Lediga jobb Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi i Nynäshamn

Se alla lediga jobb från Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi i Nynäshamn. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Nynäshamn som finns inom det yrket.

Mätingenjör

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

FOI-PERS-2023-663

Vill du bidra med din kompetens kring mätning och analys av snabba dynamiska förlopp och medverka vid design av mätuppställningar och val av mätsystem?

Nu söker vi dig som vill göra detta i syfte att öka Sveriges säkerhet och förmåga att försvara sig vid behov av väpnad strid.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Verksamhetsområdet Vapen, skydd och säkerhet syftar till att stödja Försvarsmakten, att vidmakthålla och utveckla förmågan till väpnad strid och till att stödja det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor. Arbetet sker i projektform och du kommer vara delaktig i allt från planering, genomförande, utvärdering till rapportering.

I rollen som mätingenjör/-expert ingår ansvar för mätning och analys av snabba dynamiska förlopp under och efter försök. Utöver detta kommer du medverka vid design av mätuppställningar och val av mätsystem och –utrustning. Du kommer att arbeta både i fält och laboratorium och ingå i försöksgrupper som utför försök med explosiv vara.

I rollen finns det möjlighet att utvecklas både som specialist, projektledare och försöksledare inom 1 till 5 år. 

I tjänsten ingår dagresor från Grindsjön till Märsta inom ramen för ordinarie arbetstid men även längre försökskampanjer 1-2ggr/år utanför ordinarie verksamhetsort.

Har du den kompetensprofil vi behöver ?

Vi söker dig med:

civilingenjör eller masterexamen inom relevant område såsom mätteknik, bergmekanik, eller motsvarande som arbetsgivaren som bedömer som likvärdigt
dokumenterad erfarenhet av analys av mätdata
dokumenterad erfarenhet av hantering av mätsystem
B-körkort
Det är meriterande om du:

är disputerad inom mätteknik eller annat relevant område
har arbetat med höghastighetsfilmning
har arbetat med mätning och analys av dynamiska förlopp
För att lyckas i rollen behöver du ha en hög säkerhetsmedvetenhet då arbete med explosiva varor är en naturlig del av tjänsten. Som person är du stabil och kan ta ett stort eget ansvar. Det krävs mycket god samarbetsförmåga och en vilja att arbeta i team.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten, Fortifikationsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Anläggningsskydd och material som tillhör avdelningen Vapen skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör  här  .

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.
Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html
Natursköna Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 28 januari !

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Isberg. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes. Visa mindre

Forskare/Forskningsingenjör modellering av skydds- och vapeneffekter

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1100 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Vill du stödja Försvarsmaktens genom att utveckla förståelsen kring effektiva stridsdelar, projektiler och skyddskonstruktioner?

Vill du arbeta med numeriska simuleringar kring vad som händer i olika typer av militära och civila mål som utsätts för vapenverkan?

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vid avdelningen för vapen skydd och säkerhet arbetar vi bland annat med stridsdelteknik och penetrationsmekanik och erbjuder en utvecklande miljö där flera kompetenser samverkar för att lösa dessa komplexa frågeställningar. Detta kännetecknas av extremt snabba förlopp, mycket stora deformationer och höga töjningshastigheter för att svara på frågor kring utformning av stridsdelar och skydd. Vi erbjuder en utvecklande miljö där flera kompetenser samverkar för att lösa dessa komplexa frågeställningar.  

Arbetet kommer till en början vara inriktad mot att definiera lämpliga beräkningsmodeller för stridsdelar och skyddsmoduler, samt genomföra och analysera resultat från simuleringar. Beroende på din bakgrund kan arbetsuppgifterna anpassas något, men inkluderar problemformulering och problemlösning, utveckling av modeller samt eventuellt planering och analys av experimentella försök. Arbetet drivs i projektform och projekten är både av långsiktig forskningskaraktär och av mindre omfattande direktstödskaraktär.

Har du den kompetensprofil vi behöver ?

Du har en master- eller civilingenjörsexamen inom mekanik, hållfasthet, fysik, materialvetenskap, beräkningsteknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har erfarenhet av att arbeta med teoretiska problem och dess tillämpningar med hjälp av numerisk simulering och av att skriva vetenskapliga publikationer.

Det är meriterande om du har disputerat och/eller har erfarenhet av FEM-program såsom LS-DYNA eller motsvarande.

För denna tjänst söker vi en lagspelare som  är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. 
Du kommunicerar tydligt i både tal och skrift på svenska och på engelska.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Natursköna Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

Vi söker två personer och du kommer att ingå i enheten  Anläggningsskydd  och material  eller Stridsdelar och pansar som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att  jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den  7 maj 2023 !

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Ewa Lidén och Magnus Isberg . Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Laboratorieingenjör inom ammunitionssäkerhet

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1100 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Är du intresserad av materialforskning och vill bidra till Sveriges försvar och ammunitionssäkerhet? Är du laboratorieingenjör och har intresse för kvalitetskontroll? Vill du få möjligheten utföra analyser i en arbetsmiljö med avancerade laboratorier och stora provplatser?

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

På enheten för undervattensvapen och ammunitionssäkerhet kommer du att arbeta med att förbereda, provupparbeta och utföra kemisk och termisk analys av krut. Du kommer även i förekommande fall arbeta med andra energetiska material med hjälp av kromatografiska och kalorimetriska metoder. Avdelningen förfogar över en stor mängd instrument för undersökning av energetiska material, från spårmängdsanalys till bulkanalys. Vid vissa tillfällen stötta du andra forskningsprojekt med dina laboratoriekunskaper och bedriver utredande arbete där du med hjälp av tillgänglig data sammanställer vad ett prov innehåller. Arbetet bedrivs i projektform och rapporteras till våra uppdragsgivare. Vi ställer höga krav på spårbarhet och förmåga att dokumentera.

  Har du den kompetensprofil vi behöver ?

Vi söker dig som har en treårig högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot kemisk analysteknik som vi bedömer relevant. Du har en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av kromatografiska och kalorimetriska metoder. Även erfarenheter från ammunitionssäkerhetsarbete, laboratoriearbete och kvalitetskontroll är meriterande.

För att lyckas och trivas hos oss bör du vara strukturerad och noggrann. Vidare har du en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Natursköna Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

Du kommer att ingå i enheten undervattensvapen och ammunitionssäkerhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med provanställning. 

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att  jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2023-11-05!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Alex Cederholm. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes. Visa mindre

Forskare inom dynamiska materialegenskaper och explosiva förlopp

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Är du, eller blir du snart, disputerad inom fysik, mekanik, materialvetenskap eller fysikalisk kemi eller motsvarande och vill arbeta med numeriska beräkningsmodeller av dynamiska materialegenskaper och explosiva förlopp? Vill du arbeta i en utvecklande miljö där flera kompetenser samverkar för att lösa komplexa frågeställningar? Då kan det vara dig vi söker!  

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer t.ex. arbeta med att skapa en detaljförståelse för hur sprängämnen och inerta material samverkar i olika stridsdelsutformningar såsom riktad sprängverkan och splitterstridsdelar och vad som händer i den mycket snabba och kraftfulla interaktionen mellan projektiler och olika typer av skyddsmaterial och skyddskonstruktioner. Förloppen studeras genom en kombination av experiment och numeriska simuleringar.

Arbetet kommer till en början vara inriktad mot att sätta upp lämpliga beräkningsmodeller för stridsdelar och skyddsmoduler, välja lämpliga materialmodeller och kontaktvillkor samt genomföra och analysera resultat från simuleringar. Beroende på din bakgrund kan arbetsuppgifterna anpassas något, men inkluderar problemformulering och problemlösning, utveckling av modeller samt eventuellt planering och analys av experimentella försök. Arbetet drivs i projektform tillsammans med kollegor, så förmåga att samarbeta och samverka är av stor vikt för att lyckas i rollen. Projekten är både av långsiktig forskningskaraktär och av mindre omfattande direktstödskaraktär.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har intresse för teoretiska problem och dess tillämpningar. Du har disputerat, eller ska snart disputera, inom mekanik, hållfasthet, fysik, materialvetenskap, fysikalisk kemi eller motsvarande och har goda kunskaper och intresse för numerisk simulering. Det är meriterande om du har kunskap om dynamiskt belastade material och explosiva förlopp samt erfarenhet av FEM-program såsom LS-DYNA eller motsvarande.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Om du kör fast tar du hjälp av andra för att komma vidare. Du trivs att arbeta ensam såväl som i grupp och du har god samarbetsförmåga. Du är bra på att skriva för olika målgrupper, både vetenskapligt och mer kundanpassat och har god förmåga att kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska och på engelska.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på en av enheterna på avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör  här .

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den  31 januari 2023 !

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Ewa Lidén. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Blivande expert inom teknisk kemi

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Vill du använda din kunskap, ditt engagemang och din erfarenhet till att skapa bättre förutsättningar för samhällets säkerhet och Sveriges försvar? Vill du vara med och leverera högklassig forskning och utveckling till våra militära och civila uppdragsgivare och partners, i Sverige och utomlands? Då kan du vara den vi söker.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I samband med den ökande illegala användningen av explosivämnen i samhället krävs mer forskning som syftar till att förhindra otillåten tillverkning, samt undersökning av dessa ämnens kemiska och fysikaliska egenskaper. Nu söker vi en medarbetare som kommer att arbeta med kemisk, termisk och fysikalisk analys av hemmagjorda explosivämnen, samt utvärdering av deras egenskaper i labb- och fältförsök.

Du kommer att ingå i en innovativ grupp som bedriver forskning, utveckling, utvärdering och testning av hemmagjorda explosivämnen, drivämnen, explosivämnen och pyroteknik åt försvars- och säkerhetssektorn i Sverige men också åt länder eller institut som blivit godkänd av svenska regeringen. Arbetet bedrivs i projektform med både nationella och internationella uppdragsgivare. Redovisningen av resultaten görs i tekniska och vetenskapliga rapporter samt genom muntlig framställan av resultaten för våra uppdragsgivare eller på internationella konferenser.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har en aktuell civilingenjörs- eller mastersexamen inom teknisk kemi eller motsvarande. För tjänsten ställer vi också krav på B-körkort. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet som är aktuell och relevant från ett kemitekniskt område, tex från utbildning, fritid eller anställning.

Som person är du nyfiken och bra på att lösa problem. Du är en lagspelare som trivs med att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Noggrannhet och säkerhetsmedvetenhet är avgörande egenskaper när man arbetar med farliga ämnen och något som vi lägger stor vikt vid. Vidare ser vi att du är självgående, kan ta initiativ och ansvar för att driva din del av arbetet framtå. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret (civilt och militärt försvar) och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att stärka förmågan hos bl.a. Försvarsmakten och civila myndigheter, såsom MSB och Polismyndigheten, att möta framtida samhällsutmaningar. Du kommer att ingå i enheten Explosivämnen som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/vapen-skydd-och-sakerhet.html 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 13 februari 2023. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Carina Eldsäter. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Experimentalist till vapen och skyddsforskning

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Vill du bidra till Sveriges framtida försvar och säkerhet? Är du genuint teknikintresserad, gillar att arbeta praktiskt och är uppfinningsrik och driven? Då är det här ett jobb för dig! FOI söker försökstekniker/experimentalist till vår forskningsverksamhet på FOI Grindsjön.

Vad bidrar du med i arbetet  hos oss?

I arbetsrollen ingår att bygga upp, hantera och underhålla försöksutrustning, skjuta med kanon eller finkalibervapen, hantera explosivämnen, mäta och registera mycket snabba förlopp med hjälp av t.ex. höghastighetskameror och röntgenblixtar samt utvärdera försök. Arbetsuppgifterna syftar till att tillsammans med forskare kartlägga vad som händer vid interaktionen mellan stridsdelar och projektiler och olika skyddskontruktioner.

Arbetet bedrivs i projektform och arbetsuppgifternas fokus kan variera över tid. Merparten av experimenten genomförs på vår anläggning vid FOI Grindsjön men vissa försök kan även ske på annan ort. Arbetet är främst tekniskt-praktiskt men det ingår även viss administration och dokumentation.

Har du den kompetensprofil vi behöver ?

Vi söker dig som antingen har en teknisk grundutbildning och några års arbetslivserfarenhet, eller dig som har en eftergymnasial utbildning inom ett för rollen relevant teknikområde. För att lyckas i rollen behöver du ha någon form av teknisk-praktisk erfarenhet, antingen förvärvad genom ditt nuvarande arbete eller via ett personligt intresse. Praktisk erfarenhet av mätteknik, konstruktionsarbete och CAD är mycket positivt. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med vapenrelaterade frågor, höghastighetsfilmning eller röntgensystem är meriterande. Högre utbildning inom ett för tjänsten relevant område är också meriterande. B-körkort är ett krav.

Som person är du bra på, och trivs med, att arbeta tillsammans med andra för att lösa komplexa tekniska uppgifter. Du är stabil som person med god förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att myndigheter kopplade till viktiga samhällsfunktioner, som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå enheten för Stridsdelar och pansar på avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör här: https://www.foi.se/forskning/vapen-skydd-och-sakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 januari 2023!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Ewa Lidén. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Erfaren Verkstadstekniker

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Vill du vara med och skapa förutsättningar att bedriva avancerad forskning och provning som ytterst syftar till att utveckla Sveriges förmåga till försvar och säkerhet?

Vi söker en erfaren och engagerad verkstadstekniker till vår verkstad i Grindsjön.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att ingå i en grupp av verkstadstekniker i en miljö som präglas av flexibilitet, tillgänglighet och kreativitet. Arbetsuppgifterna varierar mellan planerad tillverkning av försöksmateriel, brådskande insatser för att lösa oväntade problem i samband med försöksverksamhet och stöd i beredningsarbetet inför kommande försökskampanjer. Du kommer att ta stort eget ansvar för genomförandet av arbetsuppgifter.

Vi ser ett ökande behov av forskning till stöd för försvar och säkerhet och du kommer att vara delaktig i att utveckla vår verkstadsförmåga så att vi kan svara upp mot våra uppdragsgivares behov.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har troligen en verkstadsteknisk utbildning  och du har dokumenterad erfarenhet (>10 år) från verkstadstekniskt arbete inom skärande bearbetning med såväl CNC-maskiner som manuella. Du har god vana och färdighet från arbete med styrd svarv och fräs med tyngdpunkt på svarv. Vi ser också att du har ett genuint tekniskt intresse. Arbetsuppgifterna är omväxlande och stundtals fysiskt krävande vilket förutsätter förmåga att på ett säkert sätt kunna hantera tyngre utrustning och monteringsarbeten. Du ska ha körkort med minst behörighet B.

Det är meriterande med flerårig yrkeserfarenhet och med erfarenhet från ett varierat verkstadsarbete på exempelvis en prototypverkstad, eller av korta serier och enstyckstillverkning. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av CAD/CAM, främst GibbsCAM och Inventor. Även kompetens inom plåt, svets och smide ses som meriterande.

Som person är du flexibel, initiativrik, ansvarstagande och har god problemlösningsförmåga. Då du kommer att samarbeta tätt både med kollegor i verkstaden och med forskarkollegor som designar och bedriver försöksverksamhet behöver du ha god samarbetsförmåga.

Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga funktioner inom totalförsvaret blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Värdering av verkan och sårbarhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör  här .

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den  28 augusti.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Pettersson. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

FOI söker en forskare inom verkan mot marina plattformar

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Vill du bidra till Sveriges framtida försvar och vår säkerhet? 

FOI har forskat om undervattensverkan i ubåtar och ytfartyg under lång tid och vi behöver nu förstärkning i vår forskargrupp. Vi arbetar med allt som rör verkan från sprängämnen som detonerar under vatten och centralt är verkan i stora strukturer såsom fartyg och ubåtar men även frågor om säkerhetsavstånd och andra installationer berörs. Vi söker dig som är forskare /erfaren civilingenjör eller motsvarande och som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö med komplexa frågor där samverkan mellan beräkning och praktiska försök är framgångsnyckeln.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta med tillämpad forskning och utveckling inom området undervattensverkan där beräkningar kopplar mot tekniskt utmanande experiment som designas utifrån våra egna frågeställningar. Du kommer att använda såväl avancerade numeriska koder som förenklade samband. I arbetet ingår även att stödja utveckling av koder och metoder vilka syftar mot att presentera t.ex. ett fartygs verkanstålighet på en övergripande systemnivå. Arbetet spänner från detaljerade fysikaliska förlopp till komplexa system, såsom ett fartyg.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har minst en civilingenjörsexamen inom tillämpad mekanik, teknisk fysik eller motsvarande utbildning relevant för vår verksamhet. Du behöver också ha B-körkort.  Det är meriterande om du har relevant teknisk arbetslivserfarenhet och erfarenhet av programmering i kompilerade språk som Fortran/C/C++ och/eller  Matlab/Octave/Python. Likaså är det meriterande med erfarenhet av icke-linjära dynamiska beräkningar med tillhörande uppbyggnad av FE-modeller.

För att lyckas och trivas hos oss bör du vara självgående, initiativtagande och ha god samarbetsförmåga samt en problemlösande analysförmåga. Du har även god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Framdrivning och Undervattensvapen som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör på avdelningen:  https://foi.se/om-foi/organisation/vapen-skydd-och-sakerhet.html

Arbetsplatsen ligger vid Grindsjön på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html  

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev på svenska senast den 31 januari 2023.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Malin Kölhed. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Drifttekniker

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Har du flera års erfarenhet som drift- och reglertekniker? Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? Då kan detta vara jobbet för dig!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som drift- och reglertekniker kommer du självständigt samt i grupp utföra tillsyn och skötsel på samtliga anläggningar inom området och de installationer som är direkt knutna till forskningsverksamheten. Utöver detta tillkommer säsongsrelaterat arbete som t.ex. gräs- och slyröjningsarbete samt snö- och halkbekämpning. Genom regelbunden rondering arbetar du med förebyggande underhåll där dokumentation är en naturlig del av arbetet. Rollen innebär ett omväxlande arbete med varierande arbetsuppgifter och en viktig del av arbetet är att upprätta och underhålla många kontakter såväl internt som externt.

Har du den kompetensprofil vi behöver ? 

Vi söker dig med relevant utbildningsbakgrund samt flera års praktisk erfarenhet av fastighetsdrift. Du har mycket god vana att arbeta styr- och övervakningssystem samt fastighets- eller ärendehanteringssystem. Du har erfarenhet av kravställande inom fastighetsområdet och god vana av att dokumentera ditt arbete. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du arbetat i Larmiasystem, har erfarenhet av olika värmesystem, har el eller VVS kompetens samt erfarenhet av yttre drift och skötsel. 

Som person är du lugn, stabil och fungerar väl i pressade situationer samt har förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förmåga att samarbeta och ser vikten av tydlig dialog för att skapa förtroende. Du tar ansvar för att arbetet blir utfört, strukturerar, prioriterar och följer upp. För att lyckas i rollen krävs att du är uthållig och engagerad för att driva ditt arbete framåt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i sektionen Fastighet som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör:  foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html . Fastighetssektionen består av 7 medarbetare och finns i Grindsjön, Kista, Linköping och Umeå. Du kommer att rapportera till sektionschefen för Fastighet. Resor förekommer i tjänsten. Placeringsort är Grindsjön.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att  jobba hos oss.  

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 12 juni!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef för Fastighet Bo Rane. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Avdelningshandläggare med fokus på forskningsansökningar

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

FOI växer och vi behöver utöka vårt stöd till verksamheten. Är du intresserad av ett omväxlande arbete som innebär att stödja avdelningen med beredningar, beslutsunderlag och forskningsansökningar i en forskningsorganisation i framkant inom försvar och säkerhet? Lockas du dessutom av möjligheten att arbeta i naturskön miljö? Då kan du vara den vi söker. Vi tror på ständig förbättring och att hela tiden förenkla och förtydliga arbetet, du kommer att vara en viktig kugge i detta.

I rollen ingår att stödja projektledare vid ansökningar till forskningsfinansiärer såsom European Defence fund (EDF), EU:s ramprogram m.fl. Du stöttar med framtagandet av ansökan, kontakter med ev. andra partners och forskningsfinansiären. Arbetet innefattar även all typ av projektadministration som till exempel hantering av budget, intern dokumenthantering såsom upprättande av dokument och diarieföring samt uppdatering av projektens interna och externa webbsidor. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt delta vid projektmöten och hålla i presentationer. I rollen kommer du även att stödja avdelningsledningen med olika administrativa frågor som tex, att ta fram olika underlag. Du kommer också ha kontakt med olika delar av myndigheten t.ex. juridik, ekonomi, kommunikation m.fl.

Du ingår i ett team tillsammans med andra administratörer i avdelningens kansli.

Din profil

Vi söker dig som har:

En högskoleutbildning inom ett relevant område (t.ex. samhällsvetenskap, ekonomi, juridik, humaniora).
Relevant erfarenhet av arbete i en forskningsorganisation.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav samt förmåga att hantera komplicerade texter.
Mycket goda kunskaper i MS Office, speciellt i Powerpoint och Word.
Det är meriterande om du har flera års aktuell erfarenhet av arbete i externt finansierade projekt, t.ex. EU-projekt samt om du har relevant erfarenhet av arbete vid en myndighet. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarstagande strukturerad, tar initiativ och kan uppmärksamma vilka behov som finns i verksamheten och hur de kan tillgodoses. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta med kollegor och externa parter. Vi ser också att du har ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

FOI Grindsjön består av fem enheter som tillsammans arbetar inom området vapen, skydd och explosivämnessäkerhet. Här kombinerar vi experimentell verksamhet, numeriska simuleringar och analytiska modeller för att ta fram detaljkunskaper som kan användas för värdering av militära system och stödjer det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor.

Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

Läs gärna mer om vad vi gör:  Vapen, skydd och säkerhet - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Resor förekommer i jobbet.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  Jobba hos oss - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 11 maj 2022.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Stf Enhetschef Pernilla Magnusson. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Enhetschef till enheten EM-Vapen och explosivämnesdetektion

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Har du erfarenhet av att leda och utveckla personal och verksamhet?

Vill du arbeta med strategisk utveckling och bidra till att driva myndigheten framåt i en verksamhet där det pågår spännande forskning i framkant inom försvar och säkerhet?

Nu söker vi dig som vill bli enhetschef för enheten EM- vapen och explosivämnesdetektion. Enheten består av 15 medarbetare. Arbetsplatsen ligger naturskönt vid Grindsjön 2,5 mil från Tumba och 2 mil från Västerhaninge.

Kort om enheten;

Enheten ansvarar för två verksamhetsområden, elkraftstillämpningar med fokus på verkan och skydd kopplat till mikrovågsvapen (EM-vapen) inklusive laservapen, samt explosivämnesdetektion. Forskningen är både teoretisk med modellering och simulering samt praktisk med försök i laboratorier och på skjutplatser.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som enhetschef har du ett övergripande ansvar för långsiktig utveckling av verksamheten inom enheten och att utveckla visioner och mål för densamma. Du har även ansvar för utveckling av kompetensen hos enhetens medarbetare så att den motsvarar långsiktigt förväntade behov. Du har också ett delegerat arbetsmiljöansvar för verksamheten inom enheten. 

På daglig basis ingår personalledning, resursplanering, dialog med uppdragsgivare, uppföljningsansvar för projektverksamheten, rekrytering, samt operativ verksamhet såsom granskning och godkännande av skriftlig dokumentation. Som enhetschef genomför du också utvecklingssamtal och lönesättande samtal med dina medarbetare. Arbetet sker i nära samarbete med övriga enhetschefer på avdelningen.

Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga enhetschefer utvecklar avdelningens verksamhet.

Har du den kompetensprofil vi behöver ?

Vi söker dig som har; 

En master eller magisterexamen inom relevant område eller har en motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig.
Du har relevant och aktuell chefserfarenhet- och/eller relevant och aktuell erfarenhet av att arbeta som projektledare.
Du har i din roll som chef eller projektledare erfarenhet från att ha arbetat i statlig verksamhet.
Det är meriterande med chefs eller projektledarerfarenhet från relevant myndighet inom försvarssektorn.
Du har en god samarbetsförmåga, är utåtriktad och social samt kan skapa goda kontakter och behålla relationer såväl internt som externt. Du är kommunikativt skicklig, och har ett gott omdöme som påverkar dina prioriteringar, beslut och agerande. Vidare har du ett stort intresse för verksamhetsutveckling och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Vidare har du ett strategiskt och långsiktigt helhetsperspektiv och god förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang. Vi ser även att du är en lugn, stabil och kontrollerad person i pressade situationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Alla chefer på FOI har en tillsvidaretjänst i verksamheten. Vi tillämpar chefsförordnande som avtalas på tre år med möjlighet till förlängning. Din arbetsplats kommer att vara i Grindsjön. Resor förkommer i tjänsten.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Du kommer att ingå i enheten  EM-vapen och explosivämnes-detektion som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör:  Grindsjön - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 9 maj 2022.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Henric Östmark eller Stf Avdelningschef Pernilla Magnusson. Fackliga företrädare är Mathilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Forskningsingenjör som vill jobba med risk, verkan och sårbarhet

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Vi söker dig som vill fortsätta att utveckla dina teoretiska och analytiska färdigheter samtidigt som du breddar dig och blir delaktig i våra praktiska försök ute på försöksplats. Du kommer att bidra till att bygga försvarsnära kunskap och metoder för att bedöma svensk förmåga till bekämpning.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en forskningsorganisation i framkant inom försvar och säkerhet. Arbetsplatsen ligger naturskönt vid Grindsjön som ger oss tillgång till stora ytor och unika anläggningar för vår försöksverksamhet. Grindsjön ligger 2,5 mil från Tumba och 2 mil från Västerhaninge.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Splitteralstrande vapen förekommer ofta i konventionell krigföring. Förståelse för hur splitter genereras i olika vapen, militära eller improviserade, är centralt för att kunna bedöma vilken skada de gör. Vi genomför försök med olika typer av stridsdelar för att bygga empirisk kunskap och underlag för fortsatt analys, t ex genom att mäta antal splitter och deras massa, hastighet, geometri, luftbromsning och perforationsförmåga. Denna information ligger till grund för beräkningsmodeller, både fenomennära samt för utvärdering av risk eller av påverkan på plattformsnivå - alltifrån flygbaser till enskilda soldater.

Du kommer att sammanställa och utvärdera data kopplat till splitter, utveckla mät- och utvärderingsmetoder, arbeta med stötta i anpassningen till olika modeller och delta i planering, genomförande och dokumentation av våra försök. Du kommer att ha ett arbete som är omväxlande och ställer krav både på din förmåga att arbeta självständigt och strukturerat och på din förmåga att samarbeta med kollegor. Vissa dagar kommer du att arbeta på kontoret, andra dagar tillbringar du utomhus på någon av våra försöksplatser. Över tid kommer du att utveckla ett perspektiv som gör att du kan bryta ned uppdragsgivares frågeställningar till genomförbara projektaktiviteter från planering till slutförande.

Verksamhetens karaktär varierar över tid beroende på vad våra uppdragsgivare efterfrågar. Våra främsta uppdragsgivare är Försvarsmakten och Försvarets materielverk, men vi stödjer också andra totalförsvarsmyndigheter såsom MSB och Polisen.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har examen som civilingenjör eller motsvarande med inriktning mot maskin, material eller fysik. Du har erfarenhet av programmering i Matlab. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet, t ex inom försvarsnära verksamhet eller av planering, genomförande och utvärdering av mät- eller försökskampanjer.

Du kommer i ditt arbete att samverka med kollegor som har olika bakgrund och uppgifter inom projekten; kollegor som genomför mätning och försök, som modellerar/simulerar eller som stödjer försöksverksamheten med tillverkning och byggnationer. Därför lägger vi särskilt stor vikt vid din förmåga att samarbeta. Du behöver också kunna kommunicera med våra uppdragsgivare och andra intressenter. Eftersom dina arbetsuppgifter har en stor bredd och behöver genomföras med höga kvalitetskrav är du som person både flexibel och noggrann med god praktisk och analytisk förmåga. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga funktioner inom totalförsvaret blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Värdering av verkan och sårbarhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör  Vapen, skydd och säkerhet - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Din arbetsplats kommer att vara i Grindsjön.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den  2 maj 2022 .

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Pettersson. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Drifttekniker yttre drift

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Har du flera års erfarenhet av grönytterskötsel, arbetat med snö och halkbekämpning, fastighetsdrift samt har behörighet för lastmaskin? Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? Då kan detta vara jobbet för dig!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som drifttekniker kommer du att utföra rondering, service och underhållsarbeten i utrymmen vid anläggningarna och inom det allmänna området. Du ingår i en driftgrupp och kommer arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Utöver detta tillkommer säsongsrelaterat arbete som t.ex. gräs, sly-röjningsarbete, vägunderhåll samt snöröjning och du kommer ingå i en snöjourgrupp. Du ansvarar även för anläggningens fordon. Genom att göra regelbunden tillsyn arbetar du även med förebyggande underhåll. Rollen innebär ett omväxlande arbete med varierande arbetsuppgifter med direkta kundkontakter samt som besöksmottagare av entreprenörer inom FOI:s område.

Har du den kompetensprofil vi behöver? 

Vi söker dig som har aktuell och relevant utbildningsbakgrund samt flera års praktisk erfarenhet av grönytterskötsel, fastighetsskötsel. Du har behörighet för lastmaskin samt 2-3 års erfarenhet av arbete med snöröjning. Du har god vana av att arbeta i fastighetssystem. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du är insatt i byggtekniska frågor, innehar behörighet för truck och motorsåg samt erfarenhet av lastning och lossning av gods.

Som person har du god förmåga att samarbeta och ser vikten av tydlig dialog för att skapa förtroende och tillit. För att lyckas i rollen krävs att du trivs med skiftande och varierande arbetsuppgifter samt gillar att hitta lösningar tillsammans med olika professioner. Du tar stort ansvar för  att dina uppgifter blir utförda med god struktur och är van att driva och följa upp arbetet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i sektionen Fastighet som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html .

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html .

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 13 mars 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Bo Rane. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (SACO) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Blivande expert inom värdering av verkan och sårbarhet

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Är du i början av din karriär och har ett genuint intresse för teknik och vetenskap som du vill tillämpa på försvarsfrågor? Vill du använda din kunskap för att adressera komplexa frågeställningar kopplat till verkan, risk och sårbarhet?  Då är det här ett jobb för dig!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer att arbeta med verkans- och sårbarhetsvärdering där du kommer att både tillämpa och utveckla olika metoder och modeller. Exakt vilka frågeställningar du arbetar med kommer att variera över tid beroende på vilka uppdrag du arbetar i. Du kommer att arbeta både individuellt med specifika frågor och i team tillsammans med kollegor. En viktig del i ditt arbete är att samverka med andra inom FOI för att säkerställa leveranser till våra uppdragsgivare.

Våra främsta uppdragsgivare är Försvarsmakten och Försvarets materielverk. Vi ser även en framtid med ett utökat internationellt samarbete, t.ex. inom Europeiska forskningsprogram, vilket kommer att ge dig möjlighet att växa i en global kontext.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har en för området relevant utbildning på mastersnivå eller motsvarande inom det naturvetenskapliga-/tekniska området och som har god teknisk förståelse för olika plattformar såsom fordon, fartyg, flygplan och soldater. Det är meriterande om du har utbildning inom brandsäkerhet och erfarenhet av att arbeta med frågeställningar kopplade till brand orsakad av vapenverkan.

Förutom att passa in i ovan angivna beskrivning samarbetar du bra med såväl kollegor som uppdragsgivare och andra intressenter. Du har mycket god problemlösande analysförmåga som gör att du kan hantera och analysera komplexa problem. Dessutom ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet med hela verksamhetens bästa i beaktande. Du är en initiativtagande person som startar upp aktiviteter och uppnår resultat. Du har även mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Värdering av verkan och sårbarhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör  här .

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 12 mars!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Pettersson. Fackliga företrädare är Hanna Ellis (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Civilingenjör inom vapen och skydd

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Är du, eller blir du snart, examinerad civilingenjör inom fysik, mekanik, materialvetenskap eller fysikalisk kemi och vill arbeta med numeriska beräkningsmodeller av explosiva förlopp? Vill du arbeta i en utvecklande miljö där flera kompetenser samverkar för att lösa komplexa frågeställningar? Då kan det vara dig vi söker!  

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer arbeta med att skapa en detaljförståelse för hur sprängämnen och inerta material samverkar i olika stridsdelsutformningar såsom riktad sprängverkan och splitterstridsdelar och vad som händer i den mycket snabba och kraftfulla interaktionen mellan projektiler och olika typer av skyddsmaterial och skyddskonstruktioner. Förloppen studeras genom en kombination av experiment och numeriska simuleringar.

Arbetet kommer till en början vara inriktad mot att sätta upp lämpliga beräkningsmodeller för stridsdelar och skyddsmoduler, välja lämpliga materialmodeller och kontaktvillkor samt genomföra och analysera resultat från simuleringar. Beroende på din bakgrund kan arbetsuppgifterna anpassas något, men inkluderar problemlösning, utveckling av modeller samt modellering och analys av experimentella försök. Arbetet drivs i projektform tillsammans med andra så förmåga att samarbeta och samverka är av stor vikt för att lyckas i rollen. Projekten är både av långsiktig forskningskaraktär och av mindre omfattande direktstödskaraktär.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du har intresse för teoretiska problem och dess tillämpningar. Du har examen, eller ska snart examineras, som civilingenjör inom fysik, mekanik, materialvetenskap eller fysikalisk kemi och har goda kunskaper om intresse för numerisk simulering.  Det är meriterande om du har kunskap om dynamiskt belastade material och explosiva förlopp samt erfarenhet av FEM-program såsom LS-DYNA eller motsvarande

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Om du kör fast tar du hjälp av andra för att komma vidare. Du trivs att arbeta ensam såväl som i grupp och du har god samarbetsförmåga. Du är bra på att skriva för olika målgrupper, både vetenskapligt och mer kundanpassat och har god förmåga att kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska och på engelska.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Vapen och verkan som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör  här .

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html  

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 11 juni!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Thomas Öst. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Avdelningscontroller

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Vi söker dig som vill bli controller för en ny avdelning hos oss i Grindsjön planerad att bildas 2021-01-01!

Arbetsuppgifter
Du blir en viktig kugge i en spännande verksamhet som tillhandahåller nationell expertis inom områdena vapen, skydd och säkerhet. Som controller har du det övergripande ansvaret för ekonomistyrning och den interna verksamhetsplaneringen på avdelningen. I arbetet ingår att göra avdelningens budget samt löpande följa upp och analysera avdelningens ekonomi för att regelbundet lägga prognoser för avdelningens kostnader och intäkter. Du informerar och stöttar avdelningens samtliga chefer och projektledare samt i viss mån övriga medarbetare kring ekonomiska frågor. Du ansvarar också för framtagandet och uppföljningen av avdelningens årliga handlingsplan som omfattar viktiga mål och aktiviteter för det kommande året, inklusive riskbedömningar. Du deltar aktivt i avdelningens offertarbete. Arbetet utförs tillsammans med projektberedare och med en avdelningsekonom.
Du samverkar aktivt med Ekonomidirektören och controllers på FOI:s övriga avdelningar.

Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp där vi gemensamt utvecklar avdelningens mål, strategier, processer och arbetssätt och följer upp vår verksamhet regelbundet. Den nya avdelningen kommer att bestå av ungefär 120 medarbetare där våra forsknings- och utvecklingsprojekt årligen omsätter ungefär 165 miljoner kronor. Vårt uppdrag är att bedriva forskning avseende vapen, skydd och säkerhet och härigenom utgöra ett nationellt expertstöd vid händelser med dessa ämnen på såväl kort som lång sikt.

Din profil
Vi söker Dig som har ekonomisk universitetsutbildning och minst 5 års erfarenhet från ekonomisk styrning och budgetarbete. Du har intresse av samt erfarenhet från intern verksamhetsstyrning och internt budgetarbete.

I rollen ingår att hantera komplexa frågeställningar, kunna se hela bilden och samverka med flera andra funktioner och vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker därför dig som har en god helhetssyn och lätt för att använda ett strategiskt arbetssätt. Du ska också ha en god problemlösande-och analytisk förmåga samt god förmåga att strukturera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du kan sätta siffror i ett sammanhang och förstå hur de påverkar helheten.  Du har integritet, är kvalitetsmedveten och har förmåga att ta egna initiativ.

Du är bra på att arbeta självständigt såväl som att samarbeta med många, i båda fallen med en god förmåga att driva frågeställningar och arbetsuppgifter i mål. Du drivs av att utveckla både dig själv och organisationen som du jobbar i samt de processer och arbetssätt som finns i verksamheten. Du är kommunikativ och har ett intresse av att förmedla en ekonomisk förståelse på ett tydligt och lättförståeligt sätt som säkerställer att budskapet når fram.

Det är meriterande med avancerade kunskaper i Excel samt Agresso. Det är också meriterande om du har erfarenhet av offertarbete samt relevant ­erfarenhet av att arbeta med ekonomi inom statliga myndigheter.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. 

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. 

Vi erbjuder individuell och differentierad lönesättning, flexibla arbetstider, förmånliga semestervillkor, friskvårdsersättning, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar även medvetet för att vår arbetsplats ska vara jämställd samt ha en god arbetsmiljö och vi strävar efter att möjliggöra en bra balans mellan arbete och privatliv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Inom FOI Grindsjön kombinerar vi experimentell verksamhet, numeriska simuleringar och analytiska modeller för att ta fram detaljkunskaper som kan användas för värdering av militära system och stödjer det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor.

Natursköna Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

Har vi fångat ditt intresse?
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta stf Avdelningschef Henric Östmark eller controller Helena Jonsson. Fackliga företrädare är Hanna Ellis (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00. 00. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2020-06-10. Visa mindre

Experimentalist till FOI:s forskningsverksamhet vid Grindsjön

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Är du genuint teknikintresserad, gillar att arbeta praktiskt och är uppfinningsrik och driven? Då är det här ett jobb för dig! FOI söker försökstekniker/experimentalist till vår forskningsverksamhet vid FOI Grindsjön.

Vad bidrar du med i arbetet  hos oss?

I rollen ingår att bygga upp, hantera och underhålla försöksutrustning, mäta och registera mycket snabba förlopp med hjälp av t.ex. höghastighetskameror och röntgenblixtar samt utvärdera försök. Arbetsuppgifterna syftar till att tillsammans med forskare kartlägga vad som händer vid interaktionen mellan stridsdelar och projektiler och olika skyddskontruktioner.

Arbetet bedrivs i projektform och arbetsuppgifternas fokus kan variera över tid. Merparten av experimenten genomförs på vår anläggning vid FOI Grindsjön, men vissa försök kan även ske på annan ort. Arbetet är främst tekniskt-praktiskt men det ingår även viss administration och dokumentation.

Har du den kompetensprofil vi behöver ?

Vi söker dig som antingen har en teknisk grundutbildning och några års arbetslivserfarenhet, eller en eftergymnasial utbildning inom ett för rollen relevant teknikområde. För att lyckas i rollen behöver du ha någon form av teknisk-praktisk erfarenhet, antingen förvärvad genom ditt nuvarande arbete eller via ett personligt intresse. Praktisk erfarenhet av mätteknik, konstruktionsarbete och CAD är mycket positivt. Då du sannolikt behöver använda bilen i ditt arbete behöver du ha B-körkort.

Som person är du bra på, och trivs med, att arbeta tillsammans med andra för att lösa komplexa tekniska uppgifter. Du är stabil som person med god förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att myndigheter kopplade till viktiga samhällsfunktioner, som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten skydd och verkan som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör:  https://www.foi.se/om-foi/organisation/vapen-skydd-och-sakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 19 mars!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf enhetschef Thomas Öst alternativ biträdande enhetschef Ewa Lidén. Fackliga företrädare är Hanna Ellis (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda varav drygt 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap. Visa mindre