Lediga jobb som Socialchef i Nynäshamn

Se lediga jobb som Socialchef i Nynäshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nynäshamn som finns hos arbetsgivaren.

Förvaltningschef Socialförvaltningen

Vill du vara med och utveckla Nynäshamn? Vi söker en Socialchef med visioner och ett genuint intresse för ledarskap. Är du den som har kapaciteten och engagemanget att ta vår förvaltning till nästa nivå tillsammans med oss? Vi befinner oss i ett skede fullt av möjligheter och hoppas att du vill bli en del av vårt team för att plocka upp och vidareutveckla den potential vi besitter. Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla Nynäshamn? Vi söker en Socialchef med visioner och ett genuint intresse för ledarskap. Är du den som har kapaciteten och engagemanget att ta vår förvaltning till nästa nivå tillsammans med oss? Vi befinner oss i ett skede fullt av möjligheter och hoppas att du vill bli en del av vårt team för att plocka upp och vidareutveckla den potential vi besitter.

Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket innebär goda förutsättningar att växa och utvecklas. I Nynäshamn är vi stolta över våra stora grönområden, våra åkrar, skogar och havet som breder ut sig på tre sidor om kommunen. Här finns alltid miljöombyte och andrum på gångavstånd. Så oavsett var du jobbar i kommunen, bidrar vår rika natur till en bättre arbetsmiljö. Nynäshamns kommun är idag den största arbetsgivaren med cirka 2000 medarbetare som tillsammans servar kommunens invånare och företagare.

Vår unika plats i Stockholms län ligger bara 50 minuter från Stockholm –och är värd för fler att upptäcka. Vi har stora ambitioner att växa och utvecklas som ger dig nya utsikter i både karriären och livet.

Vi söker en förvaltningschef för socialförvaltningen som vill ta övergripande ansvar för kommunens verksamhet inom området. Socialförvaltningen arbetar för många olika målgrupper, t.ex. barn, ungdomar, familjer, äldre, vuxna, personer med psykisk och fysisk funktionsnedsättning eller personer med beroendeproblematik. Förvaltningen är indelad i fyra avdelningar, myndigheten för äldre och funktionshinder, äldreomsorgen, vuxen och funktionshinderområdet samt IFO. Förvaltningens verksamheter består av ca 700 medarbetare och budgetomslutningen uppgår till drygt 500 miljoner kronor.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en socialchef som fortsätter att utveckla förvaltningens strategiska agenda. I uppdraget ingår att göra förvaltningen framgångsrik genom att utveckla verksamheten och initiera samarbeten inom socialtjänstens område, både inom och utanför kommunen.

Som förvaltningschef har du ett övergripande ansvar för förvaltningens verksamheter, personal, ekonomi och resultat. Du leder förvaltningen och värnar arbetsmiljön utifrån lagar och regler, de kommunövergripande målen och specifika mål fastställda i socialnämnden. Tillsammans med övriga chefer inom förvaltningen bryter du ner målen och tydliggör fokusområden. Genom kontinuerlig uppföljning och samarbete ser du till att leverera bästa möjliga kvalitet till våra invånare samt en god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Du utgör tillsammans med övriga förvaltningschefer Nynäshamns kommuns ledningsgrupp. Du agerar på uppdrag av socialnämnden och dess ordförande och du rapporterar direkt till kommundirektören.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en ledare som har ett coachande och inkluderande arbetssätt. Som person är du trygg med god självinsikt. Du är strategisk och omdömesgill, uthållig, mål- och resultatorienterad samt har god samarbetsförmåga.

Du har för tjänsten har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom väl dokumenterad erfarenhet. Genomförd ledarutbildning ser vi som meriterande. Du har dokumenterat god ledarförmåga samt mångårig erfarenhet av verksamhets-, personal-, och budgetansvar inom något eller flera av socialtjänstens områden. Vidare ser vi att du har erfarenhet av att leda chefer på olika nivåer samt av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av ansvar för myndighetsutövning samt om du har erfarenhet av socialtjänstarbete från privat sektor eller från att samarbeta med privata företag som utförare till offentlig verksamhet.

Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av kvalitetsutveckling samt effektiviserings- och förändringsarbete.

INTRESSEANMÄLAN
I den här rekryteringen samarbetar vi med SOURCE. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt kring tjänsten är du välkommen att kontakta Bianca Gideback tfn 070 811 03 64 eller Minna Aspnäs tfn 070 735 20 23. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: www.source-executive.se
Du ansöker via www.nynashamn.se senast 9 maj. Handlingar som inkommer till Nynäshamn kommun blir allmän handling.
Välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen. Visa mindre

Nynäshamns kommun söker förvaltningschef till socialförvaltningen

Ansök    Sep 12    Nynäshamns kommun    Socialchef
Välkommen till Nynäshamn – en skärgårdskommun bara 50 minuter från Stockholm. Med 30 000 invånare och en årlig tillväxt på 1,2 procent är vi en del av Sveriges mest expansiva region. Tillsammans med våra 2000 medarbetare formar vi en dynamisk och modern arbetsplats där du kan vara med och påverka och se resultatet av ditt arbete på nära håll. Hos oss gör du skillnad i människors vardag varje dag. Vår nuvarande förvaltningschef för socialförvaltningen gå... Visa mer
Välkommen till Nynäshamn – en skärgårdskommun bara 50 minuter från Stockholm. Med 30 000 invånare och en årlig tillväxt på 1,2 procent är vi en del av Sveriges mest expansiva region. Tillsammans med våra 2000 medarbetare formar vi en dynamisk och modern arbetsplats där du kan vara med och påverka och se resultatet av ditt arbete på nära håll. Hos oss gör du skillnad i människors vardag varje dag.


Vår nuvarande förvaltningschef för socialförvaltningen går snart i pension. Vi söker därför en ny förvaltningschef som kan leda och utveckla verksamheten vidare mot framtidens social- och omsorgstjänster. 

Om arbetsplatsen
Socialförvaltningen ansvarar, utifrån lagstiftning och behov, för stöd och service till målgrupperna äldre, personer med funktionsvariationer, barn, ungdomar, familjer, nyanlända samt personer med missbruk. Förvaltningen ansvarar även för ekonomiskt bistånd, familjerätt, bostadsanpassning, dödsboanmälning och färdtjänst.  Socialförvaltningen är Nynäshamns kommuns näst största förvaltning och har en budget på cirka 710 mkr per år och cirka 650 medarbetare.

Som förvaltningschef hos oss får du en övergripande och strategisk roll med uppdraget att utveckla framtidens socialtjänst i Nynäshamn. Den framtida utmaningen för socialförvaltningen är att kunna möta ett växande behov av stöd och service hos förvaltningens målgrupper, samtidigt som kvaliteten i verksamheterna bibehålls och utvecklas. Ett stort fokus kommer att ligga på att säkra kompetensförsörjningen och att skapa arbetssätt och metoder med hjälp av digitalisering för att utveckla och effektivisera verksamheten. Centralt i rollen blir även att tillämpa ny lagstiftning och att stärka kommunens förebyggande arbete genom samverkan med externa aktörer.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningschef har du det övergripande ansvaret för förvaltningen med verksamhets-, personal- och budgetansvar. Du leder en förvaltning som ansvarar för myndighetsutövning och som utför verksamhet till målgrupperna både i egen regi och med hjälp av privata utförare. Du har kompetenta och engagerade avdelnings- och stabschefer till ditt stöd och en nära samverkan med övriga förvaltningar och verksamheter.  

Du arbetar på uppdrag av socialnämnden, rapporterar till kommundirektören och ingår i kommunledningsgruppen där du aktivt bidrar till hela kommunens utveckling.  

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, gärna inom det sociala området. Du har flerårig erfarenhet av att leda en större komplex organisation med verksamhets-, budget- och personalansvar och att leda andra chefer. Du har också flerårig erfarenhet av att arbeta inom förvaltningens verksamhetsområde. Du behöver ha god förståelse för vad det innebär att verka i en politiskt styrd organisation, gärna med erfarenhet från kommunal verksamhet med närhet till politiken.

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med mål- och ekonomistyrning och att med goda resultat driva strategiskt förändrings- och utvecklingsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av digitalt utvecklingsarbete.

Som ledare är du resultat- och utvecklingsorienterad med god strategisk förmåga, helhetsperspektiv på verksamheten och ett strukturerat arbetssätt. Du är en trygg, synlig och kommunikativ ledare som är engagerad, involverande och skapar delaktighet och förståelse för uppdraget. Du har en god etik i yrkesrollen och lätt för att samverka och skapa goda relationer. Du har erfarenhet av facklig samverkan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering samarbetar Nynäshamns kommun med ProAstri. Vill du ha information om rekryteringsprocessen och en första konfidentiell kontakt skickar du en intresseanmälan eller ringer till vår rekryteringskonsult på ProAstri, Karolina Öberg, tel 0707-45 67 66, [email protected]

Vill du ha information om tjänsten är du välkommen att kontakta kommundirektör Kristina Tidestav, [email protected] 

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2023/0231/023

Säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas Visa mindre