Lediga jobb som Enhetschef, offentlig förvaltning i Nynäshamn

Se lediga jobb som Enhetschef, offentlig förvaltning i Nynäshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nynäshamn som finns hos arbetsgivaren.

Enhetschef till Förvaltarenheten

Vi söker en dynamisk enhetschef som med passion och vision kan leda vår förvaltarenhet framåt. Är du en ledare som inte bara ser helheten utan även stöttar varje teammedlem djupt och engagerat? Har du erfarenhet från kommunal verksamhet och brinner för att utveckla samhällsservice? Då behöver vi dig! Välkommen till vårt team på Förvaltarenheten. Arbetsuppgifter Som enhetschef kommer du att leda enheten till att arbeta tvärfunktionellt och processorientera... Visa mer
Vi söker en dynamisk enhetschef som med passion och vision kan leda vår förvaltarenhet framåt. Är du en ledare som inte bara ser helheten utan även stöttar varje teammedlem djupt och engagerat? Har du erfarenhet från kommunal verksamhet och brinner för att utveckla samhällsservice? Då behöver vi dig! Välkommen till vårt team på Förvaltarenheten.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du att leda enheten till att arbeta tvärfunktionellt och processorienterat med våra drift- och projektavdelningar för att maximera kompetensutnyttjande, förbättra effektivitet och skapa en arbetsmiljö där engagemang och arbetsglädje är i fokus. 

I denna roll kommer du att ha ett nära samarbete med avdelningschefen för Förvaltning och utveckling, vilket säkerställer att du får stöd och vägledning för att framgångsrikt kunna navigera och leda dina team. Vi värdesätter din ledarerfarenhet och är öppna för att anpassningar i tjänsten för att maximera både din och organisationens potential.  

Utöver det kommer du att arbeta med arbetsuppgifter som att:


• Aktivt sköta personal- och arbetsmiljöansvar: Du kommer säkerställa att våra åtaganden och standarder upprätthålls, för att skapa en trygg och hälsosam arbetsmiljö för alla medarbetare.
• Följa upp och tillse att vi genomför åtaganden kopplade till ballanslistor och verksamhetsplaner: Arbeta hand i hand med dina kollegor för att se till att vi kommer framåt med våra aktiviteter.
• Uppfylla myndighetskrav: Kontinuerligt följa upp och garantera att vi uppfyller alla relevanta lagar och regler inom våra verksamhetsområden.
• Utforma budget och ekonomiska prognoser: Tillsammans med controllers, andra medarbetare och avdelningschefen kommer du att skapa och följa upp detaljerade budgetar och ekonomiska prognoser för att säkerställa både kostnadseffektivitet och att hålla budgetramarna.
• Stärka kommunikationen över organisationsgränserna: Du kommer att vara en nyckelspelare i att upprätthålla och förbättra kommunikationen mellan olika enheter, avdelningar, förvaltningar, samt externt med andra verksamhetsutövare och myndigheter, för att främja samarbete och informationsdelning.

Om arbetsplatsen
På Tekniska förvaltningen tar vi hand om allt från VA-huvudmannaskap till kommunens fastigheter till stadsmiljö. Vårt ansvar sträcker sig från daglig drift och underhåll till genomförande av stora investeringar som en del av kommunens exploateringsverksamhet. Just nu genomgår vi en spännande övergång till ett processorienterat arbetssätt och i den transformationen kommer du som enhetschef för Förvaltarenheten att spela en avgörande roll. Vår arbetsplats präglas av innovation och samarbete, där ditt ledarskap kan göra en verklig skillnad.

Förvaltarenheten, inom avdelningen Förvaltning och utveckling, är en samlingspunkt för tolv dedikerade experter och förvaltande roller inom väghållaransvar, VA-ledningsnät, fastigheter, kommunens fordon samt skog, mark och park. 

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• minst 2-årig eftergymnasial utbildning inom relevanta förvaltningsområden
• dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet
• erfarenhet från ett av förvaltningsområdena: VA, fastighet, väg- och gata, skog, mark och park
• kunskap om vad budgetläggning och uppföljning innebär
• goda IT-kunskaper och vana av att hantera olika system för exempelvis personalrapportering och ekonomiuppföljning
• god kunskap i svenska i såväl tal som i skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har: 


• minst 3-årig relevant högskole-/universitetsutbildning inom något av förvaltningsområdena
• erfarenhet från fler än ett av förvaltningsområdena: VA, fastighet, väg- och gata, skog, mark och park
• erfarenhet av att ha arbetat inom/med kommunal verksamhet

Personliga egenskaper vi letar efter

Vi söker en naturlig ledare som stödjer och utvecklar de team som behövs för att uppnå våra mål. Du har en god förmåga att arbeta och tänka processorienterat samt ser potentialen i vår nya organisationsstruktur och brinner för att utveckla dess möjligheter till fullo. Du utmärker dig genom att vara en drivande kraft i utvecklingen framåt där du kan identifiera och organisera nödvändiga resurser. Du har en stark problemlösande analysförmåga och arbetar bra med komplexa frågor med lösningen i fokus.

Som person är du kommunikativ, har lätt för att skapa relationer och förstår vikten av lagarbete och engagemang. Du har en god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat bemötande. Genom att planera och organisera ditt arbete väl, hålla tidsramar och prioritera effektivt vidhåller du ett strukturerat arbetssätt. Du är också flexibel och kan snabbt anpassa dig till förändrade omständigheter, samtidigt som du ser möjligheter i förändringar.

Vi ser fram emot att se dig växa och utvecklas tillsammans med oss!

Vi arbetar med löpande urval.

Tjänsten kan komma att säkerhetsprövas.

Det här erbjuder vi dig

• Hos oss får du göra skillnad i människors liv. Här har du nära till din chef och dina kollegor, påverkan och beslut. 


• Nynäshamn är en lugn och trygg kommun. Tryggheten finns även i våra team – vi är prestigelösa, uppmuntrar och backar upp varandra när det behövs. 


• Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Vår resa ger dig möjlighet till utmaningar och varierande arbetsuppgifter.


• Vi erbjuder fri tillgång till gym. Du får även friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag.


• Vi har en aktiv personalförening där du kan hyra stugor i fjällen och i skärgården. Du kan också delta i olika aktiviteter som till exempel padel, kajak och ridning.


• Här har vi flextid och kortare arbetstid under sommaren. Det finns också möjlighet till distansarbete.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning - provanställning kan komma att tillämpas

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2024/0215/023 Visa mindre

Gatuchef till Nynäshamn kommun

Nynäshamn kommun söker nu en Gatuchef till stadsmiljö för att planera och utveckla underhåll av gator och torg i Nynäshamn. Är du en analytiskt lagd person som tidigare har arbetat som chef eller ledare i en offentlig / politisk styrd verksamhet? Vill du göra skillnad och vara med att påverka Nynäshamns stadsmiljö? Nu söker vi dig som trivs i en roll där du får skapa ett långsiktigt förtroende och föra dialog med olika parter för att tillgodose invånare o... Visa mer
Nynäshamn kommun söker nu en Gatuchef till stadsmiljö för att planera och utveckla underhåll av gator och torg i Nynäshamn.

Är du en analytiskt lagd person som tidigare har arbetat som chef eller ledare i en offentlig / politisk styrd verksamhet? Vill du göra skillnad och vara med att påverka Nynäshamns stadsmiljö? Nu söker vi dig som trivs i en roll där du får skapa ett långsiktigt förtroende och föra dialog med olika parter för att tillgodose invånare och gästers behov. Varmt välkommen att söka till rollen som Gatuchef i Nynäshamn Kommun!

Ditt anställningserbjudande

Välkommen till Nynäshamn – skärgårdens pärla, en unik plats i Stockholms län. Här får du uppleva alla årstider då verksamheten förändras med årstiderna med stor variation. En bidragande faktor till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande är att det är nära till samverkan, påverkan och beslut samt nära till invånarna. 

Vi erbjuder dig fri tillgång till gym i kommunhuset, förmånscykel, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng och gratis medlemskap i personalföreningen. Personalföreningen drivs av personalen och via dem har du möjlighet att hyra fjällstuga och stuga i skärgården och delta i olika aktiviteter. För dig som väljer att bo här finns naturen runt hörnet och det mesta på gång- och cykelavstånd. Kommunen har även ett mycket rikt och utbrett föreningsliv som riktar sig till både stora och små.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef över gatuenheten kommer du att;

• Ha övergripande verksamhetsansvar, budget-, arbetsmiljö- och personalansvar.
• Genom en god planering skapa översikt över enhetens underhållsplanering, investeringsprojekt och exploateringar samt kommunens fordon och maskiner.
• Ha målstyrning, resursplanering och utveckling av verksamheten som är naturliga beståndsdelar av verksamheten.
• Att föra dialog med och besvara synpunkter från myndigheter, medborgare och företagare.

Värt att veta

Avdelningen stadsmiljö som är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar bland annat med skötseln av den yttre miljön, allmän platsmark, kommunala gator och vägar, parker, badplatser och motionsspår. Avdelningen driver också utbyggnad och underhåll av allmänplats och har cirka 40 medarbetare.

Gatuenheten är en del av Stadsmiljöavdelningen och ansvarar för drift, underhåll och skötsel av kommunens gator, vägar och torg samt ansvarar för ny-, och ombyggnad av allmänplats. Myndighetsutövning gällande väghållaransvar och markupplåtelser ingår i enhetens uppdrag. Enheten ansvarar också för kommunens samlade fordonsflotta och maskinpark vilka förhyrs inom den kommunala organisationen.

Du kommer att ha cirka 17 underställda medarbetare.

Våra förväntningar

Vi söker dig som:

• Har relevant utbildning.
• Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och dokumenterad chef/ledarerfarenhet med resultat- och personalansvar.
• Har goda kunskaper om myndighetsfrågor relaterade till området.
• Har gedigen förståelse för tekniska frågor samt systemvana.
• Har god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i politisk / offentlig styrd organisation.

Vi ser att du som ledare är närvarande och skapar rätt förutsättningar för dina medarbetare att uppnå önskat resultat. Vidare tror vi att du är bra på att kommunicera såväl målbilder, visioner och direktiv och har en förmåga att tänka strategiskt med ett brett perspektiv. Som chef behöver du arbeta för en kultur som sätter medborgaren i fokus och skapa förtroende hos såväl politik, media och medborgare.

 

Intresserad?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen! Visa mindre

Enhetschef till strategisk planering på samhällsbyggnadsförvaltningen

Vill du bidra till kommunens Förändringsresa där vi skapar ännu bättre förutsättningar att möta behoven hos de som bor, verkar i och besöker Nynäshamns kommun - idag och i framtiden?  Vill du ha en nyckelroll och få stort förtroende att tillsammans med medarbetarna utveckla våra arbetssätt och vår samhällsbyggnadsprocess med hållbarhet i fokus? Då vill vi träffa dig! Nynäshamn är en kommun nära Stockholm som kontinuerligt växer för att rymma såväl fler s... Visa mer
Vill du bidra till kommunens Förändringsresa där vi skapar ännu bättre förutsättningar att möta behoven hos de som bor, verkar i och besöker Nynäshamns kommun - idag och i framtiden? 

Vill du ha en nyckelroll och få stort förtroende att tillsammans med medarbetarna utveckla våra arbetssätt och vår samhällsbyggnadsprocess med hållbarhet i fokus? Då vill vi träffa dig!

Nynäshamn är en kommun nära Stockholm som kontinuerligt växer för att rymma såväl fler som mer. Det är både intressant och utmanande att bevara och utveckla vår landsbygd och natur samtidigt som våra tätorter växer. 

Om arbetsplatsen
Förvaltningen ansvarar för översiktsplanering, mark- och exploateringsfrågor, miljö- och klimatfrågor, samhällsbyggnadsprocessen, trafik och infrastruktur, bygglovs- och tillsynsverksamhet, kartframställning och geografiska data (GIS) och analys av kommunens fysiska planering i de delar som rör detaljplanering och områdesbestämmelser samt frågor kring arkitektur och gestaltning. Även naturmiljö- och kulturmiljöfrågor ligger inom förvaltningens ansvarsområde.  Förvaltningen är organiserad i fyra enheter: stab, plan- och bygglov, mark- och exploatering samt strategisk planering. 

Enheten för strategisk planering ansvarar för kommunens geodata, kartframställning och för framtagande och uppföljning av centrala styrdokument på samhällsbyggnadsområdet, av vilka översiktsplanen är det viktigaste. Med hjälp av GIS-kompetens och digitalisering som verktyg ska enheten utveckla en digitaliserad samhällsbyggnadsprocess.

Enheten ska säkerställa att strategiska ställningstaganden, och uppföljning av dessa, görs i tidiga skeden för att säkra både långsiktig hållbarhet och genomförbarhet i projekt och handläggning. Enheten ska arbeta för att stärka Nynäshamns roll i regionen och kommunens värden i form av natur, vatten och landsbygd samt möjliggöra tillväxt och goda gestaltade livsmiljöer i samhällsutvecklingen.

Enheten består av en enhetschef samt 10 medarbetare: stadsutvecklingsledare, kommunarkitekt, trafikplanerare, kommunekolog, miljö- och klimatstrateg, två kart- och mätingenjörer, två GIS-ingenjörer samt en digitaliserare.??  

Arbetsuppgifter
Som enhetschef för strategisk planering leder du en nybildad enhet som består av specialister inom samhällsbyggnadsområdet och geodata- och digitaliseringsfunktion. Ditt initiala uppdrag blir att sätta rutiner och arbetssätt för gruppen med tydligt fokus på förvaltningens leverans genom processorienterat arbetssätt. 

Dina ansvarsområden är:


• personal, arbetsmiljö och ekonomi inom delegationens ramar
• att på förvaltningschefens uppdrag utveckla och förvalta samhällsbyggnadsprocessen och dess arbetssätt
• att utveckla digitaliserade arbetssätt och en digitaliserad samhällsbyggnadsprocess
• att organisera arbetet så att rätt kvalitet säkras i alla leveranser 
• att tillvarata och utveckla dina medarbetares kompetens

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• högskoleutbildning inom samhällsplanering, geodata, processorientering, digitalisering, hållbarhet eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga, förvärvade på annat sätt
• flerårig chefserfarenhet
• dokumenterad förändringsledning
• erfarenhet av att leda strategiska funktioner 

Det är meriterande om du har:
• ledarskapsutbildning, gärna inom transformerande eller utvecklande ledarskap
• erfarenhet från politiskt styrd organisation

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt om dina styrkor och dina utvecklingsområden. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella samt att du anpassar dig till såväl situation som person. Du inspirerar och är tydlig i din kommunikation samtidigt som du har en stor portion lyhördhet. Du är utvecklingsorienterad och har ett stort intresse för de möjligheter som digitaliseringen erbjuder.  

Som chef och ledare är du van att arbeta mot mål och fokusera på resultat samt har hög förmåga att skapa engagemang och delaktighet för att nå dessa. I dina uppföljningar säkerställer du att roller, uppdrag och förväntningar är tydliga för alla berörda. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor och ser alltid på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du förstår din roll, men ser även till hela verksamhetens bästa i dina ageranden och beslut. Du är van att tillämpa både samhällsekonomiska och företagsekonomiska perspektiv på kostnader, intäkter och effektivitet och kan balansera mellan lång- och kort siktiga resultat.  

Vi hanterar ansökningar löpande och ser fram emot att ta del av din!

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2023/1453/001  

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.


Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, förmånscykel, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

Enhetschef till modersmål och studiehandledning

Drivs du av att ha eleven i fokus och leda en enhet som inriktar sig mot modersmålsundervisning och studiehandledning? Är du van att arbeta med individer från andra kulturer och ursprung? Då är vi nyfikna på dig och vill att du läser vidare och söker tjänsten! Lära för livet! I Nynäshamns kommun vill vi ge våra elever de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett ... Visa mer
Drivs du av att ha eleven i fokus och leda en enhet som inriktar sig mot modersmålsundervisning och studiehandledning? Är du van att arbeta med individer från andra kulturer och ursprung? Då är vi nyfikna på dig och vill att du läser vidare och söker tjänsten!

Lära för livet!

I Nynäshamns kommun vill vi ge våra elever de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett öppet klimat med närhet i organisationen. Här finns också plats för en aktiv, naturnära fritid med havet i sikte.

Om arbetsplatsen
Enheten för modersmål och studiehandledning är en enhet i grundskolans organisation med ca 30 modersmålslärare och studiehandledare i modersmål som arbetar i kommunens olika skolor. En lärare är arbetslagsledare tillika samordnare i länsnätverket RUC, Regionalt utvecklingscenter för nyanländas lärande.

Våra utvecklingsområden är bedömning och betygsättning samt arbete utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Enheten har som mål att alla barn som talar ett annat språk än svenska hemma kan få undervisning i sitt eget språk. Undervisningen hjälper eleven att utveckla sitt språk och lära sig mer om sin egen kultur.

Som enhetschef kommer du att samverka med:


• samtliga rektorer på grund- och grundsärskolan samt gymnasiet
• grundskolans Sva lärare och gymnasieskolans samordnare för nyanlända
• Socialförvaltningens funktioner för nyanlända
• Södertörnsnätverket för nyanländas lärande på chefsnivå och verksamhetsnivå
• RUC, länsnätverket för nyanländas lärande. 

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef ingår personal-, verksamhets- och budgetansvar. Dina främsta målområden blir att rekrytera behöriga modersmålslärare och studiehandledare, arbeta med läroplanens mål samt vidareutveckla organisationen och samarbetet med gymnasieskolan vad gäller studiehandledning i modersmål.

Övriga ansvarsområden är att:


• leda processen i det systematiska kvalitetsarbetet kopplat till nationella och lokala styrdokument inom modersmålsundervisningen
• leda processen i det systematiska kvalitetsarbetet kopplat till nationella och lokala styrdokument för  studiehandledning i modersmål
• organisera och genomföra introduktionssamtal med nyanlända familjer med barn i grund- och gymnasieskolan
• placera eleverna i mottagande skola
• administrera Migrationsverkets schablonersättning för nyanlända i förskolan, grund- och grundsärskolan, gymnasiet och gymnasiesärskolan samt Campus.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• akademisk bakgrund där lärarutbildning är meriterande
• erfarenhet av undervisning, gärna tidigare erfarenhet av arbete med modersmål och studiehandledning inom grundskola och gymnasium

Det är meriterande om du: 


• har erfarenhet av svensk skola och insikt i skolornas läroplaner
• har goda språkkunskaper i svenska
• är van att hantera digitala läroverktyg vilka du också använder i din undervisning i enlighet med läroplanen

Som person har du väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har god förmåga att ta med detta i beräkningen när du fattar beslut och dina handlingar.

Som ledare motiverar och skapar du engagemang och delaktighet så att  ni tillsammans når gemensamma mål. Du har god insikt och förståelse för affärsmässiga principer och är kostnadsmedveten.  Du sätter eleveen i fokus och arbetar målmedvetet och fokuserar på resultat. Du prioriterar, planerar och agerar i enlighet med mål- och resultat. 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: BUN/2022/0140/023


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.

Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, förmånscykel, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

Gatuchef

Här börjar din framtid! Vill du planera och utveckla underhåll av våra gator och torg samt vår fordons- och maskinpark? Drivs du av att skapa förtroende och ha dialog med olika parter för att tillgodose de behov våra invånare och gäster har? Då vill vi att du läser vidare och söker jobbet! Nynäshamn finns i en expansiv region med plats för utveckling. Här arbetar vi nära tillsammans för att ge invånarna den bästa servicen och vår storlek i kombination med... Visa mer
Här börjar din framtid!
Vill du planera och utveckla underhåll av våra gator och torg samt vår fordons- och maskinpark? Drivs du av att skapa förtroende och ha dialog med olika parter för att tillgodose de behov våra invånare och gäster har? Då vill vi att du läser vidare och söker jobbet!

Nynäshamn finns i en expansiv region med plats för utveckling. Här arbetar vi nära tillsammans för att ge invånarna den bästa servicen och vår storlek i kombination med framtidsutsikter skapar möjligheter. Fritiden erbjuder ett aktivt liv i omgivningarna men också närhet till storstadens utbud. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.


Om arbetsplatsen
Avdelningen stadsmiljö som är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar bland annat med skötseln av den yttre miljön, allmän platsmark, kommunala gator och vägar, parker, badplatser och motionsspår. Avdelningen driver också utbyggnad och underhåll av allmänplats. Avdelningen har cirka 40 medarbetare.

Gatuenheten är en del av Stadsmiljöavdelningen och ansvarar för drift, underhåll och skötsel av kommunens gator, vägar och torg samt ansvarar för ny-, och ombyggnad av allmänplats. Myndighetsutövning gällande väghållaransvar och markupplåtelser ingår i enhetens uppdrag. Enheten ansvarar också för kommunens samlade fordonsflotta och maskinpark vilka förhyrs inom den kommunalaorganisationen.

Du kommer att ha cirka 17 underställda medarbetare, varav sju direktrapporterande. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du övergripande verksamhetsansvar, budget-, arbetsmiljö- och personalansvar. Genom en god planering skapar du översikt över enhetens underhållsplanering, investeringsprojekt och exploateringar samt kommunens fordon och maskiner.

Målstyrning, resursplanering och utveckling av verksamheten är naturliga beståndsdelar av verksamheten. Att föra dialog med och besvara synpunkter från myndigheter, medborgare och företagare är en naturlig del av uppdraget.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du


• relevant utbildning
• erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
• dokumenterad chef/ledarerfarenhet med resultat- och personalansvar
• goda kunskaper om myndighetsfrågor relaterade till området
• god förståelse för tekniska frågor
• god datavana
• B-körkort 
• god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift

Det är meriterande om du har


• erfarenhet från arbete i politisk styrd organisation


I rollen som enhetschef arbetar du med glädje och engagemang för att säkerställa att dina medarbetare har kunskaper och verktyg som behövs för att uppnå önskat resultat. Att vara modig och ha förmågan att se verksamheten i ett helhetsperspektiv är egenskaper vi vill se hos alla våra ledare.

Vidare tror vi att du är bra på att kommunicera såväl målbilder, visioner och direktiv och har en förmåga att tänka strategiskt med ett brett perspektiv. Som chef behöver du arbeta för en kultur som sätter medborgaren i fokus och skapa förtroende hos såväl politik, media och medborgare. 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2022/0609/001 Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn - en unik del och plats i Stockholms län. Hos oss är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset, förmånscykel och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Gatuchef

Här börjar din framtid! Vill du planera och utveckla underhåll av våra gator och torg samt vår fordons- och maskinpark? Drivs du av att skapa förtroende och ha dialog med olika parter för att tillgodose de behov våra invånare och gäster har? Då vill vi att du läser vidare och söker jobbet! Nynäshamn finns i en expansiv region med plats för utveckling. Här arbetar vi nära tillsammans för att ge invånarna den bästa servicen och vår storlek i kombination med... Visa mer
Här börjar din framtid!
Vill du planera och utveckla underhåll av våra gator och torg samt vår fordons- och maskinpark? Drivs du av att skapa förtroende och ha dialog med olika parter för att tillgodose de behov våra invånare och gäster har? Då vill vi att du läser vidare och söker jobbet!

Nynäshamn finns i en expansiv region med plats för utveckling. Här arbetar vi nära tillsammans för att ge invånarna den bästa servicen och vår storlek i kombination med framtidsutsikter skapar möjligheter. Fritiden erbjuder ett aktivt liv i omgivningarna men också närhet till storstadens utbud. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.


Om arbetsplatsen
Avdelningen stadsmiljö som är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar bland annat med skötseln av den yttre miljön, allmän platsmark, kommunala gator och vägar, parker, badplatser och motionsspår. Avdelningen driver också utbyggnad och underhåll av allmänplats. Avdelningen har cirka 40 medarbetare.

Gatuenheten är en del av Stadsmiljöavdelningen och ansvarar för drift, underhåll och skötsel av kommunens gator, vägar och torg samt ansvarar för ny-, och ombyggnad av allmänplats. Myndighetsutövning gällande väghållaransvar och markupplåtelser ingår i enhetens uppdrag. Enheten ansvarar också för kommunens samlade fordonsflotta och maskinpark vilka förhyrs inom den kommunalaorganisationen.

Du kommer att ha cirka 17 underställda medarbetare, varav sju direktrapporterande. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du övergripande verksamhetsansvar, budget-, arbetsmiljö- och personalansvar. Genom en god planering skapar du översikt över enhetens underhållsplanering, investeringsprojekt och exploateringar samt kommunens fordon och maskiner.

Målstyrning, resursplanering och utveckling av verksamheten är naturliga beståndsdelar av verksamheten. Att föra dialog med och besvara synpunkter från myndigheter, medborgare och företagare är en naturlig del av uppdraget.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du


• relevant utbildning
• erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
• dokumenterad chef/ledarerfarenhet med resultat- och personalansvar
• goda kunskaper om myndighetsfrågor relaterade till området
• god förståelse för tekniska frågor
• god datavana
• B-körkort 
• god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift

Det är meriterande om du har


• erfarenhet från arbete i politisk styrd organisation

I rollen som enhetschef arbetar du med glädje och engagemang för att säkerställa att dina medarbetare har kunskaper och verktyg som behövs för att uppnå önskat resultat. Att vara modig och ha förmågan att se verksamheten i ett helhetsperspektiv är egenskaper vi vill se hos alla våra ledare.

Vidare tror vi att du är bra på att kommunicera såväl målbilder, visioner och direktiv och har en förmåga att tänka strategiskt med ett brett perspektiv. Som chef behöver du arbeta för en kultur som sätter medborgaren i fokus och skapa förtroende hos såväl politik, media och medborgare. 

Du är varmt välkommen med din ansökan! Annonsen kommer att ligga ute till och med 31/7 och kontakter kommer att tas efter det för fortsatt urval.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2022/0609/001 


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn – skärgårdens pärla, en unik plats i Stockholms län.
Hos oss är det nära till samverkan, påverkan och beslut och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande.

Vi erbjuder fri tillgång till gym i kommunhuset, förmånscykel, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng och gratis medlemskap i personalföreningen. Personalföreningen drivs av personalen och via dem har du möjlighet att hyra fjällstuga och stuga i skärgården och delta i olika aktiviteter.

För dig som väljer att bo här finns naturen runt hörnet och det mesta på gång- och cykelavstånd. Kommunen har även ett mycket rikt och utbrett föreningsliv som riktar sig till både stora och små.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Stabschef Socialförvaltningen Nynäshamn kommun

Vill du arbeta i en viktig roll en tillväxtkommun? Nu söker Nynäshamn kommun en ny stabschef till Socialförvaltningen Rollen som Stabschef är för dig som vill ta nästa steg i din karriär! Tjänsten är ny i Nynäshamn kommun och det ger dig goda möjligheter att vara med och utveckla dess innehåll.Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år ä... Visa mer
Vill du arbeta i en viktig roll en tillväxtkommun? Nu söker Nynäshamn kommun en ny stabschef till Socialförvaltningen

Rollen som Stabschef är för dig som vill ta nästa steg i din karriär! Tjänsten är ny i Nynäshamn kommun och det ger dig goda möjligheter att vara med och utveckla dess innehåll.Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.Mitt i den vyn finner vi tjänsten som stabschef över förvaltningsstaben i Socialförvaltningen.Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.

Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I denna nya tjänst är det du som är spindeln i nätet! Som stabschef leder och fördelar du arbetet i den enhet som bl.a. utreder och bereder ärenden, såsom motioner, remisser och medborgarförslag samt uppdrag från politiken och ledningsgruppen. Samtidigt ansvarar du tillsammans med socialchefen för och sätta agendan för förvaltningens ledningsgrupp.

Du kommer arbeta med att ge tydlighet till din enhet kring uppdrag och mål samt utveckling av enhetens verksamhet. Du kommer även agera bollplank till socialchefen och vara den som håller ordning och reda och fördelar inkommande ärenden till förvaltningens ledning.

Du kommer i din roll med andra ord ha många spännande kontaktytor både internt inom förvaltningen och externt!

I praktiken innebär det kontakter med förvaltningens chefer, nämndens ledamöter, övriga förvaltningar,
leverantörer, externa myndigheter, kommunens kontaktcenter, och de fackliga organisationerna.

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Staben består idag av 13 medarbetare med funktionerna administratör, nämndsekreterare, förvaltningsjurist, registratorer med arkivansvar, utredare, verksamhetsstrateg, kvalitetsutvecklare, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och systemförvaltare.

I stort ansvarar staben för att:

• Arbetar med förvaltningsövergripande frågor och utgör ett stöd för nämndens förtroendevalda och förvaltningens ledning.
• Utreder och bereder ärenden inför politiska sammanträden.
• Utgör stabsfunktion till förvaltningsledningen vad gäller planering och uppföljning.
• Samordnar förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete.
• Utgör stöd till förvaltningens verksamheter genom ansvar för registratur och arkivering, juridisk rådgivning och systemförvaltning av förvaltningens individhanteringssystem Life Care.

Inom förvaltningen pågår ett stort utvecklingsarbete i syfte att säkerställa en verksamhet med god kvalitet och hög effektivitet. Inom ramen för detta arbete pågår också ett arbete med att utveckla stödet till förvaltningen och förvaltningsledningen. Staben står därför inför en spännande utmaning, att ha en mer utvecklande, snarare än en förvaltande roll för att möta förvaltningens olika behov idag och framöver. Din tjänst kommer bli central för vår fortsatta utvecklingsresa! Staben samordnar förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete och ansvarar för förvaltningens Kvalitets- och utvecklingsråd systematiska kvalitets- och IT arbete.

 

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt har arbetat strategiskt med verksamhetsutveckling på hög nivå. Du har lång erfarenhet av att tidigare ha arbetat i en ledande befattning, som tex projektledare eller teamledare, men du behöver inte varit chef formellt tidigare. Vi utgår från att du har kommunal erfarenhet och deltagit i ledningsgruppsarbete i någon av dina tidigare tjänster.  

Vi ser vidare att du har:

• Tidigare erfarenhet av stabsarbete inom kommun eller annan myndighet.
• Dokumenterat god ledarförmåga.
• Erfarenhet av att utveckla både personal och verksamhet.
• God administrativ förmåga.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.
• Erfarenhet av att tillämpa och samverka kring IT-baserade verktyg och tjänster.

Det är meriterande om du även har:

• Erfarenhet av upphandling, projektledning och verksamhetsutveckling inom kommunal verksamhet.
• Erfarenhet av arbete i en socialförvaltning.

Som person är du lösningsorienterad med en väl utvecklad förmåga att tänka långsiktigt och se helheter. Du har en hög förmåga att kunna koordinera, effektivisera, prioritera och delegera i din verksamhet och du trivs med många kontaktytor. Visa mindre

Gruppchef till löpande försörjningsstöd Nynäshamn

Drivs du av att utveckla verksamheten och medarbetarna? Sök tjänsten som chef inom löpande försörjningsstöd i Nynäshamns kommun. Vi söker nu en driven gruppchef till löpande försörjningsstöd i Nynäshamns kommun som vill vara ledare i det dagliga arbetet och utveckla arbetssätt och medarbetare. Har du ett starkt engagemang för ditt arbete, ett samverkansfokus och intresse av att leda i förändring? Har du erfarenhet som chef eller ledare i en offentlig / po... Visa mer
Drivs du av att utveckla verksamheten och medarbetarna? Sök tjänsten som chef inom löpande försörjningsstöd i Nynäshamns kommun.

Vi söker nu en driven gruppchef till löpande försörjningsstöd i Nynäshamns kommun som vill vara ledare i det dagliga arbetet och utveckla arbetssätt och medarbetare. Har du ett starkt engagemang för ditt arbete, ett samverkansfokus och intresse av att leda i förändring? Har du erfarenhet som chef eller ledare i en offentlig / politisk styrd verksamhet där du arbetat med försörjningsstöd / ekonomiskt bistånd? Då kanske du är vår nästa gruppchef till vårt härliga gäng av socialsekreterare i Nynäshamns kommun.Slutligen är det av största vikt att du genuint tror på människors resurser och har ett starkt intresse av att stödja personer i utsatt position.Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som chef för gruppen inom löpande försörjningsstöd erbjuds du en viktig roll i enhetens gemensamma uppdrag att utreda, bedöma samt besluta om ekonomiskt bistånd. Tillsammans bidrar vi till att genom väl utredda och målformulerade insatser stödja och stärka den enskildes förmåga till självständigt liv. Enhetens mottagning ansvarar även för dödsboärenden samt till del för mottagning av nyanlända. 

Skärgårdskommunen Nynäshamn har mycket att erbjuda. Vår storlek ger fördelen av att jobba nära människor. Samarbetet skapar förutsättningar för att göra ett bra jobb och ger dig möjlighet att påverka ditt arbete. Närheten finns också till en fritid med tillgång till fantastiska naturupplevelser. Här erbjuds du flexibelt arbete med möjlighet att arbeta hemma ibland. 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som gruppchef arbetar du med att leda, ge stöd och prioritera arbetsuppgifterna för handläggare som arbetar med stöd till egen försörjning samt ekonomiskt bistånd. I praktiken innebär det bland annat att:

• säkerställa ett effektivt och rättssäkert arbete
• arbeta med enhetens förändringsarbete
• fortsätta arbetet med att implementera Instrument X-processen tillsammans med medarbetare, enhetschef och arbetsmarknadsavdelning
• samverka med interna och externa aktörer i olika ärenden
• samarbeta nära med vår mottagning, arbetsmarknadsavdelning, övriga kommunala samarbetspartners, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Samordningsförbundet etc.
• ansvara för personalen innefattande personalfrågor och arbetsmiljö

Du ingår även i enhetens ledningsgrupp och tillsammans med övriga i ledningsgruppen arbetar du för att utveckla verksamhetens kvalitet och nå dess mål.

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Som gruppchef arbetar du som ledare på enheten löpande försörjningsstöd som idag består av 9 socialsekreterare. Tillsammans är ni en del av försörjningsstödsenheten som består av 20 medarbetare indelade i två grupper: Mottagning samt Löpande försörjningsstöd. Enheten leds av en enhetschef med ansvar för strategiska frågor tillsammans med dig och din gruppchefskollega som ger stöd, leder och fördelar det dagliga arbetet i respektive arbetsgrupp.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som:

• är utbildad socionom, beteendevetare, personalvetare eller liknande
• har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet
• har erfarenhet som chef, med fördel inom ekonomiskt bistånd
• har arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd
• har goda kunskaper i gällande lagstiftning. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med förändringar, med nyanlända och inom andra delar av socialtjänsten. 

Som person är du trygg och medveten om dina egna resurser och begränsningar. Du kommunicerar tydligt med stor lyhördhet för andra och har mod att leda i förändring. Du är har god förmåga till samarbete med andra. Du är prestigelös, vilket du visar genom din förmåga att utveckla goda relationer, lyfta, inkludera och motivera andra för att hitta fungerande samarbeten. Du visar på en flexibilitet och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vidare är du lösningsorienterad och har god prioriteringsförmåga.

 

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen är det vi på TNG Lead som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen! Visa mindre

Gatuchef

Här börjar din framtid! Vill du planera och utveckla underhåll av våra gator och torg samt vår fordons- och masskinpark? Drivs du av att skapa förtroende och ha dialog med olika parter för att tillgodose de behov våra invånare och gäster har? Då vill vi att du läser vidare och söeker jobbet! Nynäshamn finns i en expansiv region med plats för utveckling. Här arbetar vi nära tillsammans för att ge invånarna den bästa servicen och vår storlek i kombination m... Visa mer
Här börjar din framtid!
Vill du planera och utveckla underhåll av våra gator och torg samt vår fordons- och masskinpark? Drivs du av att skapa förtroende och ha dialog med olika parter för att tillgodose de behov våra invånare och gäster har? Då vill vi att du läser vidare och söeker jobbet!

Nynäshamn finns i en expansiv region med plats för utveckling. Här arbetar vi nära tillsammans för att ge invånarna den bästa servicen och vår storlek i kombination med framtidsutsikter skapar möjligheter. Fritiden erbjuder ett aktivt liv i omgivningarna men också närhet till storstadens utbud. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.


Om arbetsplatsen
Avdelningen stadsmiljö som är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar bland annat med skötseln av den yttre miljön, allmän platsmark, kommunala gator och vägar, parker, badplatser och motionsspår. Avdelningen driver också utbyggnad och underhåll av allmänplats. Avdelningen har cirka 40 medarbetare.

Gatuenheten är en del av Stadsmiljöavdelningen och ansvarar för drift, underhåll och skötsel av kommunens gator, vägar och torg samt ansvarar för ny-, och ombyggnad av allmänplats. Myndighetsutövning gällande väghållaransvar och markupplåtelser ingår i enhetens uppdrag. Enheten ansvarar också för kommunens samlade fordonsflotta och maskinpark vilka förhyrs inom den kommunalaorganisationen.

Du kommer att ha cirka 15 underställda medarbetare, varav sju direktrapporterande. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du övergripande verksamhetsansvar, budget-, arbetsmiljö- och personalansvar. Genom en god planering skapar du översikt över enhetens underhållsplanering, investeringsprojekt, kommunens fordon och maskiner.

Målstyrning, resursplanering och utveckling av verksamheten är naturliga beståndsdelar av verksamheten. Att föra dialog med och besvara synpunkter från myndigheter, medborgare och företagare är en naturlig del av uppdraget.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du


• relevant utbildning, gärna högskola eller universitet
• gedigen erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
• dokumenterad chef/ledarerfarenhet med resultat- och personalansvar
• goda kunskaper om myndighetsfrågor relaterade till området
• god förståelse för tekniska frågor
• god datavana
• B-körkort 
• god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift

Det är meriterande om du har


• erfarenhet från arbete i politisk styrd organisation
• dokumenterad chefserfarenhet

I rollen som enhetschef arbetar du med glädje och engagemang för att säkerställa att dina medarbetare har kunskaper och verktyg som behövs för att uppnå önskat resultat. Att vara modig och ha förmågan att se verksamheten i ett helhetsperspektiv är egenskaper vi vill se hos alla våra ledare.

Vidare tror vi att du är bra på att kommunicera såväl målbilder, visioner och direktiv och har en förmåga att tänka strategiskt med ett brett perspektiv. Som chef behöver du arbeta för en kultur som sätter medborgaren i fokus och skapa förtroende hos såväl politik, media och medborgare. 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2022/0609/001 Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn - en unik del och plats i Stockholms län. Hos oss är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset, förmånscykel och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till Nynäshamns kommun

Vill du ta nästa steg i din karriär och kombinera verksamhetsutveckling med ledarskap i en unik och spännande tjänst? Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling. Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Verksamhetsutvecklar... Visa mer
Vill du ta nästa steg i din karriär och kombinera verksamhetsutveckling med ledarskap i en unik och spännande tjänst?

Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling. Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Verksamhetsutvecklare inom avdelningen äldreomsorg.Tjänsten fungerar även som en ambulerande enhetschefs- tjänst där du kan gå in och stötta en existerande chef i dennes verksamhet.En mycket spännande tjänst full av möjligheter för dig som vill ta nästa steg i din karriär. Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Nynäshamns kommun har unika förutsättningar. Vi tillhör Stockholmsregionen som är norra Europas mest expansiva, samtidigt som man via hamnen har nära till såväl Gotland som Polen och Lettland. Det är också nära till fantastiska natur- och skärgårdsupplevelser. Detta skapar bra möjligheter för din och Nynäshamns framtida utveckling.

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I tjänsten kommer du utöver att utveckla verksamheten på avdelningsnivå, vara med och framtidssäkra den genom att driva och leda utvecklingsprojekt inom digitalisering och välfärdsteknik. Du kommer även vid enhetschefs frånvaro kliva in och täcka upp för denne under kortare tider.

Tjänsten innebär också att du kommer:

• Ge specialist- och metodstöd i avdelningens arbete gentemot Avdelningschefen samt SoL och HSL verksamheterna,
• Tillämpa och lära ut metoder och verktyg i förbättringsarbete,
• Säkerställa att de beslut, riktlinjer, regler och lagar som gäller inom området följs samt följer upp och utvärderar resultatet.
• Svara på remisser, skriva tjänsteutlåtande till nämnd samt stötta avdelningschef och enhetschefer i att identifiera utvecklingsområden.

Kort sagt en mycket spännande tjänst i en mycket spännande kommun!

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Avdelningen äldreomsorgen består av 4st vård- och omsorgsboenden i kommunal regi med inriktning demens, soma, växelvård och korttidsvård (ca. 200 lägenheter), hälso- och sjukvårdsverksamheten som verkar både gentemot SoL och LSS, en hemtjänst med två olika kontor (Balder och Kvastvägen), trygghetspatrull, en dagverksamhet (demens och soma) samt äldrecenter på Rosengården.

Din tjänst som Verksamhetsutvecklare är organiserad under äldreomsorgschefen och ingår i ledningsgruppen för äldreomsorgen.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen behöver du ha en genuin kompetens och praktisk erfarenhet av hur verksamhetsutveckling bäst bedrivs för att nå goda resultat.

Du har även erfarenhet av facklig samverkan och dialog och du har god kunskap om äldreomsorg och de lagar som styr verksamheten. Tjänsten har många kontaktytor varför du som person behöver vara flexibel, bra på att samarbeta och snabbt vinna förtroende hos dem du samarbetar med.

Erfarenhet av kommunal verksamhet är meriterande, liksom som erfarenhet av extern leverantör. Du har förmågan att identifiera utvecklingsområden få med dig rätt nyckelpersoner på båten och sedan driva projekten i hamn.

Vidare har du mycket god datamognad, vana i Office-programmen och olika verksamhetssystem, samt hög lärandekapacitet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och eftersom det ingår resor i tjänsten behöver du B-körkort och körvana. Visa mindre

Enhetschef HSL-verksamheten till Nynäshamns kommun

Vill du arbeta i en ledarroll där du utvecklar verksamheten, stärker och motiverar dina medarbete? Nu söker vi en chef till HSL Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Enhetschef ... Visa mer
Vill du arbeta i en ledarroll där du utvecklar verksamheten, stärker och motiverar dina medarbete? Nu söker vi en chef till HSL

Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Enhetschef för HSL-verksamheten.Rollen som Enhetschef HSL är för dig som vill ta nästa steg i din karriär och leda samt utveckla den verksamhet som stöttar och hjälper några av våra mest behövande invånare i sin vardag. Din enhet gör skillnad i människors liv på riktigt!Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Nynäshamns kommun har unika förutsättningar. Vi tillhör Stockholmsregionen som är norra Europas mest expansiva, samtidigt som man via hamnen har nära till såväl Gotland som Polen och Lettland. Det är också nära till fantastiska natur- och skärgårdsupplevelser. Detta skapar bra möjligheter för Nynäshamns och din framtida utveckling.

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten har ett tydligt fokus mot kvalitetsutveckling där du har stort utrymme att påverka och driva förändring mot gemensamma mål. Med ditt engagemang och din kunskap får du en viktig roll i att förflytta rutiner, processer och arbetssätt som ska möta en snabbt föränderlig omvärld. Du har budget-, verksamhets- och personalansvar för HSL-verksamheten som i dagsläget består av närmare 20 medarbetare.

Som stöd vid din sida finns en prestigelös chef och kollegor i en engagerad och samspelt ledningsgrupp.

Ledarskapet är en viktig del av rollens innehåll, du leder och coachar dina medarbetare samtidigt som du lär och lyssnar. Dina aktiviteter strävar efter att ytterligare höja kompetensutveckling, effektivitet, engagemang och arbetsglädje.

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Äldreomsorgen i Nynäshamns kommun ansvarar för vård och omsorg om äldre vilket bland annat innefattar hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, dagverksamheter samt hälso- och sjukvård.

Verksamheten vänder sig både till äldreomsorgen och funktionshinderområdet. Enhetschefen för HSL-verksamheten är organiserad under äldreomsorgschefen och ingår i ledningsgruppen för äldreomsorgen.

Din fysiska placering blir på Rosengården, ett vård- och omsorgsboende i centrala Nynäshamn nära pendeltågsstationen.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i den här rollen behöver du vara proaktiv och utvecklingsbenägen och stimuleras av att arbeta i en organisation med många kontakter. Du har goda ledaregenskaper, är målinriktad och har ett tydligt strategiskt och strukturerat arbetssätt där du driver ditt arbete framåt med stort fokus på kvalitet. Som person är du trygg och stabil och ser vikten av etik och värderingar i ditt ledarskap samt har en hög integritet. Vi tror att du som chef blir allra mest framgångsrik genom en tillitsbaserad styrning där du skapar engagemang och delaktighet. Du är en ledare som kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Eftersom tjänsten har ett tydligt utvecklingsfokus vill vi att du tidigare har lett verksamhetsutveckling med goda resultat. Erfarenhet av kommunal verksamhet ses som meriterande, likaså om du har erfarenhet ifrån annan extern utförare.

Vi utgår från att du har en relevant högskoleutbildning för tjänsten och att du har B-körkort. Vi önskar också att du är datavan och bekväm med att använda Office-paketet samt god förmåga att utrycka sig väl i tal och skrift på svenska. Visa mindre

Enhetschef HSL-verksamheten till Nynäshamns kommun

Vill du arbeta i en ledarroll där du utvecklar verksamheten, stärker och motiverar dina medarbete? Nu söker vi en chef till HSL Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Enhetschef ... Visa mer
Vill du arbeta i en ledarroll där du utvecklar verksamheten, stärker och motiverar dina medarbete? Nu söker vi en chef till HSL

Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Enhetschef för HSL-verksamheten.Rollen som Enhetschef HSL är för dig som vill ta nästa steg i din karriär och leda samt utveckla den verksamhet som stöttar och hjälper några av våra mest behövande invånare i sin vardag. Din enhet gör skillnad i människors liv på riktigt!Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Nynäshamns kommun har unika förutsättningar. Vi tillhör Stockholmsregionen som är norra Europas mest expansiva, samtidigt som man via hamnen har nära till såväl Gotland som Polen och Lettland. Det är också nära till fantastiska natur- och skärgårdsupplevelser. Detta skapar bra möjligheter för Nynäshamns och din framtida utveckling.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten har ett tydligt fokus mot kvalitetsutveckling där du har stort utrymme att påverka och driva förändring mot gemensamma mål. Med ditt engagemang och din kunskap får du en viktig roll i att förflytta rutiner, processer och arbetssätt som ska möta en snabbt föränderlig omvärld. Du har budget-, verksamhets- och personalansvar för HSL-verksamheten som i dagsläget består av närmare 20 medarbetare.

Som stöd vid din sida finns en prestigelös chef och kollegor i en engagerad och samspelt ledningsgrupp.

Ledarskapet är en viktig del av rollens innehåll, du leder och coachar dina medarbetare samtidigt som du lär och lyssnar. Dina aktiviteter strävar efter att ytterligare höja kompetensutveckling, effektivitet, engagemang och arbetsglädje.

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Äldreomsorgen i Nynäshamns kommun ansvarar för vård och omsorg om äldre vilket bland annat innefattar hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, dagverksamheter samt hälso- och sjukvård.

Verksamheten vänder sig både till äldreomsorgen och funktionshinderområdet. Enhetschefen för HSL-verksamheten är organiserad under äldreomsorgschefen och ingår i ledningsgruppen för äldreomsorgen.

Din fysiska placering blir på Rosengården, ett vård- och omsorgsboende i centrala Nynäshamn nära pendeltågsstationen.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i den här rollen behöver du vara proaktiv och utvecklingsbenägen och stimuleras av att arbeta i en organisation med många kontakter. Du har goda ledaregenskaper, är målinriktad och har ett tydligt strategiskt och strukturerat arbetssätt där du driver ditt arbete framåt med stort fokus på kvalitet. Som person är du trygg och stabil och ser vikten av etik och värderingar i ditt ledarskap samt har en hög integritet. Vi tror att du som chef blir allra mest framgångsrik genom en tillitsbaserad styrning där du skapar engagemang och delaktighet. Du är en ledare som kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Eftersom tjänsten har ett tydligt utvecklingsfokus vill vi att du tidigare har lett verksamhetsutveckling med goda resultat. Erfarenhet av kommunal verksamhet ses som meriterande, likaså om du har erfarenhet ifrån annan extern utförare.

Vi utgår från att du har en relevant högskoleutbildning för tjänsten och att du har B-körkort. Vi önskar också att du är datavan och bekväm med att använda Office-paketet samt god förmåga att utrycka sig väl i tal och skrift på svenska. Visa mindre

Enhetschef HSL-verksamheten till Nynäshamns kommun

Vill du arbeta i en ledarroll där du utvecklar verksamheten, stärker och motiverar dina medarbete? Nu söker vi en chef till HSL Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Enhetschef ... Visa mer
Vill du arbeta i en ledarroll där du utvecklar verksamheten, stärker och motiverar dina medarbete? Nu söker vi en chef till HSL

Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Enhetschef för HSL-verksamheten.Rollen som Enhetschef HSL är för dig som vill ta nästa steg i din karriär och leda samt utveckla den verksamhet som stöttar och hjälper några av våra mest behövande invånare i sin vardag. Din enhet gör skillnad i människors liv på riktigt!Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Nynäshamns kommun har unika förutsättningar. Vi tillhör Stockholmsregionen som är norra Europas mest expansiva, samtidigt som man via hamnen har nära till såväl Gotland som Polen och Lettland. Det är också nära till fantastiska natur- och skärgårdsupplevelser. Detta skapar bra möjligheter för Nynäshamns och din framtida utveckling.

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten har ett tydligt fokus mot kvalitetsutveckling där du har stort utrymme att påverka och driva förändring mot gemensamma mål. Med ditt engagemang och din kunskap får du en viktig roll i att förflytta rutiner, processer och arbetssätt som ska möta en snabbt föränderlig omvärld. Du har budget-, verksamhets- och personalansvar för HSL-verksamheten som i dagsläget består av närmare 20 medarbetare.

Som stöd vid din sida finns en prestigelös chef och kollegor i en engagerad och samspelt ledningsgrupp.

Ledarskapet är en viktig del av rollens innehåll, du leder och coachar dina medarbetare samtidigt som du lär och lyssnar. Dina aktiviteter strävar efter att ytterligare höja kompetensutveckling, effektivitet, engagemang och arbetsglädje.

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Äldreomsorgen i Nynäshamns kommun ansvarar för vård och omsorg om äldre vilket bland annat innefattar hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, dagverksamheter samt hälso- och sjukvård.

Verksamheten vänder sig både till äldreomsorgen och funktionshinderområdet. Enhetschefen för HSL-verksamheten är organiserad under äldreomsorgschefen och ingår i ledningsgruppen för äldreomsorgen.

Din fysiska placering blir på Rosengården, ett vård- och omsorgsboende i centrala Nynäshamn nära pendeltågsstationen.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i den här rollen behöver du vara proaktiv och utvecklingsbenägen och stimuleras av att arbeta i en organisation med många kontakter. Du har goda ledaregenskaper, är målinriktad och har ett tydligt strategiskt och strukturerat arbetssätt där du driver ditt arbete framåt med stort fokus på kvalitet. Som person är du trygg och stabil och ser vikten av etik och värderingar i ditt ledarskap samt har en hög integritet. Vi tror att du som chef blir allra mest framgångsrik genom en tillitsbaserad styrning där du skapar engagemang och delaktighet. Du är en ledare som kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Eftersom tjänsten har ett tydligt utvecklingsfokus vill vi att du tidigare har lett verksamhetsutveckling med goda resultat. Erfarenhet av kommunal verksamhet ses som meriterande, likaså om du har erfarenhet ifrån annan extern utförare.

Vi utgår från att du har en relevant högskoleutbildning för tjänsten och att du har B-körkort. Vi önskar också att du är datavan och bekväm med att använda Office-paketet samt god förmåga att utrycka sig väl i tal och skrift på svenska. Visa mindre

Enhetschef HSL-verksamheten till Nynäshamns kommun

Vill du arbeta i en ledarroll där du utvecklar verksamheten, stärker och motiverar dina medarbete? Nu söker vi en chef till HSL Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Enhetschef ... Visa mer
Vill du arbeta i en ledarroll där du utvecklar verksamheten, stärker och motiverar dina medarbete? Nu söker vi en chef till HSL

Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Enhetschef för HSL-verksamheten.Rollen som Enhetschef HSL är för dig som vill ta nästa steg i din karriär och leda samt utveckla den verksamhet som stöttar och hjälper några av våra mest behövande invånare i sin vardag. Din enhet gör skillnad i människors liv på riktigt!Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Nynäshamns kommun har unika förutsättningar. Vi tillhör Stockholmsregionen som är norra Europas mest expansiva, samtidigt som man via hamnen har nära till såväl Gotland som Polen och Lettland. Det är också nära till fantastiska natur- och skärgårdsupplevelser. Detta skapar bra möjligheter för Nynäshamns och din framtida utveckling.

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten har ett tydligt fokus mot kvalitetsutveckling där du har stort utrymme att påverka och driva förändring mot gemensamma mål. Med ditt engagemang och din kunskap får du en viktig roll i att förflytta rutiner, processer och arbetssätt som ska möta en snabbt föränderlig omvärld. Du har budget-, verksamhets- och personalansvar för HSL-verksamheten som i dagsläget består av närmare 20 medarbetare

Som stöd vid din sida finns en prestigelös chef och kollegor i en engagerad och samspelt ledningsgrupp.

Ledarskapet är en viktig del av rollens innehåll, du leder och coachar dina medarbetare samtidigt som du lär och lyssnar. Dina aktiviteter strävar efter att ytterligare höja kompetensutveckling, effektivitet, engagemang och arbetsglädje.

 

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Äldreomsorgen i Nynäshamns kommun ansvarar för vård och omsorg om äldre vilket bland annat innefattar hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, dagverksamheter samt hälso- och sjukvård.

Verksamheten vänder sig både till äldreomsorgen och funktionshinderområdet. Enhetschefen för HSL-verksamheten är organiserad under äldreomsorgschefen och ingår i ledningsgruppen för äldreomsorgen.

Din fysiska placering blir på Rosengården, ett vård- och omsorgsboende i centrala Nynäshamn nära pendeltågsstationen.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i den här rollen behöver du vara proaktiv och utvecklingsbenägen och stimuleras av att arbeta i en organisation med många kontakter. Du har goda ledaregenskaper, är målinriktad och har ett tydligt strategiskt och strukturerat arbetssätt där du driver ditt arbete framåt med stort fokus på kvalitet. Som person är du trygg och stabil och ser vikten av etik och värderingar i ditt ledarskap samt har en hög integritet. Vi tror att du som chef blir allra mest framgångsrik genom en tillitsbaserad styrning där du skapar engagemang och delaktighet. Du är en ledare som kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Eftersom tjänsten har ett tydligt utvecklingsfokus vill vi att du tidigare har lett verksamhetsutveckling med goda resultat. Erfarenhet av kommunal verksamhet ses som meriterande, likaså om du har erfarenhet ifrån annan extern utförare.

Vi utgår från att du har en relevant högskoleutbildning för tjänsten och att du har B-körkort. Vi önskar också att du är datavan och bekväm med att använda Office-paketet samt god förmåga att utrycka sig väl i tal och skrift på svenska. Visa mindre

Enhetschef strategisk utveckling inom samhällsbyggnad

Vi växer och utvecklas tillsammans! Är du erfaren samhällsbyggare, nyfiken och engagerad? Vill vara med och forma framtidens Nynäshamn tillsammans med oss? Då vill vi att du läser vidare och söker tjänsten som enhetschef hos oss. Nynäshamn är en del av Stockholms län där vi växer och utvecklas tillsammans. Kommunens vision kan sammanfattas med devisen: ”Nynäshamns kommun, här får hela livet plats”. Enhetschefen för planeringsstaben har en avgörande roll ... Visa mer
Vi växer och utvecklas tillsammans!

Är du erfaren samhällsbyggare, nyfiken och engagerad? Vill vara med och forma framtidens Nynäshamn tillsammans med oss? Då vill vi att du läser vidare och söker tjänsten som enhetschef hos oss.

Nynäshamn är en del av Stockholms län där vi växer och utvecklas tillsammans. Kommunens vision kan sammanfattas med devisen: ”Nynäshamns kommun, här får hela livet plats”. Enhetschefen för planeringsstaben har en avgörande roll i den fysiska planeringen för att göra visionen till verklighet.  

Om arbetsplatsen
Planeringsstaben ansvarar för kommunens väldokumenterade och beprövade samhällsbyggnadsprocess. Staben samordnar, styr, utvecklar samt följer upp kommunövergripande strategiska processer inom översiktsplanering, bostadsförsörjning, försörjning av verksamhets- och industrimark, strategisk lokalförsörjning för kommunens eget behov, strategisk trafikplanering, socialt hållbara miljöer samt miljö- och klimatfrågor. Avdelningen är en del av kommunstyrelseförvaltningen. 

Planeringsstaben har för närvarande fem medarbetare som alla är högskoleutbildade personer inom olika delar av samhällsplaneringen. Budgeten för 2022 uppgår till drygt 14 miljoner kronor. Staben samarbetar tätt med kommunens samhällsbyggnadskontor och med andra delar inom kommunstyrelseförvaltningen som mark- och exploateringsenheten och kommundirektören. Enhetschefen för staben rapporterar till avdelningschefen för planering och hållbarhet där även enheten för mark- och exploatering ingår. Ordinarie arbetsplats är kommunhuset i centrala Nynäshamn. Staben har väl utvecklad förmåga att arbeta på distans flera dagar i veckan.

Arbetsuppgifter
Enhetschefen för planeringstaben ansvarar för enhetens leveranser enligt upprättad verksamhetsplan. Enhetschefen ansvarar också för enhetens ekonomi, personal och utveckling. Att ta fram beslutsunderlag och förslag på långsiktiga strategier och planer för samhällsbygget är en central del av stabens arbete. 

I arbetsuppgifterna ingår:


• Ansvar för samordning av kommunens samhällsbyggnadsprocess.
• Leda arbetet med att implementera, bevaka och följa upp strategiska planeringsdokument, som hållbarhetsstrategi, översiktsplan och trafik- och mobilitetsstrategi.
• Handledning/stöd till medarbetare inklusive stöd för prioritering av arbetsuppgifter.
• Föredragande av ärenden i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott.
• Aktivt delta i ärendeberedning, både på tjänstepersonsnivå och på politisk nivå.
• Svara för kvalitetssäkring av politiska beslutsunderlag.
• Självständigt producera underlag och rapporter som inte faller naturligt på enhetens andra medarbetare.
• Ansvara för utveckling av enhetens rutiner och arbetsprocesser.
• Stöd till kommundirektör och andra chefer i organisationen avseende frågor som rör samhällsplanering och strategi för samhällsplanering.
• Hantera administrativa uppgifter knutet till ovanstående punkter.
• Ingå i ledningsgrupp tillsammans med andra avdelnings- och enhetschefer inom samhällsbyggnadsområdet.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att forma den framtida fysiska miljön i Nynäshamn, att lägga grunden för morgondagens samhälle helt enkelt. Du har arbetat flera år inom samhällsbyggnadssektorn. Du har utvecklat ett djupt kunnande inom ett av de strategiska områden där enheten arbetar; översiktsplanering, bostadsförsörjning, försörjning av verksamhets- och industrimark, strategisk lokalförsörjning för kommunens eget behov, strategisk trafikplanering, socialt hållbara miljöer eller miljö- och klimatfrågor inklusive agenda 2030. För att kunna utgöra bästa stöd för dina medarbetare är det en merit om du utöver djupare kunnande inom ett strategiskt område också har en grundläggande förståelse och insyn i ett eller flera av de andra strategiska områdena. 

Idag jobbar du troligen i en kommun eller inom ett konsultbolag som har kommuner som kunder. Att ha erfarenhet av hur politiskt styrda organisationer som en kommun fungerar underlättar att komma igång snabbt som enhetschef. Det är en merit om du har tidigare arbetsledande befattning eller chefsuppdrag, likaså om du har erfarenhet som projektledare för komplexa projekt som spänner över lång tid. 

Du har flerårig högskoleutbildning eller annan relevant utbildning med inriktning på samhällsplanering, samhällsbyggnad, hållbarhet eller ekonomi. Alternativt har du mångårig yrkeserfarenhet inom samhällsplanering eller hållbarhet och som arbetsgivaren bedömer gett dig likvärdiga förutsättningar. Utbildning inom offentligförvaltning eller ledarskap är meriterande. Att du är skicklig på att kommunicera med interna och externa aktörer är en självklarhet liksom att du har en god stilistisk förmåga vad gäller att skriva fram ärenden, remisser och rapporter till kommunala beslutsfattare.

Som ledare motiverar du och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Du skapar engagemang och delaktighet. Du har bra helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du gillar att arbeta med komplexa frågor. Du är uthållig och förblir motiverad och effektiv trots att samhällsbyggnadsprocesser ofta spänner över många år.

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2021/0544/023


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset och en aktiv personalförening. Våra kontorslokaler ligger nära till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna samt erbjuder goda möjligheter till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Planchef till Nynäshamns kommun

Nynäshamns kommun växer och utvecklas! Vill du arbeta som Planchef i en tillväxtkommun med underskön natur? Nynäshamn kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamn kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling. Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Planchef. Rollen som Planchef är... Visa mer
Nynäshamns kommun växer och utvecklas! Vill du arbeta som Planchef i en tillväxtkommun med underskön natur?

Nynäshamn kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamn kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling. Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Planchef. Rollen som Planchef är för dig som vill ta nästa steg i din karriär och arbeta med fysisk planering och verksamhetsutveckling. Här leder du enheten både i sakfrågor och utvecklingsfrågor. Ditt moderna ledarskap utgår ifrån dagens förutsättningar med distansarbete, digitala möten och digitala hjälpmedel för tillgänglighet. Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Nynäshamn kommun har unika förutsättningar. Vi tillhör Stockholmsregionen som är norra Europas mest expansiva, samtidigt som man via hamnen har nära till såväl Gotland som Polen och Lettland. Det är också nära till natur- och skärgårdsupplevelser. Detta skapar bra möjligheter för Nynäshamns och din framtida utveckling.

Just nu är vi i en spännande samhällsbyggnadsfas. Vi är en liten kommun nära Stockholm som kontinuerligt växer för att rymma såväl fler som mer. Det är både intressant och utmanande att bevara och utveckla landsbygd och natur samtidigt som våra tätorter växer. Tillsammans bygger vi inte bara bostäder, vi bygger samhällen. Hos oss får du som planchef stort förtroende att kreativt planera och utveckla vår kommun med invånarna och hållbarhet i fokus. Våra ambitiösa planer i kombination med den flexibla arbetsmiljön ger dig stor utvecklingspotential med mycket eget ansvar!

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som Planchef anger du riktningen för verksamheten och dess utveckling. Din uppgift är mer än att leda och fördela arbetet i enheten. Den är lika mycket att utveckla arbetet och dess processer och det utifrån ett helhetsperspektiv för hela samhällsbyggnadsprocessen!

Mer specifikt innebär det:

• Leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten.
• Effektivisera och digitalisera planenhetens processer samt att kommunicera och tydliggöra dem.
• Bidra till digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen i stort.
• Prioritera och säkerställa att rätt insatser, i rätt omfattning och av rätt kvalitet levereras i tid.
• Ta initiativ och vidta de åtgärder som behövs för att uppnå verksamhetens mål.
• Samverka med övriga enheter och avdelningar i samhällsbyggnadsarbetet.
• Vid behov handlägga detaljplaner eller ärenden som är av strategisk art.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Planenheten består av planarkitekter, plankoordinator, plantekniker, kommunantikvarie och kommunekolog.

Totalt arbetar nio medarbetare i enheten, som i sig är en del av Plan och bygglovs- avdelningen och organisatoriskt tillhör samhällsbyggnadsförvaltningen.

Planchefen sitter tillsammans med avdelningschef, enhetschef för bygglov samt gruppchefen för geodata med i avdelningens ledningsgrupp.

Rollen som planchef har flera både väsentliga och frekventa kontakter internt inom avdelningen och förvaltningen, såväl som externt mot politiker och exploatörer.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, arkitektur eller fysisk planering tillsammans med gedigen erfarenhet av att leda planprocesser i eller på uppdrag av en kommunal verksamhet.

Du har god kunskap i hela samhällsbyggnadsprocessen inklusive plan- och bygglagen samt gedigen förståelse för planprocessens olika skeden, möjligheter och begränsningar. Din erfarenhet innefattar detaljplanering i komplexa sammanhang till exempel tät stadsmiljö eller områden med höga natur- eller bevarandevärden.

Du har god erfarenhet av att ha arbetat i ledande position tidigare, som exempelvis projektledare, där du haft ett ekonomiskt ansvar. Du behöver dock inte ha haft någon formell chefstjänst tidigare.

Som person är du tydlig i din kommunikation, tar initiativ till förändringsarbete och verksamhetsutveckling och du har den uthållighet som krävs för att leda förändringsarbete i hamn. Du har ett väl utvecklat, flexibelt ledarskap och du inger förtroende genom din kompetens och ditt lugn.

I rollen är det viktigt att du har ett väl utvecklat helhetsperspektiv och du förstår att planenheten är en del av hela samhällsbyggnadsprocessen. Goda tvärfunktionella samarbeten ser du som en självklarhet för att lyckas i din roll. 

 

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad urval sker löpande! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen! Visa mindre

Planchef till Nynäshamns kommun

Nynäshamns kommun växer och utvecklas! Vill du arbeta som Planchef i en tillväxtkommun med underskön natur? Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling. Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Planchef. Rollen som Planchef ... Visa mer
Nynäshamns kommun växer och utvecklas! Vill du arbeta som Planchef i en tillväxtkommun med underskön natur?

Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling. Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Planchef. Rollen som Planchef är för dig som vill ta nästa steg i din karriär och arbeta med fysisk planering och verksamhetsutveckling. Här leder du enheten både i sakfrågor och utvecklingsfrågor. Ditt moderna ledarskap utgår ifrån dagens förutsättningar med distansarbete, digitala möten och digitala hjälpmedel för tillgänglighet. Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Nynäshamns kommun har unika förutsättningar. Vi tillhör Stockholmsregionen som är norra Europas mest expansiva, samtidigt som man via hamnen har nära till såväl Gotland som Polen och Lettland. Det är också nära till natur- och skärgårdsupplevelser. Detta skapar bra möjligheter för Nynäshamns och din framtida utveckling.

Just nu är vi i en spännande samhällsbyggnadsfas. Vi är en liten kommun nära Stockholm som kontinuerligt växer för att rymma såväl fler som mer. Det är både intressant och utmanande att bevara och utveckla landsbygd och natur samtidigt som våra tätorter växer. Tillsammans bygger vi inte bara bostäder, vi bygger samhällen. Hos oss får du som planchef stort förtroende att kreativt planera och utveckla vår kommun med invånarna och hållbarhet i fokus. Våra ambitiösa planer i kombination med den flexibla arbetsmiljön ger dig stor utvecklingspotential med mycket eget ansvar!

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som Planchef anger du riktningen för verksamheten och dess utveckling. Din uppgift är mer än att leda och fördela arbetet i enheten. Den är lika mycket att utveckla arbetet och dess processer och det utifrån ett helhetsperspektiv för hela samhällsbyggnadsprocessen!

Mer specifikt innebär det:

• Leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten.
• Effektivisera och digitalisera planenhetens processer samt att kommunicera och tydliggöra dem.
• Bidra till digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen i stort.
• Prioritera och säkerställa att rätt insatser, i rätt omfattning och av rätt kvalitet levereras i tid.
• Ta initiativ och vidta de åtgärder som behövs för att uppnå verksamhetens mål.
• Samverka med övriga enheter och avdelningar i samhällsbyggnadsarbetet.
• Vid behov handlägga detaljplaner eller ärenden som är av strategisk art.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Planenheten består av planarkitekter, plankoordinator, plantekniker, kommunantikvarie och kommunekolog.

Totalt arbetar nio medarbetare i enheten, som i sig är en del av Plan och bygglovs- avdelningen och organisatoriskt tillhör samhällsbyggnadsförvaltningen.

Planchefen sitter tillsammans med avdelningschef, enhetschef för bygglov samt gruppchefen för geodata med i avdelningens ledningsgrupp.

Rollen som planchef har flera både väsentliga och frekventa kontakter internt inom avdelningen och förvaltningen, såväl som externt mot politiker och exploatörer.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, arkitektur eller fysisk planering tillsammans med gedigen erfarenhet av att leda planprocesser i eller på uppdrag av en kommunal verksamhet.

Du har god kunskap i hela samhällsbyggnadsprocessen inklusive plan- och bygglagen samt gedigen förståelse för planprocessens olika skeden, möjligheter och begränsningar. Din erfarenhet innefattar detaljplanering i komplexa sammanhang till exempel tät stadsmiljö eller områden med höga natur- eller bevarandevärden.

Du har god erfarenhet av att ha arbetat i ledande position tidigare, som exempelvis projektledare, där du haft ett ekonomiskt ansvar. Du behöver dock inte ha haft någon formell chefstjänst tidigare.

Som person är du tydlig i din kommunikation, tar initiativ till förändringsarbete och verksamhetsutveckling och du har den uthållighet som krävs för att leda förändringsarbete i hamn. Du har ett väl utvecklat, flexibelt ledarskap och du inger förtroende genom din kompetens och ditt lugn.

I rollen är det viktigt att du har ett väl utvecklat helhetsperspektiv och du förstår att planenheten är en del av hela samhällsbyggnadsprocessen. Goda tvärfunktionella samarbeten ser du som en självklarhet för att lyckas i din roll. 

 

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad urval sker löpande! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen! Visa mindre

Planchef till Nynäshamns kommun

Nynäshamns kommun växer och utvecklas! Vill du arbeta som Planchef i en tillväxtkommun med underskön natur? Nynäshamn kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamn kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling. Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Planchef. Rollen som Planchef är... Visa mer
Nynäshamns kommun växer och utvecklas! Vill du arbeta som Planchef i en tillväxtkommun med underskön natur?

Nynäshamn kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.Nynäshamn kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling. Mitt i den vyn finner vi tjänsten som Planchef. Rollen som Planchef är för dig som vill ta nästa steg i din karriär och arbeta med fysisk planering och verksamhetsutveckling. Här leder du enheten både i sakfrågor och utvecklingsfrågor. Ditt moderna ledarskap utgår ifrån dagens förutsättningar med distansarbete, digitala möten och digitala hjälpmedel för tillgänglighet. Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Nynäshamn kommun har unika förutsättningar. Vi tillhör Stockholmsregionen som är norra Europas mest expansiva, samtidigt som man via hamnen har nära till såväl Gotland som Polen och Lettland. Det är också nära till natur- och skärgårdsupplevelser. Detta skapar bra möjligheter för Nynäshamns och din framtida utveckling.

Just nu är vi i en spännande samhällsbyggnadsfas. Vi är en liten kommun nära Stockholm som kontinuerligt växer för att rymma såväl fler som mer. Det är både intressant och utmanande att bevara och utveckla landsbygd och natur samtidigt som våra tätorter växer. Tillsammans bygger vi inte bara bostäder, vi bygger samhällen. Hos oss får du som planchef stort förtroende att kreativt planera och utveckla vår kommun med invånarna och hållbarhet i fokus. Våra ambitiösa planer i kombination med den flexibla arbetsmiljön ger dig stor utvecklingspotential med mycket eget ansvar!

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som Planchef anger du riktningen för verksamheten och dess utveckling. Din uppgift är mer än att leda och fördela arbetet i enheten. Den är lika mycket att utveckla arbetet och dess processer och det utifrån ett helhetsperspektiv för hela samhällsbyggnadsprocessen!

Mer specifikt innebär det:

• Leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten.
• Effektivisera och digitalisera planenhetens processer samt att kommunicera och tydliggöra dem.
• Bidra till digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen i stort.
• Prioritera och säkerställa att rätt insatser, i rätt omfattning och av rätt kvalitet levereras i tid.
• Ta initiativ och vidta de åtgärder som behövs för att uppnå verksamhetens mål.
• Samverka med övriga enheter och avdelningar i samhällsbyggnadsarbetet.
• Vid behov handlägga detaljplaner eller ärenden som är av strategisk art.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Planenheten består av planarkitekter, plankoordinator, plantekniker, kommunantikvarie och kommunekolog.

Totalt arbetar nio medarbetare i enheten, som i sig är en del av Plan och bygglovs- avdelningen och organisatoriskt tillhör samhällsbyggnadsförvaltningen.

Planchefen sitter tillsammans med avdelningschef, enhetschef för bygglov samt gruppchefen för geodata med i avdelningens ledningsgrupp.

Rollen som planchef har flera både väsentliga och frekventa kontakter internt inom avdelningen och förvaltningen, såväl som externt mot politiker och exploatörer.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, arkitektur eller fysisk planering tillsammans med gedigen erfarenhet av att leda planprocesser i eller på uppdrag av en kommunal verksamhet.

Du har god kunskap i hela samhällsbyggnadsprocessen inklusive plan- och bygglagen samt gedigen förståelse för planprocessens olika skeden, möjligheter och begränsningar. Din erfarenhet innefattar detaljplanering i komplexa sammanhang till exempel tät stadsmiljö eller områden med höga natur- eller bevarandevärden.

Du har god erfarenhet av att ha arbetat i ledande position tidigare, som exempelvis projektledare, där du haft ett ekonomiskt ansvar. Du behöver dock inte ha haft någon formell chefstjänst tidigare.

Som person är du tydlig i din kommunikation, tar initiativ till förändringsarbete och verksamhetsutveckling och du har den uthållighet som krävs för att leda förändringsarbete i hamn. Du har ett väl utvecklat, flexibelt ledarskap och du inger förtroende genom din kompetens och ditt lugn.

I rollen är det viktigt att du har ett väl utvecklat helhetsperspektiv och du förstår att planenheten är en del av hela samhällsbyggnadsprocessen. Goda tvärfunktionella samarbeten ser du som en självklarhet för att lyckas i din roll. 

 

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen! Visa mindre

Enhetschef för fastighetsförvaltare, drift och projektledning

Vi söker en ledare med erfarenhet inom fastighetsbranschen, som drivs av att bygga nytt, utveckla medarbetare och skapa ordning och reda. Fastighetsavdelningen befinner sig i ett spännande skede där vi just nu organiserar oss för bästa effektivitet, kvalitet och kundnöjdhet. En organisation i utveckling och där tillsammans med engagerade medarbetare finns goda möjligheter att bidra till förändringsarbetet. Låter detta intressant? Sök tjänsten redan idag! ... Visa mer
Vi söker en ledare med erfarenhet inom fastighetsbranschen, som drivs av att bygga nytt, utveckla medarbetare och skapa ordning och reda. Fastighetsavdelningen befinner sig i ett spännande skede där vi just nu organiserar oss för bästa effektivitet, kvalitet och kundnöjdhet. En organisation i utveckling och där tillsammans med engagerade medarbetare finns goda möjligheter att bidra till förändringsarbetet. Låter detta intressant? Sök tjänsten redan idag!

Om arbetsplatsen
Nynäshamns kommuns fastighetsavdelning är en del av miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och tillhandahåller lokaler för kommunens verksamheter. Fastighetsbeståndet innefattar bland annat skolor, förskolor, kontorslokaler och idrottsanläggningar. På avdelningen finns fem enheter med funktioner för fastighetsförvaltning, drift, stab, städning och internservice.

Tjänsten som enhetschef är för en ny organiserad enhet där fastighetsförvaltning, drift och projektledning ingår. Inom enheten hanteras ansvar för förvaltningen och driften av de kommunala verksamhetsfastigheterna, så som skolor, förskolor och boenden. Det ingår även fastighetsägaransvaret, in- och uthyrning av lokaler, hyresgästkontakt och byggprojekt.

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef ingår personalledning för en driftsenhet samt för förvaltare och projektledare, totalt ca 20 personer. Nu under hösten organiseras enheten om för att tillsammans utveckla våra arbetssätt med fokus på kvalitet, kundnöjdhet och engagerade medarbetare.  

Det här söker vi hos dig

• Du har högskoleutbildning inom förvaltning, drift eller förvärvat motsvarande kunskap genom gedigen erfarenhet
• Du har arbetat flera år med personalledning
• Du har arbetat minst 3 år inom förvaltning, projekt eller drift
• Det är meriterande om du har arbetat med organisationsutveckling och lean i drift- eller förvaltningsorganisation
• Det är även meriterande om du är van att arbeta med underhållsplaner och har goda kunskaper i fastighetsdrift
• Vidare är det meriterande om du har en vana att arbeta med målstyrning och nyckeltal
• Du har god IT-vana för att snabbt kunna sätta dig in i olika system för personalrapportering, fastighet, ekonomisystem m.fl.
• Givetvis behärskar du Officepaketet och kan uttrycka dig väl i tal och skrift
• B-körkort

Ett viktigt uppdrag är att utveckla ett mer resultatfokuserat arbetssätt med tydliga mål och regelbundna uppföljningar samt att coacha medarbetarna med ett nära ledarskap, bygga förtroende och tillit internt men även externt.

Som person arbetar du strukturerat och effektivt på att tillmötesgå kundernas krav och behov, du ställer höga krav på kvalitet och kvantitet utifrån ett metodiskt och systematiskt målfokuserat arbete. Du har en god förmåga att identifiera och organisera de resurser som krävs för olika uppgifter. Kontrollerar att alla aktiviteter håller sig inom tidsramarna. Som ledare visar du intresse och förståelse för andra människor, skapar laganda, uppmärksammar och belönar människors insatser och skapar dialog.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: MSN/2019/1673/001

Sista ansökningsdag: 30 oktober 2019


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. Till ytan är vi en av länets största kommuner, samtidigt kan vi erbjuda medarbetare många av de fördelar en mindre organisation har. Här är det alltid nära till invånarna och till samarbete mellan olika enheter, avdelningar och förvaltningar. Det är lätt att påverka –både för kommunen i stort och för enskilda individer –och vi kan dessutom följa resultatet av arbetet på nära håll.

I Nynäshamn är vi stolta över våra stora grönområden, våra åkrar, skogar och havet som breder ut sig på tre sidor om kommunen. Här finns alltid miljöombyte och andrum på gångavstånd. Så oavsett var du jobbar i kommunen, bidrar vår rika natur till en bättre arbetsmiljö.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här har du alltid nära till en lunchpromenad längs havet, en after work med kollegorna eller en springtur i skogen. Vi har fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset, gratis baddag i Ösmo simhall samt en aktiv personalförening. Vi sitter i trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter, närhet till pendeltåg, affärer, restauranger, naturområde. Vi har ett generöst flextidsavtal samt en timme kortare arbetstid under sommarmånaderna, möjlighet till distansarbete och tydliga mötesrutiner.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Enhetschef för förening och anläggning

Nära människa och natur! Drivs du av att utveckla verksamheten och av att stärka och motivera dina medarbetare? Har du ett starkt engagemang för ditt arbete, ett samverkansfokus och intresse av att utveckla möjligheterna för ett aktivt liv för våra medborgare? Om svaren är ja - sök jobbet redan idag! Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket innebär goda möjligheter att växa och utvecklas.  Runt knuten väntar storslagna natu... Visa mer
Nära människa och natur!

Drivs du av att utveckla verksamheten och av att stärka och motivera dina medarbetare? Har du ett starkt engagemang för ditt arbete, ett samverkansfokus och intresse av att utveckla möjligheterna för ett aktivt liv för våra medborgare? Om svaren är ja - sök jobbet redan idag!

Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket innebär goda möjligheter att växa och utvecklas.  Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av. Vår tillväxt och utveckling i kombination med den mindre organisationens fördelar ger dig helt enkelt det bästa av två världar.

Nynäshamns kommun har 2000 medarbetare som engagerat bidrar till att möta upp behoven hos kommunens invånare, företagare och besökare. 

Om arbetsplatsen
Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskolor, grundskolor, grundsärskolan samt kultur och fritidsverksamhet. Vi som arbetar på kultur- och fritidsavdelningen, som förutom Förening och anläggning består av enheterna Ung Fritid och Kultur och bibliotek, har varierad bakgrund och erfarenhet och vår främsta uppgift är att erbjuda alla förutsättningar för ett aktivt och utvecklande liv. Förening och anläggning svarar bland annat för våra fritidsanläggningar och simhall, stöd till kultur- och fritidsverksamhet, föreningsfrågor och lovaktivteter. På enheten finns idag 11 medarbetare.

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef för Förening och anläggning har du budget-, verksamhets- och personalansvar. Ett tydligt fokus riktas mot att skapa goda förutsättningar för civilsamhälle och medborgare. Med ditt engagemang och din kunskap får du en viktig roll i utvecklingen av våra anläggningar och stödet till olika aktörer inom kultur- och fritidsområdet. Som stöd vid din sida finns en prestigelös chef och kollegor i en engagerad och samspelt ledningsgrupp.

Ledarskapet är en viktig del av rollens innehåll, du leder och coachar dina medarbetare samtidigt som du lär och lyssnar. 

Du har en bred kontaktyta och behöver en aktiv dialog med olika intressenter såväl internt inom kommunen som med externa aktörer som föreningar och andra inom kultur- och fritidssektorn.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen tror vi att du har:


• akademisk utbildning och/eller erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
• chefs- eller ledarskapsutbildning
• goda kunskaper om civilsamhället och dess förutsättningar
• beställarkompetens inom fritidsområdet
• kunskap och intresse för fritidsanläggningar
• god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska
• datorvana och förmåga att snabbt kunna ta till dig nya IT-system

Det är meriterande om du har: 


• chefserfarenhet
• erfarenhet av att utveckla både personal och verksamhet
• erfarenhet från arbete med föreningar eller egen erfarenhet från civilsamhället
• erfarenhet av utredning och projektledning
• erfarenhet av arbete med och kunskap om anläggningar och lokaler inom fritidsområdet

Vi söker dig som vill verka i linje med kommunens värdegrund modig, engagerad, öppen och respektfull vilket bidrar till att skapa tillit. 

Som ledare inspirerar du, förmedlar visioner och mål för verksamheten, skapar förutsättningar för att medarbetarna ska känna delaktighet, engagemang och trygghet i sina uppdrag. Du är modig, nytänkande, handlingskraftig och har förmåga att hitta nya angreppssätt.

För att lyckas i den här rollen behöver du vara proaktiv och utvecklingsbenägen och stimuleras av att arbeta i en organisation med många kontakter. Du har goda ledaregenskaper, är målinriktad och har ett tydligt strategiskt och strukturerat arbetssätt där du driver ditt arbete framåt med stort fokus på kvalitet. Som person är du trygg och stabil och ser vikten av etik och värderingar i ditt ledarskap samt har en hög integritet. Du är en ledare som kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Du kommunicerar väl i både tal och skrift och känner dig trygg i såväl utredning som projektledning.

Välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KFN/2021/0053/023 


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset och en aktiv personalförening. Våra kontorslokaler ligger nära till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna samt möjlighet till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Samordnare till arbetsträningsenheten Servicepartner

Utvecklas tillsammans med oss! Är du en motiverande och trygg person som vill bidra till att skapa framtidsmöjligheter för personer som står utanför arbetsmarknaden? Låter detta intressant? Sök tjänsten som samordnare redan idag! Nynäshamn är en del av Stockholms län där vi växer och utvecklas tillsammans. Vi bygger inte bara bostäder – vi bygger samhällen, med utmaningen att både tänka nytt och bevara. Du får möjlighet att utvecklas på en arbetsplats m... Visa mer
Utvecklas tillsammans med oss!

Är du en motiverande och trygg person som vill bidra till att skapa framtidsmöjligheter för personer som står utanför arbetsmarknaden? Låter detta intressant? Sök tjänsten som samordnare redan idag!

Nynäshamn är en del av Stockholms län där vi växer och utvecklas tillsammans. Vi bygger inte bara bostäder – vi bygger samhällen, med utmaningen att både tänka nytt och bevara. Du får möjlighet att utvecklas på en arbetsplats med framtidsutsikter och tillgång till vår vackra skärgårdsmiljö på köpet.

Om arbetsplatsen
Servicepartner är en verksamhet som har uppdraget att bedriva arbetsträning och utveckla personer som står utanför arbetsmarknaden. Servicepartner genomför arbetsträningen genom att utföra olika tjänster till alla kommunala förvaltningar. Uppdragen är av väldigt varierande karaktär, exempelvis skötsel av grönytor, skogsarbete, flyttar och olika logistikuppdrag, snickeriarbeten samt vaktmästeritjänster.

Målet för verksamheten är att få dessa personer att komma närmare den öppna arbetsmarknaden alternativt till vidare studier.

Vad gäller intaget av nya individer kommer dessa i huvudsak från kommunens Arbets- och Utvecklings Centrum (AUC) samt från Arbetsförmedlingen.

Enheten består idag av 9 personer, fördelat på 8 medarbetare och 1 chef.

Arbetsuppgifter
Rollen som samordnare innebär att du stöttar de enskilda individerna som är på plats för arbetsträning och skapar situationer som möjliggör för individen att kunna utföra dessa uppdrag på ett sätt som ökar dennes förmågor. Arbetssättet är att du arbetsleder, utifrån ett salutogent och medagerande perspektiv med individen i fokus, samt har tydliga och konkreta utvecklingsplaner för varje individ.

Vidare ansvarar du för att informera uppdragsgivare och blivande deltagare om villkor för placeringen i arbetsmarknadsinsatsen. Du har även ett administrativt ansvar som innefattar att följa gällande avtal och rutiner vid inköp, fakturera kund för utförda driftsarbeten m.m. Som samordnare har du många interna kontakter, exempelvis arbetar vi nära kommunens egna arbets- och utvecklingscentrum, driftteknikerna på fastighetsavdelningen samt vaktmästarna på kommunens skolor och förskolor. Det förekommer även en del kontakter med Arbetsförmedlingen och vården.

Fokusområden i verksamheten är: grön hälsa, rörelse som friskfaktor, samtalsmetodik som baseras på MI/FIT/Lösningsfokus, ett salutogent perspektiv samt arbetsglädje.

Det här söker vi hos dig
Då en del av våra uppdrag innefattar byggarbete, snickeri etc., så söker vi en person som gärna har en kombination av erfarenhet/kunskap av att arbeta med målgruppen samt har en yrkesskicklighet inom hantverk/byggarbete/snickeri för att kunna arbetsleda våra deltagare i deras dagliga arbete.

Vi tror att du har:


• Utbildning inom lämpligt område utifrån målgrupp alternativt om du är yrkesinriktad gymnasie-/yrkeshögskoleutbildning inom byggarbete
• Erfarenhet från socialt arbete med personer som står utanför arbetsmarknaden
• Erfarenhet från bygg/snickeri
• Grundläggande kunskaper inom Word och Excel
• Flytande svenska i tal/skrift
• B-körkort är ett krav

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av:


• Arbete med personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer samt nedsatt arbetsförmåga
• Arbete med att stödja personers utveckling
• Erfarenhet av att arbeta med ledarskap samt att leda och fördela dagligt arbete
• Att coacha och vägleda individer till ett arbete på den öppna arbetsmarknaden
• Kännedom om arbete med remitterande verksamheter samt en vilja/nyfikenhet att bibehålla goda relationer med dessa
• Arbetat med grön hälsa
• Erfarenhet av att arbeta inom skogen och av arbete med motorsåg

Som person föregår du alltid med gott exempel samtidigt som du har en god förmåga att hålla känslorna under kontroll. Du trivs i rollen med att utveckla människor utifrån ett salutogent perspektiv där du genuint stödjer och bryr dig om andra människor med en positiv inställning. Du arbetar aktivt för att hitta möjligheter med den enskilda individen i fokus och stödjer ett aktivt jämställdhetsarbete.

Som person är du trygg, stabil och har en god självinsikt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetstid: Mån-tors 07.00-16.00 fre 07.00-13.00

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: MSN/2020/2166/001Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.

Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset, gratis baddag i Ösmo simhall och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre