. Our core competence is to refine heavy molecules into high performance, long-lasting specialty products. We operate in an international market with a strong focus on Europe, working closely with customers to create solutions to meet challenges and capture opportunities in the transition to a sustainable society.
Brandingenjör – Nynas
Som HSSE Specialist Fire Safety arbetar du huvudsakligen med området brandskydd, både förebyggande och skadebegränsande, samt kris- och nödlägesberedskap, både utrustningsmässigt och bemanningsmässigt. Det övergripande målet är att säkerställa att verksamheten på raffinaderiet följer gällande tillstånd, lagar och regler samt Nynas interna krav och mål och att ständiga förbättringar genomförs. I denna roll erbjuder vi en unik kombination där du får arbeta både systematiskt med brandskydd i processindustri och med operativ räddningstjänst.
Om tjänsten
Inom raffinaderiet genomförs just nu en långsiktig brandskyddsstrategi och vår omgivning förändras. I rollen kommer du dels att arbeta med att lösa praktiska problem tillsammans med drift och underhållspersonal ute på anläggningen men även föra underbyggda resonemang med myndigheter och ledning. Som Brandingenjör på Nynas arbetar du för att säkerställa att brandskydd, kris- och nödlägesberedskap uppfyller raffinaderiets behov. Du kommer vara linjechef för drygt 30 deltidsbrandmän och du rapporterar till HSSE Manager Refinery Nynäshamn med placering i Nynäshamn. Det begränsade antal resor som eventuellt kan förekomma inom tjänsten, kommer främst att vara relaterade till kurser och möten.
Arbetsuppgifter i korthet:
- Rapportering både internt och till myndigheter.
- Stöd till projekt.
- Genomföra brandskyddsutredningar och riskanalyser.
- Utveckla utbildningsmaterial och hantera tillståndsansökningar och uppföljning av tillstånd.
Anställningen är en tillsvidareanställning.
Om dig
Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot riskhantering, brandskydd eller motsvarande samt 3-5 års arbetslivserfarenhet av skydds-, risk- eller brandskyddsfrågor inom industri. Meriterande är petrokemisk, process-, metall-, energi- eller massa- och pappersindustri. Du har erfarenhet av operativt arbete i privat eller kommunal räddningstjänst där du även haft en ledande roll som exempelvis Linjechef.
Grundläggande IT-kunskap med färdigheter i MS Office (särskilt Word, Powerpoint och Excel) är ett krav.
All kommunikation med myndigheter sker på svenska, så det är ett krav att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift. Inom Nynas sker en stor del av kommunikationen på engelska, därför är det av stor vikt att man även behärskar engelska väl.
Som person har du lätt för att samarbeta samt är kundorienterad och serviceinriktad. Du arbetar strukturerat, systematiskt och grundligt men också långsiktigt och kan planera för större uppgifter. Du arbetar självständigt och är bra på att ta initiativ, söka information samt dra analytiska slutsatser. Du har förmågan att kunna skriva kärnfullt så att man lätt kan följa en röd tråd som leder fram till dina tydliga slutsatser. Du är ansvarstagande, lojal och har höga HSSE- och affärsmoraliska värderingar.
Då tjänsten även omfattar en anställning i Raffinaderiets Räddningstjänst så medför det att du bor i, eller kommer att bo i Nynäshamn.
Om oss
Vi är både stora och små samtidigt - vilket ger våra medarbetare en unik möjlighet. Du har alla fördelar med ett starkt globalt företag med möjlighet att utveckla din karriär på många olika sätt. Men vi är små nog, med en enklare organisationsstruktur, där du aldrig blir en i mängden. Här på Nynas är varje individ en nyckelaktör. Det betyder att det ofta är press på dig att leverera, men det innebär också att du är betydelsefull och alltid sedd som en viktig del av en stor familj.
HSSE-avdelningen i Nynäshamn stödjer aktivt raffinaderiets linje- och projektorganisationer i arbetet för en säker och trygg arbetsplats. Avdelningen utgör raffinaderiets specialistkompetens inom HSSE-området vid riskanalyser, utredningar etc. och utgör raffinaderiets huvudsakliga kontakt med myndigheter samt sköter lagbevakning etc. inom HSSE.
Nynas omfattas av säkerhetsskyddslagen och tjänsten kan vara eller komma att bli placerad i säkerhetsklass. Inom Nynas AB:s svenska verksamhet tillämpar vi slumpmässiga alkohol- och drogtester.
Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Nynas med Talentor Sweden för frågor om tjänsten vänligen kontakta, Micaela Cardell Rekryteringskonsult, Talentor +46-70 199 16 65 eller epost;micaela.cardelltalentor.com Visa mindre

Rådgivande bygglovshandläggare till kontaktcenter

Bidra till en god samhällsutveckling! Vill du vara med och skapa morgondagens Nynäshamn? Vår kommun växer i snabb takt med såväl nya bostäder som ökad kommunal service. Vi söker därför till vårt kontaktcenter dig som älskar service och har breda kunskaper och stort intresse för hållbar samhällsbyggnad och bygglovsfrågor. Som rådgivande bygglovshandläggare har du en viktig roll som verkligen kan göra viktig skillnad. Tjänsten är nyinrättad och du kommer ha... Visa mer
Bidra till en god samhällsutveckling!

Vill du vara med och skapa morgondagens Nynäshamn? Vår kommun växer i snabb takt med såväl nya bostäder som ökad kommunal service. Vi söker därför till vårt kontaktcenter dig som älskar service och har breda kunskaper och stort intresse för hållbar samhällsbyggnad och bygglovsfrågor. Som rådgivande bygglovshandläggare har du en viktig roll som verkligen kan göra viktig skillnad. Tjänsten är nyinrättad och du kommer ha stora möjligheter att själv påverka rollen. Välkommen att utvecklas med oss!

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. 

Om arbetsplatsen
Kontaktcenter i Nynäshamns kommun arbetar kontinuerligt med utveckling för att möta våra medborgare, vårt näringsliv samt möta upp de behov som finns hos kommunens olika förvaltningar. Vi som arbetar här är en grupp kommunvägledare som verkligen trivs med vårt jobb. Vi satsar på vårt arbete och växer och utvecklas tillsammans för att ge Nynäshamns kommuninvånare den bästa servicen. Förutom kollegorna på kontaktcenter kommer du i rollen som rådgivande bygglovshandläggare också att arbeta i ett nära samarbete med förvaltningarna inom samhällsbyggnadsprocessen.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär att vara en första kontaktväg och ett stöd för alla intressenter som kontaktar kommunen i frågor som rör bygglovs- och samhällsbyggnadsfrågor.

Arbetsuppgifterna innefattar att i tidiga skeden, redan innan ansökan om bygglov, hjälpa de som kontaktar kommunen med bland annat tolkning av detaljplaner och om andra krav som gäller för bygglov. Stödet kan vara att direkt vägleda eller rådgöra via mejl eller telefon. Det kan också innebära platsbesök hos frågeställaren, främst i frågor som är mer invecklade och är behov av uppföljning eller mer ingående stöd.

Du kommer också vara ett direkt stöd till kommunens Företagslots och även samarbeta med avdelningen för kommunens näringslivsutveckling.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• högskoleutbildning som byggnadsingenjör, arkitekt, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• minst 3 års erfarenhet som bygglovshandläggare
• god kännedom om bygglovsbestämmelserna i plan- och bygglagen och strandskyddsbestämmelserna i miljöbalken
• god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska
• B-körkort

Det är meriterande om du har: 


• erfarenhet från offentliga sektorn och/eller utbildning inom juridik
• erfarenhet av tidigare/äldre bygglagstiftning

Då en stor del av arbetet innebär kontakt med andra människor krävs att du är förtroendeingivande, lyhörd, serviceinriktad och bra på att kommunicera i tal och skrift på svenska. Som person drivs du av utmaningar, är initiativrik och resultatorienterad. Du har ett gediget samhällsintresse och är omvärldsorienterad. Tycker du om att ge service, inser värdet av god dialog och att kontakten med sökande är viktig i handläggningen av bygglovsärenden är detta tjänsten för dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi hanterar urval löpande.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2022/0066/023


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset och en aktiv personalförening. Våra kontorslokaler ligger nära till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna samt möjlighet till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Senior bygglovsingenjör

Bidra till en god samhällsutveckling! Vill du vara med och bidra till en god samhällsutveckling på en arbetsplats där du får ett omväxlande arbete med mycket eget ansvar? Då tror vi att Nynäshamns bygglovsenhet kan vara rätt för dig.  Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi hållbara samhällen tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en arbetsplats med stora möjligheter att p... Visa mer
Bidra till en god samhällsutveckling!

Vill du vara med och bidra till en god samhällsutveckling på en arbetsplats där du får ett omväxlande arbete med mycket eget ansvar? Då tror vi att Nynäshamns bygglovsenhet kan vara rätt för dig. 

Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi hållbara samhällen tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en arbetsplats med stora möjligheter att påverka och göra skillnad och närhet till en aktiv fritid i våra unika omgivningar.

Om arbetsplatsen
På bygglovsenheten är vi nio medarbetare och arbetsgruppen består av bygglovshandläggare, bygglovsingenjörer, byggnadsinspektör, arkitekt, bygglovskoordinator och bygglovschef. Enheten är en del av plan- och bygglovsavdelningen där vi totalt är 23 personer.

Tillsammans ansvarar vi för kommunens myndighetsutövande inom bygglov och tillsynsverksamhet. Här hanterar vi många olika typer av ärenden, från enkla eldstäder och attefallare till komplexa flerbostadshus, industrianläggningar och spännande samhällsbyggnadsprojekt i växande delar av kommunen.

Vi erbjuder dig en given plats i vårt bygglovsgäng med glada och lösningsorienterade kollegor. Hos oss får du både stort utrymme till utveckling och stort stöd i det dagliga arbetet. Du får också goda möjligheter att forma din egen tjänst. Vi tycker att det är viktigt att ta till vara på våra medarbetares intressen och tidigare erfarenheter och du får gärna fördjupa dig inom något område lite extra. Löpande kompentensutveckling och möjlighet till distansarbete är en självklarhet.

Att arbeta i en mindre kommun som vår innebär att du kan följa även stora komplexa projekt från början till slut och se det konkreta resultatet av ditt arbete.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en driven senior bygglovsingenjör. Om du vill ha ett omväxlande arbete med många olika kontakter där du själv styr och planerar din vardag så är den här tjänsten för dig.

I tjänsten arbetar du självständigt med handläggning och teknisk granskning av olika ärenden inom exempelvis bygglov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser och anmälningsärenden. Beroende på din tidigare erfarenhet kan det även ingå vissa tillsynsärenden.

Nynäshamns kommun arbetar med samhällsbyggnadsprojekt i en genomtänkt samhällbyggnadsprocess. Här har du en viktig roll, både som sakkunnig under framtagande av detaljplaner och under själva bygglovsprocessen. Du medverkar också i kommunens övriga utvecklingsarbete.

I rollen ingår att ge service och rådgivning till allmänheten, företagare och kommunens övriga verksamhet. Du är också föredragande i samhällsbyggnadsnämnden när det gäller bygglovsärenden.

Det här söker vi hos dig

• Du har examen som arkitekt, byggnadsingenjör eller annan juridisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig eller lämplig för tjänsten
• Du har flerårig erfarenhet av självständigt arbete med bygglovsverksamhet
• Du har utmärkta kunskaper om Plan- och bygglagen, Plan- och byggförordningen, Boverkets byggregler och Miljöbalken
• Det är meriterande med erfarenhet från liknande arbete i kommuner eller annan offentlig förvaltning
• Erfarenheter från andra delar av byggprocessen är meriterande
• Det är meriterande med erfarenhet av tidigare/äldre bygglagstiftning
• Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
• B-körkort är ett krav

I den här rollen ingår det många olika sociala kontaktytor, allt från kollegor till kommunens medborgare, näringslivet och politiker. För att lyckas ser vi att du har stor social kompetens och har lätt för att samarbeta. Du är lyhörd för andras idéer, är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera. Vidare har du ett problemlösande förhållningssätt i din arbetsroll med fokus på att hålla en hög servicenivå i alla dina åtaganden. 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2021/1371/001 


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset och en aktiv personalförening. Våra kontorslokaler ligger nära till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna samt möjlighet till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Rådgivande bygglovshandläggare till kontaktcenter

Bidra till en god samhällsutveckling! Har du idéer för framtiden och drivs av utmaningar? Har du ett stort intresse för samhällsprocessen och utveckling? Nynäshamn växer och vi har nu inrättat en ny tjänst på vårt kontaktcenter där du som har god kunskap om bygglovsfrågor och drivs av service och det personliga mötet kan vara med att utforma en ny roll som verkligen gör skillnad. Välkommen att utvecklas med oss! Nynäshamn erbjuder det bästa av flera värl... Visa mer
Bidra till en god samhällsutveckling!

Har du idéer för framtiden och drivs av utmaningar? Har du ett stort intresse för samhällsprocessen och utveckling? Nynäshamn växer och vi har nu inrättat en ny tjänst på vårt kontaktcenter där du som har god kunskap om bygglovsfrågor och drivs av service och det personliga mötet kan vara med att utforma en ny roll som verkligen gör skillnad. Välkommen att utvecklas med oss!

Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet, med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.


Om arbetsplatsen
Nynäshamns kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med sina drygt 2000 anställda. För att ytterligare möta våra invånares, företags och besökares behov av rätt service och effektiv ärendehantering finns sedan 2017 Nynäshamns kommuns kontaktcenter. Kontaktcenter tillhör kansliavdelningen och är organiserat under kommunstyrelseförvaltningen.

Vi som arbetar på Nynäshamns kommuns kontaktcenter är en grupp underbara kommunvägledare som verkligen satsar på sitt arbete och vill växa och utvecklas tillsammans för att ge Nynäshamns kommuninvånare den bästa servicen genom hela livet. Förutom kollegorna på kontaktcenter kommer du i denna roll att arbeta i ett nära samarbete med alla förvaltningar inom samhällsbyggnadsprocessen.

Kontaktcenter arbetar kontinuerligt med utveckling för att möta våra medborgare, vårt näringsliv samt våra interna samarbetspartners behov. Nu utvecklar vi kontaktcenter med en ny tjänst som handläggare som vill arbeta med rådgivning och service inom bygglov.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär att vara ett stöd för alla intressenter som kontaktar kommunen i frågor som rör bygglovs- och samhällsbyggnadsfrågor. 

Arbetsuppgifterna innefattar att i tidiga skeden, innan ansökan om bygglov, vägleda med bl.a. tolkning av detaljplaner och rådgivning om andra krav på bygglov. Vi ser att stödet kan bestå utav att direkt vägledning eller rådgivning via mejl eller telefon. Det kan också innebära platsbesök hos frågeställaren, främst i frågor som är mer invecklade och är behov av uppföljning eller mer ingående stöd.

Du kommer även vara ett direkt stöd till kommunens företagslots samt samarbeta nära med andra avdelningar som arbetar med näringslivsutveckling och samhällsbyggnadsprocessen.

Då rollen är ny så har du möjlighet att vara med och utveckla samt påverka dess utformning. 

Det här söker vi hos dig

• Du har högskoleutbildning som byggnadsingenjör, arkitekt, eller motsvarande
• Du ska ha minst 3 års erfarenhet som bygglovshandläggare med god kännedom om bygglovsbestämmelserna i plan- och bygglagen och strandskyddsbestämmelserna i miljöbalken
• Då en stor del av arbetet innebär kontakt med andra människor krävs att du är förtroendeingivande, lyhörd, serviceinriktad och bra på att kommunicera i tal och skrift på svenska
• Körkort B är ett krav
• Erfarenhet från offentliga sektorn och/eller utbildning inom juridik är meriterande

Som person drivs du av utmaningar, är initiativrik och resultatorienterad. Du har ett gediget samhällsintresse och är omvärldsorienterad. Tycker du att kontakten med sökande är den mest intressanta delen av handläggningen är detta tjänsten för dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi hanterar ansökningarna och intervjuar löpande.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2021/0475/023 
Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset och en aktiv personalförening. Våra kontorslokaler ligger nära till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna samt möjlighet till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bygglovsingenjör/arkitekt

Bidra till en god samhällsutveckling Vill du vara med och bidra till en god samhällsutveckling på en arbetsplats där du får ett omväxlande arbete med mycket eget ansvar? Då tror vi att Nynäshamns bygglovsenhet kan vara rätt för dig.  Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi hållbara samhällen tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en arbetsplats med stora möjligheter att på... Visa mer
Bidra till en god samhällsutveckling

Vill du vara med och bidra till en god samhällsutveckling på en arbetsplats där du får ett omväxlande arbete med mycket eget ansvar? Då tror vi att Nynäshamns bygglovsenhet kan vara rätt för dig. 

Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi hållbara samhällen tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en arbetsplats med stora möjligheter att påverka och göra skillnad och närhet till en aktiv fritid i våra unika omgivningar.

Om arbetsplatsen
På bygglovsenheten är vi åtta medarbetare och arbetsgruppen består av bygglovshandläggare, bygglovsingenjörer, byggnadsinspektör, bygglovskoordinator och bygglovschef. Enheten är en del av plan- och bygglovsavdelningen där vi totalt är 22 personer.

Tillsammans ansvarar vi för kommunens myndighetsutövande inom bygglov och tillsynsverksamhet. Här hanterar vi många olika typer av ärenden, från enkla eldstäder och attefallare till komplexa flerbostadshus, industrianläggningar och spännande samhällsbyggnadsprojekt i växande delar av kommunen.

Vi erbjuder dig en given plats i vårt bygglovsgäng med glada och lösningsorienterade kollegor. Hos oss får du både stort utrymme till utveckling och stort stöd i det dagliga arbetet. Du får också goda möjligheter att forma din egen tjänst. Vi tycker att det är viktigt att ta till vara på våra medarbetares intressen och tidigare erfarenheter och du får gärna fördjupa dig inom något område lite extra. Löpande kompentensutveckling och möjlighet till distansarbete är en självklarhet.

Att arbeta i en mindre kommun som vår innebär att du kan följa även stora komplexa projekt från början till slut och se det konkreta resultatet av ditt arbete.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en driven bygglovsingenjör, arkitekt eller juridisk handläggare till vårt team. Om du vill ha ett omväxlande arbete med många olika kontakter där du själv styr och planerar din vardag så är den här tjänsten för dig.

I tjänsten arbetar du självständigt med handläggning och teknisk granskning av olika ärenden inom exempelvis bygglov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser och anmälningsärenden. Beroende på din tidigare erfarenhet kan det även ingå vissa tillsynsärenden.

Nynäshamns kommun arbetar med samhällsbyggnadsprojekt i en genomtänkt samhällbyggnadsprocess. Här har du en viktig roll, både som sakkunnig under framtagande av detaljplaner och under själva bygglovsprocessen. Du medverkar också i kommunens övriga utvecklingsarbete.

I rollen ingår att ge service och rådgivning till allmänheten, företagare och kommunens övriga verksamhet. Du är också föredragande i samhällsbyggnadsnämnden när det gäller bygglovsärenden.

Det här söker vi hos dig

• Du har examen som arkitekt, byggnadsingenjör eller annan juridisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig eller lämplig för tjänsten
• Du har gärna några års erfarenhet av självständigt arbete med bygglovsverksamhet
• Du har goda kunskaper om plan- och bygglagen, plan- och byggförordningen, Boverkets byggregler och Miljöbalken
• Det är meriterande med erfarenhet från liknande arbete i kommuner eller annan offentlig förvaltning
• Erfarenheter från andra delar av byggprocessen är meriterande
• Det är även meriterande med erfarenhet av tidigare/äldre bygglagstiftning
• Uttrycker dig väl i tal och skrift på Svenska
• B-körkort är ett krav

I den här rollen ingår det många olika sociala kontaktytor, allt från kollegor till kommunens medborgare, näringslivet och politiker. För att lyckas ser vi att du har stor social kompetens och har lätt för att samarbeta. Du är lyhörd för andras idéer, är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera. Vidare har du ett problemlösande förhållningssätt i din arbetsroll med fokus på att hålla en hög servicenivå i alla dina åtaganden. 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2021/0537/001 


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.


Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset och en aktiv personalförening. Våra kontorslokaler ligger nära till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna samt möjlighet till distansarbete.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Underhållsingenjör sökes för att leverera underhåll i världsklass!

Midroc Project Management är ett konsultföretag som utvecklar och utför projekt för industri-, energi- och samhällsbyggnad, både i Sverige och utomlands. Bolaget har ca 120 anställda med kontor i Stockholm, Göteborg, Lysekil, Stenungssund och Avesta. Midroc Project Management AB är ett av Midrocbolagen i Midroc Europe som 2020 blev utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare, och vi söker nu en ny förmåga för att stärka vårt team! Rollen som underhållsingenj... Visa mer
Midroc Project Management är ett konsultföretag som utvecklar och utför projekt för industri-, energi- och samhällsbyggnad, både i Sverige och utomlands. Bolaget har ca 120 anställda med kontor i Stockholm, Göteborg, Lysekil, Stenungssund och Avesta. Midroc Project Management AB är ett av Midrocbolagen i Midroc Europe som 2020 blev utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare, och vi söker nu en ny förmåga för att stärka vårt team!

Rollen som underhållsingenjör  

Du kommer att ingå i ett team som arbetar övergripande med uppdrag inom Asset Management och enhetens mål är att leverera underhåll i världsklass! Du kommer att ingå i ett starkt team med ca 20 konsultkollegor och ha varierande arbetsuppgifter hos våra kunder runtom i Sverige. 

Arbetsuppgifter


• Upprätta ett effektivt Förebyggande Underhållsprogram genom att använda RCM som metodik
• Kritikalitetsklassa anläggningen
• Säkerställa att det finns en genomarbetad reservdelshantering för kritiska utrustningar
• Initiera och driva förbättringar av anläggningen för att öka driftsäkerheten
• Fånga upp och analysera underhållsdata 
• Utföra en månatlig analys baserad på underhållskostnader

I ditt första uppdrag kommer du att medverka i ett projekt större projekt inom oljeindustrin i Stockholmsområdet. 

Vem är du 

Vi tror att du är lösningsorienterad, strukturerad och självgående för att kunna möta kundens behov och driva det vidare mot ett väl genomfört projekt.  

Krav: 


• Ingenjörsutbildning med inriktning maskin eller liknande 
• Erfarenhet av arbete med Maintenance Relaibility, data analys och grundorsaksanalys 
• Behärska engelska och svenska i tal och skrift 

Meriterande: 


• Tidigare arbetat som konsult 
• Certifiering enligt EFNMS 
• Minst 3 års yrkeserfarenhet av underhållsutveckling eller underhållsmetoder, exempelvis: RCM, FMEA eller CBM 

 Övrigt 

Placeringsort: Stockholm. Vi arbetar rikstäckande med kunder över hela landet, resor i arbetet kommer att förekomma.  

Skulle du passa i vårt team och delar vår vision om framtiden? Välkommen med din ansökan!Midroc Europe utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi 11,4 miljarder kronor och sysselsatte 4200 medarbetare. Visa mindre

Bygglovschef

Nynäshamns kommun är en liten kommun nära Stockholm som växer för att få plats för fler och mer. Tillsammans bygger vi inte bara bostäder - vi bygger samhällen -  och just nu är vi i en spännande samhällsbyggnadsfas med bland annat utveckling av vår näst största tätort Ösmo, en helt ny stadsdel i vid Telegrafen i Nynäshamn stad och ny företagsmark invid Segersäng. Nu söker vi en bygglovschef som vill vara med och utveckla kommunen tillsammans med oss. Om... Visa mer
Nynäshamns kommun är en liten kommun nära Stockholm som växer för att få plats för fler och mer. Tillsammans bygger vi inte bara bostäder - vi bygger samhällen -  och just nu är vi i en spännande samhällsbyggnadsfas med bland annat utveckling av vår näst största tätort Ösmo, en helt ny stadsdel i vid Telegrafen i Nynäshamn stad och ny företagsmark invid Segersäng.

Nu söker vi en bygglovschef som vill vara med och utveckla kommunen tillsammans med oss.

Om arbetsplatsen
På bygglovsenheten arbetar sju handläggare och en koordinator och tillsammans ansvarar vi för kommunens bygglov och tillsynsverksamhet. Enheten tillhör avdelningen för plan, stab och bygglov som är en del av miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Arbetsuppgifter
Som bygglovschef leder du arbetet på bygglovsenheten och har det övergripande ansvaret för resultat, personal, arbetsmiljö och budget. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschef.

För att lyckas i din roll behöver du ha ett strategiskt helhetsperspektiv med fokus på hur bygglovsenheten kan bidra till en väl fungerande samhällsbyggnadsprocess. Du har också en viktig roll som företrädare för bygglovsfrågor i kommunen och du behöver ha en god förmåga att upprätthålla en förtroendefull dialog med exploatörer, politiker, kommuninvånare, myndigheter och andra berörda parter.

Lika viktigt som de strategiska frågorna är att du har kunskap och vilja att arbeta operativt och exempelvis agera som mentor för handläggare inom enheten.

Att du tar ansvar för medarbetarnas hälsa, utveckling och arbetsmiljö och att du förmedlar arbetsglädje är centralt för oss.

I rollen som bygglovschef kommer det finnas goda möjligheter att påverka hur organisationen ska utformas och fortsätta växa framöver. I uppdraget ser vi ett fortsatt behov av att arbeta med stabilitet, utveckling och digitalisering.

Det här söker vi hos dig

• Högskolexamen som civilingenjör, byggnadsingenjör, arkitekt eller annan relevant utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Minst 3 års yrkeserfarenhet inom branschen
• Ingående kunskap om PBL, MB och BBR
• Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet i en chefsroll
• Mycket goda svenska kunskaper då tjänsten innebär mycket intern och extern kommunikation. I rollen behöver man även vara bekväm att kommunicera i större forum exempelvis på nämndmöten med politiker eller i möten med exploatörer
• Körkort är ett krav

Som person är du en lagspelare med ett inkluderande ledarskap. Delaktighet, lyhördhet, tillgänglighet är viktiga faktorer för dig.

Du tar ansvar för dina handlingar, projekt och personal och är tydlig och förtroendeingivande i dina beslut och i din kommunikativa förmåga. Du står stabilt när förutsättningarna förändras samtidigt som du arbetar för förändring och utveckling. Du är bra på att skapa goda relationer med människor, både internt och externt och är duktig på att kommunicera och presenterar åsikter, information och argument så att alla förstår.

Information om tjänsten
Tillträde: med fördel innan årsskiftet

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: MSN/2020/1619/001


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset, gratis baddag i Ösmo simhall och en aktiv personalförening. Vi sitter i trevliga kontorslokaler med förhållandevis goda parkeringsmöjligheter, närheten till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi har ett generöst flextidsavtal samt en timme kortare arbetstid under sommarmånaderna, möjlighet till distansarbete och tydliga mötesrutiner.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Brandskyddsansvarig

Ansök    Jun 29    Nynäshamns kommun    Brandingenjör
Är du trött på att släcka bränder och vill vara spindeln i kunskapsnätet kring brandskydd? Vill du bygga upp den nya rollen och bidra till att vi tillsammans når solen i vår strategiska karta? Då klickar du snabbt in på "Ansök".  Unika möjligheter – helt naturligt! Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. ... Visa mer
Är du trött på att släcka bränder och vill vara spindeln i kunskapsnätet kring brandskydd? Vill du bygga upp den nya rollen och bidra till att vi tillsammans når solen i vår strategiska karta? Då klickar du snabbt in på "Ansök". 

Unika möjligheter – helt naturligt!

Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet, med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.

Om arbetsplatsen
Fastighetsavdelningen har under våren arbetat intensivt med att utforma en ny organisation med fokus på vår strategiska utveckling. I vår nya organisation har vi arbetat fram tydligare roller och förändrade ansvarsgränser. Vi har även identifierat några nya tjänster som kommer utgöra en väsentlig del i uppbyggandet av en stark, gemensam proaktiv, strategisk och serviceinriktad avdelning. Den nya organisationen kommer i höst stå i starten av en resa med att hela organisationen tillsammans kommer att utveckla våra arbetssätt och arbeta för att nå solen i vår strategiska karta.

I en av våra nya roller som brandskyddsansvarig arbetar du inom enheten kund- och teknikförvaltning. Här arbetar du nära tillsammans med våra fastighetsförvaltare, energi- och driftsingenjör, lås- och säkerhetssamordnare samt underhållssamordnare, vilket är en ytterligare ny roll.  

Arbetsuppgifter
Som brandskyddsansvarig har du det övergripande ansvaret för brandskyddsarbetet inom kommunens verksamhetsfastigheter. Det innefattar exempelvis myndighetsbesiktningar avseende brandskyddsarbete (SBA), hantering av insatsplaner och kontakten med räddningstjänsten.

Detta är en rådgivande och samordnande roll där du koordinerar det dagliga tillsyn- och skötselarbetet till våra förvaltningar inom kommunen. Du kommer utgöra en viktig funktion där du genom din sakkunnighet bistår verksamheterna med hjälp gällande regelverk, installationer, planering, utbildning, uppföljning samt att säkerställa rutiner och dokumentation inom ditt sakområde.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• utbildning inom förebyggande brandskyddsarbete och brandtekniska utbildningar för operativ driftverksamhet
• dokumenterad yrkeserfarenhet av arbete med förebyggande brandskydd
• erfarenhet av eller medverkat vid brandprojektering
• god systemförståelse inom grundläggande program och gärna fastighetssystem
• god förmåga i svenska språket, såväl i tal som skrift
• körkort B

Det är meriterande om du har utbildning som instruktör, brandman, brandskyddsledare eller brandskyddsspecialist, grundkunskaper i engelska och erfarenhet av strategiskt brandskyddsarbete.

Då rollen som brandskyddsansvarig är en ny roll inom avdelningen så söker vi en person som har en god förmåga att på ett metodiskt sätt skapa nya strukturer, bygga goda samarbetsytor samt är serviceinriktad. Genom goda relationer arbetar du nära dina kollegor och kunderna ute på förvaltningarna. Dock är du ensam i denna nyckelposition så det kräver att du trivs i en självständig roll där du får stort eget ansvar. Du har en god förmåga att prioritera genom att se till helhetsperspektiv och större sammanhang.

Annonseringstiden för denna tjänst är hela sommarperioden, vi kommer påbörja urval för tjänsten i mitten av augusti.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: MSN/2020/1214/001 


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset, gratis baddag i Ösmo simhall och en aktiv personalförening. Vi sitter i trevliga kontorslokaler med förhållandevis goda parkeringsmöjligheter, närheten till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi har ett generöst flextidsavtal samt en timme kortare arbetstid under sommarmånaderna, möjlighet till distansarbete och tydliga mötesrutiner.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Säkerhetsskyddshandläggare till Grindsjön

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 950 anställda, varav drygt 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Arbetar du med säkerhetsskydd och informationssäkerhet? Vi behöver dig som vill arbeta med systematiskt säkerhetsskyddsarbete inom en kreativ och forskningsintensiv verksamhet!

Vi söker dig som kan säkerhetsskydd och informationssäkerhet och vill bidra med dina kunskaper i det systematiska säkerhetsskyddsarbetet i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet. Du kommer arbeta på både operativ och strategisk nivå, ha många kontaktytor och samverka såväl internt som externt.

Säkerhetsskyddsenheten vid FOI ingår i avdelningen Forskningsstöd, som förutom säkerhetsskydd ansvarar för frågor inom registratur och arkiv, personal, IT, kommunikation och juridik.

Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer FOI:s verksamhet inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Vi tillhandahåller stöd i nationella och internationella samarbeten samt tillhandahåller utbildningar för verksamheten. Vi utövar även tillsyn och stödjer företag med vilka myndigheten tecknat säkerhetsskyddsavtal. Säkerhetsskyddsenheten är representerad på samtliga FOI:s verksamhetsorter.

Arbetsuppgifter Du kommer på uppdrag av säkerhetsskyddschefen företräda säkerhetsskyddsenheten på lokal nivå. I samverkan med chefer och projektledare stöttar du verksamheten i säkerhetsskyddsarbetet, kontrollerar säkerhetsskyddet utifrån fastställd intern kontrollplan samt genomför uppföljning av säkerhetsskyddet. Du stödjer avdelningsledning och projekt i deras genomförande av säkerhetsanalyser utifrån central och lokal hotbild. I rollen ingår även att säkerställa att FOI:s medarbetare har relevant och aktuell kunskap inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet. En del i detta är att bistå i centralt framtagna utbildningar och att utbilda personalen.

Andra uppgifter som ingår i arbetet är att:

stödja verksamheten i säkerhetsklassinplacering och genomförandet av bl.a. säkerhetsprövningsintervjuer
säkerhetsskyddad upphandling (SUA). Stödja central hantering vid tecknande av säkerhetsskyddsavtal
administrera säkerhetstekniska system (passersystem, larm, lås, kameror)
administrera hemliga handlingar
hantera skyddad kommunikation (krypto)
administrera besöksansökningar i Sverige och utlandet (Request for Visit, RFV)
administrera kurirverksamhet och skyddade transporter
Din profil Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhetsfrågor och säkerhetsskydd genom aktivt stöd och rådgivning. Du har genomgått en relevant utbildning inom informationssäkerhet, säkerhetsanalyser och säkerhetsskyddsutbildning, exempelvis inom Försvarsmakten eller via SSF. Vidare har du kompetens inom säkerhetsinstallationer, larm- och passersystem, mekaniskt inbrottsskydd samt erfarenhet av att hantera säkerhets­teknik. I den här rollen krävs erfarenhet av administration. Det är meriterande om du har arbetat inom eller med liknande verksamhet i statlig sektor. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att genomföra utbildningar och säkerhetsanalyser eller har erfarenhet av signalskyddsarbete och har arbetat med hantering av krypto.

Som person har du integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du behöver vara självgående och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån denna göra urval och prioriteringar. För att lyckas i rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga och kan utbilda och skapa förståelse för informationssäkerhet och säkerhetsskydd på olika nivåer. Du har lätt för att samarbeta, är flexibel och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska. Sist men inte minst har du en god förmåga att samarbeta, ta in verksamhetens behov och skapa förtroendefulla relationer.

Vi erbjuder På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Du kommer att tillhöra säkerhetsskyddsenheten som ingår i avdelningen Forskningsstöd, läs gärna mer om vad vi gör:  https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html . Säkerhetsenheten består av 16 medarbetare som är fördelade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Du kommer att arbeta i Grindsjön.

Har vi fångat ditt intresse? För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Mi Reinmann  (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 13 januari 2020. Visa mindre

HSSE Specialist Security till Nynas AB

Ansök    Jul 19    Experis AB    Brandingenjör
Vi utvecklar olja vidare för att skapa värde för våra kunder och den värld vi lever i. Nynas är ett annorlunda oljebolag - vi vill nyttja olja, inte elda upp den. Med omkring 1 000 medarbetare, produktionsanläggningar i Europa och kontor i över 30 länder, är Nynas inriktat på att forska om, producera och leverera nafteniska specialoljor och bitumen till en växande global marknad. Tillsammans med våra kunder har vi kunskapen att hitta nya tillämpningar o... Visa mer
Vi utvecklar olja vidare för att skapa värde för våra kunder och den värld vi lever i.

Nynas är ett annorlunda oljebolag - vi vill nyttja olja, inte elda upp den.
Med omkring 1 000 medarbetare, produktionsanläggningar i Europa och kontor i över 30 länder, är Nynas inriktat på att forska om, producera och leverera nafteniska specialoljor och bitumen till en växande global marknad. Tillsammans med våra kunder har vi kunskapen att hitta nya tillämpningar och möta nya utmaningar som kan hjälpa till att forma vårt samhälle.

HSSE-avdelningen i Nynäshamn stödjer aktivt raffinaderiets linje- och projektorganisationer i arbetet för en säker och trygg arbetsplats. Avdelningen utgör raffinaderiets specialistkompetens inom HSSE-området vid riskanalyser, utredningar etc. och utgör raffinaderiets huvudsakliga kontakt med myndigheter samt sköter lagbevakning etc. inom HSSE.Om tjänsten

Som HSSE Specialist Security arbetar du huvudsakligen med områdena skydd (security) och processäkerhet men det omfattar även delar av brandskydd och hamnskydd. Det övergripande målet är att säkerställa att verksamheten på raffinaderiet följer gällande tillstånd, lagar och regler samt Nynas interna krav och mål och att ständiga förbättringar genomförs. I tjänsten ingår rapportering till myndigheter och internt, stöd till projekt, att säkerställa att skalskydd och passersystem uppfyller raffinaderiets behov, att genomföra skyddsutredningar (security) och riskanalyser, att utveckla utbildningsmaterial och att hantera tillståndsansökningar och uppföljning av tillstånd. I tjänsten ingår även en anställning i vår lokala räddningstjänst. Inom raffinaderiet genomförs just nu en långsiktig brandskyddsstrategi och vår omgivning förändras i och med raffinaderiets nya granne Stockholm Norvik Hamn.

Du rapporterar till HSSE Manager Refinery Nynäshamn och din placering är i Nynäshamn. Det begränsade antal resor som eventuellt kan förekomma inom tjänsten, kommer främst att vara relaterade till kurser och möten.

Anställningen är en tillsvidareanställning.Bakgrund och personliga egenskaper

Du har en akademisk examen med inriktning mot riskhantering eller brandskydd eller motsvarande. Gärna 3-5 års arbetslivserfarenhet med skydds-, risk- eller brandskyddsfrågor inom industri, process-, metall-, energi- eller massa- och pappersindustri är meriterande. Erfarenhet från petrokemisk industri är meriterande. Du bör ha intresse såväl av att lösa praktiska problem ute i anläggningen tillsammans med drift- och underhållspersonal, som att med noggrannhet och fakta föra underbyggda resonemang med myndigheter och ledning.

Grundläggande IT-kunskap med färdigheter i MS Office (särskilt Word, Powerpoint och Excel) är ett krav. All kommunikation med myndigheter sker på svenska, så det är ett krav att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift. Inom Nynas sker en stor del av kommunikationen på engelska, varför man ska behärska även engelska väl.

Som person är du positiv och har lätt för att nätverka och samarbeta samt är kundorienterad och serviceinriktad. Du arbetar strukturerat och systematiskt men också långsiktigt och kan lägga och följa planer för större uppgifter. Du arbetar självständigt och är bra på att ta initiativ, söka information samt att dra analytiska slutsatser. Du har förmågan att kunna skriva kärnfullt och med en röd tråd. Du är ansvarstagande, lojal och har höga HSSE- och affärsmoraliska värderingar.

Då tjänsten även omfattar en anställning i Raffinaderiets Räddningstjänst så medför det att du bor i, eller kommer att bo i, Nynäshamn.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Nynas med Experis. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Håkan Kempel på +46730211833, [email protected].

Inom Nynas AB:s svenska verksamhet tillämpas alkohol- och drogtester.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Trafikservicemedarbetare till asfaltsäsongen 2019

Ansök    Apr 10    Vägjobb i Sverige AB    Trafikvakt
Om oss:Som medarbetare är du en del av Team Vägjobb där vi eftersträvar en trygg arbetssituation och gemenskap med respekt för individen. Sedan 2005 har vi varit drivande i arbetet att skapa trygghet för personal och trafikanter vid arbeten i trafikmiljö. Vägjobb rekryterar gärna internt vilket skapar möjligheter att utvecklas och växa i en organisation med korta beslutsvägar. Besök gärna vår hemsida för mer information.www.vagjobb.seOm dig:Till asfaltssäs... Visa mer
Om oss:Som medarbetare är du en del av Team Vägjobb där vi eftersträvar en trygg arbetssituation och gemenskap med respekt för individen. Sedan 2005 har vi varit drivande i arbetet att skapa trygghet för personal och trafikanter vid arbeten i trafikmiljö. Vägjobb rekryterar gärna internt vilket skapar möjligheter att utvecklas och växa i en organisation med korta beslutsvägar. Besök gärna vår hemsida för mer information.www.vagjobb.seOm dig:Till asfaltssäsongen 2019 söker vi dig som vill jobba utomhus under vår, sommar och höst. Vi söker dig som trivs med fysiskt arbete och vågar visa vad du går för. I den här tjänsten kommer det ställas stora krav på dig som person. Du behöver vara en väldigt flexibel och ansvarsfull person då arbetet utförs vid varierande tider. För det mesta arbetar du på annan ort under hela arbetsveckan, vanligtvis mån-tors eller mån-fre men det kan även se ut på andra sätt. Du ska alltså ha möjlighet att vara borta från hemmet under hela arbetsveckan. Utöver tidigare nämnde egenskaper så behöver du ha en god servicekänsla där du förstår hur viktigt det är att hälsa, prata med och skapa arbetsmässiga relationer med våra kunder. Du bör även ha lätt för att arbeta med människor från olika bakgrund och ha en god förmåga att samarbeta och vara en lagspelare. Eftersom Trafikverket ställer krav på att deras regelverk skall kunna förmedlas på svenska är det viktigt att du i tal och skrift är flytande i svenska.Krav:• Flytande svenska i tal och skrift• B-körkortMeriterande:• C-körkort• Tillgång till egen bil• Tidigare erfarenhet från Arbete på vägArbetsuppgifter:Du kommer vara vägens hjälte och säkerställa att vägarbetarna, trafikanterna och dina kollegor får en säker och bra upplevelse av vägarbeten. Du kommer genom ditt goda arbete rädda liv. I arbetsuppgifterna ingår dirigering av trafik genom vägarbetsplatser som trafikvakt och lotschaufför, har du ett C-körkort kommer du jobba mer med att köra TMA-bil. Utöver trafikdirigering arbetar du med skyltning, tillsyn och avskyltning av arbetsområdet vilket innebär att du och arbetsgruppen du ingår i är ansvariga för kvalitén och säkerheten för vägarbetsområdet ni arbetar på. Ibland arbetar du på motorväg, ibland arbetar du på en liten landsväg där det knappt är någon trafik alls. En arbetsgrupp består vanligtvis av 2-5 personer och det är ni tillsammans som arbetar för att möta trafikverkets krav vid arbete på väg.Då vi arbetar rikstäckande med säkerheten vi vägarbetsplatser kommer du ofta resa och övernatta på annan ort. Arbetstiderna varierar från tidig morgon till sena kvällar och nattarbete. Innan arbete kan påbörjas så genomgår du en 4-dagars utbildning i våra utbildningslokaler där du får lära sig så mycket som möjligt om V3-principen och hur man jobbar som trafikservicemedarbetare på bästa sätt. De första utbildningarna beräknas börja i mars.Trivs du och visar engagemang kan det finnas möjligheter att utvecklas vidare inom Vägjobb då vi gärna rekryterar internt när lediga tjänster uppstår. Vi på vägjobb ger all personal den utbildning som krävs, vi tillhandahåller självklart arbetskläder och personlig skyddsutrustning.Övrigt:Ansökan sker via vår hemsida http://www.vagjobb.se/lediga-tjanster/Intervju sker på en av Vägjobbs tre depåer, Göteborg, Örebro eller Stockholm. beroende på var i landet du bor. Intervjuer och tillsättning sker omgående och därför kan dessa tjänster komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.Frågor om tjänsten besvaras av [email protected]ön, ersättning och förmåner enligt kollektivavtal med SEKO ”Väg och banavtalet” Vi undanber oss erbjudanden från rekrytering och bemanningsföretag. Även hjälp med annonsering via media och sociala medier undanbedes, tack!AnställningsformVisstidsanställning Visa mindre