Lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Nynäshamn

Se lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Nynäshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nynäshamn som finns hos arbetsgivaren.

Avdelningschef inom kommunstyrelseförvaltningen

Unika möjligheter – helt naturligt! Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet, med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av. Om arbetsplatsen Kommunstyre... Visa mer
Unika möjligheter – helt naturligt!

Nynäshamn erbjuder det bästa av flera världar. Vi är en del av en stark tillväxtregion med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegorna och de invånare vi servar. Runt knuten väntar storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet, med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.

Om arbetsplatsen
Kommunstyrelseförvaltningen arbetar för kommunstyrelsen som ledningsorgan. På uppdrag av kommunstyrelsen styr, samordnar och följer förvaltningen upp hela den kommunala verksamheten. Inom kommunstyrelseförvaltningen finns även kommunövergripande verksamheter som stödjer förtroendevalda, förvaltningar och invånare såsom IT, kommunikation, kansli, HR, ekonomi och fastighet.

Den 1 september 2023 slås utvecklingsavdelningen och kansliavdelningen samman till en samlad avdelning – Stöd och utveckling - inom kommunstyrelseförvaltningen. Vi söker nu en avdelningschef som kan leda verksamheten och bidra i förvaltningens och kommunens fortsatta utvecklingsresa.

Avdelningen för Stöd och utveckling ansvarar för verksamhets- och ledningsstöd till förtroendevalda, förvaltningar och invånare inom avdelningens verksamhetsområden - ärendeberedning, registratur, juridik, trygghet och säkerhet, kontaktcenter, kommunikation, IT, telefoni samt verksamhetsutveckling. Avdelningen har 45 medarbetare inom fyra olika enheter.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för avdelningen med verksamhets-, personal- och budgetansvar. Du leder arbetet inom avdelningen, samverkar med övriga delar av kommunen och fungerar som ledningsstöd till kommundirektören. Du sitter i kommunledningsgruppen, ledningsgruppen för kommunstyrelseförvaltningen och rapporterar till kommundirektören.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som har samhällsvetenskaplig eller annan relevant högskoleutbildning och flerårig chefserfarenhet med verksamhets-, budget- och personalansvar. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta inom avdelningens olika verksamhetsområden - kommunikation, digitalisering, kansli, kontaktcenter och ledningsstöd - i kommun med närhet till politiken. Du är van att leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete i offentlig verksamhet. Du har god kommunikativ förmåga och erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation kopplat till utveckling och förändringsledning.

Som person är du resultat- och utvecklingsorienterad, lyhörd och engagerad. Med helhetssyn och god samarbetsförmåga har Du lätt för att samverka och skapa goda relationer. 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2023/0169/023

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn – skärgårdens pärla, en unik plats i Stockholms län. Du kommer till en tillväxtkommun som befinner sig i en spännande utvecklingsfas där befintliga arbetsmetoder och förhållningssätt utmanas och ett genomgripande och väl förankrat förändrings- och utvecklingsarbete pågår.

Vår nya vision för Nynäshamns kommun är framtagen för att möta framtidens behov av ökad service och kvalitet till kommunens invånare och företagare. Den utvecklingsresa som sker ger dig stora möjligheter till utmaning, utveckling och att göra skillnad!

Välkommen till Nynäshamn! Visa mindre

Stabschef till Socialförvaltningen

Vill du arbeta i en viktig roll en tillväxtkommun? Nu söker Nynäshamn kommun en ny stabschef till Socialförvaltningen. Rollen som Stabschef är för dig som vill ta nästa steg i din karriär! Tjänsten är ny i Nynäshamn kommun och det ger dig goda möjligheter att vara med och utveckla dess innehåll. Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per å... Visa mer
Vill du arbeta i en viktig roll en tillväxtkommun? Nu söker Nynäshamn kommun en ny stabschef till Socialförvaltningen.

Rollen som Stabschef är för dig som vill ta nästa steg i din karriär! Tjänsten är ny i Nynäshamn kommun och det ger dig goda möjligheter att vara med och utveckla dess innehåll.

Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom solsäkrast i länet. Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande utsikt av möjligheter och utveckling. Mitt i den vyn finner vi tjänsten som stabschef över förvaltningsstaben i Socialförvaltningen. Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

Om arbetsplatsen
Inom Socialförvaltningen pågår ett stort utvecklingsarbete i syfte att säkerställa en vård och omsorg med god kvalitet och hög effektivitet. Inom ramen för detta arbete pågår ett arbete med att utveckla stödet till förvaltningen och förvaltningsledningen. Staben står därför inför en spännande utmaning, att ha en mer utvecklande, snarare än en förvaltande roll för att möta förvaltningens olika behov idag och framöver. Vår målbild är en kompetent, effektiv och ändamålsenlig förvaltningsstab.

Staben består idag av 13 medarbetare med funktionerna administratör, nämndsekreterare, förvaltningsjurist, registratorer med arkivansvar, utredare, verksamhetsstrateg, kvalitetsutvecklare, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och systemförvaltare med strategisk inriktning. 

Staben arbetar med förvaltningsövergripande frågor och utgör ett stöd för nämndens förtroendevalda och förvaltningens ledning. Staben har till uppdrag att: 


• utreda och bereda ärenden inför de politiska sammanträden som CAD också administrerar
• utgöra stabsfunktion till förvaltningsledningen vad gäller planering och uppföljning
• samordna förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete
• vara stöd till förvaltningens verksamheter genom ansvar för registratur och arkivering, juridisk rådgivning och systemförvaltning av förvaltningens individhanteringssystem Life Care

Arbetsuppgifter
I denna nya tjänst är det du som är spindeln i nätet! Som stabschef leder och fördelar du arbetet i den enhet som bland annat utreder och bereder ärenden; motioner, remisser och medborgarförslag samt uppdrag från politiken och ledningsgruppen. Samtidigt ansvarar du, tillsammans med socialchefen, för att sätta dagordningen i förvaltningens ledningsgrupp som du ingår i.

I stort ansvarar staben för att:


• arbeta med förvaltningsövergripande frågor och vara ett stöd för nämndens förtroendevalda och förvaltningens ledning
• utreda och bereda ärenden inför politiska sammanträden
• vara stabsfunktion till förvaltningsledningen vad gäller planering och uppföljning
• samordna förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete
• ansvara för registratur och arkivering, juridisk rådgivning och systemförvaltning av förvaltningens individhanteringssystem Life Care.

Rollen innebär att du har många kontaktytor både internt och externt och ansvarar för samordning och systematisering av förvaltningens övergripande frågor. I praktiken innebär det kontakter med förvaltningens chefer, nämndens ledamöter, övriga förvaltningar, leverantörer, externa myndigheter, kommunens kontaktcenter, och de fackliga organisationerna. 

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt har arbetat strategiskt med verksamhetsutveckling på hög nivå. Du har lång erfarenhet av att tidigare ha arbetat i en ledande befattning, som till exempel projektledare eller teamledare, men du behöver inte varit chef formellt tidigare. Vi utgår från att du har kommunal erfarenhet och deltagit i ledningsgruppsarbete i någon av dina tidigare tjänster.  

Vi ser vidare att du har:


• tidigare erfarenhet av stabsarbete inom kommun eller annan myndighet
• dokumenterat god ledarförmåga
• erfarenhet av att utveckla både personal och verksamhet
• erfarenhet av att tillämpa och samverka kring IT-baserade verktyg och tjänster
• förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift
• kunskap inom dataskyddsområdet (GDPR).

Det är meriterande om du även har:


• erfarenhet av upphandling, projektledning och verksamhetsutveckling inom kommunal verksamhet
• erfarenhet av arbete i en socialförvaltning

Som person är du lösningsorienterad med en väl utvecklad förmåga att tänka långsiktigt och se helheter. Du har en hög förmåga att kunna koordinera, effektivisera, prioritera och delegera i din verksamhet och du trivs med många kontaktytor.

Som ledare är du är du tydlig i din kommunikation, lyhörd och leder genom att utveckla, engagera dina medarbetare mot gemensamma mål och resultat. Du är genuint intresserad av människor och bygger förtroendefulla relationer med både interna och externa parter.

I den här rekryteringen samarbetar vi med TNG som säkerställer en fördomsfri process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta TNG, du hittar uppgifter nedan. Vill du söka direkt, gör du det via länken: Stabschef Socialförvaltningen, TNG

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SON/2022/0028/023-31


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.

Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, förmånscykel, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

Chef till näringslivsavdelningen

Gillar du att tänka stort, styra mot vision och samtidigt se vikten hur stort och smått kan vara lika viktigt? Har du erfarenhet att driva och utveckla näringslivsfrågor, leda personal och gillar du förändring? Är du redo att förvalta dina medarbetares framåtanda och arbetsglädje och att dagligen göra verklig skillnad? Snälla du, tveka inte att söka tjänsten som chef för näringslivsavdelningen här hos oss på Nynäshamns kommun! Om arbetsplatsen Nynäshamn... Visa mer
Gillar du att tänka stort, styra mot vision och samtidigt se vikten hur stort och smått kan vara lika viktigt? Har du erfarenhet att driva och utveckla näringslivsfrågor, leda personal och gillar du förändring? Är du redo att förvalta dina medarbetares framåtanda och arbetsglädje och att dagligen göra verklig skillnad?

Snälla du, tveka inte att söka tjänsten som chef för näringslivsavdelningen här hos oss på Nynäshamns kommun!

Om arbetsplatsen
Nynäshamn kommun befinner sig i ett utvecklingsskede. Vi har länge utmärkt oss genom vår starka småföretagsamhet. Den geografiska lokaliseringen med hav, skog, åkermark och närheten till Stockholm ger fantastiska möjligheter till företagande och ett starkt näringsliv.

De senaste åren har vi i Nynäshamns kommun bland annat tagit fram verksamhetsmark och 2020 invigdes Stockholm Norvik Hamn, en container- och roro-hamn som är en viktig uthamn till Stockholm. Det betyder att vi har unika förutsättningar för delar i vårt näringslivsarbete.

Som en del i kommunens satsning formades en ny nämnd, Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden som nu firar ett år. Nämnden samordnar resurser för att bidra till ett starkt näringsliv, samt för att ge invånarna ökade möjligheter till egenförsörjning och ett livslångt lärande med fokus på kompetensförsörjning. En ny förvaltningschef tillsattes i augusti och i januari 2023 får vi både ny kommundirektör och ny nämndordförande. 

Avdelningens fokus är att samordna kontakter med näringslivet, bygga kunskap och förutsättningar för näringslivet lokalt och att följa upp kommunens insatser till förmån för ett bättre företagsklimat. Avdelningen ansvarar också för samordning av sommarjobb, besökscenter, gästhamnen samt övrig kommunal båt- och hamnverksamhet.  

Vi söker nu en chef till näringslivsavdelningen i syfte att leda oss i arbetet och utveckla vägen att skapa ett starkare företagsklimat.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med näringslivsavdelningen, tjänstemän och politiker driver du arbetet med att utveckla och stärka vårt näringsliv, kompetensförsörjning och företagares förutsättningar att starta och driva företag. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp samt har personal, budget och arbetsmiljöansvar för avdelningen som består av 12 medarbetare. Du leder arbetet under kommande år att utveckla gemensamma arbetssätt för samverkan med det lokala näringslivet, bygga ut gästhamnens erbjudande, ta fram en plan för företagsetableringar och stärka det förvaltningsövergripande arbetet. 

Det här söker vi hos dig
 För att lyckas i rollen har du:


• eftergymnasial utbildning
• erfarenhet av chefsansvar
• dokumenterad erfarenhet av att leda utveckling med goda resultat 

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att driva näringslivsfrågor, företagsetableringsarbete och kompetensförsörjningsfrågor samt besöksnäringsutveckling som ytterligare kunskapsområde.

Som person är du van att tänka strategiskt, övergripande och leverera resultat. Du tar initativ, sätter igång saker när det behövs och tar ansvar för dina uppgifter, strukturera pch planerar så att de går i mål och gärna överträffar förväntningarna. I botten är du stabil och trygg i din kompetens samt kan anpassa dig till situation och person. 

Som ledare är stark inom förändringsledning. du jobbar med tydlig vision, skapar delaktighet och engagemnag för att effektivt nå gemensamma mål. Du är affärsmässig och tänker effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Att vara professionell och en förebild för andra är något du dagligen tänker på och vägleder dig i din vardag. 

 Visst låter det spännande att hänga med på vår utvecklingsresa. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: NAN/2022/0305/023


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.


Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, förmånscykel, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

Avdelningschef för Individ - och familjeomsorgen (IFO - chef)

Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. Till ytan är vi en av länets största kommuner, samtidigt kan vi erbjuda medarbetare många av de fördelar en mindre organisation har. I alla kommuner är du med och bidrar till något större, hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut, och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både... Visa mer
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. Till ytan är vi en av länets största kommuner, samtidigt kan vi erbjuda medarbetare många av de fördelar en mindre organisation har. I alla kommuner är du med och bidrar till något större, hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut, och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande. Att jobba med människor i en politiskt styrd organisation innebär att du behöver vara flexibel och ha förmågan att snabbt styra om, alltid med kommuninvånarnas bästa i fokus.

Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionsnedsättning, barn, ungdomar, familjer, nyanlända samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Socialförvaltningen är i dagsläget organiserad i fyra avdelningar, Individ och familjeomsorgen (IFO), myndigheten för äldre och funktionshinder, äldreomsorgen egen regi samt funktionshinderområdet egen regi.

Vi har under den senaste tiden gjort förändringar i vår organisation och söker därför flera chefer som vill vara med på vår förändringsresa. Vi söker bland annat en avdelningschef som vill ta över det stimulerande uppdraget att leda och utveckla individ- och familjeomsorgen inom socialförvaltningen i Nynäshamns kommun. Det finns för rätt person alla möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av inte bara avdelningen utan hela tjänstemannaorganisationen framöver.

Inom IFO arbetar cirka 70 medarbetare fördelade på tre enheter inom myndighet och utförare för vuxen respektive barn och ungdom. Inom IFO vuxen finns två enheter. En enhet för myndighet som omfattar beroendevård, försörjningsstöd, boendefrågor mm men även boenden i egen regi. Den andra enheten är en utförardel som har i uppdrag att ge stöd till personer med försörjningsstöd att komma ut i egen försörjning. Inom barn och ungdom finns en samlad enhet för både myndighet och utförardel.

Avdelningens enhetschefer rapporterar direkt till IFO-chef som är underställd förvaltningschef och ingår i socialförvaltningens ledningsgrupp.


ARBETSUPPGIFTER
Som IFO-chef kommer du att arbeta övergripande med strategi och planering för att driva, utveckla och konstant utvärdera vår verksamhet mot uppsatta mål. Du har ansvar för verksamhetens kvalité, de ekonomiska ramarna, resultat, personal och arbetsmiljö samt att detta följer de politiska målen såväl som gällande lagstiftning.

I utvecklingsarbetet ser vi gärna att du tar ansvar för att utmana och vara kreativ och hitta nya vägar och evidensbaserade metoder tillsammans med enhetschefer och gruppchefer inom avdelningen. Ett tydligt brukarperspektiv är viktigt i arbetet.
De tre enheter som idag finns inom IFO är till del frikopplade från varandra och en uppgift för vår nya IFO-chef blir att ena avdelningen och stärka gemenskapen.
Vi står också inför en spännande framtid där digitalisering och arbete med välfärdsteknologi blir allt viktigare och vi hoppas att vår nya IFO-chef vill driva detta utvecklingsarbete framåt.

Du kommer att ha många interna kontakter på den egna förvaltningen men det ingår även att se till och skapa långsiktigt och hållbart samarbete och relationer till de andra förvaltningarna. I arbetet ingår även en hel del externa kontakter och nätverk med övriga Södertörnskommuner och samordningsförbundet på östra Södertörn. Ett viktigt åtagande är att se möjligheterna till samverkan mellan kommunerna och andra huvudmän exempelvis med försäkringskassan, arbetsförmedlingen och landstinget.

Som avdelningschef ingår det beredning och i vissa fall föredragning av ärenden till socialnämnden. Du kommer tillsammans med ledningen även att utveckla hållbara strategier för ett hälsosamt arbetsliv inom socialförvaltningen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan för verksamhetsområdet lämplig högskoleutbildning.

Du ska ha flera års erfarenhet av ledande position med verksamhets- ekonomi- och personalansvar samt gedigen kunskap av myndighetsutövning inom socialtjänstens område. Du är väl förtrogen med organisatoriska och strategiska frågor, kvalitetsfrågor och lagstiftningen inom socialtjänsten. Du har dokumenterat god ledarförmåga och är van att leda chefer.

Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från att arbeta i en politiskt styrd organisation och har en dokumenterad ledarskapsutbildning.

Dina kunskaper i svenska språket är mycket goda i såväl tal som skrift, detta för att kunna kommunicera med interna och externa samarbetspartners samt att kunna skriva och föredra inför nämnd. Vi vill också att du känner dig bekväm med det engelska språket i både tal och skrift. Har du ytterligare språkkunskaper ser vi det som meriterande.

Du bör ha grundläggande datorkunskaper samt intresse av att utveckla den digitala kommunikationen inom avdelningen för att underlätta för våra medborgare och öka tillgängligheten.

Du är tydlig och trygg i din chef- och ledarroll och har förmåga att stötta och inspirera medarbetare i såväl dagligt arbete som i utvecklingsarbete. Vidare arbetar du utifrån ett ekonomiskt perspektiv där du genom väl avvägda beslut, ditt goda omdöme samt kreativa lösningar fortsätter att vidareutveckla verksamheterna så att vi når våra gemensamma mål. Som person har du en tydlig värdegrund där du tror på människans egna resurser.


ÖVRIGT
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

VA- och renhållningschef

Utvecklas tillsammans med oss! Vill du vara med och bidra till utvecklingen på en arbetsplats där du får mycket ansvar och där du kan växa och utmanas? Då tror vi att Nynäshamns VA- och renhållningsavdelning kan vara rätt för dig.  Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi ett hållbart samhälle tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med utmaningar som ... Visa mer
Utvecklas tillsammans med oss!

Vill du vara med och bidra till utvecklingen på en arbetsplats där du får mycket ansvar och där du kan växa och utmanas? Då tror vi att Nynäshamns VA- och renhållningsavdelning kan vara rätt för dig. 

Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi ett hållbart samhälle tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med utmaningar som får dig att växa och närhet till en aktiv fritid i våra unika omgivningar. 

Om arbetsplatsen
VA-avdelningen som är en del av miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, ansvarar för kommunens allmänna vatten- och avloppsanläggningar. Det innebär att vi producerar och levererar dricksvatten och avleder och renar avloppsvatten från våra cirka 21 000 abonnenter. Vi avleder också dagvatten från gator, allmänna platser och fastigheter i våra tätorter. På VA-avdelningen arbetar just nu 19 personer fördelade på fyra enheter.

VA-verksamheten omfattar hela vattentjänsten, alltifrån kundfrågor och planering till drift, underhåll, förnyelse och VA-utbyggnad. Renhållningsdelen är en mindre del av tjänsten och utgör den administration och det myndighetsansvar som ligger på kommunen. Uppdraget att samla in och hantera hushållsavfall utförs av SRV Återvinning AB.

VA-avdelningen är en arbetsplats med nära till besluten och stora möjligheter att påverka både i stort och smått. Vi är ett glatt gäng som trivs på jobbet, det visar inte minst de goda resultaten i vår medarbetarundersökning. Här är vi måna om varandra och backar upp när det behövs.

Arbetsuppgifter
Som VA- och renhållningschef ansvarar du för den kommunala VA-verksamheten i Nynäshamn kommun samt kommunens del av avfallshanteringen.

Din roll som chef för verksamheten är både strategisk och operativ där du medverkar i planering. Du verkar för en samverkan med övriga verksamheter inom kommunens organisationer. Du ansvarar för att avdelningen drivs och utvecklas i enlighet med kommunfullmäktiges mål och avdelningens uppdrag. VA-verksamheten är också tidigt en del i planeringen med exploatörer och du har därför en viktig roll i kommunens utbyggnad. 

Det här söker vi hos dig
 För att lyckas i rollen har du formellt:


• högskoleutbildning, exempelvis civilingenjör inom samhällsbyggnad, väg- och vatten eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• erfarenhet av VA-frågor 
• flera års chefserfarenhet
• erfarenhet från budgetering, ekonomiska kalkyler, ekonomiska uppföljningar och prognoser
• erfarenhet av verksamhetsstyrning, målarbete och måluppföljning
• mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift 

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet som avdelningschef eller motsvarande 
• erfarenhet av VA-frågor inom kommunal verksamhet.
• förståelse/erfarenhet för verksamhetssystem som GIS, VA-banken mm.
• erfarenhet av utvecklingsarbete med digitala lösningar

Som person är du genuint intresserad av andra människor: är nyfiken på, lyssnar till, skapar dialog med samt stödjer och bryr dig om. Förutom att du gillar att bygga nya och vårda befintliga relationer och nätverk bidrar du med humor och energi till din omgivning.

Som ledare är du van att skapa förståelse för vision, mål och önskade resultat. Du bidrar med din person genom att leva soom du lär och är en tydlig förebild. Att bygga ditt team och stödja dem i sin utveckling är ditt främsta fokus. Genom erfarenhet har du lärt dig att balansera kraven i yrkeslivet med att kunna balansera med en förmåga att avgränsa och ta ledigt. Du kan bibehålla ditt lugn även under press och kan ta höjd och se helheten som detaljerna består av.

Intervjuer kommer att om möjligt ske löpande under semesterperioden, men kommer även planeras till augusti.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: MSN/2020/1248/001


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset, gratis baddag i Ösmo simhall och en aktiv personalförening. Vi sitter i trevliga kontorslokaler med förhållandevis goda parkeringsmöjligheter, närheten till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi har ett generöst flextidsavtal samt en timme kortare arbetstid under sommarmånaderna, möjlighet till distansarbete och tydliga mötesrutiner.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Avdelningschef till vår nya Utvecklingsavdelning

Utvecklas tillsammans med oss Nynäshamns kommun står inför stora framtidsutmaningar som ställer nya krav på oss som kommun vad gäller service och tillgänglighet. För att lyckas med det satsar vi bland annat på en ny avdelning för förändrings- och utvecklingsarbete. Om du är bra på att leda i förändring och utveckla tillsammans med andra kan du vara rätt person för arbetet som avdelningschef för Utvecklingsavdelningen. Nynäshamn är en del av en stark til... Visa mer
Utvecklas tillsammans med oss

Nynäshamns kommun står inför stora framtidsutmaningar som ställer nya krav på oss som kommun vad gäller service och tillgänglighet. För att lyckas med det satsar vi bland annat på en ny avdelning för förändrings- och utvecklingsarbete. Om du är bra på att leda i förändring och utveckla tillsammans med andra kan du vara rätt person för arbetet som avdelningschef för Utvecklingsavdelningen.

Nynäshamn är en del av en stark tillväxtregion och med den mindre organisationens fördelar. Här är det nära till både kollegor och de invånare vi servar. Vi har även storslagna naturupplevelser och det goda småstadslivet, med storstadens puls inom räckhåll. Det är unika förutsättningar som vi i Nynäshamn är stolta över och gärna delar med oss av.

Om arbetsplatsen
Utvecklingsavdelningen är en helt ny avdelning inom kommunstyrelseförvaltningen som ska driva ett övergripande förändringsarbete och bidra till att kommunens verksamheter lyckas i sina uppdrag. Verksamheterna har fortsatt huvudansvar för sin verksamhetsutveckling men får nu ett mer fokuserat stöd i form av förändringsledning, processledning och metodstöd. Den nya avdelningen kommer att på uppdrag av kommundirektören, i dialog med kommunledningsgruppen, stödja och ge skjuts i utvecklings- och förändringsarbetet inom kommunen.

Avdelningen består av enheterna IT samt kommunikation. Totalt är vi 14 medarbetare, varav två rapporterar direkt till dig som avdelningschef. 

IT-enheten ansvarar för att organisationen har en driftsäker digital infrastruktur (idag är driften outsourcad), en tillgänglig IT-arbetsplats och att samordna och stödja verksamheternas utveckling och förvaltning inom IT, telefoni och digitalisering.

Kommunikationsenheten ska skapa förutsättningar för ett kommungemensamt synsätt och agerande inom kommunikation och är ett direkt stöd till förvaltningarnas ledningsgrupper, kommunledningen och krisledningsorganisationen. Enheten arbetar för att kommunens kommunikations- och marknadsföringsinsatser, oavsett kanal och mottagare, uppfattas som tydliga och främjar en positiv bild av Nynäshamns kommun som organisation och plats.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef ansvarar du för att stötta kommunens verksamheter i sitt förändrings-, digitaliserings-, och kommunikationsarbete.

I ditt uppdrag ingår att tillsammans med medarbetarna ta fram metodstöd/metodik för hur kommunen ska arbeta med förändringsledning, ökad digitalisering, nya arbetssätt och agera processledare medan sakkunskapen och huvudansvaret för verksamhetsutvecklingen fortfarande ägs av verksamheterna.

Rollen, och avdelningen i sig, är helt ny och du har stora möjligheter att tillsammans med medarbetare och kommunledning utveckla verksamheten.

Din roll är både strategisk och operativ, där du både medverkar i den långsiktiga planeringen och stöttar enheterna i de operativa uppdragen samtidigt som du är en närvarande chef.

Du rapporterar till kommundirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen som avdelningschef har du:


• relevant akademisk utbildning eller motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet
• mångårig ledarerfarenhet, gärna erfarenhet av att leda andra ledare
• erfarenhet av arbete med förändringsledning/ att driva och utveckla förändring och processer
• erfarenhet av brett kommunikations- och marknadsföringsarbete
• erfarenhet av att arbeta fram och förankra vision, mål och strategier
• erfarenhet av att arbeta med digital transformation
• erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation

Vi söker dig som är positiv med förmåga att skapa helhetssyn och planera långsiktigt. Du ska vara tydlig i din kommunikation, lyhörd och kunna entusiasmera dina medarbetare. Du tar initiativ, agerar förtroendeingivande och ser till att saker blir utförda. Du har god förmåga att leda processer och att hantera många olika typer av frågor samtidigt. Du är mottaglig för nya idéer och beredd att hantera dess konsekvenser. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kriskommunikation och är en dokumenterat god skribent.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2020/0464/023


Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större – hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här erbjuder vi fri tillgång till gym och bastu i kommunhuset, gratis baddag i Ösmo simhall och en aktiv personalförening. Vi sitter i trevliga kontorslokaler med förhållandevis goda parkeringsmöjligheter, närheten till pendeltåg, affärer, restauranger och naturområde. Vi har ett generöst flextidsavtal samt kortare arbetstid under sommarmånaderna och möjlighet till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre