Lediga jobb Nynäshamns kommun, Barn och unga i Nynäshamn

Se alla lediga jobb från Nynäshamns kommun, Barn och unga i Nynäshamn. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Nynäshamn som finns inom det yrket.

Gruppchef IFO barn och unga

Välkommen till Nynäshamn! I alla kommuner är du med och bidrar till något större, hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut - och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande. Att jobba med människor i en politiskt styrd organisation innebär att du behöver vara flexibel och ha förmågan att snabbt styra om, all... Visa mer
Välkommen till Nynäshamn!

I alla kommuner är du med och bidrar till något större, hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut - och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande. Att jobba med människor i en politiskt styrd organisation innebär att du behöver vara flexibel och ha förmågan att snabbt styra om, alltid med kommuninvånarnas bästa i fokus.

Inom IFO arbetar cirka 70 medarbetare fördelade på tre enheter inom myndighet och utförare för vuxen respektive barn och unga.

Barn- och ungdomsenheten 0-20 år består av ca 35 medarbetare, en myndighetsgrupp och en öppenvårdsgrupp. Myndighetsgruppen utgörs av mottagare, utredare, familjevård, familjerätt samt administratörer. Öppenvårdsgruppen utgörs av familjebehandlare, ett ungdomspedagogiskt team samt kurator på Mini Maria. Enheten leds av enhetschef samt gruppchefer. Arbetsplatsen är belägen i Nynäshamns kommunhus.

Nu satsar vi på att höja kvalitén ytterligare inom enheten och söker därför en erfaren gruppchef som bland annat kommer att vara en nyckelperson gällande kvalitetssäkring kring handläggning, beslutade arbetssätt, metoder och rutiner.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du verkligen får vara med och driva utveckling! Du kommer ha stort inflytande och är en viktig nyckelperson inom enheten. Vi är öppna för förändring och är redo att implementera nya metoder och arbetssätt. Allt för att bibehålla och ytterligare höja kvalitén i vårt arbete. Hos oss får du testa nya idéer och har därigenom möjlighet att göra skillnad. Det ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda men är du erfaren inom yrket, nyfiken, kreativ och tycker om utveckling då kommer du trivas hos oss!

Vi är dessutom ett glatt, vänligt och hjälpsamt gäng som trivs på vår arbetsplats. Högt engagemang med barn och ungdomars bästa i fokus är en självklarhet.

Vi har ett generöst flexavtal och erbjuder friskvårdstimme alternativt friskvårdsersättning, I kommunhuset finns både personalmatsal samt tillgång till bastu och gym.

Du har tillgång till handledning och kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov.


ARBETSUPPGIFTER
Du leder och fördelar det operativa arbetet inom enheten. Din roll innefattar metodutveckling med stort fokus på att implementera nya arbetssätt, strukturer och rutiner för att nå uppsatta verksamhetsmål. Du arbetar nära dina gruppchefskollegor inom enheten samt inom IFO, har verksamhets och personalansvar över din egen grupp. Du arbetar nära enhetschef gällande uppföljning, statistik och verksamhetsutveckling. Du har ett viktigt ansvar i att fånga upp och driva utvecklingsområden både inom enheten men främst inom arbetsgruppen. Du säkerställer att utredningsarbetet inom gruppen bedrivs enligt gällande lagar, beslutade metoder, policys riktlinjer och rutiner.

KVALIFIKATIONER
Krav
Du är utbildad socionom och har flera års erfarenhet inom myndighetsutövning barn och unga. Tidigare erfarenhet av arbetsledning inom myndighet är ett krav, innefattande komplexa ärenden och akuta situationer. Du har erfarenhet av att arbetsleda en grupp med fokus på kvalité och utveckling samt har erfarenhet av att implementera nya arbetssätt och metoder. Du är kunnig inom gällande lagstiftning och har mångårig erfarenhet av handläggning inom BBIC. Du har grundutbildning inom Signs of Safety och kan leda en grupp utifrån förhållningssättet. Du är intresserad av och inläst på frågor som rör socialt arbete, barn och ungas utveckling och uppväxtvillkor samt aktuella metoder och forskning inom området.

Meriterande
Ledarskapsutbildning
Påbyggnadsutbildning Signs of Safety
Utbildning MI, Utbildning MI coach
Systemteoretisk utbildning.
Erfarenhet av implementering Signs of Safety
Vidareutbildning inom socialt arbete gällande barn och unga
Erfarenhet av olika verksamheter inom socialtjänsten
B-körkort

Personliga egenskaper
Du är en ledare som har en naturlig fallenhet för att utveckla relationer, skapa engagemang och delaktighet och därmed uppnå goda resultat och trivsel på arbetsarbetsplatsen.
Du är noggrann och strukturerad samt innehar ett pedagogiskt och coachande förhållningssätt, allt för att kunna ge bästa stöd åt medarbetarna. Du är lösningsorienterad och uppmuntrar nya idéer.
Du tycker att det är stimulerande med utvecklingsarbete.


ÖVRIGT
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Senior socialsekreterare IFO barn och unga

Välkommen till Nynäshamns kommun! I alla kommuner är du med och bidrar till något större, hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut - och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande. Att jobba med människor i en politiskt styrd organisation innebär att du behöver vara flexibel och ha förmågan att snabbt styr... Visa mer
Välkommen till Nynäshamns kommun!

I alla kommuner är du med och bidrar till något större, hos oss kan du dessutom följa resultatet av ditt arbete på nära håll. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut - och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete både känns meningsfullt och berikande.

Att jobba med människor i en politiskt styrd organisation innebär att du behöver vara flexibel och ha förmågan att snabbt styra om, alltid med kommuninvånarnas bästa i fokus.

Barn- och ungdomsenheten 0-20 år, inom IFO, består av ca 35 medarbetare, en myndighetsgrupp och en öppenvårdsgrupp. Myndighetsgruppen utgörs av mottagare, utredare, familjevård och familjerätt. Öppenvårdsgruppen utgörs av familjebehandlare, ett ungdomspedagogiskt team samt kurator på Mini Maria. Arbetsplatsen är belägen i Nynäshamns kommunhus.

Nu satsar vi på att höja kvalitén ytterligare i vårt utredningsarbete och söker därför en erfaren socialsekreterare som bland annat kommer att vara en nyckelperson gällande kvalitetssäkring kring handläggning, beslutade arbetssätt, metoder och rutiner.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du får vara med och forma en helt ny roll inom socialförvaltningen. Du kommer ha stort inflytande och är en viktig nyckelperson i vårt utvecklingsarbete. Vi är öppna för förändring och är redo att prova nya metoder och arbetssätt. Allt för att bibehålla och ytterligare höja kvalitén i vårt arbete. Hos oss får du testa nya idéer och har därigenom möjlighet att göra skillnad. Det ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda men är du erfaren inom yrket, nyfiken, kreativ och tycker om utveckling – då kommer du trivas hos oss!

Vi är dessutom ett glatt, vänligt och hjälpsamt gäng som trivs på vår arbetsplats. Högt engagemang med barn och ungdomars bästa i fokus är en självklarhet.

Vi har ett generöst flexavtal och erbjuder friskvårdstimme alternativt friskvårdsersättning, I kommunhuset finns både personalmatsal samt tillgång till bastu och gym.

Du har tillgång till handledning och kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov.


ARBETSUPPGIFTER
Som senior socialsekreterare kommer du huvudsakligen att fungera som specialiststöd till dina kollegor i handläggningsprocessen, vägleda och coacha i klientmöten. Du kommer ha visst ansvar gällande introduktion för nya medarbetare. Främst är du medhandläggare i ärenden men du kommer också handlägga vissa komplexa ärenden på egen hand.

Du arbetar nära gruppchef och enhetschef gällande uppföljning, statistik och verksamhetsutveckling. Du har ett viktigt ansvar i att fånga upp och driva utvecklingsområden både inom enheten men främst inom arbetsgruppen. Du säkerställer att utredningsarbetet inom gruppen bedrivs enligt gällande lagar, beslutade metoder, riktlinjer och rutiner.


KVALIFIKATIONER
Krav
Du är utbildad socionom och har arbetat minst tre år med utredningar/myndighetsutövning barn och unga. Du är kunnig inom gällande lagstiftning och har god förmåga att bedriva en utredning på ett ändamålsenligt och rättssäkert sätt. Du ska ha gedigen kunskap gällande BBIC som stöd i utredningsarbetet inom socialtjänsten samt ha kännedom och praktiskt erfarenhet av Signs of Safety. Du är dessutom intresserad av och inläst på frågor som rör socialt arbete, barn och ungas utveckling och uppväxtvillkor samt aktuella metoder och forskning inom området.

Meriterande
Utbildning och kunskaper i Signs of Safety, MI och Systemteoretisk utbildning.
Erfarenhet av implementering Signs of Safety
Vidareutbildning inom socialt arbete gällande barn och unga
Tidigare erfarenhet av arbete inom familjehemsvård, öppenvård

B-körkort

Som person behöver du vara noggrann och strukturerad samt inneha ett pedagogiskt och coachande förhållningssätt, allt för att kunna ge bästa stöd åt socialsekreterarna. Du ska ha förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du behöver ha god förmåga till samverkan, vara kreativ, kunna se möjligheter och ha en vilja att finna lösningar. Du är van att arbeta och dokumentera i IT-miljöer.

För att du ska trivas i dessa arbetsuppgifter ska du brinna för socialt arbete och känna att det bästa med jobbet förutom klientarbetet, är grunduppdraget. Du tycker att det är stimulerande med förändringsarbete och utveckling.


ÖVRIGT
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre