Lediga jobb som Bibliotekarie i Nynäshamn

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Nynäshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nynäshamn som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie i Ösmo bibliotek

Ansök    Dec 2    Nynäshamns kommun    Bibliotekarie
Locka fram det bästa! Gillar du att ha variation i ditt arbete och ta stort ansvar? Denna tjänst erbjuder dig en möjlighet att på en mindre filial få arbeta varierat och ansvarsfullt med hela din bibliotekariekompetens. Skärgårdskommunen Nynäshamn har mycket att erbjuda. Vår storlek ger fördelen av att jobba nära människor. Samarbetet skapar förutsättningar för att göra ett bra jobb och ger dig möjlighet att påverka ditt arbete. Närheten finns också till... Visa mer
Locka fram det bästa!

Gillar du att ha variation i ditt arbete och ta stort ansvar? Denna tjänst erbjuder dig en möjlighet att på en mindre filial få arbeta varierat och ansvarsfullt med hela din bibliotekariekompetens.

Skärgårdskommunen Nynäshamn har mycket att erbjuda. Vår storlek ger fördelen av att jobba nära människor. Samarbetet skapar förutsättningar för att göra ett bra jobb och ger dig möjlighet att påverka ditt arbete. Närheten finns också till en fritid med tillgång till fantastiska naturupplevelser.

Om arbetsplatsen
Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskolor, grundskolor, grundsärskolan samt kultur och fritidsaktiviteter. Vi som arbetar här har varierad bakgrund och erfarenhet och vår främsta uppgift är att erbjuda alla barn en trygg läroplats, med kunskapsinhämtning i fokus. 

Nynäshamns bibliotek med sina två filialer och kulturbuss har 17 anställda bibliotekarier, biblioteksassistenter, biblioteks- och litteraturpedagoger. Biblioteksfilialen i Ösmo är centralt belägen i Ösmo med gångavstånd till pendeltåget. Filialen är starkt förankrad i lokalsamhället och har besökare i alla åldrar. Samtliga bibliotek i kommunen har hög utlåning och många besökare. Utöver bibliotek och kulturbuss finns även en konsthall, en kommunal konstsamling samt ett foto- och folkminnesarkiv vilket gör biblioteket till en central kulturaktör i kommunen. 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att planera och genomföra biblioteksverksamhet för alla åldrar. Du förväntas att utifrån barns och ungas förutsättningar inspirera till läsning och informationsanvändande på olika plattformar. I tjänsten ingår att tillsammans med din kollega  sköta inköp och urval av media. Du ska samverka med medborgarna i kommunen och verka för att biblioteket erbjuder en relevant och tillgänglig verksamhet. 

Vi söker dig som är trygg i din roll som bibliotekarie och kan axla det helhetsansvar arbetet på filial innebär. Du ska kunna möta både vuxna och barn och växla mellan klassbesök och tjänstgöring i bibliotekets kassadisk samt läsinspirerande program för vuxna besökare. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår även. Du kommer även att ingå i en grupp som kör bokbuss. 

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• biblioteksexamen
• erfarenhet inom folkbibliotek med barn och vuxenverksamhet
• erfarenhet av arbete i Book-it samt en god digital kompetens
• goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som i skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av läsfrämjande arbete och kunskap om barns litteratur- och medievärldar

Arbetet ställer krav på att du är social, flexibel, nyfiken och nytänkande. Du har god samarbetsförmåga men är även bra på att arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KFN/2021/0069/023Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Okt 6    Nynäshamns kommun    Bibliotekarie
Brinner du för folkbildning och kultur? Vi behöver nu en engagerad och nyfiken vikarie till vårt huvudbibliotek i Nynäshamn som är ett bibliotek utöver det vanliga.  Skärgårdskommunen Nynäshamn har mycket att erbjuda. Vår storlek ger fördelen av att jobba nära människor. Samarbetet skapar förutsättningar för att göra ett bra jobb och ger dig möjlighet att påverka ditt arbete. Närheten finns också till en fritid med tillgång till fantastiska naturupplevels... Visa mer
Brinner du för folkbildning och kultur? Vi behöver nu en engagerad och nyfiken vikarie till vårt huvudbibliotek i Nynäshamn som är ett bibliotek utöver det vanliga. 

Skärgårdskommunen Nynäshamn har mycket att erbjuda. Vår storlek ger fördelen av att jobba nära människor. Samarbetet skapar förutsättningar för att göra ett bra jobb och ger dig möjlighet att påverka ditt arbete. Närheten finns också till en fritid med tillgång till fantastiska naturupplevelser.

Om arbetsplatsen
Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskolor, grundskolor, grundsärskolan, kostenhet samt kultur och fritidsaktiviteter. Kultur- och fritidsavdelningen har 40 medarbetare inom de tre enheterna som förutom Kultur & Bibliotek är Förening & Anläggning samt UNG Fritid. Vi som arbetar här har varierad bakgrund och erfarenhet och vår främsta uppgift är att erbjuda alla barn en trygg läroplats, med kunskapsinhämtning i fokus. 

Nynäshamns bibliotek med sina två filialer och kulturbuss har 17 anställda bibliotekarier, biblioteksassistenter, biblioteks- och litteraturpedagoger. Biblioteken i kommunen har hög utlåning och många besökare. Utöver bibliotek och kulturbuss finns även en konsthall, en kommunal konstsamling samt ett foto- och folkminnesarkiv vilket gör enheten till en central kulturaktör i kommunen. 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att planera och genomföra biblioteksverksamhet för alla åldrar. Du ska samverka med medborgarna i kommunen och verka för att biblioteket erbjuder en relevant och tillgänglig verksamhet. 

Du ska kunna möta både vuxna och barn och växla mellan klassbesök och tjänstgöring i bibliotekets kassadisk samt läsinspirerande program för vuxna besökare. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår även. 

Tjänsten är ett vikariat till och med den 30 augusti 2023.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• gymnasial utbildning
• goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• kunskaper om biblioteksarbete
• kunskaper inom arbete med social media

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av arbete på bibliotek
• erfarenhet av bibliotekssystemet BookIT
• B-körkort

Du är en drivande och lösningsorienterad person som vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med andra. Arbetet ställer krav på att du är social, flexibel, nyfiken och nytänkande. Du har god samarbetsförmåga men är även bra på att arbeta på egen hand. 

Information om tjänsten
Tillträde: 15 november 2022

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning  

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KFN/2022/0056/023 KFN/2022/0056/023


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn – skärgårdens pärla, en unik plats i Stockholms län.
Hos oss är det nära till samverkan, påverkan och beslut och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande.

Vi erbjuder fri tillgång till gym i kommunhuset, förmånscykel, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng och gratis medlemskap i personalföreningen. Personalföreningen drivs av personalen och via dem har du möjlighet att hyra fjällstuga och stuga i skärgården och delta i olika aktiviteter.

För dig som väljer att bo här finns naturen runt hörnet och det mesta på gång- och cykelavstånd. Kommunen har även ett mycket rikt och utbrett föreningsliv som riktar sig till både stora och små.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre