Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Nynäshamn

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Nynäshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nynäshamn som finns hos arbetsgivaren.

Åtgärdssamordnare för vattenkvalitet i skärgårdskommunen Nynäshamn

Vi söker en engagerad åtgärdsamordnare för vattenkvalitet som vill göra skillnad i Nynäshamns skärgårdskommun. I denna roll har du möjlighet att påverka och främja hållbarheten i vårt vatten. Om du brinner för miljöarbete och att göra skillnad är detta en spännande möjlighet för dig! Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi hållbara samhällen tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi er... Visa mer
Vi söker en engagerad åtgärdsamordnare för vattenkvalitet som vill göra skillnad i Nynäshamns skärgårdskommun. I denna roll har du möjlighet att påverka och främja hållbarheten i vårt vatten. Om du brinner för miljöarbete och att göra skillnad är detta en spännande möjlighet för dig!

Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi hållbara samhällen tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med utmaningar som får dig att växa och närhet till en aktiv fritid i våra unika omgivningar. 

Om arbetsplatsen
Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för översiktsplanering, mark- och exploateringsfrågor, miljö- och klimatfrågor, samhällsbyggnadsprocessen, trafik- och infrastrukturplanering, bygglovs- och tillsynsverksamhet, kartframställning, GIS och analys för kommunens fysiska planering i de delar som rör detaljplanering och områdesbestämmelser samt frågor kring arkitektur och gestaltning. Även naturmiljö- och kulturmiljöfrågor ligger inom förvaltningens ansvarsområde. 

Förvaltningen är organiserad i fyra enheter: stab, plan- och bygglov, mark och exploatering samt strategisk planering. Åtgärdssamordnaren kommer att tillhöra enheten strategisk planering. . Enheten ska säkerställa att strategiska beslut tas i tidiga skeden för att garantera långsiktig hållbarhet och genomförbarhet i projekt och ärenden. Enheten tar fram och följer centrala styrdokument, där översiktsplanen är av högsta prioritet. Andra viktiga uppdrag är att stärka Nynäshamns position i regionen och främja kommunens värden, inklusive natur, vatten och landsbygd. Genom att möjliggöra tillväxt och skapa attraktiva livsmiljöer bidrar vi till en positiv samhällsutveckling. Vidare jobbar enheten med kommunens geodata och kartframställning.

Om tjänsten
Arbetet som åtgärdssamordnare innefattar ett 3-årigt lokalt vattenvårdsprojekt (sk. LOVA-finansierat projekt från Länsstyrelsen). Projektets syfte är att genom åtgärdssamordning över kommun- och länsgräns och i samverkan med markägare och verksamhetsutövare initiera och genomföra åtgärder för att minska näringsbelastningen.

Fokus för åtgärdsarbetet är Västra Styran och Fållnäsviken, två vattenförekomster i Nynäshamns kommun som idag har otillfredsställande ekologisk status, bland annat stora problem med övergödning. Åtgärdssamordnaren ska samordna åtgärdsarbetet i de båda vattenförekomsterna och deras tillrinningsområden. Åtgärdssamordnaren driver processer samt samverkar med och stöttar markägare och verksamhetsutövare i sitt arbete med att genomföra åtgärder mot i huvudsak övergödning på mark där kommunen inte har egen rådighet.

Utöver ovanstående kan även åtgärder som identifierats i den vattenvårdsplan som arbetades fram under LONA-projektet Hydrologisk restaurering av Södertörns avrinningsområden ingå i uppdraget.

Dina arbetsuppgifter:
Som åtgärdssamordnare ska du projektleda och genomföra konkreta åtgärder och vara ett stöd vid bidragsansökningar för genomförande. Ditt arbete fokuserar på att driva åtgärdsarbete med utgångspunkt i underlagen för lokala åtgärdsprogram för Västra Styran och Fållnäsviken.

Åtgärdssamordnaren ska utveckla nätverk och driva lokal samverkan med berörda markägare och stötta dem med rådgivning, enklare utredningar, bidragsansökningar och kontakt med myndigheter. Samordnaren ska verka för en gemensam helhetssyn på vattenfrågor och bidra till kunskapsspridning för att öka medvetenheten kring övergödningsproblematiken, fånga den lokala kunskapen samt inspirera till vattenåtgärder för att minska näringsläckage i området.

Åtgärdssamordnaren ska även söka synergier mellan åtgärder inom respektive avrinningsområde.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• Högskoleutbildning med inriktning mot vatten. Kan till exempel vara hydrologi, marinbiologi, vattenteknik, miljö, agronom med växtodlingsinriktning, limnolog eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
• En god kommunikativ förmåga
• En god förmåga att uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift.
• B-körkort

Det är meriterande om du har: 


• Erfarenhet från arbete med övergödningsproblematik, våtmarker i jordbrukslandskapet eller motsvarande.
• Erfarenhet inom projektledning och samordning
• Kunskaper om bidrag och fonder för åtgärder inom vatten och erfarenhet att söka finansiering

Personliga egenskaper vi letar efter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är nyfiken och helhetsorienterad, bra på att engagera och kommunicera med andra samt mål- och resultatorienterad. Vidare är det bra om du är bra på att skapa relationer, pedagogisk i din kommunikation samt har en god samarbetsförmåga.
Tjänsten förutsätter att du kan ta egna initiativ och vara självgående.Det här erbjuder vi dig

• Hos oss får du göra skillnad i människors liv. Här har du nära till din chef och dina kollegor, påverkan och beslut. 


• Nynäshamn är en lugn och trygg kommun. Tryggheten finns även i våra team – vi är prestigelösa, uppmuntrar och backar upp varandra när det behövs. 


• Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Vår resa ger dig möjlighet till utmaningar och varierande arbetsuppgifter.


• Vi erbjuder fri tillgång till gym. Du får även friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag.


• Vi har en aktiv personalförening där du kan hyra stugor i fjällen och i skärgården. Du kan också delta i olika aktiviteter som till exempel padel, kajak och ridning.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: KS/2024/0173/023 Visa mindre

Laboratorieingenjör inom ammunitionssäkerhet

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1100 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Är du intresserad av materialforskning och vill bidra till Sveriges försvar och ammunitionssäkerhet? Är du laboratorieingenjör och har intresse för kvalitetskontroll? Vill du få möjligheten utföra analyser i en arbetsmiljö med avancerade laboratorier och stora provplatser?

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

På enheten för undervattensvapen och ammunitionssäkerhet kommer du att arbeta med att förbereda, provupparbeta och utföra kemisk och termisk analys av krut. Du kommer även i förekommande fall arbeta med andra energetiska material med hjälp av kromatografiska och kalorimetriska metoder. Avdelningen förfogar över en stor mängd instrument för undersökning av energetiska material, från spårmängdsanalys till bulkanalys. Vid vissa tillfällen stötta du andra forskningsprojekt med dina laboratoriekunskaper och bedriver utredande arbete där du med hjälp av tillgänglig data sammanställer vad ett prov innehåller. Arbetet bedrivs i projektform och rapporteras till våra uppdragsgivare. Vi ställer höga krav på spårbarhet och förmåga att dokumentera.

  Har du den kompetensprofil vi behöver ?

Vi söker dig som har en treårig högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot kemisk analysteknik som vi bedömer relevant. Du har en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av kromatografiska och kalorimetriska metoder. Även erfarenheter från ammunitionssäkerhetsarbete, laboratoriearbete och kvalitetskontroll är meriterande.

För att lyckas och trivas hos oss bör du vara strukturerad och noggrann. Vidare har du en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Natursköna Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

Du kommer att ingå i enheten undervattensvapen och ammunitionssäkerhet som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med provanställning. 

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att  jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2023-11-05!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Alex Cederholm. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes. Visa mindre

Miljö- och klimatstrateg till samhällsbyggnadsförvaltningen

Vill du bidra till kommunens Förändringsresa där vi skapar ännu bättre förutsättningar att möta behoven hos de som bor och verkar i samt besöker Nynäshamns kommun - idag och i framtiden?  Vill du ha en nyckelroll och få stort förtroende att tillsammans med medarbetarna utveckla våra arbetssätt och vår samhällsbyggnadsprocess med hållbarhet i fokus? Då vill vi träffa dig!  Nynäshamn är en kommun nära Stockholm som kontinuerligt växer för att rymma såväl f... Visa mer
Vill du bidra till kommunens Förändringsresa där vi skapar ännu bättre förutsättningar att möta behoven hos de som bor och verkar i samt besöker Nynäshamns kommun - idag och i framtiden? 

Vill du ha en nyckelroll och få stort förtroende att tillsammans med medarbetarna utveckla våra arbetssätt och vår samhällsbyggnadsprocess med hållbarhet i fokus? Då vill vi träffa dig! 

Nynäshamn är en kommun nära Stockholm som kontinuerligt växer för att rymma såväl fler som mer. Det är både intressant och utmanande att bevara och utveckla vår landsbygd och natur samtidigt som våra tätorter växer.

Om arbetsplatsen
Förvaltningen ansvarar för översiktsplanering, mark- och exploateringsfrågor, miljö- och klimatfrågor, samhällsbyggnadsprocessen, trafik- och infrastrukturplanering, bygglovs- och tillsynsverksamhet, kartframställning, geografiska data (GIS) och analys för kommunens fysiska planering i de delar som rör detaljplanering och områdesbestämmelser samt frågor kring arkitektur och gestaltning. Även naturmiljö- och kulturmiljöfrågor ligger inom förvaltningens ansvarsområde. Förvaltningen är organiserad i fyra enheter: stab, plan- och bygglov, mark och exploatering samt strategisk planering. 

Enheten för strategisk planering ansvarar för kommunens geodata, kartframställning och för framtagande och uppföljning av centrala styrdokument på samhällsbyggnadsområdet, av vilka översiktsplanen är det viktigaste. Med hjälp av GIS-kompetens och digitalisering som verktyg ska enheten utveckla en digitaliserad samhällsbyggnadsprocess.

Enheten ska säkerställa att strategiska ställningstaganden görs i tidiga skeden för att säkra både långsiktig hållbarhet och genomförbarhet i projekt och handläggning för att sedan också följas upp. Enheten ska arbeta för att stärka Nynäshamns roll i regionen och kommunens värden i form av natur, vatten och landsbygd. Den ska också möjliggöra tillväxt och goda gestaltade livsmiljöer i samhällsutvecklingen. Enheten består av en enhetschef samt 10 medarbetare: stadsutvecklingsledare, kommunarkitekt, trafikplanerare, kommunekolog, miljö- och klimatstrateg, två kart- och mätingenjörer, GIS-samordnare, GIS-handläggare samt en digitaliseringshandläggare.

Arbetsuppgifter
Som miljö- och klimatstrateg ansvarar du för strategiska ställningstaganden, utredningar och beslutsunderlag inom främst ekologisk hållbarhet och utifrån minskad påverkan på miljön och klimatet. Du samordnar och koordinerar större utvecklingsprojekt mellan olika aktörer vilket kan innebära svara på skrivelser, remisser, enkäter och liknande. 

Som miljöstrateg samordnar du och följer upp implementeringen av kommunens styrdokument inom miljö och hållbarhet. Du leder till exempel kommunens arbete avseende cirkulär ekonomi, vattenvård, energi- och klimatomställning samt klimatanpassning. Det ingår även att delta i andra uppdrag och projekt där du bidrar med perspektiv på hållbarhet och miljö. I tjänsten ingår att leda förändringsarbete, genomföra utredningar och analyser och ta fram policydokument. Du formulerar underlag som kan användas vid beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Arbetet innefattar muntliga föredragningar i exempelvis politisk nämnd samt arbete med informations- och utbildningsinsatser internt. Uppdragen varierar såväl i komplexitet som i omfång. 

En stor del av arbetet handlar om att driva och samordna miljöarbetet som utgår från såväl nationella som regionala och lokala styrdokument. Därför ser vi att du har en stark förmåga till överblick och förståelse för hur mål och aktiviteter bidrar till samhällets utveckling. Du har förmågan att skapa förståelse, inspirera och säkra att övriga verksamheter har kännedom om vad som förväntas.

Som medarbetare på enhetens Strategisk planering är du tillsammans med chef och kollegor ansvarig för genomförandet av enhetens samtliga uppdrag. Vi ser att det är viktigt att arbeta tillsammans och med genomensamma mål för att lyckas med vårt uppdrag.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:


• utbildning på högskole-/universitetsnivå inom klimat- och miljöområdet eller har motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga
• arbetslivserfarenhet inom klimat och miljö inklusive vattenfrågor
• erfarenhet av projektarbete/projektledning
• erfarenhet av att leda processer och projekt (planera, analysera, genomföra och följa upp)
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. 

Som person är du initiataivtagande, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är utåtriktad och arbetar bra med olika team/grupper såväl internt som externt och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Din kommunikationsförmåga kännetecknas av att vara lyhörd, tydlig och välformulerad och du är en engagerande talare såväl i stora som mindre grupper. 

I din proffession är du van att ta ansvar och strukturera ditt arbete och driva processer framåt och i mål. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor och ser dess långsiktiga betydelse. Genom erfarenhet har du tillägnat dig ett gott självledarskap samt tillämpar ett digitalt arbetssätt. Vi ser det som självklar att du har ett stort engagemang för miljöfrågor.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2024/0178/001 

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.


Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen hem till Nynäshamn! Visa mindre

Statsinspektör/officiell veterinär - sommarvikariat i gränskontrollen

Ansök    Apr 4    Livsmedelsverket    Livsmedelsinspektör
Som statsinspektör/officiell veterinär på Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Du verkar för att upptäcka och avvärja risker i livsmedelsproduktionen. Nu söker vi en sommarvikarie till gränskontrollstationen i Norvik hamn i Nynäshamn för sommaren 2022 – sök redan idag! Kontroll för kvalitet Den offentliga livsmedelskontrollen... Visa mer
Som statsinspektör/officiell veterinär på Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Du verkar för att upptäcka och avvärja risker i livsmedelsproduktionen. Nu söker vi en sommarvikarie till gränskontrollstationen i Norvik hamn i Nynäshamn för sommaren 2022 – sök redan idag!

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade eller importerade till Sverige. I den här rollen har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den. Detta är ett vikariat som sträcker sig över sommaren 2022, det kan finnas möjlighet till förlängning på deltid.

 Arbetsuppgifter

Som statsinspektör/officiell veterinär vid gränskontrollen arbetar du med kontroll av importerade livsmedel. En dag vid gränskontrollen innebär såväl administrativa uppgifter som fysiska kontroller och provtagningar av livsmedlen som importeras. Arbetet innebär även regelbunden dialog med importörer, lastansvariga samt andra myndigheter, exempelvis Jordbruksverket och Tullverket.

Du blir del av team Gränskontroll som består av ca 16 medarbetare fördelade på våra gränskontrollstationer i Göteborgs hamn, Norvik hamn, Helsingborgs hamn, Södertälje hamn samt Arlanda och Landvetter flygplats. Stationerad i Norvik hamn/Nynäshamn blir du del av en grupp på tre personer.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som antingen är examinerad eller fortfarande är högskolestuderande inom relevant naturvetenskapligt område. Detta kan exempelvis vara miljö- och hälsoskydd, biolog, livsmedelsagronom, veterinär eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. Du ska ha en god administrativ förmåga. Erfarenhet av arbete med livsmedelslagstiftningen eller offentlig kontroll är meriterande. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Annika Sundström tel. 018-17 43 67. Representant för Saco-S är Åsa Eneroth och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2022-04-18. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning – t om. 21 augusti 2022 (kan diskuteras) med eventuell möjlighet till förlängning på deltid

Omfattning: Heltid (kan diskuteras)

Tillträde: 1 juni 2022 (kan diskuteras)

Område/avdelning: Kontroll/Kontroll av livsmedelsföretagare och gränskontroll

Placeringsort: Norvik hamn /Nynäshamn

Diarienummer: 2022/01613

Betyg/intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Laboratory Technician to Nynas Refinary!

We are searching for a candidate that is looking for an opportunity to gain more experience within a laboratory setting. In this position you are offered a working day giving you valuable knowledge within the mineral oil industry, you will ensure that quality assurance demands are met as well as executing chemical analysis. We are looking for you who are eager to take your next professional step, don’t hesitate to send your application today! OM TJÄNSTEN ... Visa mer
We are searching for a candidate that is looking for an opportunity to gain more experience within a laboratory setting. In this position you are offered a working day giving you valuable knowledge within the mineral oil industry, you will ensure that quality assurance demands are met as well as executing chemical analysis. We are looking for you who are eager to take your next professional step, don’t hesitate to send your application today!

OM TJÄNSTENYour main responsibility is to perform analysis on base oil batches, crude oil deliveries and fuels and to report the results. You will start your working day together with your two team colleagues, you go through the newly arrived samples. Together you prioritize the work that needs to be done and allocate the workload within the team. The amount of samples you will work with on a daily basis varies, but could be between 10-20, attached with the analysis you will work with for each sample. You can expect a position where you work aligned with several quality standards and methods and do the reporting in Nynas data base. Lastly, you can expect having contact with many internal parties at Nynas speaking both in English and Swedish.

You are offered


* A position where you get the opportunity to work according to standards and analytical methods such as ISO, ASTM, IEC.
* A position where you get the opportunity to gain valuable experience from a unique industry, working with talented colleagues with lots of knowledge.


As a consultant at Academic Work you are offered a great opportunity to grow as a professional, extend your network and establish valuable contacts for the future.

ARBETSUPPGIFTER
• Executing chemical analysis and preparation of necessary solutions and reagents, calibration of analytical equipment

• Executing quantitative analysis

• Handling of analytical instruments, instrument control

• Cleaning, washing, and the refill of consumables, chemicals, and gases

VI SÖKER DIG SOM
• A candidate that communicates fluently in English and Swedish as both languages are used daily

• A candidate with a BSc and/or a MSc Degree within relevant technical field for example within Chemistry

• A candidate with +2 years relevant working experience from a laboratory setting. We view experience from the mineral oil industry as extra beneficial but are interested in candidates having experience from any industry, for example food, pharma or medical

• A candidate with a Drivers License (B)

We view experience from quality management and experience in executing gas chromatography as beneficial but not a requirement.

As a person you are:

• Thorough

• Self sufficient

• Structured and a good communicator

Other information


* Start: as soon as possible, by the end of May at the latest.
* Work extent: Full time 6 months, office hours - 40h/week.
* Location: Nynäshamn
* Contact information: This recruitment process is conducted by Academic Work. It is a request from Nynas that all questions regarding the position are handled by
Academic Work.


Our selection process is continuous and the advert may close before the recruitment process is completed if we have moved forward to the screening or interview phase. Visa mindre

Miljö/SBA/SÄK handläggare till Saab Muskö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. På Saab Muskö är vi ett sammansvetsat gäng som tillsammans fokuserar på att Marinens fartyg alltid ska vara tillgängliga och körklara. Om företaget Du blir en del av Saab som är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer a... Visa mer
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. På Saab Muskö är vi ett sammansvetsat gäng som tillsammans fokuserar på att Marinens fartyg alltid ska vara tillgängliga och körklara.

Om företaget
Du blir en del av Saab som är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Saab Muskö satsar vi på att utöka vår verksamhet. Vi förvaltar en varvstradition på historisk mark. Det startade i början av 1700-talet då en Örlogsbas uppfördes på Skeppsholmen i Stockholm. Det blev så småningom behov av att hitta en bättre plats för flottans fartyg och verksamheten flyttade 1969 ut från Stockholm till skärgårdsön Muskö. Vi arbetar fortfarande med svenska marinens fartyg inom reparation, underhåll samt modifieringar. Nu behöver vi nya medarbetare som vill föra varvstraditionen vidare och bidra till att förstärka Saab verksamhet på Muskö.

Dina arbetsuppgifter
Som samordnare inom områdena miljö, brand och säkerhet på Saab Muskö kommer du att säkerställa att de arbeten som utförs inom vår produktionsverksamhet fortsätter följa uppställda mål, lagkrav och interna rutiner.

I rollen kommer du samarbeta med platschef och produktionschef samt produktionsavdelningarna med att säkerställa att årshjulets aktiviteter genomförs och dokumenteras. Du samverkar med miljöfunktionen och säkerhetsansvariga inom Saab Kockums organisation i både Karlskrona och Malmö samt Muskö anläggningens samordningsansvariga inom områdena.
Du medverkar i och genomför grundorsaksanalys om en miljöavvikelse skulle uppstå, du är aktivt engagerad i kemikaliehanteringen samt att rutiner för SBA (Systematiskt brandskyddsarbete) efterlevs. Du är också engagerad i de frågor som berör säkerhet som är en viktig del då verksamheten finns inom ett skyddsområde. Det förekommer också arbetsuppgifter kopplade till den ISO certifiering som Saab Kockums efterlever.


Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att omfatta:
• Fortsätta utveckla Saab Kockums målsättning inom miljö, brand och säkerhet till ett systematiskt arbetssätt på vår anläggning i Muskö.
• Säkerställa att vår kemikaliehantering följer de lagar, föreskrifter och rutiner som skall efterlevas.
• Vara drivande och delaktiga i aktiviteter som säkerställer att aktiviteter inom årshjulet inom miljö efterlevs.
• Samverka med Muskö anläggningens samordningsansvariga inom SBA (systematiskt brandskyddsarbete) samt säkerhetsfrågor.
• Vara Saab Kockums föreståndare för brandfarlig vara samt hantera de interna brandombuden på respektive produktionsavdelningar.
• Du kommer vara samordnare för att säkerställa att Saab Kockums Muskö miljötillstånd efterlevs.
• Du kommer vara lokal samordnare för att Muskö miljölager uppfyller kraven i miljötillståndet samt vara drivande i att säkerställa ordning och reda samt ständiga förbättringar inom dina ansvarsområden.
Din profil
Vi tror att du har en bakgrund från tyngre industri eller processindustri för att lyckas i den här rollen. Du är en lagspelare med stort engagemang och du drivs av att kunna stödja och hjälpa till samt jobba mot uppsatta mål.

Vi ser även att;
• Det är en fördel om du har erfarenheter inom miljöområdet och det är meriterande om du har erfarenheter inom brandskyddsarbeten och säkerhetsfrågor/hantering.
• Du är strukturerad och problemlösningsorienterad och är van att arbeta i en organisation med många anställda.
• Du är en engagerad och jordnära person som skapar förtroende och bygger relationer för långvariga samarbeten. Du är lugn, stresstålig och tar stort ansvar i dina åtaganden.
• Goda datakunskaper är nödvändiga då du kommer jobba i Windowsmiljön samt med interna affärssystem.
• Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
• B-Körkort är ett krav.
Ansökningsförfarande
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbeta Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval, så tjänsten kan tillsättas innan slutdatum. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryterare: Kajsa Jansson, 08-12097178, [email protected] eller Linda Sjölander, 08-12097175, [email protected]

Om oss
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Visa mindre

Development Engineer med projektledaransvar!

Ansök    Nov 3    Academic Work Sweden AB    Kemist
Vi söker dig som har ett starkt intresse för tillämpad kemi och som vill arbeta med projektledning. Rollen som Development Engineer med projektledaransvar, erbjuder dig en utmanande roll där du tidigt får axla stort ansvar för modifierings- och utvecklingsprojekt. Du kommer att arbeta med att koordinera, fördela resurser och säkerställa god kvalitet i dina projekt från start till mål. Vidare kan du förvänta dig en socialt stimulerande roll där du har många... Visa mer
Vi söker dig som har ett starkt intresse för tillämpad kemi och som vill arbeta med projektledning. Rollen som Development Engineer med projektledaransvar, erbjuder dig en utmanande roll där du tidigt får axla stort ansvar för modifierings- och utvecklingsprojekt. Du kommer att arbeta med att koordinera, fördela resurser och säkerställa god kvalitet i dina projekt från start till mål. Vidare kan du förvänta dig en socialt stimulerande roll där du har många kontaktytor inom organisationen för att driva projekten framåt. Dina framtida kollegor ser varmt fram emot att välkomna dig till teamet i december. Vi går igenom ansökningarna löpande, så ansök redan idag!

OM TJÄNSTEN
I rollen arbetar du på en avdelning som består av totalt 17 personer som bland annat är applikations- och utvecklingsingenjörer. Gruppen ansvarar för att ta fram produkten som kund eller intern avdelning önskar inom uppsatt tidsram. Du kommer leda och ansvara för interna projekt avseende sammansättning av bindemedel (bitumen) eller andra industriprodukter som du kontrollerar är möjligt att ta fram enligt önskemål. Du kommer således säkerställa att organisationen har de resurser som krävs för att komma i mål med produkten och även följa upp arbetet med berörda avdelningar.

Du erbjuds

• Meriterande erfarenhet för dig som vill utvecklas som projektledare och inte önskar personalansvar.

• En roll där du snabbt får vara med och bidra och skapa resultat. Det är således mitt i prick för dig som vill ha en självgående roll!

• En tjänst där du får arbeta kvalitetsmedvetet och samarbeta med många kompetenta kollegor på olika avdelningar för att säkerställa kvaliteten i projekten.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om
vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
* Arbeta löpande med projekten som du ansvarar för genom att bland annat analysera data som tagits emot och skapa ett arbetssätt i projektet som fungerar för att nå deadlines och kvalitetsmål.


* Arbeta med utveckling och optimering av produkten.
* Arbeta med intern felsökning vid behov.
* Driva och förestå undersökningar och arbetsplaner med interna parter.
* Säkerställa och utveckla kunskap inom bitumen.
* Ansvara för vad som är kritiskt att genomföra i projekten och säkerställa ett effektivt tillvägagångssätt för bästa resultat.
* Arbeta med datagranskning och sammanställa underlag genom att skriva rapporter.
* Leda produktion i labbskala samt förbereda för fullskaliga försök.


VI SÖKER DIG SOM
• Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då dessa språk används dagligen.

• Har teknisk eftergymnasial examen inom kemi som framgår tydligt av CV.

• Har 3-5 års arbetslivserfarenhet av projektledning i liknande industri, du har till exempel arbetat i projekt inom pappers-, process- eller läkemedelsindustrin alternativt kommer du från energibranschen. Dina erfarenheter behöver framgå tydligt av CV.

• Har god vana att arbeta i team och du har haft många kontaktytor i tidigare roller samt god vana att arbeta med flera parallella projekt med snäv deadline.

Som person är du:

• Resultatinriktad

• Strukturerad

• Flexibel

Övrig information


* Start: december
* Omfattning: heltid, föräldravikariat på minst 10 månader
* Kontorstider, 40-timmarsveckor
* Placering: Nynäshamn
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

AnnSam söker Biomedicinsk analytiker, analyser av Covidtester på Gotland!

Ansök    Nov 11    Annsam AB    Biomedicinsk analytiker
AnnSam, som bemannat vården med sjuksköterskor sedan 1999, söker en Biomedicinsk analytiker/molekylörbiolog för att analysera Covid prover på Gotland! Period: 2021.01.01-2021.07.01 ev. längre Arbetstid: Dagtid, eventuellt viss helgtjänstgöring. Erfarenhet: Behov av biomedicinsk analytiker/molekylärbiolog eller motsvarande som kan analysera Covid prover med PCR-teknik. Om AnnSam AB: AnnSam AB är ett personligt bemanningsföretag vars ägare och VD har en ... Visa mer
AnnSam, som bemannat vården med sjuksköterskor sedan 1999, söker en Biomedicinsk analytiker/molekylörbiolog för att analysera Covid prover på Gotland!
Period: 2021.01.01-2021.07.01 ev. längre
Arbetstid: Dagtid, eventuellt viss helgtjänstgöring.
Erfarenhet: Behov av biomedicinsk analytiker/molekylärbiolog eller motsvarande som kan analysera Covid prover med PCR-teknik.


Om AnnSam AB:

AnnSam AB är ett personligt bemanningsföretag vars ägare och VD har en lång erfarenhet som Sjuksköterska och av att bedriva vårdbemanning.
För att hålla hög kvalitet fokuserar vi på uthyrning av Allmän Sjuksköterskor, Specialist Sjuksköterskor, Arbetsterapeuter och Fysioterapeuter.
Vårt mål är att alltid ha en nära och personlig kontakt med både kunder och personal, vi erbjuder dig god service och ett nära samarbete.
AnnSam har avtal och bemanningsuppdrag i stora delar av Sverige, hos både offentliga och privata aktörer. Berätta gärna för oss var du önskar uppdrag så söker vi i vår kundbas!


Välkommen till AnnSam, vi har bemannat vården med Sjuksköterskor sedan 1999. Hos oss kan du känna dig trygg!


Vi ser fram emot din ansökan!
www.annsam.se
Tel: 016-55 12 450 Visa mindre

Specialist Chemical Process Technology

We are currently looking for a Specialist Chemical Process Technology to Nynas’ refinery in Nynäshamn. The company Nynas is a different kind of oil company. Together with customers Nynas tap into the full potential of oil to help create valuable applications for end-users and society. Wherever you look, you will see products and services made – or made possible by – using Nynas’ naphthenic oils and bitumen. Nynas’ product areas are Transformer oils, Base... Visa mer
We are currently looking for a Specialist Chemical Process Technology to Nynas’ refinery in Nynäshamn.

The company

Nynas is a different kind of oil company. Together with customers Nynas tap into the full potential of oil to help create valuable applications for end-users and society. Wherever you look, you will see products and services made – or made possible by – using Nynas’ naphthenic oils and bitumen. Nynas’ product areas are Transformer oils, Base oils, Process oils, Tyre & Rubber oils and Bitumen for paving and industrial applications.

At Nynas’ it is a matter of course to invest heavily in R&D. The research is divided into pure and applied. On the pure side, focus is to study oil and find out more about its remarkable qualities. On the applied side on the other hand, the focus is to create the right solution for a given application.

Nynas is a global company with around 1 000 employees worldwide. Nynas’ products are manufactured at refineries in Europe. Three of them – Nynäshamn, Gothenburg and Harburg – are owned by Nynas. The refinery in Eastham, UK, is a joint venture with Shell.

You can read more at www.nynas.com

The role

As Specialist Chemical Process Technology you will be a part of the Process Technology Department, which utilizes lab-scale distillation and hydrotreating units for process development for production of both the present naphthenic specialty products as well as possible new products. You will be part of a team consisting of 5 specialists and 3 technicians.

As a Specialist, you can be included in cross-functional project teams for product development studies or involved in investigations of process related problems at the refineries. You are responsible for monitoring the international development within science and technology related to refinery process technology and building a network of actors within the area by attending relevant international conferences.

Key responsibilities


• Perform process development studies
• Evaluate alternative feedstocks
• Build up competence within requested areas
• Document findings from studies in technical reports
• Act as an internal support function

You will report to the Process Technology Manager.

Qualifications


• PhD. within Chemical Engineering, preferably related to process technology or catalysis
• Experience from working in a R&D department at a process industry is a merit
• Fluent English spoken and written is required, Swedish is advantageous

Personality

You have a passionate technical and scientific interest, are creative, curious, and open minded. We value safety and quality mindedness as well as excellent conceptual and analytical skills. You enjoy working both independently and in teams. Furthermore, you are self-motivated and have solid interpersonal skills.

Contact

We are selecting applications continuously. We therefore recommend that you apply for this position as soon as possible!

If you have any questions regarding this position, you are welcome to contact Agneta Almquist PhD, Sr Recruitment Specialist Life Science, at [email protected]. Visa mindre

Forskare inom vapen och skydd

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets... Visa mer
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 950 anställda, varav drygt 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Vill du ha ett unikt och spännande jobb som bidrar till Sveriges säkerhet?

Vi söker dig som är disputerad inom fysik, mekanik eller materialvetenskap och vill arbeta med numeriska beräkningsmodeller av växelverkan mellan projektiler och skyddssystem. Om du gillar att fördjupa dig i komplexa frågeställningar som utmanar fysikens gränser, då är det dig vi söker!  Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö där flera kompetenser samverkar för att lösa våra uppdragsgivares frågeställningar.

 

Arbetsuppgifter

 Arbetsuppgifterna syftar till att skapa en detaljförståelse för vad som händer i den mycket snabba och häftiga interaktionen mellan projektiler eller explosionstryck och olika typer av skyddsmaterial och skyddskonstruktioner. Förloppen studeras genom en kombination av experiment och numeriska simuleringar. En del av arbetet handlar om att sätta upp lämpliga beräkningsmodeller för stridsdelar och skyddsmoduler, välja lämpliga materialmodeller och kontaktvillkor samt genomföra och analysera resultat från simuleringar. Beroende på din bakgrund kan arbetsuppgifterna anpassas något, men inkluderar problemformulering och problemlösning, utveckling av modeller samt eventuellt planering och analys av experimentella försök. Arbetet drivs i projektform och kan vara både av långsiktig forskningskaraktär och av mindre omfattande direktstödskaraktär.

Din profil

 Du har disputerat, eller snart ska disputera, inom fysik, mekanik, hållfasthetslära eller materialvetenskap.

Du har goda kunskaper om och intresse för numeriska simuleringar
Du har god förmåga att kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som på engelska
Du har förmågan att skriva för olika målgrupper, både vetenskapligt och mer kundanpassat
Det är bra om du även har intresse för teoretiska problem och dess tillämpningar, har kunskap om dynamiskt belastade material och/eller erfarenhet av FEM-program såsom LS-DYNA, inklusive nätgenerering

Dina personliga egenskaper värderas högt då olika expertkompetenser samverkar inom projekten. För denna tjänst är det viktigt att du är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Du trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Om du kör fast tar du hjälp av andra för att komma vidare. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt både tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. 

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. 

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

FOI Grindsjön består av fyra enheter som tillsammans arbetar inom området vapen, skydd och explosivämnessäkerhet. Här kombinerar vi experimentell verksamhet, numeriska simuleringar och analytiska modeller för att ta fram detaljkunskaper som kan användas för värdering av militära system och stödjer det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor.
Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

FOI Grindsjön tillhör avdelningen Försvars- och säkerhetssystem. Läs gärna mer om avdelningen:  https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvars--och-sakerhetssystem.html

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Pernilla Magnusson.  Fackliga företrädare är Hanna Ellis (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 8 september Visa mindre