Lediga jobb Talentor Sweden AB i Nynäshamn

Se alla lediga jobb från Talentor Sweden AB i Nynäshamn. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Nynäshamn som finns inom det yrket.

Brandingenjör-Nynas AB

Ansök    Aug 24    Talentor Sweden AB    Brandingenjör
Solutions for the transition to a sustainable society Nynas offers bitumen and naphthenic specialty products for applications that touch people’s lives every day, for example in electrification and road infrastructure. Our core competence is to refine heavy molecules into high performance, long-lasting specialty products. We operate in an international market with a strong focus on Europe, working closely with customers to create solutions to meet challe... Visa mer
Solutions for the transition to a sustainable society
Nynas offers bitumen and naphthenic specialty products for applications that touch people’s lives every day, for example in electrification and road infrastructure. Our core competence is to refine heavy molecules into high performance, long-lasting specialty products. We operate in an international market with a strong focus on Europe, working closely with customers to create solutions to meet challenges and capture opportunities in the transition to a sustainable society.
Brandingenjör – Nynas
Som HSSE Specialist Fire Safety arbetar du huvudsakligen med området brandskydd, både förebyggande och skadebegränsande, samt kris- och nödlägesberedskap, både utrustningsmässigt och bemanningsmässigt. Det övergripande målet är att säkerställa att verksamheten på raffinaderiet följer gällande tillstånd, lagar och regler samt Nynas interna krav och mål och att ständiga förbättringar genomförs. I denna roll erbjuder vi en unik kombination där du får arbeta både systematiskt med brandskydd i processindustri och med operativ räddningstjänst.
Om tjänsten
Inom raffinaderiet genomförs just nu en långsiktig brandskyddsstrategi och vår omgivning förändras. I rollen kommer du dels att arbeta med att lösa praktiska problem tillsammans med drift och underhållspersonal ute på anläggningen men även föra underbyggda resonemang med myndigheter och ledning. Som Brandingenjör på Nynas arbetar du för att säkerställa att brandskydd, kris- och nödlägesberedskap uppfyller raffinaderiets behov. Du kommer vara linjechef för drygt 30 deltidsbrandmän och du rapporterar till HSSE Manager Refinery Nynäshamn med placering i Nynäshamn. Det begränsade antal resor som eventuellt kan förekomma inom tjänsten, kommer främst att vara relaterade till kurser och möten.
Arbetsuppgifter i korthet:
- Rapportering både internt och till myndigheter.
- Stöd till projekt.
- Genomföra brandskyddsutredningar och riskanalyser.
- Utveckla utbildningsmaterial och hantera tillståndsansökningar och uppföljning av tillstånd.
Anställningen är en tillsvidareanställning.
Om dig
Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot riskhantering, brandskydd eller motsvarande samt 3-5 års arbetslivserfarenhet av skydds-, risk- eller brandskyddsfrågor inom industri. Meriterande är petrokemisk, process-, metall-, energi- eller massa- och pappersindustri. Du har erfarenhet av operativt arbete i privat eller kommunal räddningstjänst där du även haft en ledande roll som exempelvis Linjechef.
Grundläggande IT-kunskap med färdigheter i MS Office (särskilt Word, Powerpoint och Excel) är ett krav.
All kommunikation med myndigheter sker på svenska, så det är ett krav att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift. Inom Nynas sker en stor del av kommunikationen på engelska, därför är det av stor vikt att man även behärskar engelska väl.
Som person har du lätt för att samarbeta samt är kundorienterad och serviceinriktad. Du arbetar strukturerat, systematiskt och grundligt men också långsiktigt och kan planera för större uppgifter. Du arbetar självständigt och är bra på att ta initiativ, söka information samt dra analytiska slutsatser. Du har förmågan att kunna skriva kärnfullt så att man lätt kan följa en röd tråd som leder fram till dina tydliga slutsatser. Du är ansvarstagande, lojal och har höga HSSE- och affärsmoraliska värderingar.
Då tjänsten även omfattar en anställning i Raffinaderiets Räddningstjänst så medför det att du bor i, eller kommer att bo i Nynäshamn.
Om oss
Vi är både stora och små samtidigt - vilket ger våra medarbetare en unik möjlighet. Du har alla fördelar med ett starkt globalt företag med möjlighet att utveckla din karriär på många olika sätt. Men vi är små nog, med en enklare organisationsstruktur, där du aldrig blir en i mängden. Här på Nynas är varje individ en nyckelaktör. Det betyder att det ofta är press på dig att leverera, men det innebär också att du är betydelsefull och alltid sedd som en viktig del av en stor familj.
HSSE-avdelningen i Nynäshamn stödjer aktivt raffinaderiets linje- och projektorganisationer i arbetet för en säker och trygg arbetsplats. Avdelningen utgör raffinaderiets specialistkompetens inom HSSE-området vid riskanalyser, utredningar etc. och utgör raffinaderiets huvudsakliga kontakt med myndigheter samt sköter lagbevakning etc. inom HSSE.
Nynas omfattas av säkerhetsskyddslagen och tjänsten kan vara eller komma att bli placerad i säkerhetsklass. Inom Nynas AB:s svenska verksamhet tillämpar vi slumpmässiga alkohol- och drogtester.
Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Nynas med Talentor Sweden för frågor om tjänsten vänligen kontakta, Micaela Cardell Rekryteringskonsult, Talentor +46-70 199 16 65 eller epost;micaela.cardelltalentor.com Visa mindre

Mekanisk Underhållschef

Ansök    Maj 19    Talentor Sweden AB    Verkstadschef
Nynas erbjuder bitumen och nafteniska specialprodukter för applikationer som berör människors liv varje dag, till exempel inom elektrifiering och väginfrastruktur. Vår kärnkompetens är att förädla tunga molekyler till högpresterande specialprodukter med lång livslängd. Vi verkar på en internationell marknad med starkt fokus på Europa och vi har ett nära samarbete med kunderna för att skapa lösningar för att möta utmaningarna och fånga möjligheterna i omstä... Visa mer
Nynas erbjuder bitumen och nafteniska specialprodukter för applikationer som berör människors liv varje dag, till exempel inom elektrifiering och väginfrastruktur. Vår kärnkompetens är att förädla tunga molekyler till högpresterande specialprodukter med lång livslängd. Vi verkar på en internationell marknad med starkt fokus på Europa och vi har ett nära samarbete med kunderna för att skapa lösningar för att möta utmaningarna och fånga möjligheterna i omställningen till ett hållbart samhälle. 

Nu söker vi efter en Mekanisk Underhållschef till Nynas Raffinaderi i Nynäshamn

Vi erbjuder nu en spännande tjänst där du kommer att arbeta med engagerade kollegor och tekniskt utmanande och varierade arbetsuppgifter. Du får chansen att växa inom ett väletablerat och framgångsrikt globalt företag.
Underhållsavdelningen är indelad i sju funktioner; Maintenance Reliability, Maintenance Coordination, Inspection, Maintenance Project, Warehouse, Mechanical Maintenance, Electrical Instrumentation.

Teamet består av tekniker som utför allt mekaniskt underhåll på raffinaderiet så att produktionen kan fungera optimalt. Som chef för Mekaniskt underhåll kommer du att rapportera direkt till Underhållschef och vara en del av ledningsgruppen för Underhåll.
Du kommer att ha en stor roll i vår kontinuerliga utveckling för hela det mekaniska teamet. Med en långsiktig strategi kombinerat med innovation kommer du att sträva efter att optimera våra processer och det förebyggande underhållet. 

Mekaniska teamet ansvarar för förebyggande och avhjälpande underhåll och är även en nyckelfunktion i projekt och större underhållsrevisioner. Avdelningen har också ett nära samarbete med övriga verkstäder- och process-, produktions-, underhållsteknik- och ingenjörsavdelningar samt kontakter med leverantörer.

Huvudansvar
Som chef för Mekaniska teamet kommer du att leda och utveckla gruppen som består av nio medarbetare. Du kommer att säkra resurser, interna såväl som externa, för att säkerställa att din grupp kan uppfylla åtagandena gentemot raffinaderiet.
Du kommer också ha ansvar för mekanisk verkstad samt det operativa ansvaret för att säkerställa att den dagliga verksamheten fungerar som den ska både vad gäller förebyggande och avhjälpande underhållsarbete. Du kommer att ha medarbetare som stödjer dig i att bereda och schemalägga underhållsarbetet. 
Du är en del av underhållsledningsteamet och därmed även ansvarig för utvecklingen av Nynas tekniska standarder, Nynas ledningssystem för din grupp och koncernens rutiner. 

Sammanfattningsvis ingår följande ansvar i rollen: 

• Budgetplanering för avdelningen och uppföljning
• Personal
• Arbeta med 5 S och KPI ’er i din verksamhet
• Verksamhetsstyrning och rapportering
• Säkra kvaliteten på levererade tjänster inom avdelningen

Din profil

För att lyckas i denna roll tror vi att du är en person som har förmågan att engagera samt bidra till en god laganda och skapa rätt förutsättningar för att nå uppsatta mål och resultat. Du ska ha ett genuint intresse för både det mekaniska och för att leda och utveckla medarbetare. 
Du bygger förtroende genom att vara en god förebild och leder gruppen med ett engagerat och kommunikativt ledarskap. Som person är du noggrann, strukturerad, serviceinriktad och en bra kommunikatör.
Vi tror också att du har erfarenhet av ledarskap från en liknande position eller organisation sedan tidigare.

Vidare ser vi att du uppfyller följande krav: Dokumenterad erfarenhet som chef
Erfarenhet av att leda mekaniskt underhåll 
Erfarenhet av roterande utrustning som kompressorer pumpar
Flytande svenska och engelska
Erfarenhet av att arbete inom process- eller produktionsindustrin
Erfarenhet av att arbeta med underhållssystem som SAP, Maximo eller liknande

Inom Nynas AB:s svenska verksamhet tillämpar vi slumpmässiga alkohol- och drogtester.

Att arbeta på Nynas innebär att arbeta enligt våra tre kärnvärden: Engagemang, Samarbete och Proaktivitet:
Engagemang innebär att göra sitt bästa i varje situation och ta ansvar för kunder, kollegor och samhället i stort.
Samarbete innebär att arbeta tillsammans för ömsesidigt förtroende och stöd, vilket skapar en företagskultur som uppmuntrar gränsöverskridande och tvärfunktionella möten, arbetsrotation och utbildning.
Proaktivitet innefattar att tänka framåt, vara öppen för nya idéer och att ständigt söka nya lösningar och möjligheter så att Nynas kan fortsätta ligga i framkant av utvecklingen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Talentor Sweden. För frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristina Peltola, Rekryteringskonsult,+46-73 994 88 41 eller e-post; [email protected]
Urval och intervjuer sker löpande.

Talentor Sweden
Talentor Sweden AB tillhandahåller Sveriges företag med kompetenta chefer och specialister genom exekutive search och annonserad rekrytering. Genom våra nätverk och grundlig research hittar vi kandidater som överträffar våra kunders krav och behov. Talentor hjälper kunder i 30+ länder runt om i världen. För oss är jämställdhet och mångfald ett hedersord och vi ger inte upp förrän vi har hittat marknadens absolut bästa kandidater! För mer information, se www.talentor.com Visa mindre

Process Technical Services Manager - Nynas AB

Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in product development. We c... Visa mer
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in product development. We call it, ”taking oil further”. For more information, see www.nynas.com.
Do you want to lead and develop Process Technical Services Group at Nynas' refinery in Nynäshamn?
As a manager for the Process Technical Services Group you will have a key role at the refinery.
The purpose of the Technical Services Process department is to support a long term reliable and safe production, follow up the performance of existing process units both regarding performance but also environmental compliance, provide automation support (DCS), develop the process units through investment and implement improvement proposals. The position as Technical Services Manager Process reports to the Refinery Manager and is a member of the Refinery Management Team.
Key responsibilities
In this role your key responsibilities will include:
Managing and developing a team of seven process engineers and two automation engineers
The overall refinery Capex investment budget and your department’s budget. Your group will initiate, justify, and prioritize projects while contributing to project execution
The development and implementation of the crude flexibility program at the refinery
To conduct performance analysis of the units, including troubleshooting, and ensure process designs are safe. We see that you enjoy developing subordinates to ensure a high competence level in relevant fields of process engineering.
Supervising and leading the automation engineers providing a high reliable control system to Operations
Responsibility for management of change and process safety information documentation.You will also be working closely with internal parties such as production, engineering, maintenance, HSSE, technical market support, business development and with suppliers of equipment, catalysts and consultants.
As a manager for the Process Technical Services you will be a member of the Site Management team and we believe that you have at least three years of experience from a managerial position preferebaly within the process industry.
Candidate profile
The successful candidate holds a MSc. in Chemical engineering or similar and has documented leadership experience from a process industry, preferably petro chemistry. The candidate has a strong drive and dedication to deliver high quality results on time and possess strong analytical skills. The ideal candidate communicates unimpeded in both Swedish and English.
To do well in this position, besides the technical skills mentioned above, you need to manage relationships with internal stakeholders, inspire and motivate your subordinates, have an ability to plan and execute projects, be analytical and quality oriented. You like to collaborate and have a proactive approach. Also we see that you have a passion for development while maintaining responsibility in a strictly regulated environment.
In turn we offer an interesting position with personal development opportunities. You will lead a dedicated team in a specialist environment and work in challenging projects.
Within Nynas AB’s Swedish operations we apply random alcohol and drug testing.
Contact and application
For questions about the job, please contact Kristina Peltola, Recruitment Consultant, Talentor Sweden +46-73-994 88 41 or [email protected]
________________________________________________
Working at Nynas means working according to our three core values: Dedication, Cooperation and Proactivity:
Dedication involves doing one’s best in every situation and taking responsibility for customers, colleagues and society in general.
Cooperation means working together for mutual trust and support, which creates a corporate culture that encourage cross-border and cross-functional meetings, job rotation and training.
Proactivity includes thinking ahead, being open to new ideas and continuously seeking new solutions and opportunities so that Nynas can continue to be at the forefront of development.
Welcome to join us! Visa mindre

Chef El- och Instrument avdelningen - Nynas raffinaderi

Ansök    Sep 28    Talentor Sweden AB    Underhållschef
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in... Visa mer
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in product development. We call it, ”taking oil further”. For more information, see www.nynas.com.


Chef El- och Instrument avdelningen - Nynas Raffinaderi, Nynäshamn


Vill du leda och utveckla teamet för El- och Instrument avdelningen inom underhåll på Nynas?
Vi erbjuder nu en spännande tjänst där du kommer att arbeta med engagerade kollegor och tekniskt utmanande arbetsuppgifter. Du får chansen att växa inom ett väletablerat och framgångsrikt globalt företag.
Underhållsavdelningen är indelad i sju grupper; Maintenance project, Reliability Maintenance, Maintenance coordination, Inspection, Warehouse, Mechanical, Electrical and Instrumentation.
Avdelningen för El- och Instrument avdelningen består av Elektriker, Instrumenttekniker och Beredare som tillsammans med andra underleverantörer utför allt underhåll på Nynas Raffinaderi med huvudfokus att Produktionen alltid ska vara igång. Som chef för avdelningen kommer du att rapportera direkt till Underhållschefen.
Du kommer att ha en stor roll i vår kontinuerliga utveckling för hela Underhållsteamet genom att arbeta efter en långsiktig strategi kombinerat med innovativa lösningar.
El- och Instrument avdelningen ansvarar för förebyggande och akut underhåll och har också en nyckelfunktion i diverse underhållsprojekt och större revisioner. Vidare har avdelningen ett nära samarbete med de andra avdelningarna och även underleverantörer.


Huvudansvar
Som chef för avdelningen har du personalansvar för en grupp av 12 personer internt där du leder och fördelar arbetet och ansvarar för utvecklingen av teamet och dess kompetens. Du ansvarar för Elektriker samt Instrument tekniker och externa resurser som sköter dagliga underhållsarbetet inom El & Instrument på hela raffinaderiet.
Som avdelningschef för en av avdelningarna inom Underhåll ingår det också i din roll att vara delaktig i utvecklandet av Nynas tekniska standarder och Nynas ledningssystem.
Du kommer dessutom vara ansvarig för:
Budgetplanering för avdelningen och uppföljning
Personaladministration
Arbeta med 5S och KPI i din verksamhet
Rapportering
Underleverantörskontakter
Kvaliteten på levererade tjänster inom avdelningenDin profil
För att lyckas i denna roll tror vi att du är en person som har förmågan att engagera samt bidra till en god laganda och skapa rätt förutsättningar för att nå uppsatta mål och resultat. Du ska ha ett genuint intresse för el och instrument och att arbeta med människor i kombination med en stark drivkraft.
Du bygger förtroende genom att vara en god förebild och leder gruppen med ett engagerat och kommunikativt ledarskap. Som person måste du vara noggrann, strukturerad, serviceinriktad och en bra kommunikatör.
Du har 5-10 års erfarenhet av ledarskap från en liknande position eller organisation.
Vidare ser vi att du uppfyller följande krav:
Dokumenterad erfarenhet som chef
Erfarenhet av el och instrument underhåll
Flytande svenska och engelska
Erfarenhet av att arbete inom process- eller tillverkningsindustrin
Erfarenhet av att arbeta med underhållssystem som SAP, JDE, Maximo eller liknande

Inom Nynas AB:s svenska verksamhet tillämpar vi slumpmässiga alkohol- och drogtester.
Nynas omfattas av säkerhetsskyddslagen och tjänsten kan vara eller komma att bli inplacerad i säkerhetsklass.


Kontakt och ansökan
För frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristina Peltola, Rekryteringskonsult, Talentor +46-73 994 88 41 eller e-post; [email protected]
Skicka din ansökan redan idag. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas inom kort.


Vad innebär det att vara anställd på Nynas?
Företaget har tre värdeord som genomsyrar verksamheten: Dedikering, Samarbete och Proaktivitet.
Dedikering innebär att alltid göra sitt yttersta och ta ansvar för internkunder, kollegor och omgivande miljön
Samarbete innebär att aktivt verka i en kultur där det uppmuntras tvärfunktionella möten, jobbrotation och utbildning
Proaktivitet innebär att lyfta blicken, vara öppen för nya ideér och ständigt söka nya och bättre lösningar på problem och möjligheter Visa mindre

Elsäkerhetsansvarig - Nynas AB

Ansök    Nov 8    Talentor Sweden AB    Elingenjör
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in... Visa mer
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in product development. We call it, ”taking oil further”. For more information, see www.nynas.com.

Nynas söker nu en Elsäkerhetsansvarig till raffinaderiet i Nynäshamn. Var med och utveckla vår site till ett raffinaderi i världsklass!


Din roll
Som Elsäkerhetsansvarig är du ansvarig för att organisationen har efterlevnad inom elanläggningsansvar, behörighetsansvar och personsäkerhetsansvar vid elarbete. Du deltar i den strategiska utvecklingen av siten och är ”go to-person” i frågor relaterade till elsäkerhet inom såväl nyinvesteringsprojekt- som underhållsprojekt. Du rapporterar till Underhållschefen och deltar i ledningsgruppen för underhållsteamet. Tillsammans med stakeholders inom produktion, engineering och underhåll deltar du i planeringen och utförandet av både de dagliga operativa arbetsuppgifterna såväl som de långsiktigt strategiska besluten.


Arbetsuppgifter i korthet:
Säkerställa efterlevnad av lagar och regleringar inom elsäkerhetsområdet
Driva egenkontrollprogram & utbilda personal i elsäkerhetsfrågor
Ansvara för myndighetskontakter och relationer med certifieringsorgan
Uppdatera policys och interna tekniska standarder
Utvärdera externa leverantörers efterlevnad av gällande lagar och regler
Sponsra utveckling av elanläggningen genom att initiera projektDin profil
Vi söker dig med akademisk utbildning inom el-området och/eller mångårig erfarenhet av elsäkerhetsfrågor inom industrin. Det är meriterande med erfarenhet från processindustrin men även tillverkande industri i bred bemärkelse är relevant. Om du har rätt personlighet och har de rätta behörigheterna kan även en bakgrund från avancerade installationsintensiva fastigheter vara en lämplig bakgrund. Du trivs lika bra på golvet med operativt arbete likväl som du gillar att planera och jobba långsiktigt för att förbättra anläggningen och dess utrustning.
Du har full behörighet och är certifierad av Elsäkerhetsverket.


Som person är du strukturerad med en utvecklad förmåga att planera och leverera mot uppsatta mål. Du trivs med många sociala kontakter, både externt och internt. Du brinner för ditt kompetensområde och sätter en ära i att skapa förutsättningar för att Nynas ska ligga i framkant inom elsäkerhetsområdet. Du har hög integritet och är ansvarstagande. Du talar- och skriver svenska flytande.
Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en ansvarsfull tjänst inom ett område där Nynas har mycket höga ambitioner. Du kommer att få arbeta i en trevlig och utvecklande grupp.
Vi är inne i en expansionsfas just nu med många nya spännande projekt och ser framtiden an med stor tillförsikt.


Vad innebär det att vara anställd på Nynas?
Företaget har tre värdeord som genomsyrar verksamheten: Hängivenhet, Samarbete och Proaktivitet.
Hängivenhet innebär att alltid göra sitt yttersta och ta ansvar för internkunder, kollegor och omgivande miljön
Samarbete innebär att aktivt verka i en kultur där det uppmuntras tvärfunktionella möten, jobbrotation och utbildning
Proaktivitet innebär att lyfta blicken, vara öppen för nya ideér och ständigt söka nya och bättre lösningar på problem och möjligheter
Inom Nynas AB:s svenska verksamhet tillämpar vi slumpmässiga alkohol- och drogtester.
Kontakt och ansökan
För frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristina Peltola, Rekryteringskonsult, Talentor +46-73 994 88 41 eller e-post; [email protected]. Visa mindre

Project Manager Engineering - Nynas AB

Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in... Visa mer
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in product development. We call it, ”taking oil further”. For more information, see www.nynas.com.
Project Manager to Nynas Refinery in Nynäshamn, Sweden
The Engineering Department in Manufacturing is responsible for the specification and delivery of capital projects for Nynas, encompassing stand-alone projects, a portfolio of smaller plant additions and modifications, environmental projects, investigations and early phase study work. The team also provides engineering support to the refineries and businesses throughout the Nynas group.
Key responsibilities


As a Project Manager you will be assigned for one or more projects in the Nynas capital projects portfolio, reporting to the Head of Project Engineering. Projects may include activities in multiple geographical locations, such as Gothenburg, Hamburg or the home office in Nynäshamn.
The Project Manager is fully responsible for directing their project resources across the matrix engineering organization as well as dedicated external consultants and contractor teams to ensure the projects fulfil their commitments to the business in terms of HSEQ, functionality, cost and schedule targets. As a day-to-day manager for your assigned projects, you will be responsible for risk management and mitigation, project reporting and communication with the wider Nynas organisation.
The Project Manager is expected contribute to the development and structured implementation of the Nynas Antura Projects (NAP) tool and it is associated processes. You will also use your experience to assist in the development of more junior members of the team.


Candidate profile
Your Qualifications and Core Competencies
Bachelors Degree or Master of Science in Engineering
Five years or more experience in project engineering.
A solid technical background in hydrocarbon, chemical or other relevant process industries.
A demonstrable track record of on time, to budget and above all safe project delivery.
Ability to manage change and uncertainty, anticipating problems through good risk management.
Communicate across disciplines, effectively directing work in a matrix organisation.
Skilled at managing a diverse group of stakeholders within and external to your projects.
Experience of managing project execution within tight schedules imposed by plant turnarounds.
You are expected to be able to be a strong communicator, fluent in spoken and written English, it is advantageous to possess a proficiency in Swedish and/or German.We offer an interesting position, where you have the chance to develop your skills, and work with dedicated colleagues on challenging projects. You will be provided the opportunity to grow, and be supported within an established and successful company, with a clear growth strategy.
Nynas is covered by the Security Protection Act and the position may be classified in security class.In Nynas we apply random alcohol and drug tests.


Contact and Application
For questions about the job please contact Kristina Peltola, Recruitment Consultant, Tel: +46 73 994 88 41 or e-mail: [email protected]
Please apply here with CV and personal letter no later than August 13th 2021. Visa mindre

Development Engineer, Bitumen Technology - Nynas AB

Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in... Visa mer
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in product development. We call it, ”taking oil further”. For more information, see www.nynas.com.


For the Bitumen Technology Department in Nynäshamn, Sweden, we are currently recruiting a development engineer with special focus on feed stock.


As the position holder, you will be part of the Product and Customer support group within Bitumen Technology in Nynäshamn. We are recruiting to make sure we have the knowledge needed on long term to meet present and future challenges within the bitumen area.
You will be maintaining a high knowledge related to bitumen and paving and be a communicator within the Nynas organization and to customers. The position includes short term troubleshooting for our customers as well as handling longer term projects. It is important that the position holder is eager to further develop the skills and knowledge within the field.
The position is placed in Nynäshamn and may require limited travelling.
Key responsibilities
Independently lead technical projects primarily within the area of binder and modified binders
Maintain and develop technical knowhow within the binder and asphalt area with regards to development and evaluation
The work encompasses practical work, assurance of correct analysis, interpretation and appropriate documentation and communication of results
Communication of new application and product-knowledge internally
Be a supporting role for the production within the NordicsCandidate profile
The successful candidate:
Has experience from chemical industry or from the paving industry
Has at least 5 years of related work experience
Holds a degree in chemical engineering or similar and have experience from practical laboratory work
Has a strong analytical mindset
Is a structured and active communicator
Has an interest in production and the techniques used there
Is self-reliant, flexible and are used to work independently as well as in teams
Has a curious mind combined with a structured way of working
Is results oriented and can meet goals with the end customer in focus
Has knowledge in techniques for analysis and knowledge regarding standards and methods
Excellent skills in Swedish and English along with well-developed IT skills are required

Contact and application
In this recruitment we co-operate with Talentor Sweden. If you have any questions regarding the position, please contact Kristina Peltola, Talentor at +46-73 994 88 41. You are welcome to apply for this position no later than August 15th, 2021


Nynas is covered by the Security Protection Act and the position may be classified in security class.
In Nynas we apply random alcohol and drug tests.
________________________________________________
Working at Nynas means working according to our three core values: Dedication, Cooperation and Proactivity:
Dedication involves doing one’s best in every situation and taking responsibility for customers, colleagues and society in general.
Cooperation means working together for mutual trust and support, which creates a corporate culture that encourage cross-border and cross-functional meetings, job rotation and training.
Proactivity includes thinking ahead, being open to new ideas and continuously seeking new solutions and opportunities so that Nynas can continue to be at the forefront of development.
Welcome to join us! Visa mindre

Electrical and Instrumentation Maintenance Manager - Nynas AB

Ansök    Jun 2    Talentor Sweden AB    Elingenjör
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in... Visa mer
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in product development. We call it, ”taking oil further”. For more information, see www.nynas.com.


Do you want to lead and develop Electrical and Instrumentation Workshop at Nynas' refinery in Nynäshamn? We offer an interesting position where you will work with dedicated colleagues and challenging tasks. You will get the chance to grow within an established and successful global company.


Maintenance department is divided into seven groups: Maintenance project, Reliability Maintenance, Maintenance coordination, Inspection, Warehouse, Mechanical, Electrical and Instrumentation. As a manager for Electrical and Instrumentation you will be reporting to the Maintenance Technical Services Manager.
You will be a part of our continuous development within the Electrical and Instrumentation. With a long-term strategy combine with innovation you will strive to optimize our processes and the preventive maintenance.


Electrical and Instrumentation department is responsible for preventive and corrective maintenance and is also one of the key functions in projects and major maintenance revisions. Furthermore, the department work closely with all departments in the Refinery as well as cooperation and contact with suppliers.
Key responsibilities
As the Manager of the Electrical and Instrumentation you will manage and develop the group of 12 employees divided in disciplines of electrical and instrumentation. You will secure resources, internal as well as external, to ensure your group can fulfil the commitments to the refinery.
You are a part of the Maintenance management team and thereby the support and development of Nynas Technical Standards, Nynas management system for your group, and the group procedures.
Part of the role is operational in terms of fulfilling and executing of the work as well as planning and coordination.
Furthermore, you will be responsible for:
Budget planning for the department and follow-up.
Personnel management.
Implement 5S and KPI’s in your department.
Operational control and reporting.
Secure the quality of delivered services within the department.Candidate profile
To do well in this position you need to have the ability to work independently as well as in teams and enjoy taking the lead for developing- and transformation processes within your disciplines. As a person, you need to be accurate, structured, service minded and a good communicator. To apply for this position, you need to fulfill the following criteria’s:
Bachelor’s degree in electrical or instrumentation or Automation engineering or has equivalent work experience and training.
Documented experience as a leader.
Fluent in Swedish and English, written and spoken.
Experience working within the maintenance department from process-, or production industry.
Experience of working with maintenance management system like CAM, SAP, Maximo or similar.
Merit if you have Electrical Authorization as per National Electrical Safety bord (Elsäkerhetsverket).Contact and application
In this recruitment we co-operate with Talentor Sweden. If you have any questions regarding the position, please contact Kristina Peltola, Talentor at +46-73 994 88 41. You are welcome to apply for this position no later than June 30th, 2021
Nynas is covered by the Security Protection Act and the position may be classified in security class.
In Nynas we apply random alcohol and drug tests.

Working at Nynas means working according to our three core values: Dedication, Cooperation and Proactivity:
Dedication involves doing one’s best in every situation and taking responsibility for customers, colleagues and society in general.
Cooperation means working together for mutual trust and support, which creates a corporate culture that encourage cross-border and cross-functional meetings, job rotation and training.
Proactivity includes thinking ahead, being open to new ideas and continuously seeking new solutions and opportunities so that Nynas can continue to be at the forefront of development.
Welcome to join us! Visa mindre

Senior Process Engineer - Nynas AB

Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in... Visa mer
Nynas AB is a different oil company. We believe in using oil in a sustainable manner. We are global leaders in high performance specialty product applications. Nynas has nearly 900 employees, production plants in Europe, the US and South America and sales offices in 30 countries. We have a turnover of some 2.5 billion EUR and are growing steadily. Together with our customers we work to understand their needs and processes to provide a strong partnership in product development. We call it, ”taking oil further”. For more information, see www.nynas.com.
Senior Process Engineer to Nynas Refinery in Nynäshamn, Sweden
Job Description
As Senior Process Engineer at the Engineering department you will lead process engineering work in the projects performed in Engineering as well as support to Nynas refineries and business in tasks where process engineering expertise is required.
You will lead Pre-Studies and Basic engineering projects in different size projects, focused at the major projects, and development activities for the improvement of the refineries.
In the execution phase of the projects you will be responsible to cover the tasks for the process engineering discipline like instructions, turn over procedures and performance test.
The position is based in Nynäshamn and travel is required to support all Nynas sites worldwide.
The successful candidate should preferably have a Master of Science in chemical process engineering or equal, and a minimum of 5 years’ experience from process engineering in refinery or petrochemical industry, where You preferable have been involved or responsible for tasks in, process safety, operations as well as in projects. You have experience in refinery unit processes as distillation, hydrotreating and there supporting processes.
If you also have god experience from using simulation tools like PetroSim and Hysys or other simulation tools this will be a merit. In the seniority role, You will have as a task to educate and learn younger engineers in there development.
You are fluent in English both in writing and speaking.
Swedish and German knowledge is a merit.
On a personal level we are looking for someone who lives our company values of dedication, cooperation and proactivity. We believe you are a person that communicates with ease, can keep calm in stressful situations, is responsible,
safety conscious and likes to learn new ways of working. We expect You to take initiative and be leading.
We offer you a challenging job together with dedicated colleagues.
Contact and Application
For questions about the job please contact Kristina Peltola, Recruitment Consultant, Tel: +46 73 994 88 41 or e-mail: [email protected]
Please apply here with CV and personal letter no later than 4th of August, 2021. Visa mindre

Skiftchef

Produktionsgruppen på Nynas raffinaderi i Nynäshamn består av en produktionsingenjörsgrupp, en dagtidsgrupp och fem skiftlag. Avdelningens uppdrag är att säkerställa en säker och tillförlitlig produktion som uppfyller gällande miljövillkor. Nynas söker nu en skiftchef med ambitionen att utveckla skiftlaget och produktionen mot det Nynas kallar operational excellence. Som skiftchef leder du ett arbetslag på 13 operatörer vars uppgift är att hantera och pro... Visa mer
Produktionsgruppen på Nynas raffinaderi i Nynäshamn består av en produktionsingenjörsgrupp, en dagtidsgrupp och fem skiftlag. Avdelningens uppdrag är att säkerställa en säker och tillförlitlig produktion som uppfyller gällande miljövillkor.
Nynas söker nu en skiftchef med ambitionen att utveckla skiftlaget och produktionen mot det Nynas kallar operational excellence.
Som skiftchef leder du ett arbetslag på 13 operatörer vars uppgift är att hantera och producera bitumen och nafteniska specialoljor på ett säkert, miljövänligt och kostnadseffektivt sätt.
Skiftchefen leder och fördelar arbetet på skiftlaget och ansvarar för utvecklingen av laget och dess kompetens inom anläggnings- och processkunskap och lagarbete. Tillsammans med biträdande skiftchefen och skiftlaget skapar skiftchefen bästa möjliga förutsättningar för en stabil och säker drift. Som skiftchef representerar man företaget och produktionsledningen och bidrar aktivt till det strategiska arbetet med att utveckla gruppen. Man är ett föredöme i säkerhetsfrågor. Skiftchefen sitter i produktionsgruppens ledningsgrupp och rapporterar till produktionschefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar:
Utveckla kompetensen inom skiftlagen
Personalansvar vilket omfattar resursplanering, utvecklings- och lönesamtal
Leda skiftlaget mot produktionsgruppens uppsatta mål
Aktivt verka för en bra trivsel inom laget genom ett motiverande, engagerat och lyhört ledarskap
Medverka vid produktionsgruppens strategiarbete och ansvara för att genomföra denna strategi i det egna skiftlaget
Samordnaransvar för produktionsgruppens arbetet under såväl normala betingelser som nödläge
Skapa förutsättningar för att underhållsarbete kan göras på ett säkert sätt
Tillståndsgivare för alla arbeten inom process- och cisternområdet utanför kontorstid
Huvudansvar för säkerheten inom driften under det pågående skiftet
Prioritering av arbeten och resurser för att uppnå en så säker och tillgänglig produktion som möjligt
Delta i olika förbättringsprojekt för att möta ständigt ökande krav på säkerhet, produktion, arbetsmiljö och miljö
Arbetet sker i femskiftDin profil:
Vi tror att du är en person som har förmågan att engagera samt bidra till en god laganda och skapa rätt förutsättningar för att nå uppsatta mål och resultat. Med ett genuint intresse för att arbeta med teknik och människor, god självinsikt i kombination med en stark drivkraft, arbetar du aktivt med att utveckla gruppen, säkerheten och produktionen. Du bygger förtroende genom att vara en god förebild och leder gruppen med ett engagerat och kommunikativt ledarskap.

Vidare ser vi att du uppfyller följande krav:

Minst 5-10 års driftserfarenhet från kemisk process/energiindustri varav ett par år i ledande befattning. Dokumenterat goda ledaregenskaper kommer värderas högt och kan till viss del kompensera delar av driftserfarenheten. Erfarenhet av att arbeta med säkerhetsfrågor såsom tillståndsgivning är ett stort plus.
Kan kommunicera flytande på både svenska och engelska
Bra kunskap och förmåga att hantera ITsystem

Arbetet sker i femskift. Företaget gör slumpvisa alkohol- och drogtester på personalen.
Vad innebär det att vara anställd på Nynas?
Företaget har tre värdeord som genomsyrar verksamheten: Dedikering, Samarbete och Proaktivitet.
Dedikering innebär att alltid göra sitt yttersta och ta ansvar för internkunder, kollegor och omgivande miljön
Samarbete innebär att aktivt verka som en kultur där som uppmuntrar tvärfunktionella möten, jobbrotation och utbildning
Proaktivitet innebär att lyfta blicken, vara öppen för nya ideér och ständigt söka nya och bättre lösningar på problem och möjligheter

Din ansökan
I denna rekrytering har Nynas valt att samarbeta med Talentor. För mer information och frågor ta kontakt med Kristina Peltola på [email protected] eller 0739948841. Visa mindre

Electrical Engineer - Nynas AB

Ansök    Feb 25    Talentor Sweden AB    Elingenjör
Nynas’ vision is to strengthen our position as the global leader in naphthenic products and as the premier bitumen partner in Europe. We do this by developing next generation solutions for our customers, assuring profitable growth and providing an attractive place to work. Key responsibilities As Electrical Engineer, you will be working with technical solutions, quality and resource management for all Electrical Engineering activities in projects managed b... Visa mer
Nynas’ vision is to strengthen our position as the global leader in naphthenic products and as the premier bitumen partner in Europe. We do this by developing next generation solutions for our customers, assuring profitable growth and providing an attractive place to work.
Key responsibilities
As Electrical Engineer, you will be working with technical solutions, quality and resource management for all Electrical Engineering activities in projects managed by the Engineering department. You will be part of a team of staff and consultants within the Electrical Discipline. You will be responsible for electrical design and calculations, for our low, medium and high voltage systems as well as compliance with internal and external tools, standards & regulations such as IEC & Swedish regulations.
You will be required to communicate and collaborate with other disciplines & departments both internal and external to Nynas, including vendors, other Nynas refineries and our depots.
Candidate profile
The successful candidate holds a Master or Bachelor of Science in Electrical Engineering and a minimum of 5 years of experience from similar positions. For a person with longer experience there is a possibility for a Discipline lead role. Experience from process industries is an advantage but any industry experience in general is good.
It is also desirable but not required if you have experience with the software tools ETAP & Smart Plant Electrical or equivalent.
Fluency in Swedish and English is required.
On a personal level we are looking for a candidate who can live the company core values of dedication, cooperation and proactivity. We think that you are a person with an open, positive mindset who communicates easily with others. You are assertive yet can work cooperatively with others to find effective solutions in the face of conflicting requirements.
You have a natural habit of seeing what adds value to your own discipline as well as the organization. You are flexible and can scale engineering requirements to maximize value for Nynas.
We value work of high quality, good organizational skills and the ability to take the initiative and solve problems. In turn, we can offer you a challenging role in an interesting and developing environment at Nynas.
Contact
If you have any questions regarding the position, please contact Kristina Peltola, Recruitment Consultant, on tel +46739948841 or [email protected] The interviews will be held on an ongoing basis.
We look forward to receiving your application! Visa mindre

Mechanical Maintenance Manager

Ansök    Sep 3    Talentor Sweden AB    Underhållschef
Vill du leda och utveckla teamet för Mechanical Maintenance hos Nynas? Vi erbjuder nu en spännande tjänst där du kommer att arbeta med engagerade kollegor och tekniskt utmanande arbetsuppgifter. Du får chansen att växa inom ett väletablerat och framgångsrikt globalt företag. Underhållsavdelningen är indelad i sju grupper; Maintenance Technology, Maintenance Coordination, Inspection, Real estate, Storage, Mechanical Maintenance, Workshop electric och Inst... Visa mer
Vill du leda och utveckla teamet för Mechanical Maintenance hos Nynas?


Vi erbjuder nu en spännande tjänst där du kommer att arbeta med engagerade kollegor och tekniskt utmanande arbetsuppgifter. Du får chansen att växa inom ett väletablerat och framgångsrikt globalt företag.
Underhållsavdelningen är indelad i sju grupper; Maintenance Technology, Maintenance Coordination, Inspection, Real estate, Storage, Mechanical Maintenance, Workshop electric och Instrumentation.


Mechanical Maintenance består av Mekaniker och Beredare som tillsammans med andra underleverantörer utför allt mekaniskt underhåll på Nynas Raffinaderi med huvudfokus att produktionen alltid ska vara igång. Som chef för gruppen kommer du att rapportera direkt till Maintenance Technical Services Manager.


Du kommer att ha en stor roll i vår kontinuerliga utveckling för hela Mechanical Technical Services teamet genom att arbeta efter en långsiktig strategi kombinerat med innovativa lösningar.


Mechanical Maintenance ansvarar för förebyggande och akut underhåll och har också en nyckelfunktion i diverse underhållsprojekt och större revisioner. Vidare har gruppen ett nära samarbete med de andra teamen inom avdelningen.


Huvudansvar
Som chef för Mechanical Maintenance har du personalansvar för en grupp av 10 personer internt där du leder och fördelar arbetet och ansvarar för utvecklingen av teamet och dess kompetens. Du ansvarar för att beredare och mekaniker samt externa resurser sköter det dagliga mekaniska underhållsarbetet på hela anläggningen.
Som chef för en av teamen inom Mechanical Technical Services ingår det också i din roll att vara delaktig i utvecklandet av Nynas tekniska standarder och Nynas ledningssystem.


Du kommer dessutom vara ansvarig för:
Budgetplanering för avdelningen och uppföljning
Personaladministration
Arbeta med 5S och KPI i din verksamhet
Rapportering
Underleverantörskontakter
Kvaliteten på levererade tjänster inom avdelningenDin profil


För att lyckas i denna roll tror vi att du är en person som har förmågan att engagera samt bidra till en god laganda och skapa rätt förutsättningar för att nå uppsatta mål och resultat. Du ska ha ett genuint intresse för det mekaniska och att arbeta med människor i kombination med en stark drivkraft.
Du bygger förtroende genom att vara en god förebild och leder gruppen med ett engagerat och kommunikativt ledarskap. Som person måste du vara noggrann, strukturerad, serviceinriktad och en bra kommunikatör.
Du har 5-10 års erfarenhet av ledarskap från en liknande position eller organisation.


Vidare ser vi att du uppfyller följande krav:
Dokumenterad erfarenhet som chef
Erfarenhet av mekaniskt underhåll
Flytande svenska och engelska
Erfarenhet av att arbete inom process- eller tillverkningsindustri.
Erfarenhet av att arbeta med underhållssystem som SAP, Maximo eller liknande

Inom Nynas AB:s svenska verksamhet tillämpar vi slumpmässiga alkohol- och drogtester.


Kontakt och ansökan
För frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristina Peltola, Rekryteringskonsult, Talentor +46-73 994 88 41 eller e-post; [email protected]
Gör din ansökan via länken senast 13 september.

Vad innebär det att vara anställd på Nynas?
Företaget har tre värdeord som genomsyrar verksamheten: Dedikering, Samarbete och Proaktivitet.
Dedikering innebär att alltid göra sitt yttersta och ta ansvar för internkunder, kollegor och omgivande miljön
Samarbete innebär att aktivt verka i en kultur där det uppmuntras tvärfunktionella möten, jobbrotation och utbildning
Proaktivitet innebär att lyfta blicken, vara öppen för nya ideér och ständigt söka nya och bättre lösningar på problem och möjligheter Visa mindre