Lediga jobb som HR-konsult/PA-konsult i Nynäshamn

Se lediga jobb som HR-konsult/PA-konsult i Nynäshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nynäshamn som finns hos arbetsgivaren.

Utbildare OSA-dialogen

Unika möjligheter - Helt naturligt Drivs du av ett engagemang att bidra till ett hållbart arbetsliv? Har du erfarenhet av att utbilda i arbetsmiljöfrågor? Då vill vi att du söker rollen som utbildare för ”Hälsofrämjande arbetsliv 2.0”. Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten väntar storslagna ... Visa mer
Unika möjligheter - Helt naturligt

Drivs du av ett engagemang att bidra till ett hållbart arbetsliv? Har du erfarenhet av att utbilda i arbetsmiljöfrågor? Då vill vi att du söker rollen som utbildare för ”Hälsofrämjande arbetsliv 2.0”.

Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet, med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.

Om arbetsplatsen
Nynäshamns kommun har som mål att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare. Vi måste inte bara kunna attrahera ny kompetens utan också behålla de medarbetare vi har. Det innebär bland annat att sträva efter att alla medarbetares engagemang samt vilja till kompetensutveckling tas tillvara och att arbeta med mångfald och inflytande. Att behålla personal innebär också att arbeta med att främja hälsa och förebygga ohälsa.

Tillsammans med Järfälla kommun har vi sedan hösten 2018 arbetet med att ta fram och genomföra insatser för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser och bryta den negativa trenden för sjukfrånvaro och har som övergripande mål att minska ohälsan och dess o-jämställda mönster.

Nu behöver vårt projektteam flera utbildare till OSA-dialogen, antingen på del- eller heltid. Projektet beräknas pågå fram till sista april 2023. 

OSA-dialogen är en av projektets kompetenshöjande aktiviteter. OSA-dialogen är en hälsofrämjande metod för att utveckla den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Det handlar om att tydliggöra arbetsplatsens uppdrag, undersöka och riskbedöma arbetsmiljön, analysera prioriterade utvecklingsområden samt ta fram handlingsplaner med konkreta hälsofrämjande aktiviteter.

Din placeringsort blir i Nynäshamn, med möjlighet att delvis arbeta på distans via digitala verktyg efter individuell överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Som utbildare i OSA-dialogen leder du processen i arbetsgrupperna tillsammans med berörd chef. Du guidar deltagarna i de olika verktygen, dokumenterar insatserna och följer upp projektets aktiviteter när de genomförts. Det är också din uppgift att anpassa utbildningsmaterialet inför varje utbildningstillfälle och samla in deltagarnas närvaro.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har följande utbildning och erfarenheter:


• relevant akademisk utbildning
• pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av att utbilda vuxna
• det är meriterande om du har dokumenterad kompetens inom arbetsmiljöområdet och/eller arbete med lika rättigheter och möjlighet.

Som person är du självgående och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, flexibel och serviceinriktad. Framförallt vill du med din kompetens bidra till att ett framgångsrikt projekt blir en del av det vardagliga arbetsmiljöarbetet i kommunen.

Låter det intressant? Välkommen att söka jobbet hos oss och bli en del av vårt projektteam!
Vi intervjuar löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan i dag!

Information om tjänsten
Tillträde: From augusti 2022 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning - Tidsbegränsad anställning fram till och med 2023-03-31

Sysselsättningsgrad: Deltid eller heltid

Antal lediga befattningar: 1-2

Ref.nr.: KS/2022/0228/023Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! Till ytan är vi en av länets största kommuner, samtidigt som vi kan erbjuda medarbetare många av de fördelar en mindre organisation har. I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

I Nynäshamn är vi stolta över våra stora grönområden, våra åkrar, skogar och havet som breder ut sig på tre sidor om kommunen. Här finns alltid miljöombyte och andrum på gångavstånd. Så oavsett var du jobbar i kommunen, bidrar vår rika natur till en bättre arbetsmiljö.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Interim HR-konsult till Nynäshamns kommun

Är du HR-konsult på jakt efter nytt uppdrag? Vill du bistå med värdefull kunskap inom arbetsrätt, omställning och avveckling? Då har vi en spännande möjlighet för dig! Nu söker vi duktiga HR-konsulter till Nynäshamns kommun. För att lyckas med just din ansökan, tror vi på ett starkt samarbete som gör att vi på Novare Bemanning bland annat erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil under processens g... Visa mer
Är du HR-konsult på jakt efter nytt uppdrag? Vill du bistå med värdefull kunskap inom arbetsrätt, omställning och avveckling? Då har vi en spännande möjlighet för dig! Nu söker vi duktiga HR-konsulter till Nynäshamns kommun.

För att lyckas med just din ansökan, tror vi på ett starkt samarbete som gör att vi på Novare Bemanning bland annat erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil under processens gång. Låter detta som en möjlighet för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan redan nu!

Om uppdraget

Vi på Novare Bemanning är en stolt och godkänd leverantör av det statliga ramavtalet i Sverige. Det innebär att vi ständigt får in liknade tjänster. Just nu söker vi HR-konsulter till Nynäshamns kommun. 

Kommunen genomgår just nu stora förändringar med en ny organisation och nya arbetssätt. De är därför i behov av stöttning i form av HR-konsulter med fokus på kompetens inom arbetsrätt, omställning och avveckling.

Som HR-konsult kommer du att bli en del av kommunens HR-avdelning. Deras uppdrag är att bedriva strategisk utveckling, svara för rådgivning, ge administrativt stöd och service. De bistår även med kontroll och uppföljning inom det personalpolitiska och personaladministrativa området. Avdelningens vision är att erbjuda alla chefer och ledare ett konsultativt, strategiskt, operativt och professionellt expertstöd inom HR som bidrar till kommunens övergripande mål.

HR-avdelningen består av en stab, verksamhetsnära HR-stöd, lön och system, bemannings- och vikarieservice. Totalt är dem ca 30 medarbetare.

Till denna roll söker vi dig som är initiativtagande, självgående och trygg i dina kunskaper. Du förstår vikten av kommunikation och värnar om ett gott samarbete.

Krav för tjänsten

utbildning som personalvetare eller liknande, arbetsrättslig utbildning
minst 5 års erfarenhet som HR-Partner, HR-generalist
mycket god erfarenhet av komplexa arbetsrättsliga och rehabiliteringsärenden
erfarenhet från omställning, avveckling, LAS, MBL och facklig samverkan
erfarenhet av ett coachande förhållningssätt
goda IT-kunskaper, olika system, lätt för att lära sig nya (kommunen använder Heroma, ReachMee, Hypergene m. fl)
god svenska i tal och skrift.


Meriterande krav för tjänsten

erfarenhet från kommunal verksamhet
erfarenhet från annan offentlig verksamhet.


Uppdragsperiod och omfattning 

Uppdraget är på 80%-100% under kontorstider med start snarast och beräknas pågå fram till årsskifte med möjlighet till förlängning. Placeringsort är hos kommunen i Nynäshamn. Distansarbete ca 2 dagar/vecka.

Ansökan  

Då urval sker löpande kan tjänsten komma till att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Var därför beredd med din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag är 2023-11-17. Du är varmt välkommen!  

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Om du däremot har frågor eller funderingar kring tjänsten så får du gärna kontakta Miranda Nilsson på [email protected]

Hoppas vi ses! 

Som konsult hos oss 

Novare Bemanning bygger karriärer och stöttar organisationer. Vi är ett personligt och samhällsengagerat bolag som erbjuder interims och bemanningstjänster till både den offentliga och privata sektorn. Tillsammans med oss bidrar du till ett hållbart arbetsliv. Vi tar personlig utveckling till en helt ny nivå och är en unik arbetsgivare i branschen.  

När du arbetar som konsult ute på uppdrag hos våra kunder kommer du att ha ett nära samarbete med din konsultchef. Du kommer att ha regelbundna avstämningar utifrån en aktiv feedback-kultur där du utvecklar ditt självledarskap och de verktyg som du behöver för att nå ditt önskade mål. Det finns även möjlighet för dig som interimskonsult som har eget bolag att vara underkonsult och fakturera oss för arbetad tid. 

Novare Koncernen är ett av Sveriges ledande HR Serviceföretag som årligen genomför ca 600 rekryteringar samt många bemannings och interimsuppdrag. Novare har funnits i 20 år och startades av Investor. 2014 köpte personalen ut företaget från Investor och ägs idag av nyckelpersoner inom personalen. Visa mindre

HR-konsult, nyexaminerad

Din nya framtid är vår utsikt! Är du i slutfasen av din personalvetarutbildning? Vill du ta klivet in i en HR-roll där du får möjlighet att omsätta och utveckla dina teoretiska kunskaper till praktisk verkstad? Vi söker nu en HR-konsult som kan stärka upp vår enhet för verksamhetsnära stöd till våra chefer fram till april 2023.  Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar.... Visa mer
Din nya framtid är vår utsikt!

Är du i slutfasen av din personalvetarutbildning? Vill du ta klivet in i en HR-roll där du får möjlighet att omsätta och utveckla dina teoretiska kunskaper till praktisk verkstad? Vi söker nu en HR-konsult som kan stärka upp vår enhet för verksamhetsnära stöd till våra chefer fram till april 2023. 

Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet, med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.

Om arbetsplatsen
Vår nya framtidsvision för Nynäshamns kommun 2040 - ”Nynäshamns kommun, här får hela livet plats” är nu framtagen för att möta framtidens behov. Tillsammans skapar vi den omtanke och värme som kännetecknar vår kommun. Vi gör skillnad.

HR-avdelningens uppdrag är att driva strategisk utveckling, svara för rådgivning, ge administrativt stöd och service samt svara för kontroll och uppföljning inom HR-området. Avdelningen tillhör kommunstyrelseförvaltningen och består av totalt ca 30 personer som arbetar med lön, strategisk utveckling, bemanning samt med olika HR-relaterade projekt.

Verksamhetsnära stöd som du kommer att tillhöra, består av enhetschef, sex HR-partners samt en friskvårdskonsult. Tillsammans bidrar vi att skapa tillit genom att leva våra värdeord: engagerade, modiga och öppna.

Arbetsuppgifter
I din roll som HR-konsult kommer du att få varierande uppgifter som stöttar enheten i dess stöd till chefer. Det kan röra sig om allt från rekrytering, arbetsmiljö, kompetensförsörjning till att ta fram underlag för analyser eller beslut. Att tolka lagar och avtal ligger till grund för vårt arbete, men även vår personalpolitik och etiska grund för HR-arbete. Du kommer även att arbeta med förändringsarbete och med att implementera Nynäshamn kommuns HR-processer, rutiner och beslut.

Vårt arbetssätt genomsyras av samarbete och nätverkande, alltid med målbilden att leverera bästa möjliga stöd till verksamheten. Som en del av HR-funktionen arbetar du tillsammans med övriga HR-kollegor för att utveckla och förbättra Nynäshamn kommuns HR-processer.

Vi erbjuder dig ett utvecklingsorienterat arbete på en engagerad HR-avdelning där vi nu bygger upp ett nytt sätt att arbeta. Du blir en viktig kugge i detta.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen tror vi att du har


• relevant högskoleutbildning inom HR, personalvetenskap, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Vi söker dig som drivs av nyfikenhet, engagemang och en vilja att göra skillnad genom att uppnå resultat som bidrar till en bättre verksamhet. I dig söker vi en positiv kraft som gärna tar initiativ, är självgående men också en lagspelare av högsta rang med uttalat god samarbetsförmåga. För att lyckas krävs ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att arbeta med flera olika parallella projekt och arbetsuppgifter. 

Information om tjänsten
Tillträde: snarast

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 23-03-31

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2022/0197/023


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.

Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, förmånscykel, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

HR business partner till kommun

Har du bred erfarenhet inom HR – som HR-generalist eller HR-specialist – och känner att du vill ta nästa steg i karriären i form av HR Business Partner till vår kund inom kommun? I rollen som HRBP åt vår kund inom kommer du att vara det huvudsakliga stödet till verksamhetens chefer när det kommer till personalrelaterade frågor. Du kommer att arbeta operativt i rehabiliteringsärenden och bidra med dina kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt. Vår kund... Visa mer
Har du bred erfarenhet inom HR – som HR-generalist eller HR-specialist – och känner att du vill ta nästa steg i karriären i form av HR Business Partner till vår kund inom kommun? I rollen som HRBP åt vår kund inom kommer du att vara det huvudsakliga stödet till verksamhetens chefer när det kommer till personalrelaterade frågor. Du kommer att arbeta operativt i rehabiliteringsärenden och bidra med dina kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt. Vår kund behöver en konsult för ett uppdrag som sträcker sig över 3 månader – med god möjlighet till förlängning.

Om tjänsten
Du kommer att bli en del av ett engagerat gäng som drivs av och brinner för HR-frågor av alla slag. Som HR business partner kommer du att ha en viktig och bidragande roll till organisationens utveckling och framgång. Din tjänst kommer att beröra de flesta arbetsuppgifter som förekommer på en HR-avdelning men huvudsakligen kommer dessa att innefatta:
• generellt HR-administrativt stöd till både avdelningschefer och övrig personal
• utveckling och förbättring av rutiner och policyer
• vara behjälplig vid rekrytering och introduktion av ny personal
• hantera övriga HR relaterade ärendenVem är du?
Förutom kunskap och erfarenhet inom HRs områden som arbetsmiljö, rehab, rekrytering, arbetsrätt, lönerevision ser vi även att du har:

• Vidareutbildning inom relevant område
• Några års erfarenhet som HR BP/generalist
• Personliga förmågor såsom:
-Självgående och initiativförmåga
-Mål- och resultatinriktad
-Mycket god samarbetsförmåga
-God kommunikativ förmåga
-Gott omdöme,
-Stabil, kan hantera pressade situationer genom att analysera, prioritera och kommunicera
-Helhetssyn, kan växla mellan operativt och strategiskt perspektiv


Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.Övrig information: tjänstens omfattning är heltid i minst 3 månader framåt med goda möjligheter till förlängning! Du kommer tillhöra kontoret i Nynäshamn. Visa mindre

HR-partner till verksamhetsnära stöd

Vill du vara med och utveckla HR-stödet till våra chefer i kommunen? Vi erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete med möjlighet att påverka innehåll och utformning utifrån din kompetens och verksamhetens behov. Våra värdeord öppenhet, mod, engagemang och respekt skall genomsyra allt vi gör, med syfte att skapa tillit. Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Hä... Visa mer
Vill du vara med och utveckla HR-stödet till våra chefer i kommunen? Vi erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete med möjlighet att påverka innehåll och utformning utifrån din kompetens och verksamhetens behov. Våra värdeord öppenhet, mod, engagemang och respekt skall genomsyra allt vi gör, med syfte att skapa tillit.

Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi finns till för. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av. 

Om arbetsplatsen
Nynäshamns kommun har precis beslutat om en ny vision för 2040 - ”Nynäshamns kommun, här får hela livet plats”. 

HR-avdelningens uppdrag är att driva strategisk utveckling, svara för rådgivning, ge administrativt stöd och service samt svara för kontroll och uppföljning inom HR-området. Avdelningen tillhör kommunstyrelseförvaltningen och består av bemanningscentrum med vikarieservice, lön och system, staben med förhandlingschef, strateger, administratör samt verksamhetsenära stöd. Sedan 2018 pågår ett ESF-projekt, "Hälsofrämjande arbetsliv", med Järfälla kommun där vi utbildar inom ledarskap, arbetsmiljö och tidig upptäckt av ohälsa.

Verksamhetsnära stöd som du kommer att tillhöra, består av enhetschef, sex HR-partners och en friskvårdskonsult. Du rapporterar till enhetschefen för verksamhetsnära stöd och ingår i ledningsgrupp ute i utsedd förvaltning.

Arbetsuppgifter
Utifrån ett coachande förhållningssätt ger du ett professionellt och kvalificerat stöd i både operativa och strategiska frågor inom samtliga HR-processer. I din roll som HR-partner hos oss säkerställer du att det löpande HR-arbetet i organisationen fungerar, du jobbar nära våra chefer och ingår i ett utvecklingsteam där du har en aktiv och drivande roll.

Som HR-partner kommer du att coacha, stötta och utmana våra chefer i HR-frågor såsom kompetensförsörjning, arbetsgivarvarumärket, medarbetarskap, ledarskap, rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö och hälsa, lön/lönerevision, rehabilitering och samverkan. Du kommer även att arbeta med förändringsarbete och med att implementera Nynäshamn kommuns HR-processer, rutiner och beslut.

Vårt arbetssätt genomsyras av samarbete och nätverkande, alltid med målbilden att leverera bästa möjliga stöd till verksamheten. Att ständigt stötta och coacha i syfte att få våra chefer att växa och utvecklas i sina roller är en naturlig del i detta arbete. Som en del av HR-funktionen arbetar du tillsammans med övriga HR-medarbetare för att utveckla och förbättra Nynäshamn kommuns HR-processer.

Vi erbjuder dig ett utvecklingsorienterat och kvalificerat arbete på en engagerad HR-avdelning där vi tar tillvara våra olika kompetenser och lär av varandra.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen tror vi att du har


• relevant högskoleutbildning inom HR, personalvetenskap, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av större organisationer och komplexa uppdrag
• flerårig erfarenhet av brett operativt HR-arbete som även omfattat strategiska frågor
• ingått i ledningsgrupp och därmed arbetat med kvalificerat HR-arbete utifrån ett strategiskt perspektiv.

Vi söker dig som drivs av nyfikenhet, engagemang och en vilja att göra skillnad genom att uppnå resultat som bidrar till en bättre verksamhet. I dig söker vi en positiv kraft som gärna tar initiativ, är självgående men också en lagspelare av högsta rang med uttalat god samarbetsförmåga. För att lyckas krävs ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att arbeta med flera olika parallella projekt och arbetsuppgifter. 

I din yrkesroll är du uttalat kommunikativ med förmåga att anpassa dig efter person och situation. Du har en strategisk förmåga och förstår frågors långsiktiga betydelse för verksamheten. Vidare fångar du upp behov i organisationen och omsätter dessa i handling.  

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: xx


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset och en aktiv personalförening. Våra kontorslokaler ligger nära till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna samt erbjuder goda möjligheter till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

HR-partner till verksamhetsnära stöd

Vill du vara med och utveckla HR-stödet till våra chefer i kommunen? Vi erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete med möjlighet att påverka innehåll och utformning utifrån din kompetens och verksamhetens behov. Våra värdeord öppenhet, mod, engagemang och respekt skall genomsyra allt vi gör, med syfte att skapa tillit. Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Hä... Visa mer
Vill du vara med och utveckla HR-stödet till våra chefer i kommunen? Vi erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete med möjlighet att påverka innehåll och utformning utifrån din kompetens och verksamhetens behov. Våra värdeord öppenhet, mod, engagemang och respekt skall genomsyra allt vi gör, med syfte att skapa tillit.

Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi finns till för. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av. 

Om arbetsplatsen
Vår nya framtidsvision för Nynäshamns kommun 2040 - ”Nynäshamns kommun, här får hela livet plats”, nya övergripande mål och en ny tillitsbaserad styrmodell är framtagen för att möta framtidens behov. 

HR-avdelningens uppdrag är att driva strategisk utveckling, svara för rådgivning, ge administrativt stöd och service samt svara för kontroll och uppföljning inom HR-området. Avdelningen tillhör kommunstyrelseförvaltningen och består av bemanningscentrum med vikarieservice, lön och system, staben med förhandlingschef, strateger, administratör samt verksamhetsenära stöd. Sedan 2018 pågår ett ESF-projekt, "Hälsofrämjande arbetsliv", med Järfälla kommun där vi utbildar inom ledarskap, arbetsmiljö och tidig upptäckt av ohälsa.

Verksamhetsnära stöd som du kommer att tillhöra, består av enhetschef, sex HR-partners och en friskvårdskonsult. Du rapporterar till enhetschefen för verksamhetsnära stöd och ingår i ledningsgrupp ute i utsedd förvaltning.

Arbetsuppgifter
Utifrån ett coachande förhållningssätt ger du ett professionellt och kvalificerat stöd i både operativa och strategiska frågor inom samtliga HR-processer. I din roll som HR-partner hos oss säkerställer du att det löpande HR-arbetet i organisationen fungerar, du jobbar nära våra chefer och ingår i ett utvecklingsteam där du har en aktiv och drivande roll.

Som HR-partner kommer du att coacha, stötta och utmana våra chefer i HR-frågor såsom kompetensförsörjning, arbetsgivarvarumärket, medarbetarskap, ledarskap, rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö och hälsa, lön/lönerevision, rehabilitering och samverkan. Du kommer även att arbeta med förändringsarbete och med att implementera Nynäshamn kommuns HR-processer, rutiner och beslut.

Vårt arbetssätt genomsyras av samarbete och nätverkande, alltid med målbilden att leverera bästa möjliga stöd till verksamheten. Att ständigt stötta och coacha i syfte att få våra chefer att växa och utvecklas i sina roller är en naturlig del i detta arbete. Som en del av HR-funktionen arbetar du tillsammans med övriga HR-medarbetare för att utveckla och förbättra Nynäshamn kommuns HR-processer.

Vi erbjuder dig ett utvecklingsorienterat och kvalificerat arbete på en engagerad HR-avdelning där vi tar tillvara våra olika kompetenser och lär av varandra.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen tror vi att du har


• relevant högskoleutbildning inom HR, personalvetenskap, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av större organisationer och komplexa uppdrag
• flerårig erfarenhet av brett operativt HR-arbete som även omfattat strategiska frågor
• ingått i ledningsgrupp och därmed arbetat med kvalificerat HR-arbete utifrån ett strategiskt perspektiv.

Vi söker dig som drivs av nyfikenhet, engagemang och en vilja att göra skillnad genom att uppnå resultat som bidrar till en bättre verksamhet. I dig söker vi en positiv kraft som gärna tar initiativ, är självgående men också en lagspelare av högsta rang med uttalat god samarbetsförmåga. För att lyckas krävs ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att arbeta med flera olika parallella projekt och arbetsuppgifter. 

I din yrkesroll är du uttalat kommunikativ med förmåga att anpassa dig efter person och situation. Du har en strategisk förmåga och förstår frågors långsiktiga betydelse för verksamheten. Vidare fångar du upp behov i organisationen och omsätter dessa i handling.  

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: KS/2022/0080/023


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset och en aktiv personalförening. Våra kontorslokaler ligger nära till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna samt erbjuder goda möjligheter till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vi söker HR konsult till Nynäshamn

OM TJÄNSTEN Vi söker en HR-konsult till vår kund ute i Nynäshamn. Du kommer arbeta med lönekartläggning och vi ser gärna att du har bra erfarenhet inom området. Arbetsuppgifterna kommer innehålla löneöversyn januari till april, skapa förhandlingsunderlag, lägga in utrymme i användarstöd i löneöversynsmodulen. I rollen som HR-konsult biträder du förhandlingsanvarig vid avstämning och förhandling det kommer även ingå analysarbete i excel. I din roll som H... Visa mer
OM TJÄNSTEN

Vi söker en HR-konsult till vår kund ute i Nynäshamn.
Du kommer arbeta med lönekartläggning och vi ser gärna att du har bra erfarenhet inom området.

Arbetsuppgifterna kommer innehålla löneöversyn januari till april, skapa förhandlingsunderlag, lägga in utrymme i användarstöd i löneöversynsmodulen. I rollen som HR-konsult biträder du förhandlingsanvarig vid avstämning och förhandling det kommer även ingå analysarbete i excel. I din roll som HR-konsult kommer Årsbokslut och tertialuppföljning, ta fram rapporter och underlag ur olika system, göra en kontroll och analys samt tillsammans med personalchef säkerställa kvalitet och tidplan.

OM DIG

För att lyckas i rollen har du ett genuint intresse och engagemang för att hjälpa, stötta och arbeta som ett team för att framgångsrikt nå verksamhetens mål. Du är initiativtagande.

Du inger förtroende i din roll och har en fallenhet för att vara serviceorienterad i ditt arbete där din förmåga att bygga och upprätthålla relationer är hög.

Du har vidare ett stort självdriv, där du trivs att arbeta i en föränderlig miljö som ställer krav på en förmåga att kunna strukturera och prioritera ditt arbete utifrån de utmaningar verksamheten ställer.

Bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning HR/personal alternativt motsvarande erfarenhet förvärvad inom HR-området.

Du besitter flerårig erfarenhet av brett HR-arbete där du arbetat hands-on med olika HR-frågor.

Du känner dig trygg i dina kunskaper inom systematiskt arbetsmiljöarbete.

Har du vidare arbetat i en stöttande roll med liknande HR-processer i en större organisation ser vi det som meriterande.

OM ANSTÄLLNINGEN

• Placeringsort: Nynäshamn
• Tjänstgöringsgrad: 100%
• Tillträde: (omgående
• Inhyrning: 3månader
• Anställningsform: visstidsanställning

OM ANSÖKNINGSPROCESSEN
Du gör din ansökan genom att klicka på ansök längst ned i denna annons. Vi vill att du med din ansökan bifogar CV samt personligt brev där du redogör för din relevanta erfarenhet för rollen. Ansökningar som kommer in via brev eller e-post tar vi tyvärr inte med i rekryteringsprocessen.

Vi arbetar kontinuerligt med urval och intervjuer. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut, så välkommen med din ansökan redan idag!

För frågor om tjänsten - kontakta aktuell rekryterare
Ansökningsproblem och tekniska frågor - kontakta [email protected]

OM LERNIA
Lernia är ett av Sveriges största bemanningsföretag och 2018 förmedlade vi 11 400 bemanningskonsulter. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Vi har kollektivavtal och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, tjänstepension, fem veckors semester, försäkringar enligt kollektivavtal och målsamtal. Välkommen till Lernia – vi är problemlösaren på arbetsmarknaden! Läs mer på lernia.se. Visa mindre

HR Konsult inom lönebildning och system

Unika möjligheter – helt naturligt! Drivs du av högt engagemang, gillar ett varierat arbete med många kontaktytor och har en förmåga att lösa det mesta som kommer din väg? Då vill vi att du söker tjänsten och blir en del av vårt team på HR-avdelningen! Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten v... Visa mer
Unika möjligheter – helt naturligt!

Drivs du av högt engagemang, gillar ett varierat arbete med många kontaktytor och har en förmåga att lösa det mesta som kommer din väg? Då vill vi att du söker tjänsten och blir en del av vårt team på HR-avdelningen!

Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet, med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.

Om arbetsplatsen
HR-avdelningen ansvarar för att ge ett kommungemensamt stöd och driva strategisk utveckling i HR-frågor. Vi erbjuder konsultativt stöd och rådgivning, administrativt stöd och service samt svarar för kontroll och uppföljning inom HR-området.

Avdelningen är en del av kommunstyrelseförvaltningen och består av totalt ca 30 personer som arbetar med strategisk utveckling, verksamhetsnära stöd samt löneservice och bemanning. Vi ska utifrån ett verksamhetsdrivet HR skapa värde för primärt chefer i kommunen genom att säkerställa kompetens, resurser och tjänster inom HR-området.

Hos oss arbetar du utifrån uppsatta mål och ramar. Vi har ett teambaserat och utvecklingsinriktat arbetssätt där var och en har stort eget ansvar och frihet att påverka det egna ansvarsområdet.

Arbetsuppgifter
Som HR konsult för lönebildning och system ingår du i ett team som arbetar med lönebildning, förhandling, statistik och analysarbete inom HR. Det pågår ett spännande utvecklingsarbete på avdelningen kopplat till dessa områden. Du kommer ha en viktig roll i teamet och kommer ha stora möjligheter att kunna påverka utvecklingsarbetet framåt. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är: 


• Lönekartläggning och löneanalysarbete
• Delaktig i löneöversynsarbete
• Tillsammans med förhandlingschef göra utfallsberäkningar och utvärderingar
• Analysarbete där du arbetar med verktygen Excel och olika system
• Årsbokslut och tertialuppföljning, skapa rapporter och ta fram underlag ur olika system, göra en kontroll och analys samt tillsammans med personalchef säkerställa kvalitet och tidplan
• Samordning av GDPR

HR-avdelningen är just nu inne i en stor utvecklingsfas där vi arbetar aktivt med att förnya våra arbetssätt med nya och utvecklade systemlösningar. Den här rollen kommer att vara en viktig pusselbit för vår avdelning i att arbeta fram, implementera samt utveckla våra framtida HR-system.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• högskoleexamen inom personal/HR eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig 
• flera års erfarenhet av arbete med lönebildning
• erfarenhet att brett HR arbete
• erfarenhet av arbetsvärdering och lönekartläggning
• goda kunskaper och stort intresse kopplat till system, datastöd och digitalisering
• goda kunskaper i lagar och avtal inom HR
• goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du har: 


• erfarenhet av processkartläggning och implementering av system inom HR
• goda kunskaper om GDPR

Som person tar du ansvar för dina uppgifter och planerar, samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du trivs och är bra på att om att arbeta enskilt men också i grupp eftersom en viktig del i arbetet är samarbete, både inom avdelningen såväl som med kommunens verksamheter. I ditt arbete är du analytisk, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och kan anpassa dig efter förändrade omständigheter. Du är stabil i stressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du har en god numerisk förmåga och kan på ett korrekt och snabbt sätt lösa komplexa uppgifter kopplade till detta. Som person har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar kopplat till ditt ansvarsområde. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram till mottagaren. 

Vi söker dig som vill verka i linje med kommunens värdegrund modig, engagerad, öppen och respektfull vilket bidrar till att skapa tillit.

Vill du bli vår nya kollega, sök tjänsten redan idag. Vi hanterar ansökningar löpande. För att söka tjänsten besvarar du urvalsfrågorna samt bifogar CV, du behöver  inte skicka in personligt brev. 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2021/0422/023Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre