Lediga jobb som MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Nynäshamn

Se lediga jobb som MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Nynäshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nynäshamn som finns hos arbetsgivaren.

Medicinskt ansvarig sjuksköterska till kommun strax söder om Stockholm

Vi söker efter en sjuksköterska som ska avlasta befintlig MAS i en närliggande kommun söder om Stockholm. Uppdraget ska helst påbörjas omgående men senast 11/1 och pågå fram till 30/4 med möjlighet till förlängning därefter. Uppdragsbeskrivning: avlasta kommunens Medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS) samt ansvara för samordningen av kommunens skyddsutrustning för smitta. I arbetet med att avlasta MAS ingår bl.a. följande: • Bevaka nya föreskrifter, anv... Visa mer
Vi söker efter en sjuksköterska som ska avlasta befintlig MAS i en närliggande kommun söder om Stockholm. Uppdraget ska helst påbörjas omgående men senast 11/1 och pågå fram till 30/4 med möjlighet till förlängning därefter.
Uppdragsbeskrivning: avlasta kommunens Medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS) samt ansvara för samordningen av kommunens skyddsutrustning för smitta.
I arbetet med att avlasta MAS ingår bl.a. följande:
• Bevaka nya föreskrifter, anvisningar och lagar och att bistå i att implementera dessa i förvaltningens rutiner
• Ge råd och stöd i medicinska frågor till verksamhetschef och legitimerad personal ur såväl somatiskt som psykiatriskt perspektiv samt vid behov föreslå teman för kompetensutveckling.
• Minst ett tillsynsbesök per år bl.a. innebärande granskning och vid behov uppdatering av att rutiner för läkemedelshantering, journalföring, MTP och hygien, att dessa efterlevs samt att verksamheten bedriver vården enligt vetenskap och beprövad erfarenhet.
• Upprätthålla en övergripande samverkan i medicinska frågor med socialstyrelsen, vårdhygien, smittskyddsenhet, primärvård och den sjukhusanslutna vården samt återkoppla information till verksamheten.
• Att utifrån brister som framkommer i avvikelser föreslå relevanta åtgärder
• Stötta verksamheterna med information samt revidering av rutiner kopplat till covid-19
I ansvaret för att samordna kommunens skyddsutrustning mot smitta ingår bl.a. följande:
• Att ansvara för kommunens beredskapslager av skyddsutrustning för smitta. I detta ingår bl.a. inköp, distribution och inventering av skyddsutrustning, omvärldsbevakning och informationsspridning om skyddsutrustning till berörda verksamheter.
• Inrapportering av statistik till Länsstyrelsen ang. smitta
• Deltagande i olika krisledningsfora angående hanteringen av Coronapandemin
• Kvalitetssäkra den utrustning som köps in, via kontakt med berörda instanser som RISE m.m.
Utbildning & kompetens:
• Legitimerad sjuksköterska med adekvat vidareutbildning samt mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter gärna inom kommunal verksamhet
• Erfarenhet av att arbeta som MAS
• Erfarenhet av kvalitets- och uppföljningsarbete och god datorvana
• Erfarenhet av arbetsledning, samt kompetens- och kvalitetsutveckling
• Erfarenhet av och kunskap om logistikhantering, processflöden eller liknande
Önskvärda erfarenheter
• Erfarenhet av krishantering
• Erfarenhet av upphandlingar
• B-körkort
Kontakta oss för mer information om uppdraget och vad vi kan erbjuda för din del!
StellaCura AB är bemanningsföretaget med en familjär känsla och som satsar helhjärtat på vad vi gör bäst, nämligen att hitta de bästa konsulterna som kan hyras ut för uppdrag inom sjukvården. Företaget drivs av två ägare som tillsammans har mer än 19 års erfarenhet från bemanningsbranschen. Vi arbetar med uppdrag för läkare och sjuksköterskor hos kunder inom Sveriges landsting, kommuner samt privata vårdgivare. Vi kan erbjuda uppdrag både på lång- och kort sikt samt allt ifrån enstaka pass till långa uppdragsperioder. Som konsult har du möjlighet att bredda din erfarenhet och kontaktnät genom att du får ta del av olika kliniker och sjukhus i Sverige. Du kan välja att arbeta som anställd eller som underleverantör via ditt egna bolag. Kvalité genomsyrar vårt arbetssätt så att både uppdragsgivarna och konsulterna upplever ett gott samarbete med hög grad av service och personlig kontakt.
Läs mer om StellaCura på www.stellacura.se eller vår företagssida på Facebook och LinkedIn.
Rekryteringsarbetet sker löpande så tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum. Visa mindre

MAS konsultuppdrag

Vi söker en erfaren MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska. Uppdraget är på heltid i 6 månader med start omgående. Det är ett spännande uppdrag med stort ansvarsområde och som kräver att du har erfarenhet från MAS tidigare och snabbt kan sätta dig in i verksamheten och rollen. Uppdraget innebär att du är väl insatt i och fungerar som specialist i allt där kommunen har ett hälso- och sjukvårdsansvar. Du har förmågan att kliva ur rollen som sjuksköterska me... Visa mer
Vi söker
en erfaren MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska. Uppdraget är på heltid i 6 månader med start omgående. Det är ett spännande uppdrag med stort ansvarsområde och som kräver att du har erfarenhet från MAS tidigare och snabbt kan sätta dig in i verksamheten och rollen.

Uppdraget innebär att du är väl insatt i och fungerar som specialist i allt där kommunen har ett hälso- och sjukvårdsansvar. Du har förmågan att kliva ur rollen som sjuksköterska men använda kunskaperna och dina tidigare erfarenheter för att kunna göra bättre utifrån vårdtagarnas perspektiv.

Vi söker helt enkelt någon som är strukturerad och med förmåga att upptäcka och på ett självklart sätt kunna lyfta frågor och utvecklingsområden som kräver det. Ena stunden är du chefernas stöd och bollplank i vårdfrågor, i nästa advokat för vårdtagarnas perspektiv, implementerar rutiner och sköter uppföljning inom verksamheten eller säkerställer att journaler inom hälso- och sjukvården hanteras enligt lag. En varierande och rolig utmaning som både kräver struktur och förmåga att ställa om agendan utifrån vad verksamheten kräver.

Ibland behöver du kunna driva obekväma frågor eller fatta beslut som innebär förändringar i sättet att arbeta, att ha lätt för att skapa nya relationer och få andras förtroende är därför viktiga egenskaper i rollen. Även om stöd finns krävs det att du i grunden är en person som är trygg i att ta ansvar och självständigt driva arbetsprocesserna i mål. I uppdraget som MAS är omvärldsbevakning inom hälso-och sjukvårdsområdet en naturlig och viktig del.


Vi söker dig som uppfyller följande önskemål och krav:
- legitimerad sjuksköterska
- har många års erfarenhet av vårdarbete
- har en specialistutbildning av något slag
- har erfarenhet av att leda andra i hälso- och sjukvårdsarbete
- har tidigare erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation (meriterande)
- har erfarenhet av utvecklingsarbete när det gäller hälso- och sjukvårdsdokumentation (meriterande)
- har god läsförståelse för att kunna tolka lagtexter och remisser
- kan uttrycka dig väl i både tal och skrift
- har goda datakunskaper för arbete i dokumentation- och journalsystemArbetsuppgifter
- Tjänstens övergripande uppdrag är att kvalitetssäkra vården. Det vill säga att finnas till för vårdtagarna och utifrån hälso- och sjukvårdsområdet ansvara för att kommunen driver och sköter sitt uppdrag inom gällande lagar och föreskrifter.
- Du är väl insatt i verksamheten, gör verksamhetsbesök samt följer upp riktlinjer, föreskrifter och lagar. Du tar fram rapporter och underlag till både förvaltningen och den politiska styrningen.
- Du har vidare huvudansvaret för att initiera, utveckla och implementera nya rutiner när det behövs. Som MAS har du regelbundna träffar med främst sjuksköterskeenheten, men vid behov också andra vårdgrupper inom vår förvaltning.
- Arbetsuppgifterna innebär även att sköta eventuell klagomålshantering och kontakt med anhöriga. Du tar emot, utreder och anmäler allvarliga händelser och vårdskador till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).
- Samverkan på olika nivåer såsom i regionen, i nätverk och kommunala forum är en viktig del av arbetet. Du har ett nära samarbete med förvaltningens motsvarighet inom socialt arbete, SAS och samarbetar även med övriga funktioner för utredning och utveckling.
- Vissa uppdrag sker också direkt via förvaltningschefen och föredrag inför omsorgsstyrelsen förekommer som en naturlig del i tjänsten. –
- Övriga arbetsuppgifter som ligger i rollen är att systemmässigt ansvara för förvaltningens dokumentation och gemensamma rutiner.Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande, så vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten, var vänlig kontakta kontaktpersonen nedan. På www.vardlanken.se/lediga-jobb presenterar vi alla våra lediga uppdrag.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken Visa mindre

Medicinskt ansvarig sjuksköterska/MAS till kund i Stockholm

OM UPPDRAGET Vi söker nu dig som är medicinskt ansvarig sjuksköterska ( MAS)  för uppdrag i en av Stockholms sydvästra kommuner inom äldreomsorg, funtionsnedsättning och socialpsykiatri. Uppdraget sträcker sig från omgående och året ut med stor chans till färlängning in på nästa år.    DINA ARBETSUPPGIFTER Som MAS utarbetar du riktlinjer/direktiv för samt följer upp hälso- och sjukvården i kommunen kontinuerligt. Detta sker genom planerad och oplanerade ... Visa mer
OM UPPDRAGET
Vi söker nu dig som är medicinskt ansvarig sjuksköterska ( MAS)  för uppdrag i en av Stockholms sydvästra kommuner inom äldreomsorg, funtionsnedsättning och socialpsykiatri.

Uppdraget sträcker sig från omgående och året ut med stor chans till färlängning in på nästa år. 

 
DINA ARBETSUPPGIFTER
Som MAS utarbetar du riktlinjer/direktiv för samt följer upp hälso- och sjukvården i kommunen kontinuerligt. Detta sker genom planerad och oplanerade uppföljning. Du fungerar som sakkunnig gällande hälso- och sjukvårdsfrågor på vård och omsorgskontoret, omvärldsbevakning och stöd till verksamhet.
Exempel på arbetsuppgifter som MAS har:
• Bevaka nya föreskrifter, anvisningar och lagar och att bistå i att implementera dessa i förvaltningens rutiner
• Ge råd och stöd i medicinska frågor till verksamhetschef och legitimerad personal ur såväl somatiskt som psykiatriskt perspektiv samt vid behov föreslå teman för kompetensutveckling.
• Minst ett tillsynsbesök per år bl.a. innebärande granskning och vid behov uppdatering av att rutiner för läkemedelshantering, journalföring, MTP och hygien, att dessa efterlevs samt att verksamheten bedriver vården enligt vetenskap och beprövad erfarenhet.
• Upprätthålla en övergripande samverkan i medicinska frågor med socialstyrelsen, vårdhygien, smittskyddsenhet, primärvård och den sjukhusanslutna vården samt återkoppla information till verksamheten.
• Att utifrån brister som framkommer i avvikelser föreslå relevanta åtgärder
• Stötta verksamheterna med information samt revidering av rutiner kopplat till covid-19
• Deltagande i olika krisledningsfora angående hanteringen av Coronapandemin
• Kvalitetssäkra den utrustning som köps in till kommunens beredskapslager vid smitta, via kontakt med berörda instanser som RISE m.m.
• Bistå i arbetet med införandet av verksamhetssystemet LifeCare

DIN PROFIL

• Legitimerad sjuksköterska med adekvat vidareutbildning samt mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter gärna inom kommunal verksamhet 
• Erfarenhet av att arbeta som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) 
• Erfarenhet av kvalitets- och uppföljningsarbete och god datorvana
• Erfarenhet av arbetsledning, samt kompetens- och kvalitetsutveckling
• Erfarenhet av och kunskap om logistikhantering, processflöden eller liknande

Som person är du analytisk och har en god pedagogisk förmåga samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Då arbetet består av såväl interna som externa kontakter förutsätter vi att du lätt kan skapa förtroende. Arbetet kräver vidare gott omdöme och självständiga ställningstaganden i hälso- och sjukvårdsfrågor. 


ÖNSKVÄRDA ERFARENHETER

• Erfarenhet av LifeCare
• B-körkort


OM OSS
?Centric Care har bemannat hälso-och sjukvården sedan år 2000 och är ett av Skandinaviens ledande bemanningsföretag med kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Oslo.
Vi erbjuder tillfällig och fast bemanning till privat och offentlig hälso- och sjukvård samt inom socialt arbete.
 
Som konsult hos oss erbjuds du några av marknadens bästa lönevillkor, varierande uppdrag, en egen dedikerad kontaktperson samt ett unikt friskvårdsbidrag på upp till 4000kr per kalenderår. Hos oss finns möjligheten att få en fastanställning, behovsanställning eller jobba som underkonsult. Som fastanställd får du även ekonomisk ersättning för kompetensutveckling, möjlighet till mentor och förtur till de mest attraktiva uppdragen för dig. Med ett stort antal ramavtal över hela Sverige och Norge kan vi garantera våra anställda uppdrag året om och möjligheten att stanna länge på en och samma arbetsplats.
 
Centric Care är ett auktoriserat bemanningsföretag som är medlem i Almega, Kompetensföretagen. Vi har kollektivavtal med Vårdförbundet, Läkarförbundet, Kommunal, Unionen och Akademikerförbundet. 
Tillsammans med tjänstepensionsavtal och försäkringsskydd innebär detta en trygghet för dig som medarbetare. 
 
Nyfiken på att veta mer om oss? Kontakta oss redan idag.
 
Välkommen! Visa mindre

MAS / kvalitetsutvecklare

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångf... Visa mer
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik.
Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar.


ARBETSUPPGIFTER
Denna tjänst är en delad tjänst och du kommer att arbeta både som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och som kvalitetsutvecklare. Tjänsten är placerad vid socialförvaltningens centrala administration.

I rollen som medicinskt ansvarig sjuksköterska har du tillsammans med verksamhetschefen ett övergripande ansvar för den kommunala hälso- och sjukvården. Du är kommunens sakkunnige inom hälso- och sjukvårdsområdet och i arbetet ingår att granska och följa upp verksamheterna utifrån lagkrav samt föreslå förbättringsåtgärder utifrån identifierade brister.

Du utarbetar riktlinjer, rutiner och instruktioner, analyserar patientsäkerhetsarbetet och drar slutsatser som kan användas i verksamheterna för att förbättra patientsäkerheten samt är rådgivande till nämnden och verksamheterna i hälso- och sjukvårdsfrågor. Du tar emot, utreder och anmäler allvarliga risker och vårdskador till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) samt analyserar och utvecklar avvikelsehanteringen.
I arbetet ingår att delta i upphandlingar inom hälso- och sjukvårdsområdet, att ingå i MAS-nätverk och kontinuerligt samverka med interna och externa parter. Du kommer att tillhöra ledningsgruppen.

I rollen som kvalitetsutvecklare samarbetar du med övriga funktioner vid administrationen och i hälso- och sjukvårdsenheten kring frågor som övergripande rör kvalitet. Du är delaktig i arbetet med att beskriva och utveckla processer i kvalitetsledningssystemet Stratsys. Du ska besvara remisser och skriva tjänsteutlåtanden utifrån uppdraget. I dina arbetsuppgifter ingår också omvärldsbevakning och att delta i uppföljningar av till exempel avtal och verksamheter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Du har flerårig erfarenhet från olika områden inom hälso- och sjukvård. Arbetet kräver god kunskap om lagar och föreskrifter inom området.

Du har vana av kvalitetsarbete och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. För att kunna stödja, informera och utbilda medarbetare och chefer har du en god pedagogisk förmåga.

Du är självgående, strukturerad, kvalitetsmedveten och har lätt att samarbeta.
Datavana är ett krav och har du erfarenhet av elektronisk katalog, kvalitetsledningssystemet Stratsys och ärendehanteringssystemet Public 360 är detta meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas.

ÖVRIGT
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre