Lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Nynäshamn

Se lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Nynäshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nynäshamn som finns hos arbetsgivaren.

Studie- och yrkesvägledare

Lära för livet! Brinner du för lärande och elevers kunskapsutveckling? Vill du vara med och väcka nyfikenhet och bidra till hög kunskap hos våra elever? Gillar du teamarbete? Då ska du söka denna tjänst! I Nynäshamns kommun vill vi ge våra elever de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett öppet klimat med närhet i organisationen. Här finns också plats för en ak... Visa mer
Lära för livet!

Brinner du för lärande och elevers kunskapsutveckling? Vill du vara med och väcka nyfikenhet och bidra till hög kunskap hos våra elever? Gillar du teamarbete? Då ska du söka denna tjänst!

I Nynäshamns kommun vill vi ge våra elever de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett öppet klimat med närhet i organisationen. Här finns också plats för en aktiv, naturnära fritid med havet i sikte.

Om arbetsplatsen
Vi som arbetar här har varierad bakgrund och erfarenhet och vår främsta uppgift är att erbjuda alla barn en trygg läroplats, med kunskapsinhämtning i fokus. Vi ska rusta våra barn och ungdomar för framtiden och erbjuda dem de verktyg de behöver. Vi erbjuder en utvecklande pedagogisk miljö i enlighet med de lagar och direktiv som finns, för att ge alla elever en stabil kunskapsgrund att stå på.

I tjänsten kommer du att stötta elever på både Vanstaskolan och tillhörande anpassad grundskola.

Vanstaskolan är en grundskola i Ösmo rektorsområde med cirka 900 elever och 130 medarbetare. Skolan arbetar med skolutveckling och har tydliga framtidsvisioner. Vi arbetar i ett öppet klimat och med en god kollegial anda. På vår skola arbetar vi med att alla elever ska känna trygghet och ha lärande och utveckling i fokus. Vi har nolltolerans mot diskriminering och kränkande behandling och skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam som arbetar nära elever och personal. 

Arbetsuppgifter
Som studie- och yrkesvägledare bidrar du till att ge eleverna ökad självkännedom och kunskap om sina möjligheter och val. Du finns som ett stöd för elever, vårdnadshavare och är en del av skolans elevhälsoteam samt stöttar övrig personal i studie- och yrkesväglednings insatser. Du arbetar med elever enskilt och i grupp genom vägledning, motivation och framåtsyftande samtal. I uppdraget ingår att planera, genomföra och utvärdera studie- och yrkesvägledning, informera, samordna och organisera prao i årskurs 8 och 9. Du ansvarar även för processen kring elevernas gymnasieval. 

I rollen har du nära samverkan med interna och externa kontakter så som exempelvis studie- och yrkesvägledare, gymnasieantagning, gymnasieskolor och näringsliv.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du: 


• utbildning som studie- och yrkesvägledare, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• goda kunskaper om aktuell läroplan
• goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift

Det är meriterande om du har: 


• erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare
• kunskaper i andra språk än svenska

 

Du har förmåga att kunna se frågor från olika perspektiv, vara flexibel och öppen för att kunna arbeta med elevernas motivation till vidare studier. För att lyckas i denna roll behöver du ha ett genuint intresse för människan, eleven, kollegan och du bygger förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och medarbetare. För att trivas hos oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av andra människor med olika bakgrund och från olika kulturer. 

Du är lyhörd och kommunicerar på ett tydligt sätt samt skapar engagemang, nyfikenhet och delaktighet hos våra elever. Att hålla god kvalitet är en självklarhet för dig och du håller dig uppdaterad med aktuell forskning.

Urval och intervjuer sker löpande - välkommen med din ansökan redan idag!

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: ÖSM/2024/0025/023-7

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn – skärgårdens pärla, en unik plats i Stockholms län.
Hos oss är det nära till samverkan, påverkan och beslut och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande.

Vi erbjuder fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng och gratis medlemskap i personalföreningen. Personalföreningen drivs av personalen och via dem har du möjlighet att hyra fjällstuga och stuga i skärgården och delta i olika aktiviteter.

För dig som väljer att bo här finns naturen runt hörnet och det mesta på gång- och cykelavstånd. Kommunen har även ett mycket rikt och utbrett föreningsliv som riktar sig till både stora och små.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie- och Yrkesvägledare till Ung i Nynäs

Vill du bidra till att fler får möjlighet till godkända betyg och arbete? Vill du ingå i ett starkt team med bred kompetens som drivs av att lotsa och stödja individers utveckling? Då vill vi att du läser vidare och söker jobbet! Om arbetsplatsen Ung i Nynäs är en av enheterna på Arbetsmarknadsavdelningen. Uppdraget är att minska ungas arbetslöshet och öka andelen med fullständiga grund- och gymnasiestudier. Genom Ung i Nynäs får de unga ett team att vänd... Visa mer
Vill du bidra till att fler får möjlighet till godkända betyg och arbete? Vill du ingå i ett starkt team med bred kompetens som drivs av att lotsa och stödja individers utveckling? Då vill vi att du läser vidare och söker jobbet!

Om arbetsplatsen
Ung i Nynäs är en av enheterna på Arbetsmarknadsavdelningen. Uppdraget är att minska ungas arbetslöshet och öka andelen med fullständiga grund- och gymnasiestudier. Genom Ung i Nynäs får de unga ett team att vända sig till och en individuell samordnad planering. Teamet är ett samverkansteam bestående av tre arbetsmarknadskonsulenter, en case manager (vård- och stödsamordnare), en supported employmenthandledare (stöd att finna få och behålla arbete) och en studie- och yrkesvägledare. Teamet har även tillgång till en arbetsterapeut.

Målgruppen är unga 16–30 år som behöver samordnat stöd från flera myndigheter för att komma vidare mot arbete eller studier. Till målgruppen hör de som saknar gymnasiekompetens, personer med eller utan funktionsvariation eller med annan komplex problematik, exempelvis social problematik i kombination med psykisk ohälsa och/eller neuropsykiatrisk problematik. 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär huvudsakligen att ansvara för utvecklingsprocessen mot hållbara studier för enskilda deltagare i nära samarbete med kollegor från teamet.

Arbetsuppgifterna innefattar kartläggning, motiverande samtal, vägledning och uppföljning. Du ger även konkret stöd till deltagaren genom exempelvis besök hos utbildningsanordnare, stöd kring ekonomi och att fylla i ansökningar. Arbetet sker främst individuellt, men utveckling av att leda gruppverksamhet ingår också.

Som en självklar del förväntar vi oss att du håller dig löpande uppdaterad kring skolväsendet och möjliga vägar till utbildning, även anpassad. Du dokumenterar kontinuerligt i ett gemensamt verksamhetssystem.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• studie- och yrkesvägledarexamen, eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant.
• erfarenhet av att arbeta med målgrupper som har svårigheter på grund av psykosocial-, psykiatrisk-, neuropsykiatrisk och/eller beroendeproblematik.

Det är meriterande om du har: 


• utbildning och erfarenhet av samtalsmetodiken MI (Motiverande Intervju/Samtal)
• grundläggande kunskap inom rehabilitering mot studier/arbete, exempelvis genom metoderna Supported Education/Supported Employment.
• erfarenhet av studie- och yrkesvägledning för breda målgrupper som har svårigheter att fullfölja studier på grund av psykosocial-, psykiatrisk-, neuropsykiatrisk och/eller beroendeproblematik.
• B-körkort, men det är inte ett absolut krav.

Som person är du empatisk i ditt förhållningssätt och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över dennes känslor. Du har lätt att anpassa dig till förändrade omständigheter för deltagarna och kan snabbt ställa om i ditt sätt att bemöta dessa situationer och individer. Verksamhetens karaktär och målgrupper kräver att du är stabil och har en grundtrygghet i dig själv samt att du är van att jobba med feedback för att utvecklas i din profession. Som del i teamet relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar och kommunicerar konstruktivt.  

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka ett år.

Sysselsättningsgrad: Heltid (80-100%)

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: NAN/2023/0143/023 

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.


Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, förmånscykel, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till projektet SATSA

Vill du vara med och driva Nynäshamns Gymnasium framåt och säkerställa att våra elever får de allra bästa förutsättningarna efter avslutad gymnasieexamen? Då behöver vi dig! Vi välkomnar dig till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla.  Nynäshamns gymnasium befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede präglat av kreativitet och nytänkande. Vi har nyligen utvecklat fler profiler... Visa mer
Vill du vara med och driva Nynäshamns Gymnasium framåt och säkerställa att våra elever får de allra bästa förutsättningarna efter avslutad gymnasieexamen? Då behöver vi dig! Vi välkomnar dig till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla. 

Nynäshamns gymnasium befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede präglat av kreativitet och nytänkande. Vi har nyligen utvecklat fler profiler till vårt programutbud som vi är övertygade kommer att vara efterfrågade för elever och för arbetsmarknadens behov.

Arbetsuppgifter
Uppdraget utgår från SATSA-projektet som startade i september 2023 och pågår till och med maj 2026. Projektet leds av Samordningsförbundet Östra Södertörn och delfinansieras av Europeiska socialfonden. De tre södertörnskommunerna Haninge, Nynäshamn och Tyresö ingår i projektet, och kommer att genomföras tillsammans med Arbetsförmedlingen och psykiatrin.

I SATSA är målet att fler elever ska påbörja eller fullfölja studier inom gymnasieskolan. Visionen är att ingen elev ska sakna stöd för övergången mot ett hållbart arbetsliv. De unga ska erbjudas förstärkta vägledande och stödjande insatser via coacher på gymnasieskolan. Coacherna arbetar i team och består av en studie- och yrkesvägledare och en arbetsterapeut i varje kommun samt med stöd av en gemensam kurator. Coacherna arbetar utifrån metoden Supported Education.

Dina arbetsuppgifter:


• Som coach kommer du arbeta i ett projektteam och ge stöd i studier utifrån din funktion som studie- och yrkesvägledare och utifrån metoden Supported Education.
• Du kommer arbeta nära skolans elevhälsoteam och lärare men också tillsammans med elevens individuella nätverk.

Tjänsten är en projektanställning till och med 2026-05-31. Om projekttiden utökas finns möjlighet till förlängning.

Målsättningen är att arbetssätt och funktioner ska implementeras i den ordinarie verksamheten.

Om arbetsplatsen
Nynäshamns Gymnasium innefattar kommunens gymnasieskola och anpassad gymnasieskola, med ett samlat erbjudande av utbildningsprogram som leder såväl till efterfrågade yrkesroller som till förberedelse för vidare studier till högskola eller yrkeshögskola. Vi är stolta över att erbjuda fem profiler på skolan; idrottsprofil, entreprenörskap, marinbiologi, kriminologi och hållbar utveckling.

Efter avslutat projekt ser vi goda möjligheter att du fortsatt är en studie- och yrkesvägledarfunktion vid Nynäshamns Gymnasium.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• studie-och yrkesvägledarexamen
• dokumenterad erfarenhet av unga med psykisk ohälsa och/eller NPF
• erfarenhet av att jobba med jämställdhet och jämlikhet.
• mycket goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift
• god datorvana

Det är meriterande om du har: 


• erfarenhet av förändringsarbete i projektform
• kunskap inom coaching
• kunskap inom MI (motiverande samtal)
• förståelse för att se fördelarna med att jobba med både elever och elevens nätverk för att lyckas.

Personliga egenskaper vi letar efter

Som person har du uppnått personlig mognad genom kännedom om egna resurser och begränsningar. Du har lätt för att skapa relationer med andra, bygga nätverk, samverka och samarbeta. Du är tydlig, strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad och du har även en utforskade och nyfiken sida samt är en aktiv lyssnare. Du är genuint intresserad av målgruppen och har en positiv människosyn. Du kommunicerar med lyhördhet och tydlighet i tal och skrift. För dig kommer det naturligt att komma med nya idéer, insikter och hittar lösningar.

Attraheras du av att arbeta i samverkan med andra och förstår betydelsen av mångfald och inkludering? Delar du övertygelsen att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad? Då ska du söka detta uppdrag.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande, varmt välkommen med din ansökan!

Det här erbjuder vi dig

• Hos oss får du göra skillnad i människors liv. Här har du nära till din chef och dina kollegor, påverkan och beslut. 


• Nynäshamn är en lugn och trygg kommun. Tryggheten finns även i våra team – vi är prestigelösa, uppmuntrar och backar upp varandra när det behövs. 


• Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Vår resa ger dig möjlighet till utmaningar och varierande arbetsuppgifter.


• Vi erbjuder fri tillgång till gym. Du får även friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag.


• Vi har en aktiv personalförening där du kan hyra stugor i fjällen och i skärgården. Du kan också delta i olika aktiviteter som till exempel padel, kajak och ridning.

Information om tjänsten
Tillträde: omgående efter överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning - anställningen är en projektanställning på cirka två år.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: GYM/2024/0024/023 Visa mindre

Nynäshamns kommun söker en studie- och yrkesvägledare

Vill du bidra till att fler unga personer når sina mål gällande studier? Vill du vara med och utveckla en verksamhet som kan få fler elever att börja och slutföra gymnasiestudier? Då välkomnar vi dig till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla. Om arbetsplatsen Välkommen till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbets... Visa mer
Vill du bidra till att fler unga personer når sina mål gällande studier? Vill du vara med och utveckla en verksamhet som kan få fler elever att börja och slutföra gymnasiestudier? Då välkomnar vi dig till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla.

Om arbetsplatsen
Välkommen till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla. Nynäshamns gymnasium är en gymnasieskola med sju nationella gymnasieprogram och introduktionsprogrammen.

SATSA-projektet startar i september 2023 och beräknas pågå i ca tre år. Projektet leds av Samordningsförbundet Östra Södertörn och delfinansieras av Europeiska socialfonden. De tre södertörnskommunerna Haninge, Nynäshamn och Tyresö ingår i projektet, och kommer att genomföras tillsammans med Arbetsförmedlingen och psykiatrin.

I SATSA är målet att fler elever ska påbörja eller fullfölja studier inom gymnasieskolan. Visionen är att ingen elev ska sakna stöd i övergången mot ett hållbart arbetsliv. De unga ska erbjudas förstärkta vägledande och stödjande insatser via coacher på gymnasieskolan.

Coacherna kommer arbeta i team och bestå av en studie- och yrkesvägledare och en arbetsterapeut i varje kommun samt med stöd av en gemensam kurator. Coacherna kommer arbeta utifrån metoden Supported Education som är en psykiatrisk rehabiliteringsmetod som syftar till att ge stöd till personer att välja, skaffa och behålla utbildning.

Arbetsuppgifter
Som coach kommer du arbeta i team och ge stöd i studier utifrån din funktion i teamet och utifrån metoden Supported Education. Du kommer arbeta nära skolans elevhälsoteam men också tillsammans med elevens nätverk.

Du ska vilja jobba med jämställdhet och jämlikhet, tycka om att jobba med både elever och elevens nätverk, sätt samt tycka om att arbeta i team och i samverkan.

Tjänsten är en visstidsanställning under perioden 2023-09-01 till 2026-05-31. Om projekttiden utökas finns möjlighet till förlängning.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• utbildning som studie-och yrkesvägledare
• erfarenhet av av unga med psykisk ohälsa och/eller NPF

Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom motiverande samtal samt erfarenhet av förändringsarbete i projektform.

Som person har du uppnått personlig mognad genom kännedom om egna resurser och begränsningar. Du har lätt för att skapa relationer med andra, bygga nätverk, samverka och samarbeta.

Du är tydlig, strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad och du har även en utforskade och nyfiken sida samt är en aktiv lyssnare. Du är genuint intresserad av målgruppen och har en positiv människosyn. Du kommunicerar med lyhördhet och tydlighet i tal och skrift. Du kommer med nya idéer, insikter och hittar lösningar.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande, varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningen är en projektanställning på ca tre år. En förutsättning för att vi ska kunna anställa projektmedarbetare är att ESF-rådet beviljar vår ansökan. Besked väntas i juni.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: NAN/2023/0111/022

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn – skärgårdens pärla, en unik plats i Stockholms län.
Hos oss är det nära till samverkan, påverkan och beslut och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande.

Vi erbjuder fri tillgång till gym i kommunhuset, förmånscykel, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng och gratis medlemskap i personalföreningen. Personalföreningen drivs av personalen och via dem har du möjlighet att hyra fjällstuga och stuga i skärgården och delta i olika aktiviteter.

För dig som väljer att bo här finns naturen runt hörnet och det mesta på gång- och cykelavstånd. Kommunen har även ett mycket rikt och utbrett föreningsliv som riktar sig till både stora och små.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie- och Yrkesvägledare till Ung i Nynäs

Vill du bidra till att fler får möjlighet till godkända betyg och arbete? Vill du ingå i ett starkt team med bred kompetens som drivs av att lotsa och stödja individers utveckling? Då vill vi att du läser vidare och söker jobbet! Om arbetsplatsen Ung i Nynäs är en av enheterna på Arbetsmarknadsavdelningen. Uppdraget är att minska ungas arbetslöshet och öka andelen med fullständiga grund- och gymnasiestudier. Genom Ung i Nynäs får de unga ett team att vänd... Visa mer
Vill du bidra till att fler får möjlighet till godkända betyg och arbete? Vill du ingå i ett starkt team med bred kompetens som drivs av att lotsa och stödja individers utveckling? Då vill vi att du läser vidare och söker jobbet!

Om arbetsplatsen
Ung i Nynäs är en av enheterna på Arbetsmarknadsavdelningen. Uppdraget är att minska ungas arbetslöshet och öka andelen med fullständiga grund- och gymnasiestudier. Genom Ung i Nynäs får de unga ett team att vända sig till och en individuell samordnad planering. Teamet är ett samverkansteam bestående av tre arbetsmarknadskonsulenter, en case manager (vård- och stödsamordnare), en supported employmenthandledare (stöd att finna få och behålla arbete) och en studie- och yrkesvägledare. Teamet har även tillgång till en arbetsterapeut.

Målgruppen är unga 16–30 år som behöver samordnat stöd från flera myndigheter för att komma vidare mot arbete eller studier. Till målgruppen hör de som saknar gymnasiekompetens, personer med eller utan funktionsvariation eller med annan komplex problematik, exempelvis social problematik i kombination med psykisk ohälsa och/eller neuropsykiatrisk problematik. 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär huvudsakligen att ansvara för utvecklingsprocessen mot hållbara studier för enskilda deltagare i nära samarbete med kollegor från teamet.

Arbetsuppgifterna innefattar kartläggning, motiverande samtal, vägledning och uppföljning. Du ger även konkret stöd till deltagaren genom exempelvis besök hos utbildningsanordnare, stöd kring ekonomi och att fylla i ansökningar. Arbetet sker främst individuellt, men utveckling av att leda gruppverksamhet ingår också.

Som en självklar del förväntar vi oss att du håller dig löpande uppdaterad kring skolväsendet och möjliga vägar till utbildning, även anpassad. Du dokumenterar kontinuerligt i ett gemensamt verksamhetssystem.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• studie- och yrkesvägledarexamen, eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant.
• erfarenhet av att arbeta med målgrupper som har svårigheter på grund av psykosocial-, psykiatrisk-, neuropsykiatrisk och/eller beroendeproblematik.

Det är meriterande om du har: 


• utbildning och erfarenhet av samtalsmetodiken MI (Motiverande Intervju/Samtal)
• grundläggande kunskap inom rehabilitering mot studier/arbete, exempelvis genom metoderna Supported Education/Supported Employment.
• erfarenhet av studie- och yrkesvägledning för breda målgrupper som har svårigheter att fullfölja studier på grund av psykosocial-, psykiatrisk-, neuropsykiatrisk och/eller beroendeproblematik.
• B-körkort, men det är inte ett absolut krav.

Som person är du empatisk i ditt förhållningssätt och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över dennes känslor. Du har lätt att anpassa dig till förändrade omständigheter för deltagarna och kan snabbt ställa om i ditt sätt att bemöta dessa situationer och individer. Verksamhetens karaktär och målgrupper kräver att du är stabil och har en grundtrygghet i dig själv samt att du är van att jobba med feedback för att utvecklas i din profession. Som del i teamet relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar och kommunicerar konstruktivt.  

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka ett år.

Sysselsättningsgrad: Heltid (80-100%)

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: xx 

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.


Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, förmånscykel, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

Nynäshamns kommun söker en studie- och yrkesvägledare

Vill du bidra till att fler unga personer når sina mål gällande studier? Vill du vara med och utveckla en verksamhet som kan få fler elever att börja och slutföra gymnasiestudier? Då välkomnar vi dig till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla. Om arbetsplatsen Välkommen till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbets... Visa mer
Vill du bidra till att fler unga personer når sina mål gällande studier? Vill du vara med och utveckla en verksamhet som kan få fler elever att börja och slutföra gymnasiestudier? Då välkomnar vi dig till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla.

Om arbetsplatsen
Välkommen till Nynäshamn och ett spännande projekt där vi tillsammans tar steg mot ett inkluderande och hållbart arbetsliv för alla. Nynäshamns gymnasium är en gymnasieskola med sju nationella gymnasieprogram och introduktionsprogrammen.

SATSA-projektet startar i september 2023 och beräknas pågå i ca tre år. Projektet leds av Samordningsförbundet Östra Södertörn och delfinansieras av Europeiska socialfonden. De tre södertörnskommunerna Haninge, Nynäshamn och Tyresö ingår i projektet, och kommer att genomföras tillsammans med Arbetsförmedlingen och psykiatrin.

I SATSA är målet att fler elever ska påbörja eller fullfölja studier inom gymnasieskolan. Visionen är att ingen elev ska sakna stöd i övergången mot ett hållbart arbetsliv. De unga ska erbjudas förstärkta vägledande och stödjande insatser via coacher på gymnasieskolan.

Coacherna kommer arbeta i team och bestå av en studie- och yrkesvägledare och en arbetsterapeut i varje kommun samt med stöd av en gemensam kurator. Coacherna kommer arbeta utifrån metoden Supported Education som är en psykiatrisk rehabiliteringsmetod som syftar till att ge stöd till personer att välja, skaffa och behålla utbildning.

Arbetsuppgifter
Som coach kommer du arbeta i team och ge stöd i studier utifrån din funktion i teamet och utifrån metoden Supported Education. Du kommer arbeta nära skolans elevhälsoteam men också tillsammans med elevens nätverk.

Du ska vilja jobba med jämställdhet och jämlikhet, tycka om att jobba med både elever och elevens nätverk, sätt samt tycka om att arbeta i team och i samverkan.

Tjänsten är en visstidsanställning under perioden 2023-09-01 till 2026-05-31. Om projekttiden utökas finns möjlighet till förlängning.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• utbildning som studie-och yrkesvägledare
• erfarenhet av av unga med psykisk ohälsa och/eller NPF

Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom motiverande samtal samt erfarenhet av förändringsarbete i projektform.

Som person har du uppnått personlig mognad genom kännedom om egna resurser och begränsningar. Du har lätt för att skapa relationer med andra, bygga nätverk, samverka och samarbeta.

Du är tydlig, strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad och du har även en utforskade och nyfiken sida samt är en aktiv lyssnare. Du är genuint intresserad av målgruppen och har en positiv människosyn. Du kommunicerar med lyhördhet och tydlighet i tal och skrift. Du kommer med nya idéer, insikter och hittar lösningar.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande, varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningen är en projektanställning på ca tre år. En förutsättning för att vi ska kunna anställa projektmedarbetare är att ESF-rådet beviljar vår ansökan. Besked väntas i juni.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: NAN/2023/0111/022

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn – skärgårdens pärla, en unik plats i Stockholms län.
Hos oss är det nära till samverkan, påverkan och beslut och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande.

Vi erbjuder fri tillgång till gym i kommunhuset, förmånscykel, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng och gratis medlemskap i personalföreningen. Personalföreningen drivs av personalen och via dem har du möjlighet att hyra fjällstuga och stuga i skärgården och delta i olika aktiviteter.

För dig som väljer att bo här finns naturen runt hörnet och det mesta på gång- och cykelavstånd. Kommunen har även ett mycket rikt och utbrett föreningsliv som riktar sig till både stora och små.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare Campus Nynäshamn

Stolt och efterfrågad! Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet, förstår du betydelsen av mångfald och inkludering, delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad, då ska du söka detta uppdrag. I Nynäshamns kommun vill vi ge våra studerande de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett öppet kli... Visa mer
Stolt och efterfrågad!

Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet, förstår du betydelsen av mångfald och inkludering, delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad, då ska du söka detta uppdrag.

I Nynäshamns kommun vill vi ge våra studerande de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett öppet klimat med närhet i organisationen. Här finns också plats för en aktiv, naturnära fritid med havet i sikte.

Om arbetsplatsen
Campus Nynäshamn är ett lärcentrum som erbjuder utbildningar inom skolformerna vuxenutbildning, yrkeshögskola samt högskolestudier. Vi befinner oss i ett dynamiskt utvecklingsskede, präglat av kreativitet och nytänkande, med en strävan att möta morgondagens behov av utbildning.

Vår vision är att ”vi skapar möten som förändrar världen”. Här möts studerande, lärare, föreläsare, representanter från våra samarbetspartners och många fler. Alla dessa möten - stora som små - är var och en steg till att förändra världen. Vi vet att utbildning är nyckeln till en tryggare framtid, en hållbar framtid - en framtid där vi samverkar tillsammans!

Under våren 2022 kommer en av våra studie- och yrkesvägledare att gå på föräldraledighet under minst ett år, varför denna tjänst är ett vikariat med möjlighet till förlägning. 

Arbetsuppgifter
Din arbetsyta kommer att vara i gränssnittet mellan utbildning och arbetsliv. Du tar hänsyn till individers tidigare kunskaper och erfarenheter för att hjälpa dem på bästa möjliga sätt.

Som studie- och yrkesvägledare kommer du bland annat att ansvara för;


• Vägledning och studieplanering av utbildningsinsatser för SFI. I detta ingår bland annat inskrivning och kartläggning
• Vid behov vägledning, antagning och studieplanering inom YH, yrkeshögskolan
• Handledning av studerande individuellt och i grupp
• Anmälan av SFI-studeranden till Samhällsorientering
• Samverkan med Campus studie- och yrkesvägledare samt övrig personal på Campus
• Hjälpa till vid redovisning av Statsbidrag

Rollen är både administrativ och operativ.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är starkt engagerad i frågor kopplat till studier, vägledning och kompetensutveckling och med viljan och drivkraften att förändra.

För att lyckas i rollen behöver du ha:


• studie- och yrkesvägledarexamen
• erfarenhet av vägledning och arbetsmarknad 
• kunskap om våra kärnområden, d.v.s. arbetsmarknads- och/eller vuxenutbildningsfrågor
• insikt i våra reguljära utbildningssystem vuxenutbildning, yrkeshögskola och högskola
• god förståelse för betydelsen av samverkan mellan utbildning och arbetsliv.

För att lyckas i rollen behöver du arbeta självständigt och målinriktat. Du behöver förstå möjligheterna av förändring och kunna ställa om efter ändrade förutsättningar, situationer och personer. Samtidigt är du välorganiserad och strukturerd i ditt sätt att lägga upp ditt arbete. Du är genuint intresserad av andra människor, är en lagspelare, inlyssnande och bidrar aktivt till en öppen dialog.

Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet och vad du vill åstadkomma.

Vi hanterar ansökningarna och intervjuar löpande.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: Heltid (80-100%)

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: NAN/2021/0131/023Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Campus Nynäshamn

Stolt och efterfrågad! Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet, förstår du betydelsen av mångfald och inkludering, delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad, då ska du söka detta uppdrag. I Nynäshamns kommun vill vi ge våra studerande de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett öppet kli... Visa mer
Stolt och efterfrågad!

Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet, förstår du betydelsen av mångfald och inkludering, delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad, då ska du söka detta uppdrag.

I Nynäshamns kommun vill vi ge våra studerande de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett öppet klimat med närhet i organisationen. Här finns också plats för en aktiv, naturnära fritid med havet i sikte.

Om arbetsplatsen
Campus Nynäshamn är ett lärcentrum som erbjuder utbildningar inom skolformerna vuxenutbildning, yrkeshögskola samt högskolestudier. Vi befinner oss i ett dynamiskt utvecklingsskede, präglat av kreativitet och nytänkande, med en strävan att möta morgondagens behov av utbildning.

Vår vision är att ”vi skapar möten som förändrar världen”. Här möts studerande, lärare, föreläsare, representanter från våra samarbetspartners och många fler. Alla dessa möten - stora som små - är var och en steg till att förändra världen. Vi vet att utbildning är nyckeln till en tryggare framtid, en hållbar framtid - en framtid där vi samverkar tillsammans!

Arbetsuppgifter
Din arbetsyta kommer att vara i gränssnittet mellan utbildning och arbetsliv. Du tar hänsyn till individers tidigare kunskaper och erfarenheter för att hjälpa dem på bästa möjliga sätt. Som studie- och yrkesvägledare kommer du bland annat att ansvara för;


• Vägledning och studieplanering av utbildningsinsatser för SFI. I detta ingår bland annat inskrivning och kartläggning
• Vid behov vägledning, antagning och studieplanering inom YH, yrkeshögskolan
• Handledning av studerande individuellt och i grupp
• Anmälan av SFI-studeranden till Samhällsorientering
• Samverkan med Campus studie- och yrkesvägledare samt övrig personal på Campus
• Hjälpa till vid redovisning av Statsbidrag
• Att på sikt ha en mäklande funktion mellan utbildning och företag

Rollen är både administrativ och operativ.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är starkt engagerad i frågor kopplat till studier, vägledning och kompetensutveckling och med viljan och drivkraften att förändra. För att lyckas i rollen behöver du ha:


• studie- och yrkesvägledarexamen
• erfarenhet av vägledning och arbetsmarknad
• kunskap om våra kärnområden, d.v.s. arbetsmarknads- och/eller vuxenutbildningsfrågor
• insikt i våra reguljära utbildningssystem vuxenutbildning, yrkeshögskola och högskola
• god förståelse för betydelsen av samverkan mellan utbildning och arbetsliv.

För att lyckas i rollen behöver du arbeta självständigt och målinriktat. Du behöver förstå möjligheterna av förändring och kunna ställa om efter ändrade förutsättningar, situationer och personer. Samtidigt är du välorganiserad och strukturerd i ditt sätt att lägga upp ditt arbete. Du är genuint intresserad av andra människor, är en lagspelare, inlyssnande och bidrar aktivt till en öppen dialog.

Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet och vad du vill åstadkomma.

Vi hanterar ansökningarna och intervjuar löpande.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid (80-100%)

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: NAN/2022/0055/023Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Erfaren Verkstadstekniker

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Vill du vara med och skapa förutsättningar att bedriva avancerad forskning och provning som ytterst syftar till att utveckla Sveriges förmåga till försvar och säkerhet?

Vi söker en erfaren och engagerad verkstadstekniker till vår verkstad i Grindsjön.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att ingå i en grupp av verkstadstekniker i en miljö som präglas av flexibilitet, tillgänglighet och kreativitet. Arbetsuppgifterna varierar mellan planerad tillverkning av försöksmateriel, brådskande insatser för att lösa oväntade problem i samband med försöksverksamhet och stöd i beredningsarbetet inför kommande försökskampanjer. Du kommer att ta stort eget ansvar för genomförandet av arbetsuppgifter.

Vi ser ett ökande behov av forskning till stöd för försvar och säkerhet och du kommer att vara delaktig i att utveckla vår verkstadsförmåga så att vi kan svara upp mot våra uppdragsgivares behov.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har troligen en verkstadsteknisk utbildning  och du har dokumenterad erfarenhet (>10 år) från verkstadstekniskt arbete inom skärande bearbetning med såväl CNC-maskiner som manuella. Du har god vana och färdighet från arbete med styrd svarv och fräs med tyngdpunkt på svarv. Vi ser också att du har ett genuint tekniskt intresse. Arbetsuppgifterna är omväxlande och stundtals fysiskt krävande vilket förutsätter förmåga att på ett säkert sätt kunna hantera tyngre utrustning och monteringsarbeten. Du ska ha körkort med minst behörighet B.

Det är meriterande med flerårig yrkeserfarenhet och med erfarenhet från ett varierat verkstadsarbete på exempelvis en prototypverkstad, eller av korta serier och enstyckstillverkning. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av CAD/CAM, främst GibbsCAM och Inventor. Även kompetens inom plåt, svets och smide ses som meriterande.

Som person är du flexibel, initiativrik, ansvarstagande och har god problemlösningsförmåga. Då du kommer att samarbeta tätt både med kollegor i verkstaden och med forskarkollegor som designar och bedriver försöksverksamhet behöver du ha god samarbetsförmåga.

Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga funktioner inom totalförsvaret blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Värdering av verkan och sårbarhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör  här .

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den  28 augusti.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Pettersson. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Växtkraft Södertörn, Campus Nynäshamn

Stolt och efterfrågad! Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet? Förstår du betydelsen av mångfald och inkludering? Delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad? Då ska du söka detta uppdrag. Om arbetsplatsen Campus Nynäshamn befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede, präglat av kreativitet och nytänkande, med en strävan att möta morgondagens behov av utbildning. Vi erbjuder grun... Visa mer
Stolt och efterfrågad!

Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet? Förstår du betydelsen av mångfald och inkludering? Delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad? Då ska du söka detta uppdrag.

Om arbetsplatsen
Campus Nynäshamn befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede, präglat av kreativitet och nytänkande, med en strävan att möta morgondagens behov av utbildning. Vi erbjuder grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, yrkesutbildning och SFI. Samtidigt utvecklar vi vårt lärcentrum med fler eftergymnasiala utbildningar inom yrkeshögskola och högskola.

Campus Nynäshamn söker en studie- och yrkesvägledare, med uppdrag att vägleda för utbildningsinsatser av anställd, permitterad och varslad personal i tre särskilt utsatta branscher, till följd av coranapandemin.

Som studie- och yrkesvägledare kommer du att ingå i ett projektteam i ESF-projektet ”Växtkraft Södertörn”, som en del av Campus Nynäshamn. Projektet pågår från 2020-09-01 fram till 2022-12-31 med en budget på 18,2 miljoner. Rollen är både samordnande och operativ och fungerar som en betydelsefull länk mellan utbildning och arbetsplats. Du rapporterar till projektledare och din närmaste chef.

Detta ska genereras genom att inledningsvis genomföra kartläggning och analys och upprätta en projektplan. I genomförandefasen ska riktade utbildningsinsatser genomföras med målet att:


• Säkra företagens fortsatta överlevnad
• Genom kompetensutveckling ge anställda större möjligheter att vara efterfrågade på arbetsmarknaden i framtiden

Arbetsuppgifter
Som studie- och yrkesvägledare kommer du att ansvara för:


• Vägledning och studieplanering av utbildningsinsatser
• Handledning individuellt och i grupp
• Delta (tillsammans med övriga projektmedarbetare) i kompetenskartläggning av anställda
• Identifiera individers behov av utbildningsinsatser mellan kommunerna i projektet
• Tillsammans med övriga projektmedarbetare och personal leda och dokumentera valideringsprocesser
• Samverkan med studie- och yrkesvägledare inom ordinarie verksamhet Du arbetar i nära samarbete med övriga projektmedarbetare och samverkansaktörer i projektet.

Rollen är både administrativ och operativ och fungerar som en betydelsefull länk mellan utbildning och individ. Du rapporterar till projektledare och din närmaste chef.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är starkt engagerad i frågor kopplat till studier, vägledning och kompetensutveckling och med viljan och drivkraften att förändra.

För att lyckas i rollen behöver du ha:


• relevant eftergymnasial utbildning
• flerårig erfarenhet av vägledning
• kunskap om våra kärnområden, d.v.s. arbetsmarknads- och/eller vuxenutbildningsfrågor
• insikt i våra reguljära utbildningssystem vuxenutbildning, yrkeshögskola och högskola
• arbetat ett antal år med vägledning och arbetsmarknad
• god förståelse för betydelsen av samverkan mellan utbildning och arbetsliv.
Det är meriterande om du har kunskap om och erfarenhet inom besöksnäringen, detaljhandeln och eller kulturella- och kreativa näringar.Du behöver förstå möjligheterna av förändring och kunna ställa om efter ändrade förutsättningar, situationer och personer. Samtidigt är du välorganiserad och strukturerd i ditt sätt att lägga upp ditt arbete. Eftersom projektet i stor utsträckning bygger på samverkan är det viktigt att du trivs med att arbeta i ett vinnande team tillsammans med andra.

Du är en fena på att bygga relationer och nätverk både inom och utom organisationen. Du är genuint intresserad av andra människor, är en lagspelare, inlyssnande och bidrar aktivt till en öppen dialog.

Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet och vad du vill åstadkomma.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: NKC/2020/0005/029 


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset, gratis baddag i Ösmo simhall och en aktiv personalförening. Vi sitter i trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter, närheten till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi har ett generöst flextidsavtal samt en timme kortare arbetstid under sommarmånaderna, möjlighet till distansarbete och tydliga mötesrutiner.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie- och Yrkesvägledare till Ung i Nynäs

Stolt och efterfrågad! Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet? Förstår du betydelsen av mångfald och inkludering? Delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad? Då ska du söka detta uppdrag. I Nynäshamns kommun vill vi ge våra studerande de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett öppet kli... Visa mer
Stolt och efterfrågad!

Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet? Förstår du betydelsen av mångfald och inkludering? Delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad? Då ska du söka detta uppdrag.

I Nynäshamns kommun vill vi ge våra studerande de bästa förutsättningarna att utvecklas. Forskningen står i fokus och vi satsar på det kollegiala lärandet, där erfarenheter delas i ett öppet klimat med närhet i organisationen. Här finns också plats för en aktiv, naturnära fritid med havet i sikte.

Om arbetsplatsen
Ung i Nynäs (UiN) är ett samverkansteam mellan socialförvaltningen, arbetsförmedlingen och samordningsförbundet Östra Södertörn. Målgruppen är unga mellan 16 - 24 år med oavslutad skolgång och/eller komplex problematik, och som därför behöver stöd för att återuppta studier eller komma ut på arbetsmarknaden. Remittering sker från olika huvudmän, men det är även möjligt att göra egenanmälan. Teamet består av 1 studie- och yrkesvägledare, 2 arbetsmarknadskonsulenter och 1 arbetsförmedlare. Ungefär 150 unga har årligen kontakt med teamet.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär huvudsakligen ansvar för utvecklingsprocessen mot studier för enskilda deltagare. Du arbetar nätverksskapande och i god samverkan med framförallt olika utbildningsanordnare, försörjningsstödsenheten, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och vården i syfte att deltagaren skall uppnå en hållbar planering mot studier.

Arbetsuppgifterna innefattar kartläggning och bedömning, coachande samtal samt vägledning. I arbetsuppgifterna ingår även konkret stöd till deltagaren genom exempelvis besök hos utbildningsanordnare, stöd att orientera sig hos olika myndigheter och att fylla i ansökningar. Arbetet sker främst individuellt, men ansvar för att utveckla och hålla i lämplig gruppverksamhet ingår också.

En annan viktig uppgift är att bevaka deltagarnas rättigheter till stöd från utbildningsanordnare för att optimera möjligheterna att tillgodogöra sig studierna. Att ständigt hålla sig uppdaterad kring skolväsendet och möjliga vägar till utbildning, även anpassad, ingår också som en sjävklar del av arbetsuppgifterna.

Du dokumenterar kontinuerlig i ett gemensamt verksamhetssystem.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• studie- och yrkesvägledarexamen, pedagogisk/social utbildning eller utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig
• kunskap om studie- och yrkesvägledning för breda målgrupper som har svårigheter att fullfölja studier på grund av psykosocial-, psykiatrisk-, neuropsykiatrisk och/eller beroendeproblematik
• goda kunskaper och är välorienterad avseende skolväsendet. Därutöver gärna ha kunskap gällande socialtjänstens rättspraxis och arbetsförmedlingens programinsatser.

Det är meriterande om du har: 


• god kunskap inom samtalsmetodik, gärna MI (Motiverande Intervju/Samtal)
• grundläggande kunskap inom rehabilitering mot studier/arbete, exempelvis genom metodern Supported Education/Supported Employment.
• B-körkort, men det är inte ett absolut krav.

Som person har du uppnått personlig mognad genom god kännedom om egna resurser och begränsningar. Du kommunicerar tydligt med stor lyhördhet och är välformulerad i skrift. Du är  lösningsinriktad och innovativ. Du har förmåga att motivera och engagera klienterna, ta initiativ och vara både "igångsättare" och arbeta uthålligt. Du har också en mycket god samarbetsförmåga genom ett presigelöst förhållningssätt och känsla för teamarbete. Du är välstrukturerad i ditt eget arbete genom att planera, organisera och prioritera självständigt på ett effektivt sätt.

Information om tjänsten
Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka ett år.

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: Heltid (80-100%)

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: CN/2021/0003/023Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.

Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie- och Yrkesvägledare till Campus Nynäshamn

Stolt och efterfrågad! Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet? Förstår du betydelsen av mångfald och inkludering? Delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad? Då ska du söka detta uppdrag. Om arbetsplatsen Campus Nynäshamn befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede, präglat av kreativitet och nytänkande, med en strävan att möta morgondagens behov av utbildning. Vi erbjuder grun... Visa mer
Stolt och efterfrågad!

Attraheras du av att arbeta i samverkan med kommunen och arbetslivet? Förstår du betydelsen av mångfald och inkludering? Delar du övertygelsen om att sedd och bekräftad kan utvecklas till stolt och efterfrågad? Då ska du söka detta uppdrag.

Om arbetsplatsen
Campus Nynäshamn befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede, präglat av kreativitet och nytänkande, med en strävan att möta morgondagens behov av utbildning. Vi erbjuder grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, yrkesutbildning och SFI. Samtidigt utvecklar vi vårt lärcentrum med fler eftergymnasiala utbildningar inom yrkeshögskola och högskola.

Campus Nynäshamn söker en utbildad studie- och yrkesvägledare, med uppdrag att vägleda nyanlända för utbildningsinsatser mot framförallt SFI, men även yrkeshögskola och yrkesvux med inriktning frisör.  

Arbetsuppgifter
Din arbetsyta kommer att vara i gränssnittet mellan utbildning och arbetsliv. Du tar hänsyn till individers tidigare kunskaper och erfarenheter för att hjälpa dem på bästa möjliga sätt.

Som studie- och yrkesvägledare kommer du bland annat att ansvara för;


• Vägledning och studieplanering av utbildningsinsatser för SFI. I detta ingår bland annat inskrivning och kartläggning
• Vägledning, antagning och studieplanering inom YH, yrkeshögskolan
• Vägledning, antagning och studieplanering mot yrkesvux, inriktning frisör
• Handledning av studerande individuellt och i grupp
• Anmälan av SFI-studeranden till Samhällsorientering
• Samverkan med Campus studie- och yrkesvägledare samt övrig personal på Campus
• Hjälpa till vid redovisning av Statsbidrag 

Rollen är både administrativ och operativ. 

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är starkt engagerad i frågor kopplat till studier, vägledning och kompetensutveckling och med viljan och drivkraften att förändra.

För att lyckas i rollen behöver du ha:


• Studie- och yrkesvägledarexamen
• flerårig erfarenhet av vägledning
• kunskap om våra kärnområden, d.v.s. arbetsmarknads- och/eller vuxenutbildningsfrågor
• insikt i våra reguljära utbildningssystem vuxenutbildning, yrkeshögskola och högskola
• arbetat ett antal år med vägledning och arbetsmarknad
• god förståelse för betydelsen av samverkan mellan utbildning och arbetsliv.

För att lyckas i rollen behöver du arbeta självständigt och målinriktat. Du behöver förstå möjligheterna av förändring och kunna ställa om efter ändrade förutsättningar, situationer och personer. Samtidigt är du välorganiserad och strukturerd i ditt sätt att lägga upp ditt arbete. Du är genuint intresserad av andra människor, är en lagspelare, inlyssnande och bidrar aktivt till en öppen dialog.

Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet och vad du vill åstadkomma.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: CN/2021/0007/023 Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.

Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie och yrkesvägledare

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångf... Visa mer
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.ARBETSUPPGIFTER
Nynäshamns kompetenscentrum söker en studie och yrkesvägledare.
Du kommer främst att arbeta för våra elevers behov inom SFI.
Samt ha en roll för vägledning i vårt ESF-projekt "Vägval Unga Nyanlända"

KVALIFIKATIONER
• Studie och yrkesvägledarexamen
• dokumenterad erfarenhet av SFI-vägledning • Att vägleda utrikesfödda
• Individ- och grupphandledning


ÖVRIGT
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre